Βέβαια δεν κατάλαβα γιατί το άρθρο αφορά αποκλειστικά αυτά τα 2 ιδρύματα, αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι απλά είναι οι πρωτεργάτες της κίνησης αυτής.
Δεν είναι καθόλου ασφαλές να υποθέσουμε κάτι τέτοιο, όσο λογικό και αν θα ήταν, και ούτε είναι οι πρωτεργάτες της κίνησης. Απλά το ΕΜΠ ακολουθόντας την "πάγια" πολιτική του να πατρονάρει τα υπόλοιπα Πολυτεχνεία και Πολυτεχνικές Σχολές και προσπαθόντας να αναδείξει τα διπλώματα που παρέχει στους φοιτητές του ως κάτι ανώτερο από τα διπλώματα που παρέχουν οι υπόλοιποι, χρησιμοποίησε στην σύνοδο των Πρυτάνεων και Κοσμητόρων των Πολυτεχνικών και Γεωπονικών σχολών (η οποία συνήλθε για αυτό ακριβώς το θέμα, την ισοτίμιση δηλαδή των διπλωμάτων με τα Αγγλοσαξονικά MSc και MEng), το γελίο επιχείρημα, ότι τα διπλώματά των υπολοίπων δεν είναι ισότιμα με Master καθώς δεν αποτελούν ανεξάρτητα Α.Ε.Ι., αλλά Σχολές (υποτμήμα κατά κάποιο τρόπο) Α.Ε.Ι.. Σύμμαχο βέβαια σε αυτή του την κίνηση, όπως είναι λογικό, βρήκε το Πολυτεχνείο Κρήτης, το οποίο τα τελευταία χρόνια, μετά την ανεξαρτητοποίησή του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αποτελεί ξεχωριστό Α.Ε.Ι. Για τους παραπάνω λόγους φαντάζομαι, το άρθρο της συγκεκριμένης εφημερίδας αναφερόταν μόνο στα δύο συγκεκριμένα Ιδρύματα.
Το πιο πιθανό βέβαια, απ'όσο μπορώ να γνωρίζω, είναι ότι εν τέλει θα επικρατήσει η "λογική" και η ισοτίμηση θα ισχύει προφανώς για τα διπλώματα όλων των Πολυτεχνικών σχολών (και μάλλον και των Γεωπονικών, καθώς και οι εν λόγω σχολές παρέχουν δίπλωμα 5 ετών σπουδών στους αποφοίτους τους), κάθως το αντίθετο θα ήταν τουλάχιστον σκανδαλώδες και απαράδεκτο!
Θα ήθελα βεβαίως να μείνω και εγώ στο σημείο του άρθρου όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά η υστέριση σε διδακτικές μεθόδους και στο ενδιαφέρον προς τους φοιτητές, το οποίο ίσως είναι το μόνιμο πρόβλημα του Ελληνικού Πανεπιστημίου και εκεί είναι που πρέπει να εστιαστεί η προσοχή μας.