Τέλος το κάπνισμα

Χαλαρή κουβέντα για ό,τι δεν έχει θέση στα άλλα boards. Συζήτηση σε ΚΟΣΜΙΟ επίπεδο για όλα τα θέματα. Απαγορεύονται μόνο τα πολιτικά θέματα. Προσωπικές επιθέσεις και βρισιές θα οδηγούν στο κλείδωμα ή και στην διαγραφή του topic.

Re: Τέλος το κάπνισμα

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 02 Ιούλ 2009, 16:19

firefox έγραψε:
LoVaBiLL έγραψε:...δεν το έκανε γιατί τον βοήθησε να αντεπεξέλθει με ποιο άνετο τρόπο στις δυσκολίες της ζωής; Οι καταχρήσεις γιαυτό φτιάχτηκαν. Δείτε το κρασί.

Οι καταχρήσεις "φτιάχτηκαν" από ανασφαλείς και αδύναμους ανθρώπους.

Ναι υπάρχουν και αυτοί. Να τους εξοντώσουμε να τελειώνουμε;
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό firefox » 02 Ιούλ 2009, 16:23

LoVaBiLL έγραψε:
firefox έγραψε:Οι καταχρήσεις "φτιάχτηκαν" από ανασφαλείς και αδύναμους ανθρώπους.

Ναι υπάρχουν και αυτοί. Να τους εξοντώσουμε να τελειώνουμε;

Να εξοντώσουμε και τους παθητικούς να τελειώνουμε τότε?
Τελευταία επεξεργασία από firefox και 02 Ιούλ 2009, 16:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
firefox
Newbie

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 02 Ιούλ 2009, 16:32

Μα οι παθητικοί είναι ισχυροί και ασφαλείς. Δεν έχουν ανάγκη. Θα επιβιώσουν.

Ξέρεις. Όταν κατονομάζεις μία κατάσταση που έχει πρόβλημα δίνε και μία λύση. Ας είναι μεροληπτική. Ας υποτιμά την δημοκρατία. Λύση ας είναι.
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό rabbit » 02 Ιούλ 2009, 16:47

LoVaBiLL έγραψε:Σε τέτοιες περιπτώσεις συμφωνώ μαζί σου δογματικά. Για το κλαμπ όμως όχι.

Να πω και ευχαριστώ δηλαδή που με αφήνεις να δώσω εξετάσεις υπό υγιεινές συνθήκες. Γιατί το κλαμπ το ξεχνάω...

LoVaBiLL έγραψε:- Ο άνθρωπος των 60 ετών (πχ ο καθηγητής έγινε υπουργός) φτιάχνει νόμους που ο ΙΔΙΟΣ πριν 40 χρόνια θα αρνούνταν πεισματικά;

Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα δεν λένε? Αν τώρα το κατάλαβε τώρα το κάνει! Εμείς πρέπει να κάνουμε την μ@λακία για να το καταλάβουμε?

LoVaBiLL έγραψε:Τέτοια μέτρα θα επιφέρουν αύξηση πωλήσεων στις μικρότερες τάξεις και αύξηση των βαρέων ναρκωτικών στις μεγαλύτερες (ή και ανάποδα). Αυτοί δεν είναι θάνατοι;

Αυτό δεν το κατάλαβα. Τί εννοείς?

LoVaBiLL έγραψε:Θέλεις να μην υπάρχει θνησιμότητα; Κλείσε την Marlboro.

Μην αγοράζεις και θα κλείσει.

LoVaBiLL έγραψε:Μάθε στα παιδιά αθλητισμό.

Το γήπεδο βρίσκεται λίγα μέτρα από το Κυβερνείο και το τσίλι και πολλά άλλα... Αλλά εκεί δεν πάμε γιατί δεν είναι μαγκιά (όπως το να καπνίζεις).

LoVaBiLL έγραψε:Αλλά έτσι είναι ο Έλληνας. Των επιφανειακών λύσεων.

Είναι επιφανειακή λύση να απαγορέψεις κάτι που είναι εις βάρος της υγείας? Ως λύση της διασφάλισης της υγείας των παθητικά καπνιζόντων δεν είναι. Είναι συγκεκριμένη και απόλυτα στοχευμένη λύση σε έναν παράγοντα που έχει επιφέρει πολλούς θανάτους. Έπρεπε πολύ νωρίτερα να γίνει νόμος.

Τώρα (από την δική σου πλευρά) ως λύση του προβλήματος του καπνίσματος είναι επιφανειακή, τα αίτιά του όμως και πώς θα αντιμετωπιστούν είναι δική σου (και του κάθε καπνιστή) ευθύνη.
Άβαταρ μέλους
rabbit
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 02 Ιούλ 2009, 17:22

"Να πω και ευχαριστώ δηλαδή που με αφήνεις να δώσω εξετάσεις υπό υγιεινές συνθήκες. Γιατί το κλαμπ το ξεχνάω..."

Μα εδώ συμφωνούμε!!! Και ναι. Δυστυχώς πρέπει να πεις ευχαριστώ. Γιατί στα Γιάννενα θα έτρωγες μούτρα και θα πήγαινες σπίτι βρίζοντας. (Θα απογοητευόσουν και θα συμβιβαζόσουν.)

"Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα δεν λένε? Αν τώρα το κατάλαβε τώρα το κάνει! Εμείς πρέπει να κάνουμε την μ@λακία για να το καταλάβουμε?"

Μα την είχε! Αυτό λέω! Στα 20 του χρόνια του την έδωσαν. Αυτός δεν την πήρε. Μ@λακία είναι να ξανανακαλύψεις την Αμερική. Όχι το ότι σου λένε πόσο κακό στην σωματική υγεία είναι το τσιγάρο αλλά εσύ το γουστάρεις. Έκανε συνειδητή επιλογή στα 20 χρόνια του. Αφού γούσταρε το παιδί να καταστραφεί τότε. Σώμα του επιλογή του.

"Αυτό δεν το κατάλαβα. Τί εννοείς?"

Ότι απαγορεύεται ανεβάζει πωλήσεις underground. Δεν μου έρχεται καμία ταινία γιατί έχουν σφηνώσει καμιά 100αριά μαζί. Δεν μου έρχεται και ο φίλος του Πανούση στο Σύριζα που είναι βουλευτής. Έχει 2 βιντεάκια στο youtube. Άμα τα δεις θα καταλάβεις.

"Μην αγοράζεις και θα κλείσει."

Ουτοπικά δεν δέχομαι να συζητήσω. Μου φτάνει όταν κοιμάμαι και ονειρεύομαι.

"Το γήπεδο βρίσκεται λίγα μέτρα από το Κυβερνείο και το τσίλι και πολλά άλλα... Αλλά εκεί δεν πάμε γιατί δεν είναι μαγκιά (όπως το να καπνίζεις)."

ΣΥΜΦΩΝΩ. Σιχάνομαι τον εαυτό μου που το έκανα λίγο παραπάνω απ'οτι έπρεπε. Έχει λίγο καιρό που αλλάζω νοοτροπία. Αν βοηθούσε λίγο και η παιδεία και η τηλεόραση θα ήταν καλύτερα (αλλά είπαμε πως μου φτάνει στον ύπνο.).

Όσο για τις ευθύνες του καθενός, αν θέλεις να βασιστείς, πάω να ξαναπέσω για ύπνο.

Γενικά καλά τα λες, αλλά καλά θα ήταν να μιλάς πιο πρακτικά. Το να ξεχνάς την πραγματικότητα και να εύχεσαι να βασιστείς σε ατομικές ευθύνες, άπλα σε κάνει ρομαντικό. Λύση δεν είναι πάντως. Και ο ρομαντισμός πεθαίνει μετά από 2-3 απογοητεύσεις. Θα τις περάσεις και θα συμβιβαστείς ή θα μείνεις σαν την Παπαρήγα που φωνάζει τα δικά της και όλοι λέμε "ναιιι ναιιι" και ο κόσμος μένει ακριβώς όπως ήταν χθες.

Αν ήμασταν σε παρεάκι κάτω από τα άστρα με γκόμενες στη παραλία, θα συμφωνούσα σε όλα οσα λες. Άμα ήμασταν στην βουλή θα σε έλεγα εκτός πραγματικότητας.
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό firefox » 02 Ιούλ 2009, 17:48

LoVaBiLL έγραψε:... δεν το έκανε γιατί τον βοήθησε να αντεπεξέλθει με ποιο άνετο τρόπο στις δυσκολίες της ζωής; Οι καταχρήσεις γιαυτό φτιάχτηκαν. Δείτε το κρασί.

LoVaBiLL έγραψε:Μα οι παθητικοί είναι ισχυροί και ασφαλείς. Δεν έχουν ανάγκη. Θα επιβιώσουν.

Ο άνθρωπος δεν γεννιέται αδύναμος και ανασφαλής, γίνεται. Το κάπνισμα δεν είναι κριτήριο κατηγοριοποίησης των ανθρώπων, οπότε είναι λάθος να λες ότι οι παθητικοί είναι ισχυροί και ασφαλείς. Ας μην κρυβόμαστε, κανείς δεν είναι ο Mr Perfect, όλοι μας κουβαλάμε διάφορα. Αλλά μην μου λες ότι είναι μία "άνετη" λύση το κάπνισμα, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ για να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες της ζωής.
firefox
Newbie

FW: Από το ... 1856

Δημοσίευσηαπό pez » 02 Ιούλ 2009, 17:54

- Από το ... 1856 - Thursday, July 02, 2009 6:09 PM - To: dep-ατ-duth.gr - From: [email protected]

Το Διάταγμα του Οθωνα για την απαγόρευση του καπνίσματος

Οποιος επιχειρεί να συνδέσει την απόφαση για την απαγόρευση του καπνίσματος με την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την πορεία προς τα εμπρός, είναι βέβαιο ότι επιλέγει λάθος επιχειρήματα. Γιατί, σαφώς και το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία, ωστόσο η απαγόρευσή του είναι μία υπόθεση με πολύ μακρινό παρελθόν. Τόσο μακρινό που για να περάσει είχε πάρει τη μορφή του "Διατάγματος ελέω Θεού".

Του πότε είναι το σχετικό διάταγμα; Του 1856. Η διαφορά με τη σημερινή απαγόρευση είναι ότι η εφαρμογή της τώρα ξεκινάει την 1η του Ιούλη, ενώ επί ...Οθωνος ξεκίναγε στις 31 του ίδιου μήνα.

Για την ιστορία το Διάταγμα έχει ως εξής:

Περί απαγορεύσεως του καπνίζειν εντός των δημοσίων γραφείων και καταστημάτων

ΟΘΩΝ
ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Θέλοντες να προλάβωμεν όσον ένεστι τα εξ ενδεχομένων πυρκαϊών δυστυχήματα, επί τη προτάσει του Ημετέρου επί των Εσωτερικών Υπουργού, απεφασίσαμεν και διατάττομεν.

Α'. Απαγορεύεται η χρήσις του καπνίζειν είτε διά καπνοσυρίγκων (τσιμπουκίων) είτε διά σιγάρων, εις πάντας εν γένει τους υπαλλήλους και υπηρέτας του Κράτους εντός των δημοσίων γραφείων και καταστημάτων.

Β'. Η απαγόρευσις αύτη επεκτείνεται και εις πάντα άλλον προσερχόμενον εις τα ειρημένα καταστήματα και γραφεία χάριν
υποθέσεως ή άλλης τινος αιτίας.

Γ'. Ο Ημέτερος επί των Εσωτερικών Υπουργός θέλει δημοσιεύσει και εκτελέσει το παρόν Διάταγμα.

Εν Αθήναις, την 31 Ιουλίου 1856

Εν ονόματι του Βασιλέως

Η Βασίλισσα
ΑΜΑΛΙΑ
- - - - - - - - - -
pez

Δημοσίευσηαπό brera » 02 Ιούλ 2009, 18:03

Επισης ρομαντικο και ουτοπικο ειναι να λες οτι μπορει μια κυβερνηση να κλεισει μια πολυεθνικη που πιθανον να εχει και μεγαλυτερο προυπολογισμο απο την χωρα.Αυτο σημαινει οτι αν αυριο πας να την κλεισεις αυτη θα σε αγορασει.
Εκτος απο αυτο.Δε θεωρω οτι πρεπει να λεω ευχαριστω επειδη καποιος δεν βγαζει το οπλο να με σκοτωσει.Υποχρεωση του ειναι.Επισης εχετε μπει στη λογικη που σας εχουν βαλει αυτες οι εταιριες υποσυνειδητα οτι το καπνισμα ειναι διασκεδαση και χωρις αυτο θα πηγαινουμε στα club και θα ειμαστε δυστηχισμενοι.Το τσιγαρο δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα ναρκωτικο.Το οτι τα κερδη και τα οφελη και τα συμφεροντα μας εκαναν να πιστευουμε κατι διαφορετικο δεν αλλαζει την κατασταση.Η κοκαινη μπορει να σε σκοτωσει στην πρωτη δοση ,το τσιγαρο θα σε καταστρεψει μακροχρονια.Δεν προσφερει τιποτα το καλο.ΕΙναι ενα ναρκωτικο.
Και θα μου πειτε οι καπνιστες ειναι "πρεζονια";Εμ τι ειναι;Ειναι ανθρωποι εξαρτημενοι απο μια ουσια που αν δεν παρουν τη δοση τους για καποιο καιρο δε θα ησυχασουν
Αλλα το προβλημα μας δεν ειναι εκει.Το μετρο δεν εχει ως στοχο να κοψει το τσιγαρο απο τους καπνιστες.Το μετρο ειναι για τους παθητικους καπνιστες οι οποιοι δεν φταινε σε τιποτα.Αν καποιος αποφασισε να αυτοκτονησει καπνιζοντας δεν ειναι απαραιτητο να σκοτωσει και μενα.Ας πεθανει μονος του.Χθες που κυκλοφορησα μεσα στην Ξανθη ειδα οτι σε αρκετους χωρους ή σε ιντερνετ καφε καθονταν εξω και καπνιζαν με τραπεζακια και τασακια.
Αυτα απο μενα.Ελπιζω το μετρο να εφαρμοστει γιατι ειναι για το καλο ολων μας και κυριως των παθητικων καπνιστων.

Δειτε και αυτο http://www.nosmoking.gr/pathitiko.htm
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό rabbit » 02 Ιούλ 2009, 19:01

LoVaBiLL έγραψε:Αφού γούσταρε το παιδί να καταστραφεί τότε. Σώμα του επιλογή του.

Α μπράβο! Κάν' το στο σπίτι σου τότε (ή σε ανοιχτούς χώρους), μην επιλέγεις και για το δικό μου σώμα! Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις? Έλεος δηλαδή! Μην φέρνεις το τσιγάρο δίπλα στη μύτη μου! Δεν ζήτησα τίποτα παραπάνω! Σιγά μην πω και ευχαριστώ!

Εγώ μια χαρά ζω στην πραγματικότητα. Το πράγμα είναι απλό. Μην καπνίζεις δίπλα σε κάποιον που δεν καπνίζει. Άμεσο, σαφές, χειροπιαστό, χωρίς προϋποθέσεις, άμεσα πραγματοποιήσιμο. Στη δική σου πραγματικότητα είναι τόσο δεδομένο το λάθος, και πιο συγκεκριμένα η βλάβη της υγείας του άλλου που εγώ σου φαίνομαι ουτοπικός. Εσύ είσαι ουτοπικός. Γι' αυτό
LoVaBiLL έγραψε:Ουτοπικά δεν δέχομαι να συζητήσω. Μου φτάνει όταν κοιμάμαι και ονειρεύομαι.
Άβαταρ μέλους
rabbit
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 02 Ιούλ 2009, 19:40

firefox, ειρωνικά το είπα. συμφωνώ με αυτά που λες όμως οι καταχρήσεις χρειάζονται. αν όχι σε σένα σε πολλούς δημοκρατικά ίσους σου, ναι. Μέτρον άριστον όμως σε αυτά. Όχι μηδενισμό.

Ο κύριος pez ήθελε να τονίσει την αντιροματική πραγματικότητα. Για να μην πάρουν τα μυαλά σας αέρα. Ο βασιλιάς δεν τα κατάφερε. Η δημοκρατία θα το κάνει; 153 χρόνια νόμο έχει και κάθεται.

brera, άμα περιμένεις από τον δολοφόνο να μην σε σκοτώσει μάλλον θα ψάχνεις μετά δικηγόρους στον παράδεισο. Παθητικό κάπνισμα όχι σε δημόσιες υπηρεσίες. Μέσα. Να επιτρέπεται όμως στα κλαμπ. Πρεζόνι επίσης με τον ορισμό σου είσαι και συ που θέλεις ψωμί κάθε μέρα. Άλλο τσιγάρο άλλο ψωμί. Άλλο τσιγάρο άλλο κοκαΐνη όμως. Μέτρον άριστον και εδώ.

rabbit, και όταν περνάς μπροστά από το σπίτι μου με το αυτοκίνητο σου μου καταστρέφεις τα πνευμόνια (γιατί σας αρέσει να τα μηδενίζετε όλα;)... Δεν θα καπνίζω στα ελτα, στο πανεπιστήμιο αλλά στο κλαμπ θα το κάνω. Να τα μοιράσουμε. Υπομονή τη μέρα εγώ, υπομονή τη νύχτα εσύ. Τι λες;

Παρατηρώ ότι είστε απόλυτοι και μονόπλευροι. Μηδενίζετε καταστάσεις και δεν θέλετε μέτρο και δίκαιη μοιρασιά του χώρου και του χρόνου.

Δυστυχώς δεν καταλάβατε πως είμαι με τους αντικαπνιστές (με σας). Αλλά έτσι όπως φέρεστε (-όμαστε) θα αντιδράσουν οι καπνιστές και θα πετύχετε (-ουμε) τα ελάχιστα. Ναι καπνίζω αλλά προτίθεμαι να το κόψω και στο κλαμπ. Άλλοι όμως όχι, και έτσι όπως τελικά τους αντιμετωπίζετε (-ουμε) καλά κάνουν.
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό brera » 02 Ιούλ 2009, 20:15

Δηλαδη να λεω καθε μερα στο δολοφονο ευχαριστω που δε με σκοτωσε.Οκ.
Εγω τα μπερδευω ;Το ψωμι σε συντηρει,χαρη σε αυτο ζεις,και στην τελικη σου προσφερει κατι καλο.Πειτε μου ενα καλο που κανει το τσιγαρο.Ενα.Μη μου πειτε οτι με κανει να νιωθω ωραια και να ξεχνιεμαι.Και οι ναρκομανεις για αυτο το κανουν.
Απλα οταν βλεπω στην τηλεοραση να λεει ενας με μαγκια:"Εγω πληρωνω 100 ευρω στο κλαμπ,θα μου κοψει και το τσιγαρο;"
Και εγω να πω αν πληρωνε 200 δηλαδη τι επρεπε να του κανουμε;Αερα με κανενα μαυρο;Και ο μη καπνιστης 100 ευρω πληρωνει στο κλαμπ.
Και αυτο περι υπομονης για μερα και νυχτα δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει.Η προσβολη της υγειας καποιου αλλου εχει ωρα και ημερα;
Δεν αναφερομαι σε σενα προσωπικα.Απλα αναφερομαι στην γενικη αντιληψη μετα απο συζητησεις με φιλους οτι "αν μου κοψουν και το τσιγαρο ποια διασκεδαση θα εχω;".Αν ειναι δυνατον.Καλυτερα να αρχισουμε να πεφτουμε απο κανενα γκρεμο αν θεωρουμε το τσιγαρο διασκεδαση.Δεν μπορω να ακουω τετοια απο νεους ανθρωπους
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 02 Ιούλ 2009, 21:10

Μιας και οι καπνιστές κάναν τόσο καιρό του κεφαλιού τους, καιρός είναι να γίνει του κεφαλιού των αντικαπνιστών. Πάω πάσο. Πολύ πάθος η αντιπαράθεση. Λύγισα.

Τις καταχρήσεις μέχρι σήμερα έχω να τις καταλογίζω στις ευχάριστες εμπειρίες των νεανικών μου χρόνων. Όποιος δεν με νιώθει, πρέπει να τις ζήσει. Δεν εξηγούνται. Και όλα σε μέτρο φυσικά.

Δεν θα το παίξω άλλο δικηγόρος του διαβόλου γιατί λείπει σχεδόν όλη η κόλαση (Ελληνική κοινωνία) από τη συζήτηση.
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό brera » 02 Ιούλ 2009, 21:55

Xαχαχα :D
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής

Δημοσίευσηαπό kakalos » 03 Ιούλ 2009, 00:50

τα πραγματα ειναι απλα ας αφησουμε τις δικαιολογιες,το τσιγαρο ειναι διασκεδαση,ειναι συνηθεια και αλλα τετοια παραμυθια .......το αναμφισβητητο γεγονος ειναι ΕΝΑ το τσιγαρο καταστρεφει την υγεια του ανθρωπου. Αυτοι που θελουν να καταστρεψουν την υγεια τους ας το κανουν κανενα προβλημα ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑ να καταστρεφουν και την υγεια του αλλου που δεν φταιει σε τπτ.

LOVABIL: μου λες να τα μοιρασουμε το πρωι δεν θα καπνιζετε και την νυχτα για να κρατηθουν οι ισοροπιες θα καπνιζετε. Δηλαδη επειδη δεν θα σε αφηνουμε το πρωι να κανεις το κεφι σου θα σου χρωσταμε θα σου λεμε ευχαριστω και θα στο ανταποδιδουμε το βραδυ μιλαμε για τρομερη δικαιοσυνη!!!. Συμφωνω να κανεις το κεφι σου να κανεις οτι γουσταρεις οτι σε εκφραζει αρκει να μην εισαι βλαβερος για τους αλλους. Κανονικα για μενα θα επρεπε να δημιουργηθουν χωροι-μπαφιαδων που θα πηγαινουν μονο αυτοι που καπνιζουν.

ΥΓ. πρωιν καπνιστης.....νυν μυαλομενος
Άβαταρ μέλους
kakalos
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 03 Ιούλ 2009, 15:42

kakalos έγραψε:Κανονικα για μενα θα επρεπε να δημιουργηθουν χωροι-μπαφιαδων που θα πηγαινουν μονο αυτοι που καπνιζουν.

Το μοναδικό σωστό όσον αφορά τους καπνιστές που ακούστηκε μέσα σε αυτήν τη συζήτηση. Ως πρώην καπνιστής, εφόσον πέρασα από τη θέση αυτή έχω να πω ότι κανένας μη καπνιστής δεν μπορεί να απαντήσει στο πόσο απολαυστικό είναι ένα τσιγάρο συνοδευόμενο από αλκοόλ. Ακριβώς δηλαδή όπως δεν μπορεί να απαντήσει για μετά το φαί και παρέα με τον καφέ. Με τις μέχρι πριν λίγες μέρες εξελίξεις, ο κάθε καπνιστής μπορούσε να βγει σε ένα μαγαζί, να κάνει ό,τι κάνει και ένας μη καπνιστής και επιπλέον να καπνίζει. Μετά το νόμο αυτόν, χάνει ένα μέρος της διασκέδασής του χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό.

Δε θα παρομοιάσω το τσιγάρο με το ψωμί. Θα το παρομοιάσω όμως με τροφές που δεν είναι διόλου ωφέλιμες για τον οργανισμό μας κι όμως επειδή μας αρέσουν πολύ γευστικά, τις τρώμε παρά τις βλάβες που μπορούν να προξενήσουν. Ενδεικτικά να αναφέρω την καρμπονάρα, τα τηγανητά, καταλάβατε ποιές τροφές αναφέρω. Όλοι λένε πως έχουν χοληστερίνη, πίεση και άλλα τέτοια προβλήματα και χωρίς να είναι καπνιστές απαραίτητα. Και επίσης όλοι γνωρίζουμε τους κινδύνους αυτόν τον τροφών. Παρόλα αυτά, για χάρη της γεύσης, τα παρακάμπτουμε. Και μη μου πείτε ότι καρμπονάρα θα φάτε μια φορά, σχεδόν κάθε μέρα τρώμε βλαβερές τροφές για τον οργανισμό μας και δε δίνουμε δεκάρα για το αν θα μας πειράξουν τώρα που μιλάμε, αργότερα όμως είναι σίγουρο, όπως και με το τσιγάρο.

Στην περίπτωση που απαγόρευαν αυτές τις τροφές, για το καλό της υγείας (εδώ δεν έχουμε παθητικούς και μη, έχουμε όμως ανθρώπους που τρώνε σωστά και ανθρώπους που δε νοιάζονται), τι θα λέγατε; Για αυτούς που τρώνε σωστά, δε θα υπάρχει κάποια αλλαγή στην καθημερινή τους ζωή. Για τους άλλους όμως, που θα ξέρουν πως μέρος των καθημερινών απολαύσεων δε βρίσκονται πλέον τα γευστικά παστίτσια, οι πίτσες, οι καρμπονάρες, οι γαρίδες αλλά τα λαχανικά στον ατμό για παράδειγμα, πώς θα το βλέπατε στη θέση τους αν από τη μια μέρα στην άλλη θα πρέπει να ζείτε έτσι;

Δεν υπάρχει τρόπος να προστατευτεί ένας μη καπνιστής από έναν καπνιστή αν και οι δυο βρίσκονται στον ίδιο χώρο και αν και οι δυο έχουν το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης.... Ο μόνος τρόπος είναι να βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο. Αλλά, δεν υπάρχουν τέτοιοι.

Αν παρόλα αυτά δεν καταλάβατε ότι και οι καπνιστές δεν είναι όλοι για γκιλοτίνα, τότε δε θα καταλάβετε και ότι αυτός ο νόμος δεν έχει καμία σχέση με το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης όπως παρουσιάζεται, αλλά με τα οικονομικά συμφέροντα των ασφαλιστικών και των καπνοβιομηχανιών.

Καλή σας χώνεψη.
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες