Μεταφορά με ταξί στα νέα κτίρια

Χαλαρή κουβέντα για ό,τι δεν έχει θέση στα άλλα boards. Συζήτηση σε ΚΟΣΜΙΟ επίπεδο για όλα τα θέματα. Απαγορεύονται μόνο τα πολιτικά θέματα. Προσωπικές επιθέσεις και βρισιές θα οδηγούν στο κλείδωμα ή και στην διαγραφή του topic.

Μεταφορά με ταξί στα νέα κτίρια

Δημοσίευσηαπό Kevin » 10 Οκτ 2008, 18:47

Καλησπέρα παίδες! Όσοι έχετε αναγκαστεί να μεταφερθείτε με ταξί στα νέα κτίρια θα έχετε διαπιστώσει την απίστευτη τιμή (3€) με την οποία χρεώνουν την διαδρομή. Στο site του Υπουργείου Μεταφορών & Συγκοινωνιών δεν βρήκα κάτι, όμως στο site του ΕΟΤ λέει οτι στάνταρ μίσθωση για μια συγκεκριμένη διαδρομή μπορεί να υπάρξει μόνο σε τουριστικά μέρη για κάποιο τουριστικό προορισμό. Για τις υπόλοιπες μετακινήσεις ταξίμετρο... Το οποίο αν ίσχυε και σε αυτή τη διαδρομή θα έβγαινε αρκετά λιγότερο. (μιλάμε για 4 λεπτά διαδρομή)

Γνωρίζει κανείς πού θα μπρούσε να απευθυνθεί κάποιος (σε ποιά υπηρεσία) για το θέμα αυτό? Επίσης υπάρχει κανείς που να έχει πάρει ταξί (ίσως στις αρχές) και να πλήρωσε "ταξίμετρο" να μας πει πόσο περίπου κόστισε? Τέλος μήπως γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω για το θέμα "ταξί" γενικότερα και έχω άδικο να πιστεύω οτι μας αδικούν? Δηλαδή κάτι στη νομοθεσία ή δεν ξέρω γω πού αλλού που να δικαιολογεί αυτό που γίνεται?
Kevin

Re: Μεταφορά με ταξί στα νέα κτίρια

Δημοσίευσηαπό Stathmarxis » 10 Οκτ 2008, 19:40

Έχω την εντύπωση πως το ταξίμετρο δεν θα έδειχνε σημαντικά παρακάτω, π.χ. παίζει να γράψει 2,80. Σκέψου πως ξεκινάει με 1 ευρώ νομίζω αν όχι παραπάνω, και τα 3 χμ της διαδρομής χρεώνονται με 60 λεπτά το ένα περίπου (τουλάχιστον τα τελευταία δύο που είναι εκτός πόλης).
Το τραγικό είναι η επιστροφή αν χρειαστεί να το καλέσεις, που χαλαρά χτυπάει 5 ευρώ, διότι η κλήση μόνο είναι 1,50 ευρώ+.
Σε κάθε περίπτωση έχεις το δικαίωμα να του ζητήσεις να βάλει ταξίμετρο.
Για την ακρίβεια, δεν έχει το δικαίωμα να μην βάλει ταξίμετρο.

Το ζήτημα είναι πως δεν υπάρχουν λεωφορεία. Τα ταξί πάντοτε θα είναι ακριβά..
Πρέπει να φωνάξουμε να φτιαχτεί ο δρόμος προς εστίες για να ενοποιηθούν τα δρομολόγια και να έχει πιο συχνά, όχι τους ταξιτζήδες να κόψουν το 20λεπτο. Θα κοπούν ολόκληρα τα 3 ευρώ αν υπάρξει σωστή συγκοινωνία  ;)
Stathmarxis
Full Member

Δημοσίευσηαπό Kevin » 10 Οκτ 2008, 19:48

Καλά η επιστροφή είναι πονεμένη ιστορία... 1,70€ είναι η κλήση. Θα είναι καλύτερα να έχουμε καμια καρτούλα μαζί μας να καλούμε έτσι. Η χρέωση ανά χιλιόμετρο 0,36€ είναι. Εκτός πόλης χρεώνει παραπάνω ε? Σωστό αυτό που λες για τα λεωφορεία αλλά πόσο εύκολο είναι αυτό? Τουλάχιστον μέχρι τότε να μην μας στίβουν οι ταξιτζήδες.

Έτσι και ενοποιηθούν τα δρομολόγια τελείωσε λύθηκε το πρόβλημα. Χωρίς να βάλουν επιπλέον διαφορετικά δρομολόγια θα είμαστε κομπλέ.
Kevin

Δημοσίευσηαπό satoshi » 10 Οκτ 2008, 19:58

Φίλε kevin, γενικά η νοοτροπία της ΜΗ χρησιμοποίησης του ταξιμέτρου είναι παντού στην Ξάνθη. Όχι μόνο για τη σχολή, αλλά για ΟΣΕ κτλ. Ακόμα και για το αεροδρόμιο στη Χρυσόπουλη δεν ανοίγουν το ταξίμετρο!
Αυτό είναι εντελώς παράνομο! Το μόνο που μπορεί να κάνεις κάποιος είναι καταγγελία στν αστυνομία ή καταγγελία σε κάποια ένωση αυτοκινηστών ταξί.

Επίσης, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, οι οδηγοί ταξί οφείλουν να εκδίδουν απόδειξη πληρωμής, εφόσον τους ζητηθεί από τον επιβάτη.
Ζητείστε την! Έχει να πέσει πολυ γέλιο....
Άβαταρ μέλους
satoshi
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό Stokos » 10 Οκτ 2008, 20:26

Εγώ έχω πληρώσει από 4,5 μέχρι 6 ευρώ την ίδια διαδρομή... δε ξέρω πως γίνεται αυτό
Stokos

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 10 Οκτ 2008, 23:55

εγω ξερω οτι η ελαχιστη διαδρομη ειναι 3 euro..οσο για να παω στη σχολη εχω δωσει απο 3-4. αλλα stokos μηπως ηταν διπλη κουρσα?
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό hubb » 11 Οκτ 2008, 09:38

Το πρόβλημα με  τα λεωφορεία πρέπει να λυθεί άμεσα σε αυτό συμφωνούμε όλοι (εκτός από τους περισσότερους ταξιτζήδες και τους πρυτάνεις που δεν κάνουν τίποτα για να φτιαχτεί ο δρόμος). Ως τότε τρεις λύσεις υπάρχουν για όσους δεν έχουν αμάξι και δεν προλαβαίνουν τα λεωφορεία
α) με τα πόδια. Παιδιά δεν είναι φοβερό ,χρόνια το κάνουν οι αρχιτέκτονες. Ειδικά με καλό καιρό μισή ώρα περπάτημα δεν σκότωσε κανέναν

β) με τα ταξί.Έψαξα λίγο και βρήκα ότι η ελάχιστη χρέωση έιναι (στην  Αθήνα ,υποθέτω και παντού) 2.50 ή 2.65 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι 0.50 ή 0.35 ευρώ τα δίνετε γαμησιάτικα. Η λύση είναι απλή με το που μπείτε στο ταξί ζητήστε από τον ταξιτζή να βάλει ταξίμετρο .Απάγορεύεται να το αρνηθεί .Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να γράψει παραπάνω από 3 ευρώ μιας και για τις εστίες που είναι και πιο μακριά ,το βράδυ (διπλή ταρίφα) το ταξίμετρο γράφει τρία ευρώ. Μην θερείτε ότι είναι αγένεια να του πείτε να βάλει ταξίμετρο. Είναι υποχρέωση του και νομικά και ηθικά. Απλά πρέπει να κάνει και ο καθένας κάτι για να μην μας κορο'ι΄δεύουν στην μάπα μας.

3)με το [b]ΠΟΔΗΛΑΤΟ[b]. Αγοράστε ,απισκευάστε ,φέρτε από την πόλη σας ,δανειστείτε ποδήλατο.Και γυμναστηκή κάνετε και βενζίνη δεν καίτε(αν έχετε αμάξια) και κινείστε πιο γρήγορα. Βάζω στοίχημα σε όποιον θέλει ότι με το ποδήλατο μου πάω πιο γρήγορα μέσα στην ξάνθη από τα περισσότερα αυτοκίνητα. Για μια πόλη στο μέγεθος της ξάνθης με τις υψομετρικές διαφορές της(ανύπαρκτες) και την κίνηση της είναι ανοησία να πέρνεις το αμάξι για διαδρομές μέσα στην πόλη και όχι ποδήλατο. Να κολάς στην κίνηση ,να ψάχνεις να το παρκάρεις και τελικά αφού το παρκάρεις να πρέπει να περπτήσεις για να πας εκεί που θες γιατί δεν βρήκε πάρκινγκ δίπλα.
αυτοί που νομίζουν πως τα ξέρουν όλα την σπάνε αφάνταστα σε εμάς που τα ξέρουμε όλα
Άβαταρ μέλους
hubb
Newbie

Δημοσίευσηαπό asterianos » 11 Οκτ 2008, 09:51

hubb έγραψε:3)με το ΠΟΔΗΛΑΤΟ[b]. Αγοράστε ,απισκευάστε ,φέρτε από την πόλη σας ,δανειστείτε ποδήλατο.Και γυμναστηκή κάνετε και βενζίνη δεν καίτε(αν έχετε αμάξια) και κινείστε πιο γρήγορα. Βάζω στοίχημα σε όποιον θέλει ότι με το ποδήλατο μου πάω πιο γρήγορα μέσα στην ξάνθη από τα περισσότερα αυτοκίνητα. Για μια πόλη στο μέγεθος της ξάνθης με τις υψομετρικές διαφορές της(ανύπαρκτες) και την κίνηση της είναι ανοησία να πέρνεις το αμάξι για διαδρομές μέσα στην πόλη και όχι ποδήλατο. Να κολάς στην κίνηση ,να ψάχνεις να το παρκάρεις και τελικά αφού το παρκάρεις να πρέπει να περπτήσεις για να πας εκεί που θες γιατί δεν βρήκε πάρκινγκ δίπλα.

Συμφωνω απολυτα σε αυτο. Και εγω με το ποδηλατο παω προς το παρων στη σχολη, μεχρι να χαλασει ο καιρος, και κανω γυρω στα 10 λεπτα απο το ρολοι. Οσο για μεσα στην πολη εννοειται οτι κινείσαι πολυ πιο γρηγορα απο τα αυτοκινητα. Συμφωνω με τον hubb. [b]Παρτε ποδηλατο.
Τελευταία επεξεργασία από asterianos και 11 Οκτ 2008, 09:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Ηλεκτρο...λόγοι ενός Ηλεκτρολόγου
Άβαταρ μέλους
asterianos
Full Member

Δημοσίευσηαπό m.j. » 11 Οκτ 2008, 09:55

hubb έγραψε:α) με τα πόδια. Παιδιά δεν είναι φοβερό ,χρόνια το κάνουν οι αρχιτέκτονες. Ειδικά με καλό καιρό μισή ώρα περπάτημα δεν σκότωσε κανέναν

Βασικά είναι και λιγότερο από μισή ώρα...ίσως 15-20 λεπτά, από την σχολή βέβαια!
Η αλήθεια όμως είναι ότι τα λεωφορεία καλό θα ήταν να περνούσαν πιο τακτικά από το πανεπιστήμιο,
γιατί πέρα από την επιστροφή δεν είναι και ότι καλύτερο να πρέπει να πηγαίνεις για μάθημα πόση ώρα πριν εξαιτίας των περίεργων δρομολογίων :-\...!
peace just wanted to be free.
m.j.
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό massimo » 11 Οκτ 2008, 10:33

hubb έγραψε:β) με τα ταξί.Έψαξα λίγο και βρήκα ότι η ελάχιστη χρέωση έιναι (στην  Αθήνα ,υποθέτω και παντού) 2.50 ή 2.65 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι 0.50 ή 0.35 ευρώ τα δίνετε μαμησιάτικα. Η λύση είναι απλή με το που μπείτε στο ταξί ζητήστε από τον ταξιτζή να βάλει ταξίμετρο .Απάγορεύεται να το αρνηθεί .Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να γράψει παραπάνω από 3 ευρώ μιας και για τις εστίες που είναι και πιο μακριά ,το βράδυ (διπλή ταρίφα) το ταξίμετρο γράφει τρία ευρώ. Μην θερείτε ότι είναι αγένεια να του πείτε να βάλει ταξίμετρο. Είναι υποχρέωση του και νομικά και ηθικά. Απλά πρέπει να κάνει και ο καθένας κάτι για να μην μας κορο'ι΄δεύουν στην μάπα μας.

Έχω παει με ταξί που είχαν κανονικά βάλει ταξίμετρο και 2 φορές η διαδρομή είχε φτάσει κοντα στο 2.6 και ως δια μαγείας με ενα κουμπάκι που πάτησε στο ταξίμετρο με το τέλος της διαδρομής το ποσό έγινε 3 ευρώ!!! :o
Άβαταρ μέλους
massimo
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό m.j. » 11 Οκτ 2008, 11:31

Αν η τιμή του δρομολογίου, για παράδειγμα, ήταν τα 2/3 της τωρινής τιμής, οι φοιτητές θα έπαιρναν ταξί με σχετικά μεγαλύτερη ευκολία..με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός των φοιτητών που τα χρησιμοποιούν.

Αντί λοιπόν να κινηθούν έτσι και να εξασφαλίσουν ,κατά κάποιον τρόπο την "πελατεία" τους, γιατί κακά τα ψέμματα όλο και κάποια στιγμή θα χρειαστεί να παίρνουμε ταξί όλοι μας(εκτός από αυτούς που έχουν άλλο μεταφορικό), αυτοί προτιμούν να "αρπάξουν" ό,τι προλαβαίνουν.Ενώ μειώνοντας την τιμή της ταρίφας (για φοιτητές και μόνο προς τα έξω κτίρια) ίσως και να είχαν περισσότερο κέρδος (λόγω των περισσότερων δρομολογίων). Γιατί όλα να λειτουργούν έτσι σ αυτό το κράτος? ???
m.j.
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 11 Οκτ 2008, 11:49

μηπως γιατι εχουν κανονες κ τους ακολουθουν?δε ξερω.. η ελαχιστη διαδρομη ειναι 3 παντως..αλλα δε παιζει να σου κανει εκπτωσεις γιατι δεν δουλευουν ολες οι πιατσες για εξω..κ μετα θα γινουν μαλλια κουβαρια. Πρεπει να μπουν λεοφορεια παει κ τελειωσε.μια αλλη λυση ειναι να παιρνουν ταξι 2 ή παραπανω ατομα..ωστε να μοιραζονται τα εξοδα...
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό m.j. » 11 Οκτ 2008, 12:02

δεν εκανα πρόταση για κάτι patirgerasime, το ξέρω ότι δεν γίνεται να μειωθούν οι ταρίφες,
και νομίζω το ελάχιστο που θα σκεφτούν οι ταξιντζήδες είναι οι φοιτητές, so...

η μόνη λύση όπως είπες είναι τα πιο συχνά λεωφορεία.-

Απλά για να γίνει κάτι σωστά πρέπει πρώτα να μας βγει η πίστη??

μάλλον....  :-\
m.j.
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 11 Οκτ 2008, 12:10

michelle έγραψε:

Απλά για να γίνει κάτι σωστά πρέπει πρώτα να μας βγει η πίστη??

μάλλον....  :-\

oh yeah
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό m.j. » 11 Οκτ 2008, 12:38

::) ::) ::)ειναι το μόνο που ξέρουμε με σιγουριά λοιπόν!

γι αυτό...υπομονή  ;D
m.j.
Sr. Member

Επόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης