Χρήσιμες οδηγίες

Συζήτηση αποκλειστικά και μόνο για το site και το forum. Προτείνετε ιδέες και επισημάνετε προβλήματα που συναντάτε.

Χρήσιμες οδηγίες

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 21 Φεβ 2009, 20:23

Κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε χρήστης όταν προσπαθεί να δημοσιεύσει κάτι ή να ανοίξει ένα καινούριο θέμα.

1) Έρευνα για παρόμοια θέματα και απαντήσεις:

Πρωτού δημοσιεύσουμε ο,τιδήποτε πρέπει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να δούμε αν αυτό που ενδιαφερόμαστε να μάθουμε έχει ήδη απαντηθεί. Αποφεύγουμε τις συνεχόμενες ερωτήσεις με το ίδιο νόημα.

Πχ. "Έμαθε κανείς τίποτα για τη συνέλευση; (ώρα δημοσίευσης 19:58)", επόμενη δημοσίευση στο ίδιο θέμα: "Κανένα νέο από τη συνέλευση; (ώρα δημοσίευσης 20:17)".
Δεν κερδίζουμε τίποτα με αυτό, απεναντίας γίνεται πολύ πιο κουραστικός ο διάλογος.
Εξαίρεση υπάρχει μόνο αν η ίδια ερώτηση έχει γίνει αρκετά παλιότερα. Δεδομένου ότι πολλοί χρησιμοποιούμε το κουμπί "μη αναγνωσμένες δημοσιεύσεις" μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε αν υπήρξε μια τέτοια ερώτηση. Κάποιος ο οποίος θέλει να επαναφέρει την προσοχή των χρηστών στο συγκεκριμένο θέμα μπορεί να το κάνει. Προσοχή στα bump όμως (βλ. παρακάτω).

2) Σύνταξη τίτλου του θέματος:
Γράφουμε όσο το δυνατόν περιεκτικότερο τίτλο, ώστε να βοηθάει στη μελλοντική αναζήτηση. Το πεδίο του τίτλου έχει αρκετό χώρο. Μην καταφεύγετε σε "κουτσουρεμένες" εκφράσεις. Γράψτε ολόκληρο τον τίτλο του μαθήματος όπου αυτό είναι εφικτό. Βοηθάει τους αναγνώστες να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται χωρίς να είναι αναγκασμένοι να δουν και σε ποιο board ανήκει. Ακόμα περισσότερο βοηθάει και τους συντονιστές στο να το διαβάσουν κι αν χρειαστεί και να το επεξεργαστούν.

Πχ. "Δίκτυα Υπολογιστών I", όχι "δίκτυα Ι".
Προσθέτετε πάντα ακαδημαϊκά έτη μέσα σε [ ]. Πχ. Ύλη (μάθημα) [2008-2009], Εξέταση (μάθημα) [2008-2009] ...
Ισχύει ΚΑΙ για τις σημειώσεις που ενδεχομένως να ζητήσετε. Ο λόγος επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αλλάζει το μάθημα με την πάροδο των ετών (αλλαγή καθηγητή, συγγράμματος) με αποτέλεσμα παλιές σημειώσεις να μην είναι πλέον λειτουργικές.

Αν το θέμα αφορά "παλιά θέματα", δε χρειάζεται να βάλετε ημ/νίες. Αντ'αυτού, να αναφέρεται στον τίτλο ότι ζητάτε παλιά θέματα. Πχ "Παλιά θέματα"

3) Κύριος κορμός δημοσίευσης:
Δεν κάνουμε bump σε ένα θέμα αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Για όσους δε γνωρίζουν την ορολογία, το bump είναι η δημιουργία δημοσίευσης σε ένα θέμα αρκετά παλιό. Αν κάτι θέλετε οπωσδήποτε να πείτε (που δεν έχει ήδη ειπωθεί), μπορείτε να ανοίξετε καινούριο θέμα.
Δε γράφουμε με greeklish. Ο λόγος είναι ότι τα ελληνικά διαβάζονται ευκολότερα.
Παραμένουμε μέσα στο θέμα. Μπορεί να υπάρξει μια μικρή ανοχή (στην κρίση των συντονιστών). Θα πρέπει όμως να αποφεύγονται φαινόμενα όπως:

Πχ Τίτλος θέματος: "Ύλη (μάθημα) [2008-2009]" Ακολουθούν δημοσιεύσεις πάνω στο θέμα και κάποια στιγμή ακολουθεί και μια δημοσίευση του στυλ: "Μήπως έχει κανείς παλιά θέματα;"

Σε τέτοια περίπτωση ΠΑΝΤΑ ανοίγουμε καινούριο θέμα, καθώς η δημοσίευση αυτή είναι εκτός θέματος.

Αποφεύγουμε τις συνεχόμενες δημοσιεύσεις. Μόνες εξαιρέσεις είναι στα ανέκδοτα και στις ατάκες της καθημερινότητας (και ίσως κάπου αλλού που μου διαφεύγει). Δεδομένου ότι κάθε συντάκτης δημοσίευσης έχει 2 ώρες από την υποβολή της στη διάθεσή του για να την επεξεργαστεί, σε περίπτωση που θέλει να συμπληρώσει κάτι μέσα στο χρονικό όριο αυτό μπορεί να πατήσει το κουμπί "Επεξεργασία" και να προσθέσει ή να αλλάξει ό,τι επιθυμεί.

4) Επιλογή κατάλληλου board:

Όταν θέλουμε να θίξουμε ένα θέμα, πρέπει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να επιλέξουμε που είναι το σωστό να τοποθετηθεί το θέμα μας.
Το board των ανακοινώσεων αφορά μόνο φλέγοντα θέματα που πρέπει να ανακοινωθούν σε όλους.
Το board των εσωτερικών θεμάτων αφορά θέματα που έχουν να κάνουν με τα εντός της σχολής. Θέματα δηλαδή που απασχολούν εμάς τους ΗΜΜΥ σχετικά με τη σχολή, την επαγγελματική μας αποκατάσταση κ.α. παρόμοια. Αν κάποιο θέμα που θέλουμε να ανοίξουμε δεν έχει να κάνει με τα παραπάνω, τότε επιλέγουμε τα υπόλοιπα κατάλληλα boards για να το βάλουμε.


Τα παραπάνω συντάχθηκαν με σκοπό την καλύτερη λειτουργία του forum μας αλλά και τη διευκόλυνση του συντονιστικού προσωπικού. Ο λόγος που επιλέχθηκαν τα παραπάνω να ανακοινωθούν είναι η συχνή λανθασμένη εφαρμογή τους που κάνει δυσκολότερο το έργο των συντονιστών. Ενδεχομένως οι οδηγίες αυτές να επεξεργαστούν εκ νέου. Θα υπάρχουν ανακοινώσεις σε τυχόν μελλοντικές αλλαγές τους.
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 833
Εγγραφή: 12 Ιαν 2008, 00:20
Τοποθεσία: Athens
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Χρήσιμες οδηγίες

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 27 Οκτ 2010, 12:38

Με αφορμή την αναδιάταξη του board των Αγγελιών παραθέτεται ο σωστός τρόπος σύνταξης των τίτλων των αγγελιών που σκοπό έχει την αποτελεσματικότερη αναζήτηση.

- Τίτλοι Θεμάτων εντός Αγγελιών
* Το format είναι το εξής: "[Κατηγορία] Είδος".
* Οι κατηγορίες είναι οι ακόλουθες: Έπιπλα, Ηλεκ. Είδη, Κινητά, Hardware, Software, Βιβλία, Διάφορα (για οτιδήποτε δεν ταιριάζει με τις υπόλοιπες).
* Στον τίτλο αναφέρουμε αν πρόκειται για πώληση, ζήτηση ή χάρισμα.
* Παραδείγματα: "[Βιβλία] Πωλούνται βιβλία Γκαρούτσου", "[Ηλεκ. Είδη] Χαρίζεται τηλεόραση Sony 40''", "[Hardware] Ζητείται τροφοδοτικό 650W".
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 833
Εγγραφή: 12 Ιαν 2008, 00:20
Τοποθεσία: Athens
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 5 επισκέπτες