"Σήμερα σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα"...

Χαλαρή κουβέντα για ό,τι δεν έχει θέση στα άλλα boards. Συζήτηση σε ΚΟΣΜΙΟ επίπεδο για όλα τα θέματα. Απαγορεύονται μόνο τα πολιτικά θέματα. Προσωπικές επιθέσεις και βρισιές θα οδηγούν στο κλείδωμα ή και στην διαγραφή του topic.

"Σήμερα σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα"...

Δημοσίευσηαπό Stokos » 25 Μαρ 2009, 16:58

Κυκλοφορεί μια "ιδέα" στο διαδίκτυο το τελευταίο καιρό ότι 28 μαρτίου θα πρέπει να κλείσουμε τα φώτα για μια ώρα: 7:30 με 8:30 ως "οικολογική συνείδηση". Την έχω δει αρκετά σε chain-mail και σε social networks τύπου facebook, ακόμα και σε blogs.

Χαμός στο διαδίκτυο!

Ιδού όμως το ιστορικό αυτής της "οικολογικής κίνησης"... ::)
Ανακοίνωση:
Η ΔΕΗ Σίδνεϊ, σας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2007 στις 7:30 το βράδυ θα σημειωθεί διακοπή της ηλεκτροδότησης για μια ώρα, λόγω προγραμματισμένων εργασιών στο δίκτυο (αποκατάσταση της γείωσης). Λόγω της φύσης των εργασιών μπορεί να παρουσιαστούν πτώσεις τάσης και στο υπόλοιπο δίκτυο, οπότε καλό θα ήταν οι καταναλωτές να σβήσουν τα φώτα και τις συσκευές τις οποίες δε χρειάζονται, ώστε να μειωθεί ο φόρτος του δικτύου, καθώς και ο κίνδυνος βλάβης των συσκευών.
ΔΕΗ Σίδνεϊ

FWD: Ανακοίνωση:
Επειδή την Τετάρτη στις 7:30 θα γίνει διακοπή ρεύματος στο Σίδνεϊ για αποκατάσταση της γείωσης και δε μπορεί να καλυφθεί όλο το δίκτυο για μια ώρα, με κίνδυνο να διακοπεί η ηλεκτροδότηση και στο δημοτικό σταδιο Σίδνεϊ όπου θα διεξάγεται εκείνη την ώρα το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατς, η World Wrestling Federation (WWF) σας παρακαλεί να σβήσετε όλα τα φώτα και τις συσκευές που δε χρειάζεστε για να μειωθεί ο κίνδυνος διακοπής των αγώνων της οργάνωσης. Βοηθήστε όλοι το πολιτιστικό έργο έργο της WWF.
WWF.

FWD[FWD: Ανακοίνωση:]
Βοηθήστε όλοι στην αποκατάσταση της Γης για μια ώρα. H WWF σας καλεί όλους να συνδράμετε στους αγώνες της, σβήνοντας τα φώτα και τις συσκευές που δε χρειάζεστε για μια ώρα το απόγευμα της 28ης Μαρτίου στις 7:30 ώστε να μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος. Διαδώστε το.

...Και μετά από μερικές προωθήσεις και παρουσιάσεις powerpoint:

FWD:FWD:FWD:Προώθηση:FWD[FWD: Ανακοίνωση:] ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
>>ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΤΟΥ ΜΗΝΑ Ο WWF ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΦΩΤΑ
>>ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΤΙΣ 7:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ,
>>ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΑΣΚΟΠΑ ΤΟΝΟΥΣ
>>ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΥΡΤΣΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΦΩΣ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ
>>ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ
>>ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΠΩΣ
>>ΣΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΑΝΟΥ ΡΙΒΣ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ
>>ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ. ΑΝ ΤΟ ΣΒΗΣΕΤΕ, ΕΝΑ
>>ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΠΟΥΝΤΟ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ. ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΕΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΟΤΥΧΙΑ
>>ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ. ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΟΥ ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ,
>>ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΨΟΦΗΣΕ Η ΓΑΤΑ ΤΟΥ.

>>ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
>>ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

Σ.Τ.Β.: Δικό μου :-) Διαδώστε το με mail, είμαι περίεργος να δω που θα φτάσει!

;D
Stokos

Re: "Σήμερα σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα"...

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 25 Μαρ 2009, 18:20

Ωραία.Σώθηκε η γη τώρα... Αν δεν εξαφανιστούμε δεν σώζεται η γη. Οι δεινόσαυροι τι πάθανε νομίζετε; μετεωρίτης και σκ@τα. Μείναν τα σαρκοφάγα μόνα, και ψόφησαν αφού δεν άφησαν φαϊ για φαΪ. (όπως και εμείς δεν θα αφήσουμε δέντρο για δέντρο και νερό για νερό). Αλλά φυσικά αυτή τη θεωρία δεν την υποστηρίζει κανείς. Γιατί αν την κάνουν γενικότερη θα τρομάξει ο κόσμος και θα αρχίσει να πέφτει ο καταναλωτισμός. Μετά πισίνα πως θα χτίσει ο άλλος όμως;

Βέβαια, αυτές οι πρωτοβουλίες ίσως μας δώσουν άλλα 100 χρόνια ύπαρξης. Καλά είναι μωρέ. Ωραίο δεν είναι το προτελευταίο τσιγάρο; Ξέρεις ότι έχει ακόμη ένα.. Έ, ας πούμε πως το "πακέτο" μας θα πάει από τα 20 στα 21 τσιγάρα. Κάτι ειν' και τούτο.
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Naskas » 25 Μαρ 2009, 18:54

Καλύτερα να αλλάξουμε τις λάμπες πυρακτώσεως με εξοικονόμησης ενέργειας και να κλείνουμε τις συσκευές, παρά να σβήσουμε τα φώτα στις 36 Αυγούστου για 1ώρα και 4 λεπτά. Ποιό από τα 2 είναι οικολογική συνείδηση? ???Πάντως με το πρώτο θα εξοικονομήσουμε περισσότερη ενέργεια. Sorry για την έκφραση αλλά ώρες ώρες μπερδεύουν την βούρτσα με ξέρετε τι...
Naskas
Newbie

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 26 Μαρ 2009, 00:51

Naskas, στην φύση υπάρχει ένας κανόνας: δεν μπορείς να παράξεις το ίδιο αποτέλεσμα με λιγότερη ενέργεια. Ίσως να το κάνεις με διαφορετικές μορφές(trade-offs). Οι λάμπες αυτές έχουν κάτι περίεργο μέσα (κάτι τοξικό κ αδιάλυτο .υδράργυρο ή κάτι) και νομίζω δεν ανακυκλώνονται και αν τις πετάξεις γεμίσεις το έδαφος με τοξικά.

Οικολογική συνείδηση είναι να μην χρησιμοποιείς φως αν δεν το χρειάζεσαι. Και αυτή η κίνηση, θα δημιουργήσει συζητήσεις προς αυτή τη κατεύθυνση. Παράδειγμα; ΕΔΩ!

Για να εφαρμοστούν οικολογικά μέτρα πρέπει να πας κόντρα σε ηθικές και ιδεολογίες. Πχ, μετά τις 12 να πέφτουμε για ύπνο. Ή αν θέλουμε φως για εργασία, να φτιάξουμε την βιβλιοθήκη μας κοινόχρηστο χώρο (σκέψου ότι κάτω από μία λάμπα μπορεί να διαβάσει μια ολόκληρη παρέα. αν τους στείλεις σπίτι θέλει ν λάμπες για ν φοιτητές).

Και αν αυτά που γράφω σας φαίνονται αστεία και θέλετε να γράψετε κάτι για να γελάσουμε, τότε σίγουρα θα την σκίσουμε την γη πιο νωρίς απότι θα μπορούσαμε.

Α!Και δεν υπάρχει καταστροφή της γης. Την καταστροφή την ορίζουμε εμείς. Η γη έχει ύλη και ενέργεια και αυτά κάνουν κύκλους. Καταστροφή της γης, εννοούμε πως θα την φέρουμε σε μορφή ύλης και ενέργειας που δεν θα υποστηρίζει την δικιά μας ύπαρξη. Η γη θα υπάρχει! Και αγαπά και συντηρεί ότι υλικό θέλεις: υδράργυρο, μονοξείδιο του άνθρακα, ουράνιο. Εμείς δεν τα γουστάρουμε αυτά γιατί απλά μας απειλούν! Άρα και πάλι η οικολογία νοιάζεται για "Την γη που θα επιβιώσει πάνω της η ανθρωπότητα και πολλά άλλα όμορφα είδη". Ανθρωποκεντρική είναι πάλι. Αλλά μακροπρόθεσμη. Εγώ πάντως συμφωνώ με τους οικολόγους. Δεν έχω πρόβλημα να κλείνω τον υπολογιστή, να κοιμηθώ νωρίς, και να εκμεταλλευτω 100% το φως του ήλιου αντί να σας γράφω τώρα επείδη γουστάρω.Και αν ακολουθούσαν όλοι αυτό το πρόγραμμα, το πρωι θα είχε παντού κίνηση, θα είμασταν πιο αθλητικοί, θα χαιρόμασταν περισσότερο τον έρωτα, και θα δίναμε χρόνο κ για τις επόμενες γενεές να υπάρξουν!

Αλλά το ένστικτο επιβίωσης μας έχει ένα ελάττωμα: Νοιάζεται αποκλειστικά για το ίδιο κ το τώρα. Και αυτό θα είναι πρόβλημα όταν χαθεί το πόσιμο νερό, όταν θα τρώμε ραδιενεργά μακαρόνια (πράσινα φωσφοριζέ!). Αλλά ποιος νοιάζεται; Σιγα μωρε. Ας το λύσουν τα εγγόνια μας αυτό,ε; Αν είναι έτσι και εγώ μαζί σας. Συμμετοχή παντού: Σώζουμε τη γη/Καταστρέφουμε τη γη. Μόνος, δεν κάνεις τίποτα.
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Miltaridis » 28 Μαρ 2009, 02:37

Naskas, στην φύση υπάρχει ένας κανόνας: δεν μπορείς να παράξεις το ίδιο αποτέλεσμα με λιγότερη ενέργεια. Ίσως να το κάνεις με διαφορετικές μορφές(trade-offs). Οι λάμπες αυτές έχουν κάτι περίεργο μέσα (κάτι τοξικό κ αδιάλυτο .υδράργυρο ή κάτι) και νομίζω δεν ανακυκλώνονται και αν τις πετάξεις γεμίσεις το έδαφος με τοξικά.

Καταρχας οι λαμπες φθορισμου εχουν πολυ καλυτερη αποδοση απο τις συμβατικες λαμπες καθως η αποδοση τους κυμαινεται απο 5-15% σε σχεση με το 2-4% των συμβατικών. http://en.wikipedia.org/wiki/Luminous_efficacy#Lighting_efficiency
Αυτο εχει να κανει με το οτι ο τροπος που κατασκευαστηκαν οι λαμπτηρες φθορισμου φροντιζει ωστε να γινεται πιο "συμφερουσα ανταλλαγη ενεργειας" για της ανθρωπινης αναγκες ,συγκεκριμενα για φως και οχι για περισσεια θρεμικη ενεργεια .
Θελω να πω δηλαδη οτι αν εχουμε φτιαξει μια μη αποδοτικη συσκευη και την αντικαθιστουμε με μια καλυτερη το προβλημα βρισκεται στην πρωτη συσκευη που κατασκευαστηκε λαθος, χαρην ελλειψης τεχνογνωσιας κοστους κτλ.
Τωρα για τον υδραργυρο οι συσκευες αυτες μπορουν να ανακυκλωθουν . Συγκεκριμενα στην ελλαδα απο την ανακυκλωση συσκευων α.ε http://www.electrocycle.gr/new/index.php?option=com_content&view=article&id=104:2008-03-28-17-58-09&catid=19:2008-03-18-13-58-05&Itemid=91.
Τωρα αν δεν υπαρχει παντου σημειο ανακαυκλωσης αυτο θεμα που εχει να κανει με το κρατος και οχι με τις ιδιες τις λαμπες.
Συμφονωντας με τον Naskas θελω να πω. Αν αλλαξεις διο απο τις τρεις λαμπες που εχεις στο σπιτι με λαμπες φθορισμου και φροντισεις να ανακυκλωθουν δεν ειναι σαν να κλεισεις το φως για μια ωρα ,αλλα αν ας πουμε μεινεις ξανθη για 5 χρονια ειναι σα να κλεινεις το φως για 2 χρονια οποτε ας ειμαστε λιγο λογικοι.

Δειτε και αυτο που βρηκα νομιζω ειναι αρκετα διαφωτιστικο http://www.kathimerini.gr/4Dcgi/4dcgi/_w_articles_kathcommon_1_04/04/2008_1287326
Miltaridis
Newbie

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 28 Μαρ 2009, 07:01

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου. Σε πιστεύω και αλλάζω άποψη για τις λάμπες αυτές. (Η θερμική ενέργεια ήταν κάτι που μου διέφυγε και με έπεισες αμέσως με το που το διάβασα).

Αλλά και πάλι μιλάμε για μικρά μέτρα. Δεν θα γλυτώσουμε πολύ χρόνο με τέτοιες μικρολεπτομέρειες των 30 και 100 watt.

Ας πούμε σήμερα (μολίς τώρα γύρισα και σου γράφω με την πρωινή μου μπουγάτσα) γύρισα από Κομοτηνή. Ήμουν 8 ώρες σε κλάμπ. Το ηχοσύστημα είχε σίγουρα 7 κιλά ήχο (7kW). Τα φώτα να μην είχαν άλλα τόσα; Ποιες λάμπες οικονομίας λέμε τώρα; Χεχ... Άμα είναι να σώσεις κάτι κάντο ολοκληρωτικά: άλλαξε την νοοτροπία. 14kW ξέρεις πόσες λάμπες κάνεις;...

Να μην πω για τις βιομηχανίες...

Το θέμα είναι η νοοτροπία. Η κίνηση η αυριανή (σημερινή;) είναι ενάντια στην νοοτροπία μας.
(Πω, με έκαψες πρωί πρωί με τα wiki!!θενκς πάντως. το είδα ΠΟΛΥ καλύτερα το θέμα τις λάμπες.)
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Cobra_MX5 » 28 Μαρ 2009, 15:39

Προσωπικα το βρισκω μια κοροιδια το ζητημα αυτο με το να σβησουμε τα φωτα, για να νομιζει ο καθε ψευτο-οικολογος και ο καθε ψευτο-επαναστατης πως κατι εκανε... (χωρις φυσικα να εννοω πως οποιος συμφωνει με την ιδεα για τον α β λογο ειναι τετοιος...) Οι λογοι ειναι οι εξης:

- Τι νοημα εχει να σβησεις ενα φως των 100W και να αφησεις αναμμενο ενα PC και μια τηλεοραση με καταναλωση 300W? 400W? (νουμερα χαριν παραδειγματος, οχι με απολυτη σημασια)
- Αν σκεφτουμε πως αν αλλαζαμε τη λαμπα αυτη με οικονομικη (η εστω αλογονου για οσους δεν αρεσουν οι φθορισμου, η οποια αλογονου εχει περιπου 30% χαμηλοτερη ισχυ απο την συμβατικη πυρακτωσεως για ιδια ενταση φωτος, για αυτο αλλωστε χρησιμοποιουνται εδω και χροοονια στα αυτοκινητα, και μπορουν και να χρησιμοποιηθουν και με dimmer, σε αντιθεση με τις φθορισμου που θυμουνται τα παιδικα τους ονειρα να μπουν σε κλαμπακι και κανουν στρομπο-λιγητ), θα καναμε πολυ περισσοτερο καλο (οπως προαναφερθηκε)
- Αν τη λαμπα την εχεις αναμμενη αλλες 6 ωρες καθε μερα, η διαφορα ειναι πολυ μικρη (προσωπικα θεωρω αμελητεα και δε νομιζω να ειμαι παραλογος αφου (εστω αντι για 365 μερες να πουμε πως μερικες δεν αναβουμε) 250 μερες Χ 6 ωρες = 1500. 1500-1=1499 ωρες, δηλαδη σε ενα χρονο θα εχουμε καψει ΜΟΛΙΣ το 99.93333% απο οσο καιγαμε μεχρι περσι!
- Τι νοημα εει να συζηταμε για επιβαρυνση του περιβαλλοντος απο τα νοικοκυρια (και πολλω δε μαλλον απο 1 ωρα παραπανω αναμμενο το φως) οταν γυρω μας βιομηχανιες, αεροπλανα, αυτοκινητα κλπ ειναι πολυ πιο επιβαρυντικα για το περιβαλλον?

Αλλα αν πει καποιος "ρε παιδια, μην αναβετε συσκευες οταν δε τις χρειαζεστε!" η "μη πετατε στα σκουπιδια τοσα πραγματα, ανακυκλωστε τα", η "μην οδηγειτε ετσι αλλα μαθετε να οδηγειτε οικονομικα" η "κυρια εταιρεια, γινε πιο αποδοτικη και μολυνε λιγοτερο την ατμοσφαιρα απο τα καυσαερια σου", η "ρε παιδια, τοσα λεωφορεια / πλοια κλπ (αντε τα αεροπλανα τα βγαζω απεξω), βρειτε νεους κινητηρες τροφοδοτουμενους με ανανεωσιμα μεσα!", τοτε ολοι τον γραφουν στα παπάκια τους, και κανενας δεν κανει τιποτα και η ζωη συνεχιζεται, γιατι αφ'ενος οι επιχειρησεις εχουν τα συμφεροντα τους, ενω οι πολιτες ελα μωρε τωρα που να τρεχουμε να μαθαινουμε να οδηγαμε οικονομικα και που να τρεχουμε να μαζευεουμε πραγματα να τα παμε στην ανακυκλωση! Ασε που ποιος θα το μαθει? Ποιος θα μας πει μπραβο? Ενω ετσι, σβηνουμε τα φωτα για 1 ωρα (και αναβουμε ολα τα αλλα ηλεκτρικα του σπιτιου) και αυριο θα το λεμε σε ολους "συμμετειχα κι εγω στη διασωση του κοσμου" και θα μας λενε μπραβο στην τηλεοραση!
Cobra_MX5
Full Member

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 28 Μαρ 2009, 17:02

Η απαισιοδοξία ενισχύει την αποτυχία. Μπορεί να έχεις 1000000000000% δίκιο σε αυτά που λες (και ειδικά οι τελευταίες σειρές είναι στεγνό χώσιμο.το ευχαριστήθηκα), αλλά με την απαισιοδοξία και την απόγνωση συμβάλεις μέσω ανατροφοδότησης προς το κακό αποτέλεσμα που υποτίθεται θέλουμε να ανατρέψουμε.

Αν θέλεις να προχωρήσεις ένα βηματάκι, είναι να πιστέψεις πως ΕΣΥ μπορείς να αλλάξεις ελαφρώς την νοοτροπία σου. Αυτό είναι όλο το θέμα. Και όταν θα γίνει αυτό, και μεγαλοβιομήχανος να γίνεις, μέσα σου θα δουλεύει η οικολογική συνείδηση, και ασυνείδητα/υποσυνείδητα θα παίρνεις αποφάσεις που ελαφρύνουν το περιβάλλον. Και μη ξεχνάς. Σε 30 χρόνια κάποιοι από εμάς ίσως έχουν βιομηχανίες.

Το χώσιμο που κάνει ο κάθε ένας (Λάκης) μπορεί να είναι το πιο απίστευτο χώσιμο που να μας ξαλαφρώνει ακούγοντας το.
Όταν όμως έχεις μία ανοιχτή πληγή και αρχίσεις να βρίζεις την αιτία (κωλ0ποδήλατο!!ξερω γω) δεν θα κλείσει την πληγή. Αμέσως μετά τα καντήλια πήγαινε να βρεις λίγο οινόπνευμα και βαμβάκι...
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Cobra_MX5 » 28 Μαρ 2009, 18:18

Δεν τιθεται θεμα απαισιοδοξιας η απογνωσης, ουτε προσπαθω να τα χωσω σε κανεναν. Απλως εκφραζω την αποψη μου γυρω απο το θεμα που συζητιεται στο συγκεκριμενο topic, και τιποτα παραπανω. Ο καθενας κανει τις επιλογες του, δεν ειναι υποχρεωμενος να ρωτησει εμενα και φυσικα μπορει να αγνοησει πολυ επειδικτικα την αποψη μου.

Οσο για το αν κανω εγω κατι απο τα παραπανω, αφενος ειναι δικια μου επιλογη, αφετερου κανω οσα απο αυτα ειμαι διατεθειμενος να κανω, και αφετριτου ( ;D ) δεν προσπαθω να πεισω κανεναν οτι ειμαι ο πιο οικολογικα ευσυνειδητος πολιτης, προσπαθω να πω ομως πως ισως θα επρεπε αντι να βλεπουμε την "κοινωνικη οικολογικη συνειδηση" του "ας σβησω τα φωτα για 1 ωρα", να διναμε λιγο περισσοτερη σημασια στην ουσια... Προφανως το μηνυμα μου δεν περασε, αλλα δε πειραζει.
Cobra_MX5
Full Member

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 28 Μαρ 2009, 18:30

Εγώ πάλι φώτα δεν ανάβω σχεδόν ποτέ γιατί μου αρέσει ο χαμηλός φωτισμός. Πετρέλαιο προσπαθώ να καίω όσο το δυνατόν λιγότερο χωρίς να τρέμω από το κρύο και φυσικά δεν έχω την απαίτηση να κάθομαι μέσα στο σπίτι με κοντομάνικο. Όσο για το pc, ναι καίει, δεν γίνεται διαφορετικά. Άμα είναι, να πάω να πάρω μια σκηνή να μείνω κάπου κοντά στο πανεπιστήμιο για να μην ξοδεύω και τίποτα σε ρεύμα. Αλλά όπως ειπώθηκε παραπάνω, τις πραγματικές ζημιές δεν τις κάνει τόσο η καθημερινή χρήση. Δεν νομίζω ότι είμαστε τύποι του στυλ: ανοίγω τη βρύση και την αφήνω να τρέχει όσο πλένω τα δόντια μου. Έχω την εντύπωση ότι αυτά είναι υπερβολές, ότι δεν τα κάνουμε όντως. Η καθημερινή χρήση έχει να κάνει με τις ανάγκες μας. Και μιλάμε για απλούς ανθρώπους, δηλαδή για πλές ανάγκες, ένα φως το βράδυ να βλέπεις στο δωμάτιο που είσαι. Το ζόρι είναι τα fancy σπίτια των φραγκάτων που'χουν πόσες όμορφες λάμπες να φωτίζουν τον κήπο τους για να τον καμαρώνουν οι περαστικοί και να ζηλεύουν. Ή τα watt που καίγονται καθημερινά στο Las Vegas πχ, αλλά αυτά δεν τα συζητάμε ποτέ ε; Μόνο η δικιά μου λάμπα φταίει που είναι για να με βοηθάει στις καθημερινές μου ανάγκες και είναι και αλογόνου... Τα συμπεράσματα δικά σας και η λάμπα μου αναμμένη όταν το θέλω εγώ και για όσο εγώ θεωρώ ότι χρειάζομαι.
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό lamgramm » 28 Μαρ 2009, 19:25

Ρε παιδια ενταξει σβηστε τα φωτα σημερα αλλα αφηστε τις τηλεορασεις ανοικτες εχει και εθνικη στις 8 η ωρα.........
Άβαταρ μέλους
lamgramm
Full Member

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 29 Μαρ 2009, 06:01

Τέρμα τα φώτα, οι βενζίνες να αδειάζουν κ να γεμίζουν, το ηχοσύστημα στο τέρμα, βόλτες στα κλαμπάκια με τα ποτά να φεύγουν σύννεφο, αεροπλανικά ταξίδια υπερατλαντικά για να δούμε τις σούπερ σταρ ξαδέρφες στον Καναδά και quad core cpu και tripple way sli με ανάλυση 1900χ1600 στο Ultra High. Ζώ την κάθε στιγμή στα μέγιστα Watt!!

Έτσι δεν είμαστε πιο ευτυχισμένοι; Τι πολεμάμε λοιπόν; Την ίδια μας την ευτυχία;
Απολαύστε την αφού δεν τίθεται οικολογική συνείδηση. Είναι θέμα χρόνου. Προθεσμία.

Για να σωθεί ο πλανήτης ο τομέας "Έρευνα και Πρόοδος" πρέπει να κλείσει. Να γυρίσουμε στις σπηλιές μας και να κυνηγάμε αρκούδες. Να μας τρώει και καμία που κ που.

WWF, Οικολόγοι και τα συναφή είναι επιχειρήσεις που πατάν στις ευαίσθητες πτυχές μας. Μόνο που όταν έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στην γη και σε ένα σφηνάκι στο κλαμπ ή στην αγορά ενός 4G κινητού δεν τίθεται ΚΑΝ θέμα.

Να'χουμε να λέμε λοιπόν... Να περνάει η ώρα.

(Αρκετά από μένα για το ζήτημα αυτό. Έχουμε κ εργασίες.... Βλέπετε, οι εργασίες είναι πιο σημαντικές από την Μέρα μετά το αύριο...)

Edit: Έχει και εθνική σήμερα!!! Και την είδα και εγώ... Ποιος πλανήτης;... Εδώ δεν μπορούμε να προκριθούμε...
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες