Μεταφορά με ταξί στα νέα κτίρια

Χαλαρή κουβέντα για ό,τι δεν έχει θέση στα άλλα boards. Συζήτηση σε ΚΟΣΜΙΟ επίπεδο για όλα τα θέματα. Απαγορεύονται μόνο τα πολιτικά θέματα. Προσωπικές επιθέσεις και βρισιές θα οδηγούν στο κλείδωμα ή και στην διαγραφή του topic.

Re: Μεταφορά με ταξί στα νέα κτίρια

Δημοσίευσηαπό satoshi » 11 Οκτ 2008, 15:47

παιδιά με τα ίδια λεφτά που δίνουμε στην Ξάνθη, στην Αθήνα (φαντάζομαι και σε άλλες μεγάλες πόλεις) το ταξί σε μεταφέρει σε μεγαλύτερες χιλιομετρικά αποστάσεις ή ίσες με την επιβάρυνση όμως της αυξημένης κινησης. Παρατηρήστε το και εσείς
Άβαταρ μέλους
satoshi
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό Stathmarxis » 11 Οκτ 2008, 15:55

Αυτό συμβαίνει επειδή εκεί μπαίνει απλή ταρίφα (σχεδόν μισή τιμή της διπλής).
Η διπλή ταρίφα (που κανονικά μπαίνει μετά τη γέφυρα νομίζω) είναι επειδή δεν παίζει να γυρίσει με πελάτη, γιατί βγαίνει εκτός πόλης. Στην Αθήνα, αν πας απ'τη μία άκρη της πόλης στην άλλη, δεν θα γυρίσει άδειος πίσω (γι'αυτό δεν κόβει διπλή ταρίφα). Βέβαια μας βολεύει να παίρνει κόσμο και στην επιστροφή, γι'αυτό δεν λέμε τίποτα. (Τυπικά είμαστε υποχρεωμένοι να καλέσουμε νομίζω για επιστροφή).
Επίσης, αν όντως η ελάχιστη διαδρομή είναι 3 ευρώ, είτε 2 γράψει το ταξίμετρο είτε 3 το ίδιο είναι. Αμφιβάλω βέβαια, γιατί πριν 4 χρόνια που έπαιρνα ταξί στην Ξάνθη η ελάχιστη ήταν 1,80.
Και όχι, δεν είναι το ίδιο με την Αθήνα, η κάθε πόλη έχει τα δικά της τιμολόγια, όμως πρέπει να τα γράφει σε ένα καρτελάκι είτε μπροστά στον συνοδηγό είτε από πίσω. Ας το φωτογραφίσει κάποιος  :)
Τελευταία επεξεργασία από Stathmarxis και 11 Οκτ 2008, 15:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Stathmarxis
Full Member

Δημοσίευσηαπό mafux » 11 Οκτ 2008, 16:21

Για την διπλή ταρίφα ισχύει ότι μπαίνει όταν βγει από την περιφέρεια της πόλης, δηλαδή Θεσσαλονίκη μπαίνει μόλις περάσεις περιφερειακό. Δεν πιστεύω να χουν για περιφέρεια της Ξάνθης μέχρι τη γέφυρα γιατί ήδη η ταρίφα που είναι ίδια με αλλού δεν ανταποκρίνεται στα έξοδα του ταξί. Εδώ κάνεις 1 χλμ για 3 ευρώ και σπίτι μου κάνω πάνω από 8. Με λίγα λόγια μας κλέβουν.. Και για όσους το πρόσεξαν τι κόλπο είναι να μην σβήνουν τον φάρο του ελεύθερου και να μην ανοίγουν ταξίμετρο...
Μήπως ρε παιδιά να τους κάνουμε ένα μποικοτάζ; Τώρα χρυσές δουλειές κάνουν έτσι κι αλλιώς..
mafux
Newbie

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό satoshi » 11 Οκτ 2008, 16:46

mafux έγραψε: Εδώ κάνεις 1 χλμ για 3 ευρώ και σπίτι μου κάνω πάνω από 8. Με λίγα λόγια μας κλέβουν.. Και για όσους το πρόσεξαν τι κόλπο είναι να μην σβήνουν τον φάρο του ελεύθερου και να μην ανοίγουν ταξίμετρο...

Αυτό ακριβώς εννοώ και εγώ. Οι διαδρομές είναι πολύ μικρές, το γδάρσιμο όμως κανονικό. Συν η αγένεια, συν η γκρίνια τους.
Όσες φορές έχω ανοίξει κουβέντα με ταξιτζή της Ξάνθης, όλοι μου λένε πως είναι πολύ ρηγμένοι γιατί η πόλη δεν έχει ούτε λιμάνι, ούτε αεροδρομίο που έχουν οι άλλοι συνάδελφοι τους..... :o
Ίσως βγάζουν έτσι τα σπασμένα..... Τι άλλο να πω? ???
Άβαταρ μέλους
satoshi
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό Mr Q » 11 Οκτ 2008, 22:03

Λοιπον επειδη ειμαστε μηχανικοι και δεν κανει να "κραζουμε" χωρις να ξέρουμε σας παραθετω τα παρακατω: Αναλυτικά τα νέα τιμολόγια ταξί-αγοραίων απο 1 Μαρτιου 07 είναι:

Σημαία 1 ευρώ
Μονή 0,34 ευρώ (από 0,32) αύξηση 6,3%
Διπλή 0,64 ευρώ (από 0,60) αύξηση 6,7%
Χρονομέτρηση 9,10 ευρώ (από 8,50) αύξηση 7,1%
Νυχτερινό 0,64 ευρώ (από 0,60) αύξηση 6,7%
Ελάχιστη διαδρομή (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) 2,65 ευρώ (από 2,50) αύξηση 6%
Ελάχιστη διαδρομή (λοιπή Ελλάδα) 2,85 ευρώ (από 2,70) αύξηση 5,6%
Απλή κλήση 1,60 ευρώ (από 1,50) αύξηση 6,7%
Ραντεβού 2,65 ευρώ (από 2,50) αύξηση 6%
Από αεροδρόμιο-Αθήνα 3,20 ευρώ (από 3) αύξηση 6,7%
Από αεροδρόμιο-Θεσσαλονίκη 2,65 ευρώ (από 2,50) αύξηση 6%
Από λοιπά αεροδρόμια 2,15 ευρώ (από 2) αύξηση 7,5%
Από ΚΤΕΛ, σιδηροδρομικούς σταθμούς, λιμάνια 0,86 ευρώ (από 0,80) αύξηση 7,5%
Αποσκευές 0,32 ευρώ (από 0,30) αύξηση 6,7%

Η διαδρομη προς τη σχολη ειναι στα ορια της ελαχιστης διαδρομης και δεν εχει σχεση με διπλες ταριφες η οτιδηποτε αλλο εγραψαν στα προηγουμενα post.Αν δεν πιστευεται δειτε και μονοι σας.
http://www.in.gr/NEWS/article.asp?lngEntityID=774151 :)
Mr Q
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό kkalop » 11 Οκτ 2008, 22:08

+1 στον Mr Q :D
Άβαταρ μέλους
kkalop
Sr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό Mr Q » 11 Οκτ 2008, 22:23

Επισης ξεχασα να αναφρω οτι οι τιμες ισχυουν για ολη την Ελλαδα και οτι η διπλη ταριφα μετραει κατα τις ωρες 12 με 5 η 6 πμ και μετα τα 15 χλμ εκτος οριων της πολης.  ;)
Mr Q
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό Kevin » 12 Οκτ 2008, 10:34

Μάλιστα. Τελικά ό.τι γίνεται, γίνεται με την βούλα του νόμου.

"Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στη 'σημαία', προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι επιβάτες, που χρησιμοποιούν τα ταξί για μικρές αποστάσεις"

Το σημείο αυτό του άρθρου μου άρεσε περισσότερο απ'όλα...
Kevin

Προηγούμενη

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης