Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Συζήτηση αποκλειστικά και μόνο για το site και το forum. Προτείνετε ιδέες και επισημάνετε προβλήματα που συναντάτε.

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό tolstoi » 07 Απρ 2013, 18:48

Κάθομαι και κοιτάω το φόρουμ της Αθήνας για να βρω χειροπιαστά παραδείγματα όπως ζητήσατε. Καταρχάς έκανα όντως λάθος για τις διαφημίσεις, διαφημίσεις έχει το γενικότερο φόρουμ του πολυτεχνείου και όχι αυτό το καθαρά ηλεκτρόλογων.
Στην ουσία του θέματος τώρα. Παρατήρησα δύο διαφορές. Πρώτον δεν υπάρχει τόσο έντονη αντιπαραξατιακή πολιτική. Πχ. υπάρχει πολλ με θέμα τι θα ψηφίσετε στην επομένη συνέλευση και οι αποφάσεις των ΓΣ επίσης βγαίνουν σαν θέμα. Κάποιοι χρήστες μάλιστα παραπονέθηκαν για το flame war που ακολουθεί παρακάτω και η πολιτική που ακολουθήθηκε με την οποία συμφωνώ είναι να βγαίνουν τα αποτέλασματα στο πρώτο ποστ και όποιος θέλει κοιτάει παρακάτω. Μπορείτε να μην συμφωνείτε με τις παρατάξεις όσο και εγώ αλλά το να τις αποκλείεις είναι άλλο θέμα. Προσωπικά ξέρω άτομα εντός παρατάξεων που νοιάζονται για το πανεπιστήμειο και φυσικά απέχουν από το φορούμ. Τέλος οι αποφάσεις των ΓΣ μας αφορούν αμέσα πιστεύω όποτε καλό είναι να ακουγόνται. Και όχι μόνο στα στένα πλαίσια έγινε δεν έγινε κατάληψη.
Τέλος και λίγοτερο σημαντικό δεν έχω δει πουθένα διαχειριστή να επιστρέφει χαρακτηρισμούς και να μιλάει ειρωνικά οπώς έχει γίνει εδώ ακομά και στη σελίδα που τους κρίνουν ως μη δημοκρατικούς. Δεν έχω δει όλα τα νήματα του φόρουμ της Αθήνας όποτε αν βρείτε κάποιο με διαχειριστή να κράζει χρήστες παρακαλώ υποδείξτε το μου. Και εκεί τους έχουν μπει χουντα κλπ κλπ. άλλα δεν βρήκα κάτι.
Προσωπικά δεν ζητάω ούτε τα ρέστα ουτέ αλλαγή των διαχειριστών ούτε τίποτα. Υπάρχει η λογική του αν δεν σας αρέσει κάντε άλλο φόρουμ. Φυσικά και είναι δεκτή γι αυτό και ρώτησα αν στόχος σας είναι μονό μια πολύ συγκεκριμένη ομάδα φοιτητών ή η πλειοψηφεία μας (εκτός ενδεχομένως ενός πολύ μικρού ποσοστού αθεράπευτων spammer troll και flamer). Αν είναι το δεύτερο τότε νόμιζω ότι η κριτική που ασκώ είναι βάσιμη για αυτό το ρωτάω συνέχεια. Δυστυχώς όμως δεν βλέπω κάνενας να ασχολείται εκτός από τους διαχειριστές εδώ όποτε αρχιζώ να αναρωτιέμαι και εγώ αν πραγματικά αξίζει…
Θεώρω επίσης ότι η λανθασμένη αρχική επιλογή του φόρουμ για μη πολιτικές συζητήσεις έδιωξε πολλά ενεργά μέλη τα οποία αν ήταν εδώ θα είχε πάρει φωτιά η περιοχή των πολιτικών συζητήσεων.


ΥΓ. Το φόρουμ το κάνετε εσείς δεν χρωστατέ σε κανενάν και οποιος δεν θέλει φεύγει έχετε πει πολλές φορές. Δεκτό. Αλλά μετά μην απορείτε γιατί δουλεύετε με λίγους! Αν μάλιστα το θέλετε για λίγους είναι και πολύ καλό! Εγώ πάλι προτείνω αυτό που εσείς θεωρείται "εκπτώσεις στην ποιότητα", εγώ το βλέπω σαν ένα πιο ζωντανό φόρουμ. Υπάρχει φυσικά ένα όριο συμφώνω. Θεωρώ ότι του deece είναι πολύ προς την ποιότητα και μάλιστα αυτήν όπως την ορίζετε έσεις.
tolstoi
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 06 Απρ 2013, 10:32

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 07 Απρ 2013, 22:42

Μάλιστα. Άρα, όπως και τις περισσότερες φορές που τέθηκε το θέμα της αντιδημοκρατικότητας το πρόβλημα ήταν με το αν αφήνουμε τους παραταξιακούς πολέμους μέσα εδώ. Έπρεπε να το είχα φανταστεί για να το πω την αλήθεια.

Μιλώντας καθαρά προσωπικά, μην εκφράζοντας το deece αλλά μονάχα εμένα, θα θεωρούσα τεραστίων διαστάσεων πατάτα να άφηνα την παραταξιακή συζήτηση να πάρει ζωή μέσα στα νήματα αυτού του φόρουμ. Διότι, αν το μόνο πράγμα για το οποίο είμαστε ικανοί να συζητήσουμε είναι τα παραταξιακά και τα γύρω τους, τότε είμαστε ανάξιοι να συζητάμε. Διότι οι παρατάξεις έχουν αρκετά βήματα από τα οποία μπορούν να μιλήσουν και να κάνουν ό,τι η καθεμιά νομίζει ότι είναι το καλύτερο. Διότι έχουν η καθεμία ήδη αρκετούς υποστηρικτές, δε χρειάζονται παραπάνω. Διότι υπάρχουν και φοιτητές, όπως ήμουν κι εγώ, που θέλουν ένα χώρο χωρίς πράσινους, κόκκινους, κίτρινους, μπλε να του πρήζουν τα κάκαλα.

Και τέλος, διότι θεωρώ ότι οι παρατάξεις υποβαθμίζουν την ποιότητα σπουδών. Αυτό το συγκεκριμένο δεν κάθομαι να το συζητήσω, θα βγει εκτός θέματος και επίσης δεν έχω τη διάθεση να διαφωνήσω με κανέναν, ξέρω πάρα πολλά γύρω στο θέμα, τα έχω ζήσει εκ των έσω κι ευτυχώς που δεν ξέρω και περισσότερα.

Κι όποιος νομίζει ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τη σχολή και πράττει καλύτερα με το να μένει εκτός deece, στην ευχή της Παναγίας, αν το μόνο που'χει να μου φέρει ως αντεπιχείρημα είναι η απαγόρευση συζητήσεων παραταξιακών.

Δεν ξέρω πόσο μικρός ή μεγάλος είσαι ούτε αν ξεγελιέσαι ή όχι από το παραταξιακό σύστημα έτσι "όμορφα" που είναι στημένο. Εγώ θα σου'λεγα να ανοίξεις τα μάτια σου.

Κι αν είναι μόνο η ομάδα του deece μέσα εδώ, που δεν είναι, αλλά ντάξει, ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΑΣ.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 833
Εγγραφή: 12 Ιαν 2008, 00:20
Τοποθεσία: Athens
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό tolstoi » 07 Απρ 2013, 23:04

Αρά αυτό είναι το φορούμ των ανεξάρτητων-άχρωμων φοιτήτων ΗΜΜΥ Ξάνθης. Ε μάλιστα τότε πολύ καλή δουλειά έχετε κάνει. Εγώ προσωπικά θα ήθελα ένα φόρουμ όλων των ΗΜΜΥ όπως το αθηναικό αλλά από τη στιγμή που δεν κάθομαι να το φτιάξω μόνος δεν έχω απαίτηση από εσάς. Αρά στοχευέτε σε συγκεκριμένα άτομα και να ξέρουμε που πάταμε. Δεν είναι κάκο! Και εγώ είμαι κατά των παρατάξεων αλλά θα ήθελα να τις ακουώ στα θέματα φυσικά που πρέπει όχι πχ. στα μαθήματα. Και αυτοί που ανήκουν σε παρατάξεις δεν θα κάναν μόνο πόλεμο εδώ μέσα θα πρόσφεραν και σε άλλα θέματα. Το πόλεμο όποιος ήθελε θα τον έβλεπε όποιος όχι, ίσως να γίνοταν λίγο ενοχλητικός (όπως είπα και στην Αθήνα εκφράστηκαν παράπονα) αλλά θα είχαμε ένα φόρουμ πιο ζωντάνο. Τεσπά δεκτή η πολιτική σας.

ΥΓ. Συμφώνω μαζί σου ότι οι παρατάξεις υποβαθμίζουν την ποιότητα σπουδών, με το να έχεις όμως μία τόσο εχθρική πολιτική απέναντί τους διώχνεις και τα μέλοι τους που δεν παύουν να είναι φοιτήτες ΗΜΜΥ με απόψεις, γνώσεις και διάθεση που μπορεί να είναι ωφέλιμες για το φορούμ. Είμαι κατά της λογικής "είσαι ***ίτης άρα είσαι βλάκας άρα δεν σε ακούω".
Τελευταία επεξεργασία από tolstoi και 07 Απρ 2013, 23:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
tolstoi
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 06 Απρ 2013, 10:32

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 07 Απρ 2013, 23:11

Κάνεις λάθος. Το άχρωμο απευθύνεται σε όλους. Το χρωματισμένο απευθύνεται στα αντίστοιχα μονάχα. Η πόρτα δεν έκλεισε σε κανέναν χρήστη. Μόνος του ο καθένας αποφασίζει αν θα μπει ή όχι. Αλλά αν είναι να μπει μόνο και μόνο για να γράφει για τις παρατάξεις, τότε για αυτόν ναι, είναι καλύτερο να μην μπει. Όχι πάντως δε θα του πει κανείς, μήπως και δει και τίποτα άλλο ενδιαφέρον και του αρέσει.

edit: Δεν καταλαβαίνω γιατί αποκλείονται αυτοί οι χρήστες επειδή τα παραταξιακά απαγορεύονται. Ειλικρινά, αν νιώθουν ότι είναι αποκλεισμένοι επειδή δε θα μπορούν να πουν για το πόσο καταπληκτική είναι η Α παράταξη και πόσο τιποτένια είναι η Β, τότε τι να πω, καλύτερα να μην μπουν, να γλυτώσει και το team και λίγη δουλειά παραπάνω.

Είναι απλά τα πράγματα. Πάρα πολύ απλά. Αλλά δυστυχώς, δεν μπορούμε να το φυτέψουμε αυτό στο κεφάλι κανενός.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 833
Εγγραφή: 12 Ιαν 2008, 00:20
Τοποθεσία: Athens
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό tolstoi » 07 Απρ 2013, 23:25

Δεν ξέρω αν νιώθουν αποκλεισμενοί, είναι αρκετά πιθανόν να νιώθουν ξενερώμενοι όμως με την έννοια ότι για αυτούς οι παρατάξεις είναι ένα σημαντικό κομμάτι της σχολής και είναι πολύ περιοριστικό να μην μπορούν να μιλήσουν για αυτό λες και είναι κάτι κακό (γιατί προφανώς γι αυτά τα άτομα δεν είναι). Όποτε και δεν ασχολούνται. Αλλώστε δεν νομίζω ότι όλα τα μέλη του φόρουμ είναι τέλειως αχρωμάτιστα, σίγουρα όμως απωθούνται κάποια άλλα.
tolstoi
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 06 Απρ 2013, 10:32

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 07 Απρ 2013, 23:40

Κοίταξε να δεις. Για τα παραταξιακά ζητήματα υπάρχουν πάρα πολλοί χώροι που μπορεί ο καθένας να μιλήσει. Αποκλείεται να νιώθει κάποιος τόσο αδικημένος από το περιβάλλον του για αυτό το θέμα.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα κοπτόταν κάποιος παραταξιακός να αφεθεί ελεύθερη η δράση του μέσα εδώ θα ήταν για να προσελκύσει περισσότερο κόσμο. Μόνο που για το σύνολο, δε βλέπω κανένα όφελος από μια τέτοια πράξη εντός των συνόρων του φόρουμ.

Ο καθένας μπορεί να τεθεί υπέρ όποιας ιδεολογίας επιθυμεί. Ο προσηλυτισμός όμως δεν είναι αποδεκτός.

Δεν μπαίνουν δηλαδή γενικώς, επειδή εμείς δεν αφήσαμε τα παραταξιακά. Λυπάμαι, αλλά ούτε εγώ θέλω να συναναστρέφομαι με τέτοιους χρήστες, που έχουν λανθασμένες προτεραιότητες. Εξαιτίας της δικής μας πολιτικής, αυτοί θυσιάζουν τη λήψη και την παροχή βοήθειας σε μαθήματα, μην προάγοντας έτσι τη γνώση; Αν δεν καταλαβαίνουν τι λάθος κάνουν αυτοί, εμείς δεν φταίμε φίλε μου. Το εξηγήσαμε μια, το εξηγήσαμε δυο. Φτάνει. Όποιος θέλει, όποιος δε θέλει δε θέλουμε 10.

Ούτε εγώ είμαι της λογικής που ανέφερες. Όλους τους ακούω. Αρκεί να έχουν κάτι να μου πουν όμως...
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 833
Εγγραφή: 12 Ιαν 2008, 00:20
Τοποθεσία: Athens
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό tolstoi » 07 Απρ 2013, 23:52

Υπάρχει μιά μικρή διαφορά από το "τόσο αδικήμενος" που ανέφερες με το ξενερωμένος που είπα εγώ. Ας πούμε ότι είμαι ίτης, γιατί να κάτσω να χάσω το χρόνο μου για να προσφέρω σε ένα φόρουμ που δεν με αφήνει να μιλήσω και για τη παράταξη μου? Εδώ με το ζόρι συνεισφέρουν τα μέλη μας. Τεσπά πολύ σαν συνήγορος των παρατάξεων ακουγόμαι και δεν τις πάω μία ούτε και γω, απλά ήταν η μόνη διαφορά στην πολιτική των δύο φόρουμ που βρήκα που να μου φάνηκε αρκετά σημαντική. Μακάρι να μπορούσουμε να είχαμε την κινητκότητα της Αθήνας χωρίς παρατάξεις αν ρωτάς εμένα προσωπικά. Αλλά μεταξύ ενός φορούμ που θα μιλάω μόνο με 5 διαχειριστές και 5 χρήστες και ένα φόρουμ που θα μιλάω με 20 και 30 προτιμώ το δεύτερο ακόμα και αν μου πρήζουν τα κάκαλα μερικές φορές. Προφανώς η ΣΟ του φόρουμ διαφωνεί, το δέχομαι.

ΥΓ. Παντώς δεν νομιζώ ότι η ποιότητα των ποστ της Αθήνας είναι τοοοοόσο κάκη και ας έχουν και λίγα παραταξιακά μέσα.
tolstoi
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 06 Απρ 2013, 10:32

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό brera » 08 Απρ 2013, 00:04

Tolstoi ακόμα κάνεις κριτική χωρίς να το έχεις ψάξει καλά.
Για να μάθεις, λοιπόν, θα σου πω την ιστορία του forum.

Στην αρχή, όταν εγώ ήμουν ακόμα πρωτοετής, φτιάχτηκε αυτό το forum. Υπήρχε σημαντική κινητικότητα με 20-30 άτομα να μπαίνουν να κοιτούν και να γράφουν για θέματα γενικού ενδιαφέροντος.
Τα είχαμε αφήσει όλα ελεύθερα. Ο καθένας μπορούσε να γράψει για το οτιδήποτε.
Και τι έγινε;

Υπήρχαν δύο συγκεκριμένα μέλη, οι οποίοι τώρα είναι αυτοδιαγραμμένοι, που σχεδόν σε καθημερινή βάση πόσταραν ο ένας εναντίον του άλλου. Είχε καταντησει ιδιαίτερα κουραστικό. Επίσης έμπαιναν τόσο κάποιοι χρήστες παρατάξεων όσο και αυτοί που τις πολεμούσαν που τα έχωναν ο ένας στον άλλον. Είχαμε φτάσει στο σημείο να υπάρχουν 30 ποστ flame και 1 που ίσως κάτι είχε να πει και χανόταν.

ΠΡΙΝ
πάρουμε εμείς οποιαδήποτε απόφαση περί "περιορισμών" το forum είχε καταντήσει κρανίου τόπος λόγω των συγκεκριμένων κυρίων. Ακόμα και εγώ ο ίδιος πλέον δεν ήθελα να μπαίνω γιατί τους είχα βαρεθεί.
Όταν είδαμε ότι δεν πατάει ΚΑΝΕΝΑΣ (η σημερινή κατάσταση μπροστά στην τότε χαρακτηρίζεται ως κοσμοσυρροή) , τότε πήραμε την απόφαση να σταματήσουν οι πολιτικές συζητήσεις και γίναμε πιο αυστηροί ως προς την επικοινωνία μεταξύ τον χρηστών..Δεν ξυπνήσαμε μια μέρα και είπαμε να γίνουμε πιο αυστηροί, όπως παρουσιάζεται ίσως και σκοπίμως.

Οπότε όποιος ξενερώνει με την τωρινή πολιτική της διαχειριστικής ομάδας, μάλλον ξενέρωνε και τότε γιατί ούτε πριν τη συγκεκριμένη πολιτική έγραφε. Συμπέρασμα;;Δεν ξέρουμε τι θέλουμε.
Alfa Romeo is love and passion...
Senza cuore saremmo solo macchine!!
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1327
Εγγραφή: 05 Φεβ 2008, 18:30
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 08 Απρ 2013, 00:10

Έτσι όπως το έθεσα, είτε η σωστή λέξη είναι αδικημένος είτε ξενερωμένος, δε με απασχολεί, το αποτέλεσμα κοιτάω. Δεν μπαίνουν.

Κι εγώ είμαι άθεος. Δε με βλέπεις όμως μέσα εδώ να κηρύττω τον αθεϊσμό. Και ο λόγος ειπώθηκε πιο πάνω. Ο προσηλυτισμός δεν έιναι αποδεκτός. Γιατί με κάποιον τρόπο θα θίξεις πρόσωπα/καταστάσεις που άλλοι δε θα δεχτούν... και εγένετο παραταξιακός πόλεμος. Κι άντε βρες και ποιός έχει δίκιο, αφού όλοι θα'χουν.

Δεν τρως το χρόνο σου άσκοπα μέσα εδώ. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα, ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ που μπορεί κανείς να κάνει πέρα από το να μιλήσει για -ίτες. Η νοοτροπία αυτή που λες για το ζόρι της συνεισφοράς είναι δείγμα παιδείας. Η πλειοψηφία έχει ρουφήξει μονάχα και δεν έχει βοηθήσει σε τίποτα. Κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αλλάξουμε όμως.

Αν είναι όμως να μιλάνε μονάχα για παρατάξεις, θα φάνε το δικό μου χρόνο άσκοπα. Όχι γιατί δε δέχομαι καν την ύπαρξή τους, αλλά γιατί θα πρέπει να τα κοιτάξω για να αποφύγω προστριβές με τρίτους. Και γιατί; Για να πουν ποιός την έχει μακρύτερη τη σημαία; Λυπάμαι, αλλά μη σώσω.

Φίλε μου, κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Η ουσία είναι ότι ζητάμε περισσότερο τη βαβούρα από μια παραταξιακή διαμάχη, παρά την ενεργοποίηση περισσότερων συναδέλφων για μάθηση, σημειώσεις, ερωτήσεις, απαντήσεις, βοήθεια.

Να σου πω κάτι; Το'χω καημό μια φορά να διαμαρτυρηθούν γιατί δεν συνεισφέρουν αρκετοί στην κοινότητα. Να διαμαρτυρηθούν γιατί πάντα πρέπει οι ίδιοι και οι ίδιοι να βγάζουν το φίδι από την τρύπα ανεβάζοντας σημειώσεις και απαντώντας σε απορίες. Αλλά πού τέτοια πράγματα, αφού υπάρχουν ανώτερα... οι παραταξιακοί προβληματισμοί........

Αυτά πάω για νάνι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 833
Εγγραφή: 12 Ιαν 2008, 00:20
Τοποθεσία: Athens
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό tolstoi » 08 Απρ 2013, 00:15

Αν δεν φταίνε τα παραταξιακά ρε παιδιά να το δεχτώ. Ομώς κάτι φταίει. Εγώ αυτή τη διαφορά βρήκα. Δεν μπορεί στην Αθήνα να έχουν 60 μέλη και μεις 5, δεν είναι τόσοι περισσότεροι. Άρα μπρέρα οκ είμαι λάθος δεν φταίνε τα παραταξιακά, έχεις καλύτερη εξήγηση να μου δώσεις? Είναι πχ. ανώτεροι ή πιο φιλότιμοι οι αθηναίοι επειδή έβγαλαν περισσότερα μόρια? Κάτι τελός παντών. Γιατί αν δεν βλέπεις οτί υπάρχει δυσαναλογιά μεγαλή τότε για μένα εθελοτυφλούμε.
tolstoi
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 06 Απρ 2013, 10:32

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό brera » 08 Απρ 2013, 00:23

Η διαχειριστική ομάδα ( τότε έως τώρα) έχει περάσει όλα τα στάδια από το τέρμα χαλαρό, έως το σημερινό. Οι χρήστες ούτε τότε, ούτε τώρα εκτίμησαν την κατάσταση. Όπως σου είπε και ο Seitjo υπάρχουν τόσα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που και πάλι καλά να λέμε.

Επίσης, επειδή δεν γνωρίζω για το forum της Αθήνας θα δεχόμουν τη δυσαναλογία αν μου παρέθετες στατιστικά.
Ένα καλό στατιστικό θα ήταν : συμμετέχοντες στο forum / αριθμός φοιτούντων στην Αθήνα.
Ποσοστό θέλω όχι καθαρό αριθμό.
Δηλαδή όταν μου λες εμένα ότι είναι 30-40 μέλη στο forum της Αθήνας, μπροστά στους χιλιάδες φοιτητές ηλεκτρολόγους που φοιτούν εκεί εμένα μου φαίνονται ελάχιστοι. Δε γνωρίζω, ούτε σε ειρωνεύομαι απλά ρωτώ για να μάθω και εγώ τη δυσαναλογία.

Στους μηχανολόγους της Αθήνας για παράδειγμα δεν πατάει ψυχή.
Alfa Romeo is love and passion...
Senza cuore saremmo solo macchine!!
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1327
Εγγραφή: 05 Φεβ 2008, 18:30
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό tolstoi » 08 Απρ 2013, 00:29

Ε δεν νομίζω οι φοιτήτες ΗΜΜΥ κάθε έτους στην Αθήνα να είναι 1000 ή 2000 γιατί μόνο τετραψήφια νούμερα θα δικαιολογούσαν τη διαφόρα από 1-7μέλη και 30-70...
Αλλώστε τώρα και μεις δεχομάστε κόσμο με το τσουβάλι εμάθα.. :P
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουν 55 μέλη για την ιστορία, εμείς 5 τηρείται η αναλογία 1 προς 10. :P :P
tolstoi
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 06 Απρ 2013, 10:32

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 08 Απρ 2013, 07:58

Καλημέρα,

Να σου πω κατά τη γνώμη μου τι φταίει. Η λάσπη και η ρετσινιά. Βλέπεις, σ'αυτό το μικρό πανεπιστήμιο, που έχεις την τιμή να φοιτείς, έχουν συμβεί διάφορα παρασκηνιακά πράγματα, τα οποία πάντα είχαν τους ακόλουθούς τους για να υποστηριχτούν και για να περάσουν ως επίσημα, γιατί αλλιώς θα υπήρχε πρόβλημα... Τη στιγμή που κάποια από αυτά πήγαν να συμβούν εδώ και είπαμε όχι, άρχισαν τα όργανα.

Κολλούσαμε χαρτιά Α4 διαφημίζοντας το φόρουμ στη σχολή και τα βρίσκαμε αργότερα σκισμένα... Κι από εκεί και πέρα μετά όλα είναι δυνατά. Είναι κι αυτό που συμβαίνει στις μέρες μας γενικότερα. Όποιος πάει να κάνει μια δουλειά αξιόλογη, εφόσον είναι τέτοια η ιδιότητά της, θα θίξει τους ανάξιους κι αυτοί με τη σειρά τους θα χρησιμοποιήσουν τη συνταγή της επιτυχίας που λέει:

1. ανέφερε 2 - 3 φορές τη λέξη αντιδημοκρατικός, φασίστας/φασιστικός
2. ανέφερε 4 - 5 φορές τις φράσεις αγώνας σπουδαστών, κεκτημένα

και από το πουθενά έχεις βγει δίκαιος και ο άλλος άδικος χωρίς να προσπαθήσεις ιδιαίτερα. Είναι αυτό που είχε πει κάποιος: "Επανέλαβε ένα ψέμα πολλές φορές και θα γίνει αλήθεια". Εδώ ρε συ πριν μερικά χρόνια ρωτούσαν τον brera αν με ξέρει 2 πρωτοετείς για να με βρούνε μήπως με πλακώσουν στο ξύλο... Χωρίς καν να με ξέρουν ούτε να τους ξέρω... Τι να λέμε τώρα...
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 833
Εγγραφή: 12 Ιαν 2008, 00:20
Τοποθεσία: Athens
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό MNO » 08 Απρ 2013, 23:09

Παλαιοτερα και εμενα με απασχολουσε το θεμα της χαμηλης κινητικοτητας του φορουμ. Ομως οπως ειπε και ο brera, τις πρωτες του φορουμ ξεκινησαν οι ιντερνετικες διαμαχες. Σε εκεινο το σημειο οι διαχειρηστες θα μπορουσαν να τις σταματησουν οπως και επραξαν ή να τις αφησουν ανεξελεκτες και το φορουμ θα εμοιαζε με αυτα των τμηματων της Θεσσαλονικης και της Αθηνας. Πολυ πιθανον να υπηρχαν 2πλασια και 3πλασια ενεργα μελη σε αυτη την περιπτωση και μεγαλυτερη γκαμα αρχειων/σημειωσεων. Ομως αυτη την στιγμη εχουμε ενα καθαρο, ευχρηστο και "ακαδημαικο" ,ας το πω ετσι, φορουμ που για μενα κανει την διαφορα από τα αλλα. Για τα αλλα υπαρχει και το facebook.
MNO
Sr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 408
Εγγραφή: 11 Μάιος 2008, 20:45
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Ένα forum για όλους ή ένα forum για λίγους?

Δημοσίευσηαπό tolstoi » 09 Απρ 2013, 13:19

Συμφώνω με το τελευταίο μέρος της απάντησης σου. Έχουμε ένα καθαρό φόρουμ διαφορετικό από τα αλλά όπως είναι τώρα. Δεν ξέρω για της Θεσσαλονικής γιατί δεν το έχω δει πολύ, διαφωνώ ως προς την Αθήνα. Θεωρώ το φορούμ τους παράδειγμα προς μίμηση. Και μαρέσει που έχει παραπάνω διαφωνίες και ακούγονται περισσότερες απόψεις και ας ξευφεύγουν (σύμφωνα με τους δικούς μας κανόνες) καμιά φορά. Καλά όλα αυτά που λέτε αλλά ένα φόρουμ πρεπεί να είναι πάνω από όλα ζωντάνο. Διαφορετικά οι διαχειριστές γνωρίζονται μεταξύ τους μπορούν να πάνε για ένα καφεδακί και να τα πούνε! :P

Δέχομαι όμως την αιτιολόγηση του JimMichael. Δεν είμαι 100% σίγουρος αν όντως γι αυτό έχουμε χαμηλή κινητικότητα, είναι όμως μία λογική εξήγηση και γνωρίζω και εγώ πως δρουν οι μικρές κοινωνίες ορισμένες φορές.
tolstoi
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 06 Απρ 2013, 10:32

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες