Κινηματογράφος

Ταινίες που είδαμε, ταινίες που θα δούμε και πώς θα τις δούμε. Συζήτηση για την 7η τέχνη, το Home Cinema, προτάσεις και λύσεις.

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό megatron » 02 Νοέμ 2008, 05:18

Pagouras έγραψε:Παιδια, μολις ειδα το '21'. Τρομερη ταινια, με πολυ δυνατους διαλογους γεματη σασπενς και με πολλα διδαγματα.....ειδικα για καμενους πολυτεχνιτες ;)


Χαχαχα, ναο πραγματικά τέλεια ταινία, ταιριάζει απόλυτα με...καμμένους Ηλεκτρολόγους, όπως ακριβώς το είπες! Να φανταστείς, εγώ την είδα πέρσι με αφορμή μία άσκηση που είχε βάλει στο περασμένο εξάμηνο ο κ.Γεωργίου στο μάθημα των Πιθανοτήτων....Πραγματικά κάψιμο... ;)
Άβαταρ μέλους
megatron
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 979
Εγγραφή: 08 Απρ 2008, 17:46
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό axristos » 02 Νοέμ 2008, 20:16

συγνωμη αλλα τους δυνατους διαλογους και την τελεια ταινια που την ειδατε?
ταινια γεματη κλισε,δηθεν ανατροπη και σασπενς,βιντεοκλιπατη σκηνοθεσια χειροτερη απο βιντεοκλιπ ομως γιατι εκεινο κραταει 3 λεπτα,κατι τρυπες νααα στο σεναριο που υποτιθεται ειναι πανεξυπνο,και γενικα τιποτε κανουριο και τιποτα που θα σε κανει να θυμασαι την ταινια μετα απο 2 μερες.Ακομη μια ακριβη παραγωγη που δε προκειται να τη θυμαται κανεις μετα απο καιρο.Σαν τους δισκους της Βανδη!Δυστυχως μερικα πραγματα στον κινηματογραφο (αφου ετσι ονομαζεται το thread και οχι απλα ταινιες για να περνα η ωρα) δεν ειναι απλα θέμα γουστου..
φιλικα

macJohn έγραψε:Για τους συναδέλφους που σκάβουν τον λάκκο των άλλων, για να πορευτούν:
Το Τσεκούρι (Le Couperet) του Κώστα Γαβρά

Υπόθεση:
Στη Γαλλία, στην Ευρώπη του σήμερα, εταιρίες κλείνουν ή αποφασίζουν να μεταφερθούν στην ανατολική Ευρώπη των φθηνότερων εργατικών χεριών. Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες άνθρωποι να μένουν άνεργοι. Ο Bruno είναι χημικός σε μια εταιρία παραγωγής χαρτιού και ανήκει στη μερίδα που θυσιάστηκε από τους ανωτέρους του. Όταν του το ανακοινώνουν, τον διαβεβαιώνουν πως με τέτοια προσόντα και βιογραφικό πολύ σύντομα θα καταφέρει να βρει κάτι να κάνει. Όμως τα χρόνια περνούν και η ανεύρεση θέσης εργασίας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Βρίσκει μια θέση που είναι ιδανική για τον ίδιο και σκέφτεται πως αν αυτός που την έχει ήδη βγει από τη μέση έχει αρκετές πιθανότητες να είναι ο αντικαταστάτης του. Βρίσκει τρόπο να μαζέψει στα χέρια του βιογραφικά ανθρώπων που είναι ικανά να πάρουν τη ίδια θέση και αφού κάνει το ξεκαθάρισμα καταλήγει στο ότι μόνο πέντε έχουν ίσες ή καλύτερες πιθανότητες από αυτόν. Αρα εάν αυτοί οι έξι άνθρωποι (οι πέντε πιθανοί υποψήφιοι συν έναν τον κάτοχο της θέσης) "εξαφανιστούν" τότε ο ίδιος αποκτά μια ικανοποιητικότατη θέση και ξανακερδίσει πίσω όσα έχασε: την οικονομική δυνατότητα να ξεπληρώσει σπίτι και δάνεια, τον σεβασμό από όλους απέναντι στους οποίους νιώθει μειονεκτικά, τη γυναίκα του που απομακρύνεται. Έτσι ένας ορθολογιστικός, σοβαρός και μορφωμένος άνθρωπος μεταμορφώνεται σε serial-killer εξολοθρευτή κάποιων άλλων αθώων! Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποία οργανώνει και πραγματοποιεί κάτι τέτοιο, αποδεικνύοντας το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Πηγή: cinemaviews.gr

H ταινία προβλήθηκε τις προάλλες από την κρατική τηλεόραση.


+10!
Πολυ καλη προταση!οταν ειχα παει στο σινεμα να τη δω ο ηλιθιος στα εισητηρια με αφησε να μπω μεσα πριν τελειωσει η προηγουμενη προβολη και ειδα πρωτα τα 10 τελευτταια λεπτα...αξιζε ομως!
axristos
Full Member
 
Δημοσιεύσεις: 143
Εγγραφή: 15 Ιαν 2008, 22:46

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό megatron » 06 Νοέμ 2008, 16:20

Παιδιά σήμερα είναι η κινηματογραφική πρεμιέρα της νέας ταινίας (22ης παρακαλώ!!!) του James Bond, του αγαπημένου ήρωα του Ian Fleming, και έχει τον τίτλο: Quantum of Solace.

Χαρακτηρίζεται ως περιπέτεια δράσης, αγγλικής και αμερικανικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία Μαρκ Φόρστερ, και παίζουν οι: Ντάνιελ Κρεγκ, Όλγα Κιριλένκο, Μάθιου Άμαλριτς, Τζούντι Ντεντς, Τζιανκάρλο Τζιανίνι, Τζέφρι Ράιτ.

Λίγα λόγια για την υπόθεση : Μετά την προδοσία της αγαπημένης του Βέσπερ, ο Τζέιμς Μποντ είναι αποφασισμένος να αποκαλύψει τον “εγκέφαλο” πίσω από τη μυστική οργάνωση του Μίστερ Γουάιτ. Με τη βοήθεια της ανωτέρου του “Μ” αλλά και της πανέμορφης Καμίλ, που επιζητά τη δική της εκδίκηση, κατευθύνεται στην Αϊτή και καταλήγει στον Ντομινίκ Γκριν, αδίστακτο επιχειρηματία και κορυφαίο μέλος μιας μυστηριώδους πολυεθνικής οργάνωσης. Όταν ο Μποντ παρεκτρέπεται εξαιτίας της προσωπικής του βεντέτας χάνει την υποστήριξη της Βρετανικής κυβέρνησης ενώ τον κυνηγά και η CIA. Ο Μποντ, όμως, είναι αποφασισμένος.

Περισσότερα από cosmo.gr, από το IMDB, την ιστοσελίδα της ταινίας και για τις ώρες προβολής εδώ στα ODEON, κοιτάξτε εδώ.
Άβαταρ μέλους
megatron
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 979
Εγγραφή: 08 Απρ 2008, 17:46
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό mpougatsas » 01 Ιαν 2009, 19:38

Προτείνω α-ν-ε-π-ι-φ-ύ-λ-α-κ-τ-α την ταινία "Η ανταλλαγή", με την Ατζελίνα Τζολί σε σκηνοθεσία Κλιντ Ιστγουντ... Πάνε δυνατά για όσκαρ και οι 2. Συγκλονιστική η Ατζελινα, ομώτητα σε όλο της το μεγαλέιο από τον Κλίντ (βλ. Million Dollar Baby).

Τρεχάτε.. :) ;)
Άβαταρ μέλους
mpougatsas
Full Member
 
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 21 Μαρ 2008, 12:58
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό megatron » 30 Ιούλ 2009, 14:59

Από τις αγαπημένες μου ταινίας δράσης, με πολλά "κιλά" περιπέτειας, οπτικών και ηχητικών εφέ, είναι τα "Transformers: Revenge of the Fallen (=Η εκδίκηση των ηττημένων").Για όσους είναι λάτρεις της περιπέτειας και της δράσης και λατρεύουν να απολαμβάνουν τα εφέ και να ζουν την ταινία, για όσους είχαν κάποτε παίξει στα παιδικά τους χρόνια με τα "μεταμορφωμένα" ρομποτάκια της Hasbro, προτείνω να μην την χάσετε!! ;)

Έχει κάνει ήδη πρεμιέρα στους κινηματογράφους από τις 24 Ιουνίου, αλλά παίζεται ακόμη σε πολλά σινεμά.
Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την ταινία, στο IMDB, στην Wikipedia καθώς επίσης και στο επίσημο site της ταινίας.

(Να επισημάνω, ότι για τους λάτρεις του είδους, καλό θα ήταν εννοείται να δείτε και το πρώτο μέρος της σειράς ταινιών, το Transformers. Αξίζει να δείτε και τα δύο.)

Καλές προβολές!! ;D
Άβαταρ μέλους
megatron
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 979
Εγγραφή: 08 Απρ 2008, 17:46
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό macJohn » 11 Αύγ 2009, 12:19

The Vengeance Trilogy με τις ταινίες:

1. Sympathy for Mr. Vengeance
2. Oldboy (Το πολύ γνωστό σε όλους)
3. Sympathy for Lady Vengeance

Φοβερή τριλογία O0
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 568
Εγγραφή: 09 Ιαν 2008, 23:52
Τοποθεσία: Cambridge, MA, U.S.A.
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό Stokos » 27 Αύγ 2009, 18:00

* http://www.imdb.com/title/tt0361748/
* http://www.imdb.com/title/tt1136608/

Ίσως οι καλύτερες φετινές ταινίες ;)
Stokos
 

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 27 Αύγ 2009, 18:59

εμενα οι μπασταρδη (basterds) μου φανηκαν ψιλο μουφα..εκτος απο τις σκηνες που ειναι ο pit σε όλες τις άλλες βαραγα ενέσεις... μεγάλοι και ανούσιοι διάλογοι ολόκληρα κεφάλαια εντελώς βαρετα... και ελάχιστες σπλατεριες.. Δ πιστευω οτι αξίζει να τη δεις στο σινεμα αντε σε κανα dvd οι νομιμοι ;p και εκεί με το fast forward πατημένο...
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 1158
Εγγραφή: 09 Απρ 2008, 20:02
Τοποθεσία: Μονή Εσφιγμένου

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό Stokos » 27 Αύγ 2009, 19:54

patirgerasimos έγραψε:εμενα οι μπασταρδη (basterds) μου φανηκαν ψιλο μουφα..εκτος απο τις σκηνες που ειναι ο pit σε όλες τις άλλες βαραγα ενέσεις... μεγάλοι και ανούσιοι διάλογοι ολόκληρα κεφάλαια εντελώς βαρετα... και ελάχιστες σπλατεριες.. Δ πιστευω οτι αξίζει να τη δεις στο σινεμα αντε σε κανα dvd οι νομιμοι ;p και εκεί με το fast forward πατημένο...


Αυτό είναι πάγια "τακτική" του Ταραντίνο. Πάντα βάζει στα έργα του αρκετά πιο "prolonged" σκηνές διαλόγου ώστε να πετύχει τα εξής:
* Να χτίσει σασπένς και αγωνία έτσι ώστε όταν τελικά αρχίσει η δράση να ενθουσιάσει το θεατή ακόμα περισσότερο.
* Να χτίσει τους χαρακτήρες μέσω του διαλόγου τους οποίους ο θεατής θα αγαπήσει ή θα μισήσει ανάλογα, πετυχαίνοντας έτσι τελικά να δημιουργήσει συναισθήματα στο θεατή όταν SPOILER: τα πρόσωπα αυτά πεθαίνουν. Για παράδειγμα μη μου πεις ότι η σκηνή που σκοτώνεται η Γαλλίδα από τον ερωτευμένο Γερμανό δεν ήταν απλά συγκλονιστική. Είχες δει τη ζωή της σχεδόν με κάθε (ακόμα και ανούσια) λεπτομέρεια (πως ξέφυγε από τους Ναζί, πως συναντήθηκε με το μελλοντικό δολοφόνο της και πως εξελίχθηκε η σχέση, πως ξανασυναντήθηκε με τους Ναζί, πως προετοίμασε την εκδίκησή της κ.τ.λ.) σε σημείο που έφτανες να νιώθεις "σα δικό σου άνθρωπο". Για μένα αυτό δείχνει ότι η ταινία πέτυχε.
* Δε θα διαφωνήσω μαζί σου ότι ο διάλογος είναι ανούσιος (εφόσον δε προσφέρει κάτι στην εξέλιξη της ιστορίας), αλλά παράλληλα είναι και τόσο έξυπνος που προσωπικά (εκτός ενός σημείου) δε το βρήκα καθόλου βαρετό.

Τέλος να επισημάνω ότι όσοι πάτε να δείτε ταινία WWII με μπαμ-μπουμ, ασταμάτητη δράση κ.τ.λ. θα απογοητευτείτε.
Stokos
 

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 27 Αύγ 2009, 20:01

Νταξει δε μπορω να πω οτι με αγγιξε τόσο... :-\ . μαλλον περιμενα κάτι από kill bill 1. κατι στο οποίο βοηθησαν και τα παραπλανητικά τρειλερ. τα οποια απο οτι φαινεται δεν αξιζει να τα δει κανεις..
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 1158
Εγγραφή: 09 Απρ 2008, 20:02
Τοποθεσία: Μονή Εσφιγμένου

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό Stokos » 16 Σεπ 2009, 20:46

Επίσης αριστουργηματικό βρήκα το Up! της Pixar. Πήγα στη βραδινή προβολή όπου το κοινό ήταν αποκλειστικά ενήλικες. Απλά θα πω ότι για πρώτη φορά στη ζωή μου είδα το κοινό να κάθετε και να παρακολουθεί τα credits ενώ οι πόρτες είχαν ανοίξει. Η ταινία είχε απλά μαγέψει το κοινό (και εμένα φυσικά) και ας μην ήταν το target-group ;)
Stokos
 


Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό macJohn » 27 Οκτ 2009, 20:00

Ελέφαντας (Elephant) του Gus Van Sant

Υπόθεση:
Σε ένα σχολικό συγκρότημα κάπου στις Η.Π.Α. η κάμερα ακολουθεί κάποιους μαθητές. Όχι κάποιους συγκεκριμένους, απλά κάποιους από τους πολλούς. Δεν έχουν κάτι ξεχωριστό, δεν διαθέτουν κάτι που τους κάνει να διαφέρουν από τους υπόλοιπους. Στο συγκεκριμένο θέμα ο Van Sant δεν δυσκολεύεται να μας παρουσιάσει ρεαλιστικά πορτρέτα παιδιών της διπλανής πόρτας, χαρακτήρες που όλοι μας λίγο-πολύ αναγνωρίζουμε. Όσο πιο πολύ παρακολουθούμε την πορεία της καθημερινότητας τους, νιώθουμε πως δύσκολα κάτι συγκλονιστικό μπορεί να παρέμβει και να διαταράξει τις ισορροπίες. Έτσι το φινάλε της ταινίας δεν μπορεί παρά να μεταμορφωθεί σε μία γροθιά που εκτοξεύεται από την οθόνη στα καθίσματα.

"Μια συνηθισμένη σχολική μέρα. Μόνο που αυτή δεν είναι." Το tagline του Elephant πολύ λίγα αποκαλύπτει για την ταινία του Gus Van Sant που στο πρόσφατο φεστιβάλ των Καννών κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα, το Βραβείο Σκηνοθεσίας μα πάνω απΑ όλα τις εντυπώσεις, αφήνοντας τον Trier στα κρύα του λουτρού. Η ταινία μοιάζει φτιαγμένη για να διχάσει τους θεατές μα περισσότερο να προβληματίσει. Το συμπέρασμα είναι ότι ο Van Sant δεν προσφέρει λύσεις, αιτίες και ευκολοχώνευτες απαντήσεις. Οι μικροί σε ηλικία πρωταγωνιστές δεν είναι επαγγελματίες ηθοποιοί. Ο Van Sant προτίμησε ερασιτέχνες που πάνω-κάτω υποδύονται τον εαυτό τους (και μάλιστα με τα πραγματικά ονόματά τους). Λογικό και αναμενόμενο να κάνουν πολύ καλή δουλειά και αποτελούν βασικό στοιχείο που μπαίνει γρήγορα ο θεατής στο κλίμα.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Gus αποδεικνύει την αφοσίωση και την αγάπη του σε ένα προσωπικό project που αποτελεί ύμνο στην κινηματογραφική απλότητα. Το στυλ θυμίζει ντοκυμαντέρ. Η σιωπή άλλωστε μερικές φορές έχει τόσα πολλά παραπάνω να πει" Τα πλάνα είναι μακρόσυρτα, αργά, φυσικά και μελαγχολικά μα ταυτόχρονα καταφέρνει να έχει την κάμερα διαρκώς σε κίνηση επιλέγοντας ασυνήθιστες γωνίες. Αποφεύγονται κινηματογραφικά tricks που θα αποσπούσαν και οι επαναλήψεις συγκεκριμένων σκήνων γυρισμένες ταυτόχρονα και υποδειγματικά από πολλές κάμερες λειτουργούν βοηθητικά για την καλύτερη αναγνώριση των διαφόρων χαρακτήρων. Η φωτογραφία μαγνητίζει παρά τους κλειστοφοβικούς μερικές φορές χώρους. Ο φωτισμός είναι ανεπαίσθητος και η επεξεργασία απουσιάζει χάρη της απεικόνησης της πραγματικότητας και τίποτα παραπάνω. Η προσθήκη ορχηστρική μουσικής είναι σίγουρα ένα μεγάλο κερδισμένο στοίχημα. Όλοι ωφείλουν να παραδεχθούν πόσο δένουν στο τελικό αποτέλεσμα τόσο εταιρόκλητα στοιχεία. Ένα κομμάτι του Beethoven θα στοιχειώσει και θα ακολουθήσει στην μνήμα μας την ταινία για πάντα.

Η αίσθηση που σίγουρα μένει είναι η απορία. Όλοι αναρωτιούνται: "Γιατί;"" Τι, πως, και πότε προκάλεσε το συμβάν; Ο Gus Van Sant δεν είναι αυτός που θα εξηγήσει στον καθένα μας. Διότι μια ταινία ωφείλει να περιλαμβάνει αλλιλεπιδράσεις. Και με ό,τι καταλάβετε, προσπαθήστε να εξηγήσετε στον Elias, στην Nicole, στον Bennie και στους υπόλοιπους"

Πηγή: cinemanews.gr
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 568
Εγγραφή: 09 Ιαν 2008, 23:52
Τοποθεσία: Cambridge, MA, U.S.A.
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό brera » 03 Απρ 2011, 00:58

1) "The unknown" με τον Lyam Nison. Πολύ καλή ταινία δράσης που έχει συνέχεια ανατροπές.
2) "The way back". Πολύ αξιόλογη ταινία και πολύ περπάτημα. ;)
Alfa Romeo is love and passion...
Senza cuore saremmo solo macchine!!
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1327
Εγγραφή: 05 Φεβ 2008, 18:30
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Κινηματογράφος

Δημοσίευσηαπό trontran » 04 Απρ 2011, 23:27

Άβαταρ μέλους
trontran
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 25 Φεβ 2008, 21:10

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες