Συχνές Ερωτήσεις

Θέματα σύνδεσης και εγγραφής

Γιατί δεν μπορώ να συνδεθώ;
Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι λόγοι που αυτό μπορεί να συμβεί. Καταρχήν, σιγουρευτείτε ό,τι το όνομα μέλους και ο κωδικός είναι σωστά. Αν είναι, επικοινωνήστε με τον Διαχειριστή για να σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε αποκλειστεί από την σελίδα. Είναι επίσης πιθανό ο Διαχειριστής να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στις ρυθμίσεις, και να χρειάζεται να το φτιάξει. Σε κάθε περίπτωση προσπαθήστε να εκτελέσετε τη λειτουργία Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου.
Κορυφή

Γιατί αποσυνδέομαι αυτόματα;
Εάν δεν έχετε επιλέξει το κουτάκι Να γίνεται η σύνδεση αυτόματα σε κάθε μου επίσκεψη κατά τη σύνδεσή σας, θα παραμένετε συνδεδεμένος μόνο για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτή η ρύθμιση αποτρέπει κατάχρηση του λογαριασμού σας από κάποιον άλλο. Για να παραμείνετε συνδεδεμένος, επιλέξτε το κουτάκι που υπάρχει στην οθόνη σύνδεσης. Δεν το συνιστούμε αν χρησιμοποιείτε κοινόχρηστο υπολογιστή, π.χ. βιβλιοθήκη, internet cafe, υπολογιστής πανεπιστημιακού εργαστηρίου, κλπ. Αν δεν μπορείτε να δείτε αυτό το κουτάκι, σημαίνει ότι ο Διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει αυτό το χαρακτηριστικό.
Κορυφή

Τι μπορώ να κάνω σε περίπτωση που έχω ξεχάσει τον κωδικό μου;
Μην πανικοβάλλεστε! Εφόσον ο κωδικός σας δεν μπορεί να ανασυρθεί από την βάση δεδομένων μας, μπορεί εύκολα να δοθεί νέα τιμή. Για να ξεκινήσει η διαδικασία αυτή πηγαίνετε στη σελίδα σύνδεσης και κάντε κλικ στην επιλογή Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου. Ακολουθήστε τις οδηγίες και θα μπορείτε να συνδεθείτε πάλι σύντομα.
Κορυφή

Προφίλ Μέλους και ρυθμίσεις

Πώς μπορώ να αλλάξω τις ρυθμίσεις μου;
Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, όλες οι ρυθμίσεις σας αποθηκεύονται σε βάση δεδομένων. Για να τις αλλάξετε επιλέξτε το Προφίλ (υπάρχει στο πάνω μέρος των περισσότερων σελίδων αν και μπορεί σε κάποιες να μην εμφανίζεται). Η επιλογή αυτή θα σας επιτρέψει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας.
Κορυφή

Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω τον λογαριασμό μου στο deece;
Επισκεφθείτε τον ""Πίνακα Ελέγχου Μέλους"", πηγαίνετε στην καρτέλα ""Προφίλ"" και στην ""Επεξεργασία λογαριασμού"", αλλάξτε το email σας σε [email protected] όπου username το username σας. Με αυτό τον τρόπο, ο λογαριασμός σας θα απενεργοποιηθεί μέσα σε ένα χρονικό διάστημα από 24 ώρες μέχρι 2 εβδομάδες. Αν επιθυμείτε άμεση διαγραφή, μπορείτε να αποστείλετε email στο [email protected] αναφέροντας (προαιρετικά) και τον λόγο για τον οποίο επιθυμείτε να αποχωρήσετε. Σε αυτή την περίπτωση, ο λογαριασμός σας θα σβηστεί μέσα σε λίγες ώρες.
Κορυφή

Πώς μπορώ να αλλάξω το username μου;
Δεν προβλέπεται να υπάρχει δυνατότητα αλλαγής του username οποιουδήποτε χρήστη.
Κορυφή

Υπάρχουν κάποια όρια ή περιορισμοί σχετικά με την υπογραφή μου;
Για την καλύτερη αισθητική και για πιο εύκολη ανάγνωση των θεμάτων από τους χρήστες της κοινότητας έχουν τεθεί οι παρακάτω περιορισμοί στις υπογραφές.
  • Το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο χαρακτήρων είναι 255.
  • Επιτρέπεται ένα και μοναδικό link σε κάθε υπογραφή.
  • Το μέγεθος της γραμματοσειράς περιορίζεται στα 120%.
  • Αν περιέχει εικόνα, αυτή δεν θα πρέπει να ξεπερνά σε διαστάσεις τα 400x90 (πλάτος/ύψος).
  • Δεν θα πρέπει να διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες.
Για το περιεχόμενο της υπογραφής ισχύουν επίσης οι κανόνες του ιστότοπου.
Κορυφή

Ζητήματα Δημοσίευσης

Πώς αναρτώ ένα θέμα στην Δ. Συζήτηση;
Είναι πολύ εύκολο, απλά πατήστε το σχετικό εικονίδιο στην οθόνη των Θ. Ενοτήτων. Μπορεί να χρειαστεί να εγγραφείτε ως μέλος πριν μπορέσετε να στείλετε μήνυμα. Οι δυνατότητες τις οποίες έχετε στην αποστολή των μηνυμάτων εμφανίζονται στο κάτω τμήμα της οθόνης π.χ. (στη Μπορείτε να αναρτήσετε νέο μήνυμα , Μπορείτε να λάβετε μέρος σε δημοψήφισμα, κλπ λίστα)
Κορυφή

Τι πρέπει να προσέχω όταν δημιουργώ ένα θέμα στην ενότητα των μαθημάτων;
Ο τίτλος του θέματος είναι σημαντικό να είναι αντιπροσωπευτικός του συγκεκριμένου θέματος και όχι απλά το όνομα του μαθήματος. Διευκρινήστε για τι ακριβώς πρόκειται. Επίσης αναφέρετε σε παρένθεση το ακαδημαϊκό έτος στο οποίο αναφερόμαστε, πχ. Εργασίες Διακριτά Μαθηματικά [2012-2013].
Κορυφή

Πώς μπορώ να κάνω επεξεργασία ή να διαγράψω ένα δημοσίευμα;
Εκτός και αν είστε διαχειριστής ή συντονιστής, μπορείτε μόνο να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε τα δικά σας μηνύματα. Μπορείτε να επεξεργαστείτε μια δημοσίευση πατώντας το κουμπί επεξεργασίας για την κατάλληλη δημοσίευση, μερικές φορές για μόνο μικρό χρονικό διάστημα από την δημοσίευση. Αν κάποιος έχει ήδη απαντήσει στην δημοσίεση, θα βρείτε ένα μικρό μήνυμα κάτω από την δημοσίευσή σας όταν επιστρέψετε στο θέμα που αναφέρει το πόσες φορές έχετε επεξεργαστεί την δημοσίευση με ημερομηνία και ώρα. Αυτό μόνο εμφανίζετε αν κάποιος έχει απαντήσει, δεν θα εμφανίζεται αν ένας συντονιστής ή διαχειριστής επεξεργαστούν την δημοσίευσή σας, ωστόσο μπορεί να αφήσουν κάποια σημείωση σχετικά με το λόγο που επεξεργάστηκαν την δημοσίευση κατα την κρίση τους. Παρακαλώ σημειώστε οτι κανονικοί χρήστες δεν μπορούν να σβήσουν μια δημοσίευση αν κάποιος έχει απαντήσει.
Κορυφή

Γιατί δεν μπορώ να επεξεργαστώ μία δημοσίευσή μου;
Υπάρχει χρονικό περιθώριο 2 ωρών για την αλλαγή ή και διαγραφή μιας δημοσίευσής σας. Μετά από το χρόνο αυτό δεν θα είναι δυνατόν να αλλάξετε την δημοσίευσή σας.
Κορυφή

Πώς δημιουργώ ένα δημοψήφισμα;
Δημιουργώντας ένα νέο μήνυμα ( ή εάν έχετε τα δικαιώματα να επεξεργασθείτε το πρώτο μήνυμα μιας Θ. Ενότητας ) υπάρχει ένα τμήμα στην φόρμα σύνταξης του μηνύματος με τίτλο Προσθήκη δημοψηφίσματος ( εάν δεν εμφανίζεται τίποτα παρόμοιο πιθανόν να μην έχετε δικαιώματα δημιουργίας δημοψηφίσματος ). Αναγράφετε το Θέμα του δημοψηφίσματος και τουλάχιστον δύο επιλογές προς ψήφισμα ( αναγράψτε μία επιλογή και πατήστε το κουμπί Προσθήκη επιλογής , επαναλαμβάνοντας την διαδικασία για όσες επιλογές επιθυμείτε). Μπορείτε επίσης να θέσετε τον αριθμό των επιλογών ενός μέλους που μπορεί να επιλέξει “Επιλογές ανά μέλος”, χρονικό περιθώριο του δημοψηφίσματος (0 για χωρίς χρονικά όρια) και τέλος την επιλογή να επιτρέψετε στα μέλη να τροποποιούν τις δημοσιεύσεις τους.
Κορυφή

Γιατί δεν μπορώ να προσθέσω περισσότερες επιλογές στα δημοψηφίσματα;
Το όριο για τις επιλογές στα δημοψηφίσματα τίθεται από τον Διαχειριστή. Αν νομίζετε ότι χρειάζονται περισσότερες επιλογές στο δικό σας δημοψήφισμα, επικοινωνήστε με τον Διαχειριστή του συστήματος.
Κορυφή

Γιατί δεν μπορώ να προσθέσω συνημμένα;
Ο διαχειριστής του συστήματος μπορεί να έχει απαγορεύσει τα συνημμένα στη συγκεκριμένη Δ. Συζήτηση, ή πιθανόν μόνο συγκεκριμένες ομάδες μελών να μπορούν να το κάνουν. Επικοινωνήστε με τον διαχειριστή του συστήματος αν δεν είστε σίγουροι για το λόγο που δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένο.
Κορυφή

Πώς μπορώ να αναφέρω δημοσιεύσεις σε έναν συντονιστή;
Αν ο διαχειριστής του συστήματος έχει ενεργοποιήσει αυτή την επιλογή, θα δείτε ένα κουμπί αναφοράς στην πάνω μεριά του δημοσιεύματος που θέλετε να αναφέρετε. Κάνοντας κλικ θα καθοδηγηθείτε για τις απαιτούμενες ενέργειες για την αναφορά.
Κορυφή

Πώς μπορώ να ενημερώνομαι για κάθε αλλαγή ενός θέματος ή μιας ομάδας συζητήσεων;
Για να εγγραφείτε στην ενημέρωση κάποιας Δ. Συζήτησης, κάντε κλικ στο “Παρακολούθηση αυτής της Δ. Συζήτησης”. Για να ενημερώνεστε για ένα θέμα, απαντήστε στο θέμα έχοντας την επιλογή “Να ενημερωθώ όταν δημοσιευθεί απάντηση” ενεργοποιημένη.
Κορυφή

Γιατί δεν μπορώ να απαντήσω σε ένα θέμα;
Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε μια συζήτηση, θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι με το username και το password σας. Αν και πάλι δεν μπορείτε να απαντήσετε, τότε το πιο πιθανό είναι ότι ο συντονιστής της συζήτησης έχει κλειδώσει το συγκεκριμένο θέμα.
Κορυφή

Η δημοσίευση που έκανα σβήστηκε!
Το πιο πιθανό είναι η δημοσίευσή σας να μην είναι σύμφωνη με τους Όρους και Κανόνες χρήσης της κοινότητας. Για αυτό το λόγο διαγράφτηκε από κάποιον συντονιστή.
Κορυφή

Τι είδους άρθρα μπαίνουν στην κεντρική σελίδα;
Στην κεντρική σελίδα μπαίνουν άρθρα σχετικά με ανακοινώσεις/νέα του τμήματος των Η.Μ.Μ.Υ. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Κορυφή

Μπορώ να υποβάλλω ένα άρθρο;
Μόνο οι χρήστες με δικαιώματα υποβολής μπορούν να το κάνουν αυτό. Αν θέλετε να σας παραχωρηθεί αυτή η δυνατότητα, ζητήστε την από τον διαχειριστή του συστήματος.
Κορυφή

Αναφορά Προβλήματος

Με ποιον θα επικοινωνήσω σχετικά με νομικά ή θέματα κατάχρησης πάνω στο σύστημα;
Με οποιονδήποτε διαχειριστή ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση [email protected].
Κορυφή

Υπάρχει μια δυσλειτουργία. Σε ποιον να την αναφέρω;
Για να αναφέρετε μια δυσλειτουργία του ιστοτόπου μας, να προτείνετε κάποια αλλαγή/προσθήκη ή να επισημάνετε κάποιο κενό, μπορείτε να στείλετε ένα pm στον διαχειριστή του συστήματος, ή να κάνετε μία δημοσίευση στο DUTh EECE Forum, ή επίσης μπορείτε να αποστείλετε ένα email στη διεύθυνση [email protected].
Κορυφή

Αρχεία

Τι τύπου αρχεία επιτρέπεται να ανεβάζω στα ""Αρχεία"" και ποιο είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθός;
Οι επιτρεπόμενοι τύποι αρχείων για ανέβασμα είναι zip, rar και pdf. Tο μέγιστο μέγεθος των αρχείων που μπορείτε να ανεβάσετε είναι 50MB.
Κορυφή

Πώς μπορώ να ανεβάσω στα ""Αρχεία"";
Η δυνατότητα αυτή δίνεται μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ έναν σύντομο οδηγό για τη συγκεκριμένη διαδικασία.
Κορυφή

Wiki

Τι είδους σελίδες μπορώ να γράψω στο Wiki;
Στο Wiki μπορείτε να γράψετε σελίδες με θέματα που κατά τη γνώμη σας μπορεί να φανούν χρήσιμες πηγές πληροφόρησης. Παρακαλούνται οι υποψήφιοι χρήστες του Wiki να αναφέρουν τις πηγές που χρησιμοποίησαν για τις σελίδες που φτιάχνουν/ενημερώνουν. Σημειώνεται ότι οποιοσδήποτε χρήστης έχει το δικαίωμα να διαγράφει περιεχόμενο σελίδων ή να το αλλάζει.
Κορυφή

Γιατί δεν μπορώ να αλλάξω την περιγραφή ενός μαθήματος στο Wiki;
Για την ομαλή λειτουργία του Wiki, δεν είναι δυνατό από τους χρήστες να παρεμβαίνουν στις σελίδες των μαθημάτων. Παρόλά αυτά υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες στις άλλες κατηγορίες.
Κορυφή

Συνημμένα

Τι είδους συνημμένα επιτρέπονται σε αυτό το σύστημα;
Γενικά, επιτρέπονται οι περισσότεροι από τους γνωστούς τύπους αρχείων. Αυτοί περιλαμβάνουν εικόνες, συμπιεσμένα αρχεία, διαφόρων τύπων έγγραφα καθώς επίσης και αρχεία multimedia. Αν επιθυμείτε να ανεβάσετε ένα αρχείο του οποίου ο τύπος δεν υποστηρίζεται από το σύστημα παρακαλούμε ενημερώστε το διαχειριστή του συστήματος.
Κορυφή

Υπάρχουν περιορισμοί για τα συνημμένα σε μια δημοσίευση;
Ναι, υπάρχουν περιορισμοί. Συγκεκριμένα επιτρέπονται το πολύ 4 συνημμένα ανά δημοσίευση καθώς και 1 συνημμένο ανά προσωπικό μήνυμα (personal message), όπου το κάθε συνημμένο μπορεί να καταλαμβάνει συνολικό μέγεθος 1MB.
Κορυφή

Πώς μπορώ να βρω τα συνημμένα μου;
Για να βρείτε τα συνημμένα που έχετε ανεβάσει, πηγαίνετε στον Πίνακα Ελέγχου Μέλους και επιλέξτε το σύνδεσμο για τα συνημμένα.
Κορυφή