Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Συζήτηση αποκλειστικά και μόνο για το site και το forum. Προτείνετε ιδέες και επισημάνετε προβλήματα που συναντάτε.

Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό tolstoi » 06 Απρ 2013, 14:37

Γεια σας, αν και νέος στο φόρουμ του deece δεν είμαι τόσο νέος στη σχολή όσο νομίζετε. Βλέπoντας την χαμηλή κινητικότητα του φόρουμ θα ήθελα να ρωτήσω τους διαχειριστές αν σκέφτονται να αλλάξουν κάτι στους κανονές ή στο τρόπο διαχειρίσης ώστε και υψηλοτέρη κινητικότητα να έχουμε και το φόρουμ να θεωρείται το φορούμ των ΗΜΜΥ Ξάνθης και όχι μιας συγκεκριμένης μειοψηφίας. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να έχουμε φόρουμ όπως της Αθήνας ή της Θεσσαλονικής με 50 και 60 ενεργούς χρήστες κάθε στιγμή αλλά το κυριότερο να λένε οι φοιτητές των ΗΜΜΥ Ξάνθης αυτό είναι το φορουμ μας και όχι οι μίσοι να το κράζουν και οι άλλοι μισοί να το θεοποιούν. Είναι κάτι τέτοιο στόχος του Deece ή είναι ένα φόρουμ που απευθύνεται σε λίγους?
tolstoi
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 06 Απρ 2013, 10:32

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό alehunter » 06 Απρ 2013, 15:05

κανένας δεν μπορεί νμζ να κάνει τους χρήστες να μπαίνουν και να συμμετέχουν στα θέματα(και όχι απλά να ανεβάζον και κατεβάζουν σημειώσεις) αλλά αν έχεις κάποια πρόταση ρίξε την

εγώ παντως δεν μπορώ να πω οτι υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο θέμα με το forum που ενοχλεί και σαν αποτέλεσμα δεν μπαίνουν χρηστες. Τι να πω? ???
Άβαταρ μέλους
alehunter
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 24 Δεκ 2011, 01:33
Τοποθεσία: ακριβώς εκεί που θες να 'μαι
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό tolstoi » 06 Απρ 2013, 15:32

Καταρχάς δεδομένου ότι τα αντίστοιχα φόρουμ της Αθήνας και της Θεσσαλονικής έχουν 10πλάσιες και κινητικότητες σε σχέση με μας θεωρώ ότι και έμεις μπορούμε να έχουμε ένα πιο ζωντανό φορούμ. Δεν είναι θέμα χρηστών είναι θέμα φόρουμ. Δεν γνωρίζω αν το φόρουμ αυτό στοχεύει σε ένα συγκεκριμένο είδος φοιτητών (αν ναι τότε οκ μια χάρα λειτουργεί και μπράβο στην όμαδα που το έφτιαξε) εγώ όπως είπα και πριν θα ήθελα να έχουμε ένα φορούμ για τη σχολή μας, το φόρουμ μας ρε αδερφέ. Αν είναι αυτό στόχος των διαχειριστών τότε εκ του αποτελέσματος λύπαμαι άλλα απέτυχαν. Και σαν μηχανικοί κρινόμαστε από το αποτέλεσμα.

Η δική μου πρόταση είναι πιο ελαστικοί κανόνες σίγουρα. Με λυπεί ιδιαίτερα να βλέπω καθηγητές να ζητάνε διαγραφή όπως και πληθώρα μελών. Δεν πιστευώ ότι έχουμε τόσα ακραία άτομα στη σχολή. Επίσης φαίνεται να υπάρχει θέμα με τον τρόπο διαχείρισης. Πάνω από 10% δηλώνουν απογοητευμένοι πόσοστο μεγάλο για μένα αν σκεφτείς ότι πολλοί από τους haters δεν έχουν καν λογαριασμό να ψηφίσουν και δεν ασχολούνται. Επείδη όμως εμείς εύκολα τα λέμε ενώ άλλοι χάνουν ώρες για αυτό το φορούμ για αυτό θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη των διαχειριστών στο θέμα. Εγώ προσωπικά τους ευχαριστώ για την προσπάθεια τους. Αλλά είπαμε μηχανικοί είμαστε υπάρχει και το θέμα του αποτελέσματος..
tolstoi
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 06 Απρ 2013, 10:32

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό alehunter » 06 Απρ 2013, 15:44

αυτο με τους καθηγητες πιο πολυ παλια γινοταν πλεον δεν νμζ να υπαρχει τοσο εντονη δραστηριοτητα τους αλλα ναι ας ακουσουμε και του διαχειριστες που ειναι και πιο σχετικοι με αυτα τα ζητηματα :)
Άβαταρ μέλους
alehunter
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 24 Δεκ 2011, 01:33
Τοποθεσία: ακριβώς εκεί που θες να 'μαι
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό brera » 06 Απρ 2013, 17:37

Αρχικά, καλώς ήρθες.

Βεβαίως και το forum είναι για όλους τους φοιτητές. Δεν είδα πουθενά να λέμε/γράφουμε ως διαχειριστική ότι το forum είναι για λίγους. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι ο καθένας θα μπαίνει και θα κάνει ό,τι θέλει και θα εκφράζεται όπως του αρέσει μη σεβόμενος του συνομιλητές του. Δε συμβαίνει σε κανένα σοβαρό forum πουθενά.
Αν μπαίνει κάποιος με σκοπό να πυροδοτήσει φασαρίες και μετά, επειδή υπάρχουν διαφωνίες, να λέει σηκώνομαι και φεύγω , ε τι να κάνουμε.

Παράλληλα να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει "ενεργός" . Θα πάθεις πλάκα αν δεις πόσοι χρήστες εγγεγραμένοι επισκέπτονται το forum καθημερινά. Μιλάμε για νούμερα που σε περιόδους εξεταστικής γίνονται μεγάλα τριψήφια κλπ. Αλλά οι περισσότεροι νοιάζονται για τον εαυτό τους, να πιάσουν κάποια πληροφορία, να πάρουν καμμιά σημείωση και τίποτα να δώσουν. Φυσικά θέλουμε και αυτούς. Το forum φτιάχτηκε από φοιτητές για φοιτητές για να βοηθήσει και να προσφέρει. Δε φτιάχτηκε ούτε από επαγγελματίες, ούτε είχε ως σκοπό το κέρδος και την αύξηση των μελών του με οποιοδήποτε τρόπο. Οπότε το δικό μας "αποτέλεσμα" είναι να έχει βοηθήσει αυτός ο ιστότοπος έστω και έναν φοιτητή. Και όταν λέω "θέλουμε" δεν τους θέλουμε για να κερδίσουμε κάτι από αυτούς. Αν θέλουν ας μπουν. Αν δε θέλουν, με γεια τους.

Από εκεί και πέρα οι φοιτητές ας μπουν και να γράφουν. Ας γράφουν για οτιδήποτε πιστεύουν ότι τους ενδιαφέρει. Από τα μαθήματα μέχρι και το playstation. Τόσες θεματολογίες υπάρχουν. Υπάρχουν θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, τεχνολογικών εξελίξεων για κάθε τομέα κλπ κλπ. Τότε μόνο θα υπάρξει ενδιαφέρον για το forum. Προφανώς δε μπορούμε εμείς οι 5-10 άνθρωποι να ψάχνουμε για τα πάντα ώστε να γεμίσουμε τις σελίδες του forum. Είναι αδύνατο. Αλλά μάλλον οι περισσότεροι δεν νοιάζονται για τέτοια πράγματα .

Επίσης θέλουμε άτομα υπεύθυνα που μπορούν να σχηματίσουν μια άποψη με 2-3 επιχειρήματα και δέχονται να σεβαστούν τον συνομιλητή τους. Προσωπικά πριν μπω σε πανεπιστήμιο θεωρούσα ότι όλοι μέσα σε αυτό πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Σήμερα θεωρώ ότι είναι ελάχιστοι.
Φυσικά και χιούμορ θα γίνει και πλάκα θα κάνουμε. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι και είναι κατανοητά. Από εκεί και πέρα, άλλο η πλάκα και άλλο το κάνω ότι γουστάρω. Δε θέλουμε να γίνει το forum "κίτρινος τύπος" σε καμμία περίπτωση.

Επίσης μην καθόμαστε και συγκρίνουμε forum με άλλα πανεπιστήμια. Ακόμα και αριθμητικά να το πιάσεις δεν μπορείς να τα συγκρίνεις σε καμμία περίπτωση. Όταν πχ σε εμάς στους ηλεκτρονικούς, οι ενεργοί φοιτητές στη σχολή που παρακολουθούν και συμμετέχουν είναι μετρημένοι στα δάχτυλα πόσο να είναι το ποσοστό αυτών που θα μπεί και θα γράψει στο forum; Οι υπόλοιποι απλά θα μπουν για να ψαρέψουν καμμιά πληροφορία.
Σε ένα μάθημα προχθές (κορμού), για παράδειγμα, ήταν 4 άτομα που παρακολουθούσαν. Ποιός να μπει και τι να πει;

Αλλά έστω ότι φταίει ο τρόπος διαχείρισης. Να το δεχτώ. Περίπου 6 χρόνια λειτουργίας αυτού το forum, ποτέ δεν είδαμε καμμιά πρόταση από κανένα μέλος για τη βελτίωση του. Οι συντονιστές/διαχειριστές δεν είναι φωστήρες. Πρέπει να λαμβάνουν και την απαραίτητη ανατροφοδότηση ( feedback) ώστε να εξυπηρετούν τους χρήστες. Κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ. Αυτοί που είναι "κατά", που ψήφισαν "κατά" ή που απλά "μπινελικώνουν" δεν προσπάθησαν ποτέ να προτείνουν κάτι. Ούτε μέσω forum, ούτε πρόσωπο με πρόσωπο.
Και όταν λέω να προτείνουν δεν εννοώ να πουν "αλλάξτε το". Να πουν 5 πράγματα συγκεκριμένα όχι αερολογίες.
Αυτό προσωπικά το λαμβάνω ως "δε με νοιάζει". Ε αν δε σε νοιάζει εσένα, εμείς δε μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Δυστυχώς κάποιοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν αυτό το forum για δικούς τους λόγους. Είτε για πολιτική προπαγάνδα, είτε για διάφορα άλλα θέματα. Αλλά δεν τους πέρασε και μας έκαναν/κάνουν "πόλεμο" διαδίδοντας φήμες, φτιάχνοντας λογαριασμούς μόνο και μόνο για να χαντακώσουν, να δημιουργήσουν φασαρία και άλλους τρόπους. Ακόμα και αυτούς, αν και ξέραμε ποιοι ήταν, αρχικά τους ακούσαμε προσπαθώντας να τους δώσουμε περιθώριο να εκφραστούν. Μέχρι που ξέφυγαν τελείως από τα όρια και είδαμε ότι απλά θέλουν να σπάσουν πλάκα.

Mίλησες για περισσότερη ελαστικότητα. Ναι αλλά τι εννοείς; Γενικά να είμαστε ελαστικοί με τον κάθε "εμπαθή" που μπαίνει στο forum; Με τον κάθε έναν που μόλις μπαίνει "χώνει" και δεν έχει προσφέρει ποτέ τίποτα; Ευτυχώς/δυστυχώς,κάποια στιγμή στη ζωή, ό,τι δίνεις, παίρνεις.
Αν δεν υπήρχε ελαστικότητα και "ελευθερία" στο forum, όπως κάποιοι διατυμπανίζουν, αυτό το θέμα δε θα υπήρχε τώρα , ούτε εγώ θα καθόμουν να ακούσω τις απόψεις σου και να σου απαντήσω.

Όταν τα παιδιά της διαχειριστικής μπήκαν στη σχολή να είστε σίγουροι ότι δε μπήκαν για να μαλώνουν με τον καθένα. Προσωπικά θα μπορούσα να κάτσω ήρεμος, να τα έχω καλά με όλους, να τελειώσω τα μαθήματα, να πάρω ένα πτυχίο και να φύγω. Ούτε τη διάθεση έχω να τσακώνομαι με κανέναν, ούτε έχω τη διάθεση να με ειρωνεύεται ο κάθε "έξυπνος" που μπαίνει εδώ μέσα και να με κοροϊδεύει σε τρίτους μέσω pm (εμπιστεύεται και λάθος άτομα ο "έξυπνος") ούτε τίποτα τέτοιο αν αυτό νομίζουν οι περισσότεροι.


Και καταλήγω. Αυτό που θέλουμε είναι συγκεκριμένες προτάσεις. Αν υπάρξουν, ευχαρίστως να κάτσουμε να τις συζητήσουμε.
Για παράδειγμα είσαι από τους ελάχιστους που μπήκε για να πει 1-2 σκέψεις του, με σοβαρότητα και να πατάει σε κάποια λογική.
Εκτιμούμε πάρα πολύ αυτούς που και ζητούν και προσφέρουν και κάνουν εποικοδομητική κριτική.
Alfa Romeo is love and passion...
Senza cuore saremmo solo macchine!!
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1327
Εγγραφή: 05 Φεβ 2008, 18:30
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό tolstoi » 06 Απρ 2013, 18:43

Αν διαφωνούμε στο ότι υπάρχει πρόβλημα που για εμένα είναι πασιφάνες τότε ήδη ξεκινάμε στραβά. Δεν είπα να έχουμε τα ίδια με της Αθήνας πχ. αλλά για μένα δεν έχουμε ούτε ανάλογα. Για την ακρίβεια έχουμε πολύ δυσανάλογα.. Και βλέποντας ποσά διαφορετικά είναι αυτά τα φορούμ μπορούμε να πάρουμε ιδέες. Για παράδειγμα το φορούμ της Αθήνας έχει διαφημίσεις που είναι αρνητικό είναι όμως και πολύ πιο ελαστικό στους κανόνες του με αποτέλεσμα τώρα αν μπεις να έχει το λιγότερο 30-40 επισκέπτες/μέλοι. Ε εμείς δεν μπορούμε 10? Νομίζω μπορούμε.
Θα συμφωνήσω ότι δεν μπορείς να αναγκάσεις τους χρήστες να είναι ενεργοί μπορείς όμως να μην τους ξενερώσεις. Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα άλλα υπάρχουν τρανταχτά παραδείγματα ανθρώπων που αγωνίζονται καθημερινά για το πανεπιστήμιο και απέχουν συνηδειτά από το φορούμ. Και για μένα αυτά είναι μεγάλες ελλείψεις. Δεν νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι θα ξαναγυρίσουν πίσω ή αυτοί που δεν μπήκαν καν ποτέ θα μπουν, μπορείτε όμως να μην ξενερώσουμε τους επόμενους. Σαν καινούργιος στο φόρουμ δεν έχω διαβάσει όλα τα νήματα ακόμα για να έχω ξεκάθαρη άποψη για μένα όμως είναι ξεκάθαρο ότι κάτι δεν πάει κάλα από άποψη προσφοράς. Θα σου στείλω σε pm ενά τραντάχτο παράδειγμα ατόμου.
Τελός εφόσον αναγνωριστεί ένα πρόβλημα (αν αναγνωριστεί) είναι δική σας κυριώς δουλεία να το φτιάξετε άσχετα αν κάθε βοήθεια είναι καλοδέχουμενη. Εγώ σαν καινουργιός ακόμα θέλω λίγο χρόνο για το τι φταίει που όπως και να έχει είναι περιπλοκότερο φαινόμενο από τη διαπίστωση του κάτι φταίει. Από ότι βλέπω από την απάντηση σου θεωρείς ότι δεν φταίει το φορούμ και η διαχειρίση του για τη χαμηλή κίνηση όποτε νομίζω το θέμα μπορεί να κλείσει εδώ. Ισώς ένα πολλ του τύπου πόσο ευχαριστημένοι είστε από το φορούμ να έδινε κάποιες απαντήσεις. Ισώς φτίαξω κανένα μετά με τις κατάλληλες ερωτήσεις αν βρω λίγη ώρα και γίνεται.
tolstoi
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 06 Απρ 2013, 10:32

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό brera » 06 Απρ 2013, 18:50

Και επαναλαμβάνω..
Τι θα πει ελαστικός; Δε μου το διευκρινίζεις..Που την είδες την ανελαστικότητα; Συγκεκριμένα, με link.
Τι θα πει ξενέρωσαν και δε μπαίνουν συνειδητά; Είπαν ποτέ τους προβληματισμούς τους; Όχι. Με τέτοια άτομα που απλά κάνουν "κριτική" όχι στο forum δε θέλω να έχω σχέσεις, ούτε στην καθημερινότητα. Προφανώς δε μπορώ να μυρίζω τα δάχτυλά μου για το τι "ξενερώνει" τον καθένα.

Εδώ ένας κάποτε είχε πει στο μάθημα "δε μπαίνω στο forum συνειδητά γιατί με διέγραψαν"..
Δεν είχε διαγραφεί κανένα μέλος έως τότε..Καταλαβαίνεις ότι τι να κάτσεις να συζητήσεις μετά...

Δεν είπα πουθενά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κινητικότητας. Επισκεψιμότητα υπάρχει. Δράση δεν υπάρχει. Είναι διαφορετικά πράγματα.

Και όπως είπα και πάλι. Θέλω συγκεκριμένες προτάσεις. Όταν συγκεντρωθούν, τις περιμένουμε πως και πως.
Alfa Romeo is love and passion...
Senza cuore saremmo solo macchine!!
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1327
Εγγραφή: 05 Φεβ 2008, 18:30
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό tolstoi » 06 Απρ 2013, 19:12

Εγώ επισήμαινω ένα πρόβλημα. Αν το δέχεσαι δική σου δουλεία είναι κυριώς να το λύσεις. Ασχέτα αν έχεις το λογό μου ότι θα χάρω να βοηθήσω αν μπορώ. Για την ώρα μένουμε στο ότι δεν θεωρείτε ότι για την χαμήλη κίνηση ευθύνεται το φόρουμ και ξεκινάμε από εκεί όπου διαφώνουμε. Η σύγκριση με τα άλλα φόρουμ δεν θεωρείται καλό πειστικό στοιχείο για σένα ούτε οι χρήστες που φύγαν (ήταν άραγε όλοι τόσο ακραίοι?!) όποτε θα πρέπει να βρω κάτι καλύτερο να σας πείσω.
tolstoi
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 06 Απρ 2013, 10:32

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό brera » 06 Απρ 2013, 19:23

Το πρόβλημα θα λυθεί αν αρχίσεις να προσφέρεις στο forum γράφοντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Όχι να ψάχνεις στο που υπήρξαν "κακοί" άνθρωποι που έχουν αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο σε αυτό ( και δεν εννοώ μόνο τον εαυτό μου γιατί οι υπόλοιποι έχουν δώσει περισσότερο από εμένα)..

Ακόμα και από τα Pm που μου στέλνεις αισθάνομαι ότι "μπήκε ο επιθεωρητής να μας ελέγξει". Γιατί με το που μπήκες λες "θα ψάξω και θα σας βρώ"..Μάλλον κάνεις κάποιο λάθος. Έτσι δε διορθώνονται προβλήματα.

Επίσης κοιτάω λίγο τους μπαναρισμένους χρήστες. Είναι 7 χρήστες οι οποίοι είναι 2-3 άτομα ( με διπλούς, τριπλούς λογαριασμούς). Οι χρήστες που οικειοθελώς αποχώρησαν ήταν τέσσερις.
Για αυτούς γίνεται όλη η φασαρία;
Alfa Romeo is love and passion...
Senza cuore saremmo solo macchine!!
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1327
Εγγραφή: 05 Φεβ 2008, 18:30
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό tolstoi » 06 Απρ 2013, 19:32

Θα σε παρακαλέσω να μην βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα. Δεν ψάχνω για κανένα είδους "κακών" ανθρώπων εκτός η εντός εισαγωγικών. Πότε δεν έκανα ουδεμία μομφή καθ' οποιοδήποτε τρόπο στο ήθος σας ίσα ίσα σας ευχαρίστησα. Αν κρίνω μη ικανοποιητικό το αποτέλεσμα της δουλείας σας είναι άλλο θέμα.
tolstoi
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 06 Απρ 2013, 10:32

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό brera » 06 Απρ 2013, 19:46

Φυσικά, και ο καθένας έχει την άποψή του. Άλλοι τη δέχονται, άλλοι όχι.
Η άποψη σου ακούστηκε. Κάτι χειροπιαστό δεν πήρα. Διαφωνώ με τη γενική σου άποψη και αναμένουμε κάτι πιο συγκεκριμένο.

Και κάτι ακόμα.
Όποιος θεωρεί λάθος τη διαχειριστική ομάδα, γιατί βγάζει θέματα "διαδοχής" ;;(γιατί άκουσα και κάτι τέτοιο). Ποτέ δεν το κατάλαβα. Διαδοχή γίνεται από ανθρώπους που προσφέρουν και έχουν προσφέρει και το βασικότερο από ανθρώπους που έχουμε παράλληλες απόψεις . Όχι ριζικά αντίθετες.

Στο δημόσιο είμαστε; Στην τηλεόραση; Σε καμμιά ιδιωτική εταιρία τρίτου; Στη Βουλή;; Δε μας αρέσεις, φύγε; Μάλλον κάτι έχουμε μπερδέψει ::)


Όποιος διαφωνεί ας στήσει το δικό του forum, το δικό του wiki, με τους κανόνες του, τις ελευθερίες του, και ας επωμιστεί όλο το βάρος να ανέχεται τον καθέναν, να τρώγεται ψυχικά για τον καθέναν, να σκέφτεται αν τον αδίκησε κάπου και στο τέλος να τα ακούει κιόλας. Εμείς, όπως συνέβη και παλαιότερα, του δίνουμε όλες τις ευχές μας. Τόσο απλό.
Και μακάρι να του ανέβει η κινητικότητα στο maximum.
Alfa Romeo is love and passion...
Senza cuore saremmo solo macchine!!
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1327
Εγγραφή: 05 Φεβ 2008, 18:30
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό butterfly » 06 Απρ 2013, 20:28

"Ανοίγω το laptop, ανοίγω τον browser....Μμμμ...για να δω τι παίζει με το deece. Τι;;;;; Πάλι post για το πόσο καλό/δημοκρατικό είναι ή δεν είναι το forum;;;;;;; ??? ??? "

Κάπως έτσι πήρα την απόφαση να εκφράσω και τη δική μου γνώμη πάνω στα όσα λέγονται....

1ον) Το θέμα της κινητικότητας στο forum έχει να κάνει με την προθυμία των χρηστών να γράψουν ό,τι θεωρούν ότι θα ήταν ενδιαφέρον να διαβάσει/ δει/ ακούσει κάποιος φοιτητής της σχολής μας και γενικά ένα άτομο της ηλικίας μας. Δυστυχώς, όπως όλοι μας ξέρουμε, θυμόμαστε πάντα το forum όταν δεν έχουμε σημειώσεις από ένα μάθημα, όταν θέλουμε παλιά θέματα, όταν θέλουμε να μάθουμε αν βγήκε η βαθμολογία κάποιου μαθήματος και γενικά στις εξεταστικές για το δικό μας προσωπικό συμφέρον! Αυτή την εντύπωση έχω σχηματίσει, κάνω λάθος; ( Κι εγώ όταν περιμένω τη βαθμολογία κάποιου μαθήματος είμαι όλη την ώρα με F5 στο deece. ::) ) Για να αυξηθεί λοιπόν η κίνηση στο forum πρέπει ο καθένας από εμάς να προθυμοποιηθεί να ποστάρει,να δημιουργήσει μια δημιουργική συζήτηση για κάτι που τον ενδιαφέρει, να ανεβάσει αρχεία κλπ.

2ον) Για τη δημοκρατικότητα / ελαστικότητα του forum, κάτι για το οποίο έχει τεθεί τεράααστιο θέμα. Δεν ξέρω πόσοι από τους χρήστες αλήθεια πιστεύουν ότι το forum δεν είναι και τοοόσο δημοκρατικό ή αν ενστερνίζονται τις απόψεις "σαματατζίδων" χρηστών... :-\ :-\ Η δική μου άποψη είναι ότι ένα forum είναι από μόνο του κάτι το δημοκρατικό! Σου δίνεται η ευκαιρία να πεις την άποψή σου δημόσια. Βέβαια, δημοκρατία δε σημαίνει τα παίρνω και όλα σβάρνα!! :P Δηλαδή, αν ο ένας προσβάλλει ή ειρωνεύεται τον άλλον κάπου χάνεται η έννοια της δημοκρατίας, δε νομίζετε; Πάνω σε αυτό μπορούμε να ανοίξουμε ολόκληρη κουβέντα για το τι είναι δημοκρατία. Πιστεύω ότι εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου σταματάει η δική μας. Με άλλα λόγια δημοκρατία χωρίς σεβασμό προς τον άλλο δεν υπάρχει! Όσον αφορά τον χειρισμό από τους διαχειριστές: Ας μπει ο κάθε ένας από εμάς για 1 στιγμή στη θέση των διαχειριστών. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν χρήστες που ειρωνεύονται, βρίζουν και γενικά προκαλούν μπάχαλο στο forum. Ποια θα ήταν η θέση σας εκείνη τη στιγμή; Δε νομίζω να παίρνατε ποπ-κορν και να παρακολουθούσατε! O0 O0

Συνοψίζοντας, προθυμία χρηστών --> κινητικότητα! Απλά τα πράγματα! ;)
Άβαταρ μέλους
butterfly
Jr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 59
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2008, 14:34

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό Seitjo90 » 06 Απρ 2013, 21:22

Να θίξω μία παράμετρο την οποία δεν ξέρω αν έχεις λάβει υπόψη σου: την εξάπλωση των social media
Ξέρεις πως στο facebook υπάρχουν 2 τουλάχιστον group με όνομα "Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί & Μηχανικοί Υπολογιστών Δ.Π.Θ - Εισακτέοι xxxx"
όπου xxxx το αντίστοιχο έτος εισαγωγής...
Πες μου πως θα τους κάνουμε αντί να επιλέξουν την ευκολία και την αμεσότητα στην επικοινωνία ενός τέτοιου μέσου από το forum.
Σκέψου ότι το group αυτό μπορεί να έχει δημιουργηθεί πριν καν έρθουν για εγγραφή οι φοιτητές άρα έχουν αναπτύξει έναν τρόπο επικοινωνίας μεταξύ τους οι φοιτητές πριν μάθουν για την ύπαρξη ενός forum για ηλεκτρολόγους της σχολής τους.

Επίσης θα ήθελα να διευκρινήσεις κάτι:

tolstoi έγραψε:Για παράδειγμα το φορούμ της Αθήνας έχει διαφημίσεις που είναι αρνητικό

Μπορείς να μου δείξεις που είναι αυτό? Γιατί εγώ ας πούμε στους κανόνες τους διαβάζω αυτό:
5. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η διαφήμιση οποιονδήποτε είδους προϊόντων, επιχειρήσεων, εταιρειών, υπηρεσιών κλπ., με οιονδήποτε τρόπο (είτε άμεσο, είτε έμμεσο) χωρίς την άδεια των διαχειριστών του shmmy.ntua.gr. Σε περίπτωση που κάποιος παρόλα αυτά, επιθυμεί παροχή οποιασδήποτε των προαναφερθέντων υπηρεσιών, θα πρέπει να απευθυνθεί στη Σ.Ο. του shmmy.ntua.gr. Στην αντίθετη περίπτωση, η διαφήμιση αυτή θα θεωρείται ως "spam" και θα αντιμετωπίζεται αναλόγως.


Μπορείς να διαβάσεις τους κανόνες στο forum της Αθήνας εδώ : http://shmmy.ntua.gr/forum/viewtopic.php?t=9615

Αντίστοιχα για το deece είναι εδώ : https://www.deece.edu.gr/terms.php
Some people want it to happen, some wish it would happen, and others make it happen - Michael Jordan
Άβαταρ μέλους
Seitjo90
Γενικός Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1983
Εγγραφή: 10 Νοέμ 2008, 19:24
Τοποθεσία: Dublin, Ireland
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 07 Απρ 2013, 14:23

Θεωρώ ότι το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις χωρίς να πιάνει την ουσία. Ο όρος "πληθώρα διαγραφών" είναι άτοπος, διότι όπως ειπώθηκε είναι μετρημένες στα δάχτυλα ενος χεριού. Και οι αυτοδιαγραφές το ίδιο. Η ουσία είναι ότι όσοι μπαίνουν βλέπουν τους ίδιους και τους ίδιους να ποστάρουν για κανά μάθημα, καμιά βαθμολογία άντε και κανά σεμινάριο/συνέδριο και τέλος. Εδώ είναι το πρόβλημα του μέσου Έλληνα. Θέλει αλλαγές που να τον ωφελούν, χωρίς να κάνει το παραμικρό από πλευράς του για να βοηθήσει να έρθουν. Γράφτε κάτι. Τόσα θέματα υπάρχουν. Αμάξια, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, ταινίες, επιστήμη, τέχνες, εκδρομές, hobby, δουλειές, οικονομική κρίση, Κύπρος και πόσα άλλα.

Τώρα αν στο βωμό της κινητικότητας στο φόρουμ θέλουμε να τα αφήσουμε όλα ελεύθερα, δηλαδή παραταξιακές συζητήσεις, flame wars και διάφορα τέτοια ευτελή κατά τη γνώμη μου θέματα, υπάρχει κάλλιστα η λύση δημιουργίας ενός καινούριου φόρουμ. Γιατί αυτό το φόρουμ ξεκίνησε με την ιδεολογία να βοηθάει τους ΗΜΜΥ Ξάνθης μέσα από γόνιμους διαλόγους και με σοβαρότητα για θέματα που τους απασχολούν εντός και εκτός της σχολής, χωρίς να λείπει φυσικά και το διάλειμμα για κανένα καλαμπούρι με κανένα ανεκδοτάκι, με καμιά πρόταση για ταινίες που μας άρεσαν και τα σχετικά. Δεν ξεκίνησε να μαζέψει πλήθος δημοσιεύσεων ούτε μελών.

Και όπως ειπώθηκε και πάλι, κινητικότητα θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη, αν και οι χρήστες δεν ενδιαφέρονταν μόνο για το τομάρι τους. Θα περνούσαν άσχημα το χρόνο τους αν γράφαν έστω κάτι για να βρουν έναν τρόπο να περάσουν κάπως το χρόνο τους εκτός σχολής... Κι αυτοί που το απαξιούν και είναι και μεγάλα κεφάλια ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο σημαντικό έχουν πάνω τους, εφόσον δε μας είπαν ποτέ ότι το τάδε πράγμα μας ενοχλεί, τότε ας κάτσουν εκτός, δεν μπορούμε να λύσουμε τέτοια θέματα γιατί είναι υπεράνω ανθρώπινων δυνάμεων. Και να πω την αλήθεια μου φαίνεται και περίεργο που τέτοιοι αξιόλογοι φοιτητές/καθηγητές, δεν ξέρω σε ποιούς αναφέρεστε, παραμένουν εκτός, δηλώνοντάς το σε συζητήσεις με άλλους, οι οποίοι έρχονται να μεταφέρουν τον προβληματισμό της κινητικότητας αποδίδοντάς τον στην ανελαστικότητα της ομάδας του deece. Δηλαδή, αυτοί θέλουν να πχ να κράζουν την Α παράταξη, να επευφημούν τη δική τους ή να κράζουν άλλα μέλη συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο σε μια μεσημεριανάδικη εκπομπή τύπου Πάνια;

Δε με πείθει. Και απο την άλλη δείτε και άλλα μέλη που συμμετέχουν ενεργά, εκθέτουν τους προβληματισμούς τους στην κοινότητα κι αυτή με τη σειρά της απαντάει και βοηθάει, πόσο ευχαριστημένοι είναι και πόσο δεν αντιμετωπίζουν κανένα θέμα. Αν φαίνεται παράλογη αυτή η λειτουργία του φόρουμ, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. Όποιος θέλει να τρώει καντίλια και να ρίχνει, ας βρει έναν άλλο χώρο να το κάνει.

Σκοπός δεν είναι να είμαστε ίδιοι με όλους τους άλλους, σκοπός είναι να είμαστε οι καλύτεροι στο μέτρο του δυνατού και με τα διαθέσιμα εφόδια. Αν στην Αθήνα αποφασίσουν όλοι να έχουν για παράδειγμα πρόθεμα στο ψευδώνυμο lalakas και αυτό να γίνεται με τη σειρά του lalakas_JimMichael, εδώ δε θα το κάνουμε. Αν εκεί όμως βρουν κάτι που βοηθάει την κοινότητα πραγματικά, τότε θα κοιτάξουμε πώς να το ενσωματώσουμε.

Και τέλος κάτι ακόμα για την ανελαστικότητα. Πριν από κάμποσο καιρό αποφασίστηκε να επιτραπούν κατά κάποιο τρόπο οι πολιτικές συζητήσεις. Υπήρξε το θέμα Κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, μπας και γίνει ποτέ γόνιμος διάλογος με πολιτικά. Τελευταίο ποστ είναι το δικό μου πριν από κάμποσους μήνες. Τι έγινε; Το κλειδώσαμε και δεν το ξέρω; Υπήρξε κανένα άλλο θέμα που να συνεχίστηκε εκεί η κίνηση και δεν το είδα; Αυτά τα πράγματα μου δείχνουν απλά αδιαφορία για το τι πραγματικά συμβαίνει με ταυτόχρονο πλύσιμο εγκεφάλου για τη δημιουργία της ανάγκης μιας trash tv, ενός iphone 58sgbdl... και της αντίληψης του να πα να συνουσιαστούν όλοι, εγώ παίζω angry birds και κάνω high score τώρα...

Κάνω λάθος;
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 833
Εγγραφή: 12 Ιαν 2008, 00:20
Τοποθεσία: Athens
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό brera » 07 Απρ 2013, 16:40

Έτσι ακριβώς!
Alfa Romeo is love and passion...
Senza cuore saremmo solo macchine!!
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1327
Εγγραφή: 05 Φεβ 2008, 18:30
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Επόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

cron