Κινηματογράφος

Ταινίες που είδαμε, ταινίες που θα δούμε και πώς θα τις δούμε. Συζήτηση για την 7η τέχνη, το Home Cinema, προτάσεις και λύσεις.

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό tassos21 » 29 Ιούλ 2008, 15:37

παιδια πηγαίνετε να δείτε το DARK KNIGHT .remake tou batman ταινιάρα !!!
tassos21
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 08 Απρ 2008, 12:38
Τοποθεσία: ATHENS
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό megatron » 29 Ιούλ 2008, 15:47

Λοιπόν παιδιά,τρέξτε να δείτε όλοι το "The Dark Knight".Φοβερή ταινία! Ειδικά η ερμηνεία του Heath Ledger είναι φανταστική.Μπαίνει στο πετσί του ρόλου του Joker, όπως ακριβώς του αρμόζει, όπως ακριβώς είναι ο χαρακτήρας στο αντίστοιχο κόμικ.Πιστεύω ότι ξεπερνά κατά πολύ τον τρισμέγιστο Jack Nickolson της πρώτης ταινίας του Batman του Tim Burton.Όπως αναφέρουν πολλοί κριτικοί κινηματογράφου, άξια νομίζω ότι αξίζει ο Heath Ledger ένα μεταθανάτιο Όσκαρ.
Άβαταρ μέλους
megatron
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 979
Εγγραφή: 08 Απρ 2008, 17:46
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό Lemon8 » 30 Ιούλ 2008, 13:57

συμφωνώ και επυξάνω με τους προλαλήσαντες.
Lemon8
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 07 Μάιος 2008, 20:11

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό JoKo » 30 Ιούλ 2008, 20:25

Πολύ καλή ταινία όντως με δυνατές ερμηνείες. Κάνει λίγη κοιλιά στην αρχή, μέχρι να μπει στο ζουμί της υπόθεσης, αλλά η συνέχεια στο ξεπληρώνει.

Επίσης, με προβλημάτισε πολύ που ήδη έχει καταλάβει τη #1 θέση στο IMDB. Μήπως ενθουσιαστήκαμε πολύ γρήγορα; Ελπίζω να συμφωνήσετε ότι ο θάνατος του Ledger υπήρξε καταλύτης στην όλη κατάσταση.
Άβαταρ μέλους
JoKo
Full Member
 
Δημοσιεύσεις: 128
Εγγραφή: 09 Ιαν 2008, 22:33
Τοποθεσία: Athens, Greece

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό megatron » 31 Ιούλ 2008, 00:21

Ναι φίλε Joko, έχεις δίκιο ότι πράγματι όπως είχαμε πει και προηγουμένως,ότι είναι φοβερή ταινία, αλλά μάλλον είναι λίγο υπερβολικό να θέτεις σε πρώτη θέση το "The Dark Knight" στην γενική κατάταξη του IMDB.Πιθανόν όπως λες, να συγκινήθηκαν από τον θάνατο του Χιθ Λέτζερ και τιμής ένεκεν να έδωσαν τα εύσημα κατά αυτόν τον τρόπο........Ποιος ξέρει? ;)
Άβαταρ μέλους
megatron
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 979
Εγγραφή: 08 Απρ 2008, 17:46
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό revolver » 19 Σεπ 2008, 10:52

Μια απ'τις καλυτερες ταινιες που εχω δει ειναι το "12 angry men" ...σας πρωτεινω να τη δειτε οπωσδηποτε...ειναι ταινια του 60 ασπρομαυρη..μη σας ξενερωσει αυτο , στο πρωτο τεταρτο θα το εχετε ξεχασει
Άβαταρ μέλους
revolver
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 14 Σεπ 2008, 15:12

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό axristos » 19 Σεπ 2008, 11:58

Vagoulas έγραψε:Από ότι είδα και από τα trailers πολύ καλή ταινία πρέπει να είναι  "The Bucket List" με τους Τζακ Νίκολσον και Μόργκαν Φρίμαν πρέπει να έχει πολύ πλάκα. Βέβαια όπως είπε και παραπάνω ο Jοvou υπάρχει και τον John Rambo που προτάθηκε για 4 όσκαρ  (:P) και είναι για νύχτες μεγάλης κουλτούρας και ατελείωτων συζητήσεων σχετικά με το βαθύτερο νόημα της ταινίας.

Υ.Γ. Jovou δεν έχω τίποτα με σένα με τον Stallone τα έχω...


Mια ταινια δε κρινεται για το βαθυστοχαστο νοημα της οπως επισης ουτε για τις ιδεες που περναει και αυτα που μας διδασκει και αλλα κουραφεξαλα γιατι πολυ απλα ο κινηματογραφος ειναι τεχνη και οχι σχολειο η κατηχητικο.Ο Rambo δεν εινια τεχνη φυσικα οπως και σχεδον καμια περιπετεια κατα τη γνωμη μου αφου ευκολα θα διαπιστωσει κανεις αν ασχοληθει με τον κινηματογραφο οτι το μονο που εχει αλλαξει τα τελευταια 50 για να μη πω 80 χρονια ειναι το χρωμα.Ετσι λοιπον καμια ευρηματικοτητα κυριως σε περιπετειες και θριλλερ , απλα αλλαζουν οι κακοι και οι καλοι.Αυτο που προσφερει ομως η συγκεκριμενη ταινια ειναι αρκετα αξιολογο και συγκριτικα με τις προηγουμενες αλλα και αναλογικα με αυτο που εχει προθεση να κανει.Ειναι ο Ραμπο(αν και λιγο μεγαλος) ξερει να σκοτωνει(αν και παλια σκοτωνε παραπανω μονος του) δε πολεμαει για καμια Αμερικη και μα****ες και εχει καλη gore-ιλα και σκηνοθεσια που προς εκπληξην την εχει επιμεληθει ο ιδιος.Αν και εγω την κοροιδευα ειναι κλασης ανωτερη απο αλλες περιπετειες γιατι πολυ απλα δεν παει να το παιξει κατι αλλο.Εδω ειναι πολεμος κυριε!Εχει αιμα βρωμα και καθολου χρονο για διαλογους και συναισθηματισμους!ειναι καλτιλα η ταινια :P
axristos
Full Member
 
Δημοσιεύσεις: 143
Εγγραφή: 15 Ιαν 2008, 22:46

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό axristos » 19 Σεπ 2008, 12:05

Kαι μιας και ειπα για περιπετειες οριστε μια
http://www.imdb.com/title/tt0067116/
Τhe French Connection η αλλιως Ο ανθρωπος απο τη Γαλλια(πως και δε το κανανε τιποτα χειροτερο?)
μια ταινια που εκλεψε το Οσκαρ απο το κουρδιστο Πορτοκαλι.Επισης εχει μια απο τις καλυτερες ρεαλιστικες σκηνες καταδιωξης με αμαξι.Οποιος περιμενει κατι σε mission Impossible βεβαια ισως ξενερωσει ;)
Καλες προβολες!Τελειωνει και η εξεταστικη...
axristos
Full Member
 
Δημοσιεύσεις: 143
Εγγραφή: 15 Ιαν 2008, 22:46

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό megatron » 19 Σεπ 2008, 19:13

Για όσους λοιπόν η εξεταστική τέλειωσε, αλλά και για εκείνους που δεν τέλειωσε, θέλουν όμως να κάνουν ένα διαλειμματάκι από το διάβασμα, προτείνω την ταινία "Righteous Kill" ή ελληνιστί..."Ου φονεύσεις", με τους 2 μεγαλύτερους -  κατά την γνώμη μου - ηθοποιούς της γενιάς, τον Robert De Niro και τον Al Pacino, (ελπίζω κάποιος fan να μην με κρίνει που έβαλα πρώτο το όνομα του De Niro, ήταν απλά τυχαίο... ;D). Είναι η δεύτερη ταινία που παίζουν μαζί, (πιστεύω να θυμάστε το Heat="Ένταση"), καθώς στον Νονό 2, δεν είχαν μοιραστεί καμμία σκηνή μαζί...Τα ονόματα μόνο και μόνο αυτών των 2, λέει πολλά. Για όσους θέλουν περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, ας κοιτάξει το Imdb, το site της ταινίας, τα village cinemas και για το πότε παίζεται εδώ στα Odeon, κοιτάξτε αυτό και αυτό.
Άβαταρ μέλους
megatron
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 979
Εγγραφή: 08 Απρ 2008, 17:46
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό mpougatsas » 19 Σεπ 2008, 19:33

Την είδα την ταινία...

Αν κάτι αξίζει, είναι οι 2 αυτοί τεράστιοι ηθοποιοί... Σαν σενάριο δεν με εντυπωσίασε, ενώ και η πλοκή κάπου έγινε προβλέψιμη... Αλλά μόνο και μόνο για τις ερμηνίες κατα τη γνώμη μου, αξίζει...;)
D.U.T.H. - Don't Use Thongs Here... :P
Άβαταρ μέλους
mpougatsas
Full Member
 
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 21 Μαρ 2008, 12:58
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό megatron » 21 Οκτ 2008, 19:48

Παιδιά, δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά έχει ήδη βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες, το Max Payne. Όλοι οι gamers και όχι μόνο, γνωρίζουν αυτόν ήρωα του ηλεκτρονικού παιχνιδιού, που έχει χαρίσει αξέχαστες ώρες κολλήματος και "καψίματος" μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή. Τον Max Payne, τον ενσαρκώνει ο , ένας από τους αρκετά γνωστούς και ταλαντούχους ηθοποιούς, ο Mark Walberg. Η ταινία είναι πολύ καλή, με μόνο αρνητικό σημείο ότι δεν έχει τόσο πιστολίδι όσο έχει το παιχνίδι. (Για παράδειγμα, στις ταινίες Matrix και Hitman, το πιστολίδι ήταν υπήρχε πολύ πιστολίδι, όπως άρμοζε στα αντίστοιχα παιχνίδια). Την προτείνω ανεπιφύλαχτα για τους λάτρεις του παιχνιδιού και ελπίζω αυτό που θα δείτε, να σας ανταμείψει. ;)
Άβαταρ μέλους
megatron
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 979
Εγγραφή: 08 Απρ 2008, 17:46
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό macJohn » 25 Οκτ 2008, 00:40

Για τους συναδέλφους που σκάβουν τον λάκκο των άλλων, για να πορευτούν:
Το Τσεκούρι (Le Couperet) του Κώστα Γαβρά

Υπόθεση:
Στη Γαλλία, στην Ευρώπη του σήμερα, εταιρίες κλείνουν ή αποφασίζουν να μεταφερθούν στην ανατολική Ευρώπη των φθηνότερων εργατικών χεριών. Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες άνθρωποι να μένουν άνεργοι. Ο Bruno είναι χημικός σε μια εταιρία παραγωγής χαρτιού και ανήκει στη μερίδα που θυσιάστηκε από τους ανωτέρους του. Όταν του το ανακοινώνουν, τον διαβεβαιώνουν πως με τέτοια προσόντα και βιογραφικό πολύ σύντομα θα καταφέρει να βρει κάτι να κάνει. Όμως τα χρόνια περνούν και η ανεύρεση θέσης εργασίας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Βρίσκει μια θέση που είναι ιδανική για τον ίδιο και σκέφτεται πως αν αυτός που την έχει ήδη βγει από τη μέση έχει αρκετές πιθανότητες να είναι ο αντικαταστάτης του. Βρίσκει τρόπο να μαζέψει στα χέρια του βιογραφικά ανθρώπων που είναι ικανά να πάρουν τη ίδια θέση και αφού κάνει το ξεκαθάρισμα καταλήγει στο ότι μόνο πέντε έχουν ίσες ή καλύτερες πιθανότητες από αυτόν. Αρα εάν αυτοί οι έξι άνθρωποι (οι πέντε πιθανοί υποψήφιοι συν έναν τον κάτοχο της θέσης) "εξαφανιστούν" τότε ο ίδιος αποκτά μια ικανοποιητικότατη θέση και ξανακερδίσει πίσω όσα έχασε: την οικονομική δυνατότητα να ξεπληρώσει σπίτι και δάνεια, τον σεβασμό από όλους απέναντι στους οποίους νιώθει μειονεκτικά, τη γυναίκα του που απομακρύνεται. Έτσι ένας ορθολογιστικός, σοβαρός και μορφωμένος άνθρωπος μεταμορφώνεται σε serial-killer εξολοθρευτή κάποιων άλλων αθώων! Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποία οργανώνει και πραγματοποιεί κάτι τέτοιο, αποδεικνύοντας το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Πηγή: cinemaviews.gr

H ταινία προβλήθηκε τις προάλλες από την κρατική τηλεόραση.
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 568
Εγγραφή: 09 Ιαν 2008, 23:52
Τοποθεσία: Cambridge, MA, U.S.A.
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό fortsatos » 25 Οκτ 2008, 00:50

macJohn έγραψε:Για τους συναδέλφους που σκάβουν τον λάκκο των άλλων, για να πορευτούν:
Το Τσεκούρι (Le Couperet) του Κώστα Γαβρά


+1. Πρέπει να το δουν πολλοί "συνάδελφοι" αυτό...
Άβαταρ μέλους
fortsatos
Full Member
 
Δημοσιεύσεις: 171
Εγγραφή: 17 Ιαν 2008, 17:48

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό megatron » 01 Νοέμ 2008, 22:55

Θα ήθελα να γράψω για μια ταινία που παίζεται τώρα εδώ στα ODEON. Λέγεται Pride and Glory ή (ελληνιστί πάντα... :P ) "Ζήτημα Τιμής" και έχει αποσπάσει πολλές καλές κριτικές. Χαρακτηρίαεται ως αστυνομική, είναι αμερικανικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία Γκάβιν Ό Κόνορ, και παίζουν οι Έντουαρντ Νόρτον, Κόλιν Φάρελ, Γιον Βόιτ.
Η υπόθεση : Στην αστυνομία της Νέας Υόρκης η οικογενειοκρατία και οι σχέσεις με τους εμπόρους ναρκωτικών πλήττουν το προφίλ των αστυνομικών. Όλα περιπλέκονται όταν ο γιος μιας οικογένειας με παράδοση μέσα στο αστυνομικό τμήμα, ανακαλύπτει έπειτα από έρευνες ότι τόσο ο αδελφός του όσο και ο γαμπρός του, αμφότεροι υψηλόβαθμοι αστυνομικοί, εμπλέκονται σε υποθέσεις δολοφονιών και ναρκωτικών.

Λίγα λόγια για την ταινία : Αστυνομική ταινία δράσης, που σπάει όμως την κλασική γραμμική αφήγηση και γεμίζει με ανατροπές που οφείλονται τόσο στο καλοδουλεμένο σενάριο όσο και στα σκηνοθετικά τερτίπια του Γκάβιν Ο’ Κόνορ, και του αδερφού του, παραγωγού της ταινίας, Γκρέγκορι. Τόσο ο Νόρτον όσο και ο Φάρελ δίνουν ενστικτώδεις ερμηνείες που θα μείνουν στη μνήμη του θεατή. Η ταινία των Ο’ Κόνορ συνδυάζει χολυγουντιανή δράση και πανέξυπνο στόρυ, καθιστώντας την ένα πολύ καλό σύγχρονο φιλμ νουάρ.

Παίζεται, όπως είπαμε, εδώ στα ODEON...Δευτέρα έως Παρασκευή: 19:50 & 20:30 και Σαβ/κα: 17:10.
Περισσότερα κοιτάξτε το IMDB και ορίστε το trailer.
Άβαταρ μέλους
megatron
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 979
Εγγραφή: 08 Απρ 2008, 17:46
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό Pagouras » 01 Νοέμ 2008, 23:54

Παιδια, μολις ειδα το '21'. Τρομερη ταινια, με πολυ δυνατους διαλογους γεματη σασπενς και με πολλα διδαγματα.....ειδικα για καμενους πολυτεχνιτες ;)
Περισσοτερες πληροφοριες στο imdb
Άβαταρ μέλους
Pagouras
Sr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 340
Εγγραφή: 04 Απρ 2008, 11:18

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron