Ιδρύθηκε ο Σύλλογος των Φοιτητών του Τμήματός μας

Ανακοινώσεις γενικής φύσεως σχετικά με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Δ.Π.Θ.

Re: Ιδρύθηκε ο Σύλλογος των Φοιτητών του Τμήματός μας

Δημοσίευσηαπό v-g-s » 12 Απρ 2009, 18:49

Αγαπητέ gravila, αν αναφέρεσαι στο συγκεκριμένο σημείο του post μου:

v-g-s έγραψε:Α! Όσο για τους ηλίθιους, για να δούμε..:
panxer έγραψε:Η ηλιθιότητα είναι ανίκητη.

gravila έγραψε:Η ευφυια εχει ορια αλλα η βλακεια οχι!!!!

Κατά τα άλλα..:
papadrikos έγραψε:ΥΓ και οσο για το εξυπνοι και το ηλιθιοι μονοι σας αποκαλειστε ηλιθιοι και μονοι σας κατηγορείτε οτι σας αποκαλουν... και μετα ειρωνευεστε και απο πάνω. δε σας αποκαλεσε κανενας ηλίθιους (πέρα τον εαυτων σας) εσεις μαλλον θεωρείται τους υπολοιπους. αλλα κοντη γιορτή. η ιστορια θα δείξει ποιος ήταν πιο εξυπνος.

*δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι που μίλησαν εδώ είναι μέλη της ίδιας παράταξης.. Χμμ..

δεν λέω πουθενά ότι εσύ και ο panxer είστε από την ίδια παράταξη. Τα δικά σας λόγια τα χρησιμοποίησα για να απαντήσω στον papadriko. Το σχόλιο από κάτω με τον αστερίσκο είναι γενικό (μιας και δεν παραπέμπει πουθενά μέσα στο υπόλοιπο ποστ) και δεν αφορά εσάς τους 2 γιατί εσένα δεν σε γνωρίζω καν και δεν μπορώ να πω τίποτα. Θα σε παρακαλούσα να διαβάζεις προσεκτικότερα τα ποστ για να μην δημιουργούνται τέτοιες παρεξηγήσεις,αν δεν κατάλαβες απλά ρώτησε ή αν εγώ δεν το διευκρίνησα καλά, απλά επισήμανέ το μου.
Κανείς δ απαγορεύει σ κανέναν ν παλεύει γι αυτά π επιθυμεί,ο καθένας μπορεί ν απαγορέψει όμως στ καθένα ν παλέψει γ κάτι,όταν τ μέσα π ο δεύτερος χρησιμοποιεί αγγίζουν κ ξεπερνούν τ όρια π γραπτοί κ άγραφοι νόμοι θεσπίζουν σ'αυτήν τν χώρα.
v-g-s
Newbie

Δημοσίευσηαπό cmavr8 » 12 Απρ 2009, 19:26

patirgerasimos έγραψε:μπα και γιατί αυτό? who died and made you boss? και πρεπει να αποχωρησω απο τον άλλο σύλλογο? Δηλαδη παρόλο που μέσα στο φόρουμ συζητήθηκε το θέμα του συλλόγου ποιοι είστε εσείς που αποφασίζετε για το καταστατικό στη λούφα και το φτιάχνετε κατα όπως σας βολεύει? δεν έπρεπε τα ευαισθητα θέματα να συζητηθούν??

Actually there was no boss. Δεν υπήρχε σύλλογος φοιτητών ηλεκτρολόγων...κλπ

Φυσικά και δε χρειάζεται να αποχωρίσεις άπο κάποιον άλλο σύλλογο που είσαι μέλος!
Τώρα όσο αφορά το Σύλλογο Φοιτητών πολυτεχνικής...κλπ, δε νομίζω ότι είσαι μέλος. Γράφτηκες ποτέ? (αν ναι, εγώ "έχασα" τη διαδικασία αυτή, να πάρει...)
cmavr8
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό gravila » 12 Απρ 2009, 19:31

Μαλλον εγω θα σε παρακαλουσα να προσεχεις τι γραφεις..μια χαρα τα διαβαζω....εκτος αν πρεπει να μαθεις οτι οταν postaroyme δεν γραφουμε ασχετα πραγματα μεταξυ τους...(που αποτι φαινεται απο προηγουμενα post σου ξερεις να γραφεις σωστα!!)οποτε.....
Βεβαια υπαρχει και η πιθανοτητα δικου μου λαθους , π...να στατιστικη!οποτε μη σε κακολογω...
Συμπερασμα: μετα απο αποκατασταση της αληθειας το θεμα θεωρειται οτι ανηκει στο παρελθον!!!
Ελπιζω να καταλαβες στο προηγουμενο post αυτο για την λακωνικοτητα....εχετε το στο νου σας!
gravila
Newbie

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 12 Απρ 2009, 19:50

cmavr8 έγραψε:Actually there was no boss. Δεν υπήρχε σύλλογος φοιτητών ηλεκτρολόγων...κλπ

Φυσικά και δε χρειάζεται να αποχωρίσεις άπο κάποιον άλλο σύλλογο που είσαι μέλος!
Τώρα όσο αφορά το Σύλλογο Φοιτητών πολυτεχνικής...κλπ, δε νομίζω ότι είσαι μέλος. Γράφτηκες ποτέ? (αν ναι, εγώ "έχασα" τη διαδικασία αυτή, να πάρει...)

Ναι και γιατι τότε τις αποφάσεις του σφ να μπορει να τις υπερκεράσει ο σφημμηυ??? Γιατι κάνανε το καταστατικό χωρίς να πουν τίποτα αλλά έγινε με άκρα μυστικότητα χωρίς να ζητηθεί η γν'ωμη απο τους φοιτητές για φλέγοντες παραγράφους? Ουτε μια ανακοινωση στο φορουμ δεν έγινε. Αλλά μάλλον δεν συμφέρει κάτι τέτοιο..

Όσο για το σ.φ. γίνεσαι μέλος με την εγγραφή σου..(οταν ψηφίζεις στις εκλογές έχουν λίστες με τα μέλη) τώρα αν το έχασες αυτό τι να σου πω.. ::)
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό thms » 12 Απρ 2009, 20:16

patirgerasimos έγραψε:Όσο για το σ.φ. γίνεσαι μέλος με την εγγραφή σου..(οταν ψηφίζεις στις εκλογές έχουν λίστες με τα μέλη) τώρα αν το έχασες αυτό τι να σου πω.. ::)

Δεν είμαι και σίγουρος, αλλά για να γίνεις μέλος σε κάποιον σύλλογο σε αυτή τη χώρα δε πρέπει να υπογράψεις πρώτα κάποια αίτηση; ::)
Άβαταρ μέλους
thms
Newbie

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 12 Απρ 2009, 23:33

καταστατικό Σ.Φ.
αρθρο 1
ιδρύεται σύλλογος πολυτεχνικής σχολής ΔΠΘ με εδρα την ξάνθη και ειναι Ν.Π.Ι.Δ.

καταστατικό ΣΦΗΜΜΗΥ
αρθρο1
1. Από τους φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης» και με συντομογραφία «Σ.Φ.Τ.Η.Μ.Μ.Υ.Π.Σ.Δ.Π.Θ.». Ο Σύλλογος λειτουργεί από το έτος 2009, ιδρύεται δε ως σωματείο κατά την έννοια του Αστικού Κώδικα το έτος 2009.

καταστατικο ΣΦ
αρθρο 2
σκοποί του συλλογου ειναι: ι)η δημιουργία των απαραιτητων προυποθεσεων για τη βελτίωση των σπουδων των φοιτητων και των όρων της διαβίωσης τους.

καταστατικο ΣΦΗΜΜΗΥ
αρθρο 2
1. Η προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των μελών του Συλλόγου

καποιοι συνεχίζουν να εθελοττυφλούν και να παραβλέπουν τα παραπάνω δεδομένα... αλλα αν τα δεχόντουσαν θα χανότανε η καλυψη.. έχετε ιδρύσει ενα σωματείο και το πλασάρεται σαν σύλλογο φοιτητων. ακόμα και να πείσεται όλους τους φοιτητες και γραφτούν στο σωματείο σας ακόμα και ετσι θα σας δεσμεύουν οι αποφάσεις του ΣΦ. ακόμα και να αποφασίσετε να κατεβείτε στις εκλογές σαν παράταξη (το δικαιωμα που έχει καθε θεσπισμένο σωματειο) και παρει αυτοδυναμία ακόμα και έτσι θα διοικει τον υπάρχον σύλλογο. δε μπορεί να αποκλείσει τις παρατάξεις ούτε και να τον διαλύσει εκτός και αν καταφέρει να κανει καταστατική συνέλευση.

η απλή λογική ενός ανθρώπου που είναι στο πολυτεχνείο καταλαβαίνει ότι δεν είναι δυνατον να μαζευτουν μια χουφτα ανθρωποι και να βαλλουν τους ορους και τους κανονες που γουσταρουν και αυτοι να δεσμευουν ολόκληρο σύλλογο. δε γίνεται να έρχονται 20 ατομα και να καταρρίπτουν ενα σύλλογο χιλιάδων. όπως και να βγάλετε προς τα έξω την προπαγάνδα σας ο κόσμος δεν είναι τόσο χαζος. σας έχει τυφλώσει ο πόθος σας να πεταξετε εξω τις παρατάξεις που δε σκέφτεστε τι είναι λογικο και εφικτο και τι όχι..
αυτά από μένα

ΥΓ v-g-s χαίρομαι που ενδιαφέρεσαι για την προοδο μου. δυστυχως εσυ κρυβεσαι πίσω από την ανονυμία σου και δε μπορώ να ξέρω για τη δικιά σου. Σου ευχομαι τα καλυτερα παντως
papadrikos
Full Member

Δημοσίευσηαπό v-g-s » 12 Απρ 2009, 23:52

gravila έγραψε:Μαλλον εγω θα σε παρακαλουσα να προσεχεις τι γραφεις..μια χαρα τα διαβαζω....εκτος αν πρεπει να μαθεις οτι οταν postaroyme δεν γραφουμε ασχετα πραγματα μεταξυ τους...(που αποτι φαινεται απο προηγουμενα post σου ξερεις να γραφεις σωστα!!)οποτε.....
Βεβαια υπαρχει και η πιθανοτητα δικου μου λαθους , π...να στατιστικη!οποτε μη σε κακολογω...
Συμπερασμα: μετα απο αποκατασταση της αληθειας το θεμα θεωρειται οτι ανηκει στο παρελθον!!!

Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι γράφω και δεν έγραψα τίποτα άσχετο στο προηγούμενο ποστ μου. Γραπτός λόγος είναι αυτός και παρεξηγήσεις γίνονται. Ας θεωρηθεί λήξαν το θέμα γιατί τουλάχιστον τώρα κατάλαβες οτι δεν αναφερόμουν σε εσένα.

gravila έγραψε:Ελπιζω να καταλαβες στο προηγουμενο post αυτο για την λακωνικοτητα....εχετε το στο νου σας!

Για μία ακόμα φορά να πω ότι δεν ανήκω στους ιδρυτές του συλλόγου.

-To papadrikos: Νομίζω όσα θεωρείς ότι κανείς δεν έδωσε σημασία σε αυτά, σχολιάστηκαν προηγουμένως αλλά μάλλον δεν πήρες τις απαντήσεις που ήθελες. Παρεπιπτόντως, εσύ έχεις αποφύγει να απαντήσεις σε πολλά..
Όσο για τα υπόλοιπα, όπως είπε και ο Stokos "τον αράπη κι αν τον πλένεις..".
ΥΓ.Παρακαλώ για το ενδιαφέρον. Σου εύχομαι και εσένα τα καλύτερα..

Περαστικά ::) ::)
Κανείς δ απαγορεύει σ κανέναν ν παλεύει γι αυτά π επιθυμεί,ο καθένας μπορεί ν απαγορέψει όμως στ καθένα ν παλέψει γ κάτι,όταν τ μέσα π ο δεύτερος χρησιμοποιεί αγγίζουν κ ξεπερνούν τ όρια π γραπτοί κ άγραφοι νόμοι θεσπίζουν σ'αυτήν τν χώρα.
v-g-s
Newbie

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 13 Απρ 2009, 04:34

Δεν ήξερα όλο αυτό το παιχνίδι!! Τελικά το φόρουμ βγάζει στη φόρα πολλά. Και πάλι καλά που λείπει ο μπάτσος και η συζήτηση έχει ξεφύγει και λίγο! (σορρυ Jim αλλά καλά έκανε έστω για μια φορά!!!)

Δηλαδή, κάποιος(κάποιοι) είπε πως η ΠΑΣΠ κρατά τη "δύναμη" όσο υπάρχει ο Σ.Φ. και έχει την πλειοψηφία. Επόμενη σκέψη είναι ότι με την ίδρυση του Σ.Φ.Τ.Η.Μ.Μ.Υ. τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών θα αλλάζουν. Και ρωτώ:

papadrikos έγραψε: των φοιτητων έναντι των μελών του Συλλόγου

Αν η πλειοψηφία των ΗΜΜΥ θεωρήσει πιο σωστούς τους σκοπούς του νέου συλλόγου (η προάσπιση των θέλω της πλειοψηφίας των ΗΜΜΥ όπως ισχυρίζεται) και εγγραφεί σε αυτόν τότε μιλάμε για τα μέλη ενός σωματίου ή για την πλειοψηφία των φοιτητών του Τμήματος; Δεν θα είναι τότε αντιδημοκρατικό να υπερέχει ο ΣΦ έναντι στην πλειοψηφία των ΗΜΜΥ;

Δηλαδή, αν ο σύλλογος εγκριθεί κανονικά θα έχουμε δύο στρατόπεδα; Η ΠΑΣΠ θα πείθει τους φοιτητές να γραφτούν στον ΣΦ και όλοι οι υπόλοιποι στον ΣΦΤΗΜΜΥ;

Αν ΔΕΝ είναι έτσι, συγνώμη που το σκέφτηκα τόσο πονηρά.
Αν είναι έτσι, τότε συγνώμη αλλά θα πρέπει να γραφτεί κ η ΠΑΣΠ στον ΣΦΤΗΜΜΥ, και να παλέψει για τα πιστεύω της μέσα σε αυτά τα πλαίσια. Και άμα αξίζει την "δύναμη" πάλι θα την έχει. Με την μόνη διαφορά ότι θα κατεβαίνει ένα πρόσωπο που θα αντιπροσωπεύει όλη τη παράταξη.

Και για να μην με χρωματίσετε ή με παρεξηγήσετε: αυτό που γουστάρω εγώ είναι ότι θα ψηφίζουμε εμείς για εμάς. Όχι 5 τμήματα για ένα (που αντιπροσωπεύονται από περίεργα νούμερα κ διαθέσεις: πολλοί πολιτικοί/αρχιτέκτονες, διάφοροι που πέρασαν για καφέ και έχουν κ δεξί χέρι να σηκώσουν...και φυσικά όλοι αυτοί ούτε το 30% δεν φτάνουν όλων των φοιτητών της Ξάνθης στις 9/10 φορές).

"Κατεβαίνει ο papadrikos και λέει το σχέδιο του για το τάδε ζήτημα. Μας τονίζει πολλές φορές ότι είναι με την γραμμή της ΠΑΣΠ και ότι αυτό θέλει όλη η παράταξη του."---> Με βολεύει αυτή η γραμμή στο τάδε ζήτημα; Ναι. Θα το πάρω. Τέλος. Ωραίος ο papadrikos. Ωραία και η ΠΑΣΠ τελικά αφού τέτοια πιστεύει. Δεν με βολεύει; Θα ακούσω τον τάδε της τάδε παράταξης. Θα ακούσω και τον καμμένο τον ηλεκτρολόγο που γουστάρει ΚΑΡΓΑ έρευνα και δουλειά. Κάτι θα με βολέψει. Όπως και παλιά στο αμφιθέατρο. Όμως τώρα νιώθω πως το χέρι μου έχει μεγαλύτερη δύναμη. Η γνώμη μου μπορεί να ακουστεί από ανθρώπους που θα καταλάβουν τι θα πω μιας και έχουμε κοινή ιδιότητα στη σχολή. Και παρατάξεις μέσα. Με αντιπροσώπους η κάθε μία. Η συνέλευση στα κτήρια μας στο καινούριο μας Αμφιθέατρο και τα ζητήματα πολύ συγκεκριμένα. Για τα γενικότερα ζητήματα της σχολής (και όχι των εργαστηρίων των Πολιτικών ή των κτηρίων των Περιβάλλοντος. Να συζητήσουμε μήπως και την σκεπή της γιαγιάς μου που μπάζει; Αλληλεγγύη δεν είναι και αυτό; Ο εγγονός της την αντιπροσωπεύει.) θα υπάρχει ο ΣΦ!!!

Στο θέμα της κατάληψης: Αν ο ΣΦ αποφασίσει κατάληψη να γίνεται το εξής: Αν ο ΣΦΤΗΜΜΥ δεν αντιδράσει τότε είναι σαν να μην υπάρχει. Άν όμως υπάρχει έντονη πρόθεση να γίνουν τα μαθήματα και καλέσει σε ψηφοφορία τους ΗΜΜΥ, να μπορούν να την σπάσουν μερικώς στο τμήμα μας. Εκτός και αν θέλετε να έρχομαι σπίτι σας να διαμαρτυρηθώ για το κακό της κυβέρνησης (μα και εσένα σε παίρνει η μπάλα. Άσε με να κάνω κατάληψη στο σπίτι σου. Είναι κ για το δικό σου καλό. Το δικό μου είναι μικρό και το βαρέθηκα. Μη ξεχνάς. Για ΕΜΑΣ το κάνω.).........

Και τώρα θα απαιτήσω μία απάντηση εξίσου μεγάλη όσο το παραπάνω ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΝΟ.
Τα 22 ονόματα θα τα μάθουμε έτσι κι αλλιώς. Το όνομα αλλάζει προφανώς με κάποιο τρόπο. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΑΙΔΕΣ! ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ! Και άμα με πείσετε ότι αυτή η κρυφή και φασιστική κίνηση δεν θα κάνει αυτά που λέει αλλά τελικά θα μας κάνει όλους σκλάβους της (θα φτιάχνουμε όλοι φραπέδες και θα κάνουμε τα εργαστήρια για τους 22 δικτάτορες) τότε θα πάω με τους αναρχικούς να τους κάψω το ποδήλατο και το σπίτι. Κρυφτοπόλεμος έγινε. Αφού έχετε τα ινία να κάνετε ότι γουστάρετε και να τρομοκρατείτε κάνοντας τα ψιλά γράμματα κεντρικούς τίτλους ειδήσεων του ALTER. Έχω καθαρό και σφαιρικό μυαλό και δεν με επηρέασε κανείς από τους 22. Απλά για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν βλέπω Τηλεόραση και να συγχύζομαι. Πρώτη φορά μπορώ να πω με άνεση και τόσο άμεσα: ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ @@ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Μα δεν είναι τόσο απλό;....

EDIT: Σύλλογε καινούριε, αν πουλάς όμως παραμύθι, την πρώτη τομάτα θα την πετάξω εγώ.
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 13 Απρ 2009, 13:17

ρε billara το θέμα που πραγματευομαι εγω δεν ειναι το αν ειναι καλο ή οχι να υπάρχει συλλογος φοιτητων αλλα ότι με τον τρόπο που έγινε 22 ατομα βάλανε τους όρους που θέλουνε να παιζει. αυτά που λες είναι σωστά όποια παράταξη ή ανεξαρτητος προτείνει κατι αξιολογείται και ψηφίζεται.αλλα το να αποκλείεις τις παραταξεις και την πολιτική βάση καταστατικού... στο φόρουμ ο καθένας μπαίνει με ευθυνη του και δεν είναι υποχρεωμένος να το κανει. οπότε και η λογοκρισια και οι περιορισμοί του επιβάλλονται και αν θέλει καθεται αν δε θέλει φευγει. αυτό όμως δε γίνεται να μεταφερθεί στο συλλογο γιατι εχουν δικαιωμα να εκφράζονται όλοι και όχι να χάνουν την εκπροσώπηση τους αν δε συμφωνουν με τους όρους και δεν ειναι φρόνημοι συμφωνα με τον αστυνομο... ειναι περιορισμός των δικαιωματων μέρους των φοιτητών. και σε πληροφορώ ότι είναι πολλοι αυτοί που είναι δυσαρεστημένοι με τις πρακτικες του φορουμ και εχουν αποχωρήσει και απο admins. είναι πολύ σοβαρο το θέμα.
τέλος με τον τρόπο που εγινε.. χωρίς να σπασει ο ενιαιος σύλλογος.. καλως ή κακως ο καινουριος σύλλογος (σωματείο) είναι υποσύνολο - υπόλογος απο το ΣΦ οπως και δεσμεύεται από τις αποφάσεις του. όσοι (έστω και ένας) αν δεν επιθυμεί να μπεί στο ΣΦΗΜΜΗΥ έχει το δικαιωμα να εκπροσωπείται απο ΣΦ που είναι υπερσύνολοκαι η δημοκρατία υπαγορεύει (έστω και στην μεγαλύτερη πλειοψηφία) να διασφαλίζει τα δικαιώματα της μειοψηφίας. οπότε εστω και ένας να θέλει να γίνει (ας πούμε) κατάληψη ακόμα και η πλειοψηφία των ΗΜΜΥ να θέλει να ανοιξει τη σχολή ειναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει τα δικαιωματα της μειοψηφίας (εστω του ενος..) στην κατάληψη, βάση απόφασης του ΣΦ.
papadrikos
Full Member

Δημοσίευσηαπό cmavr8 » 13 Απρ 2009, 13:50

papadrikos έγραψε:καταστατικο ΣΦ
αρθρο 2
σκοποί του συλλογου ειναι: ι)η δημιουργία των απαραιτητων προυποθεσεων για τη βελτίωση των σπουδων των φοιτητων και των όρων της διαβίωσης τους.

καταστατικο ΣΦΗΜΜΗΥ
αρθρο 2
1. Η προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των μελών του Συλλόγου

Αφού ο δικός μας σύλλογος ορίζει ως μέλη τους προπτυχιακούς φοιτητές ΗΜΜΥ, τα "συμφέροντα των μελών του" θα είναι τα συμφέροντα των προπ. φοιτητών ΗΜΜΥ!
cmavr8
Hero Member

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 13 Απρ 2009, 14:14

Άμα το 50% λέει "ναι" στην ένταξη των κομμάτων, τότε να μπουν. Δε διαφωνώ. Ας γίνει πρόταση. Δημοκρατικά πράγματα.
Εμένα μ'αρέσει η ιδέα της απόσχισης. Και κυρίως για να γίνουν οι συζητήσεις πιο συγκεκριμένες και γιατί (βάζω στοίχημα εδώ) θα έχουμε λιγότερες καταλήψεις στο τμήμα μας.

Πάντως αυτά για μένα είναι ψιλά γράμματα. Άμα και πάλι δεν πηγαίνει ο κόσμος στις ψηφοφορίες, τότε τζάμπα και τα 10 λεπτά που γράφω εδώ. Είτε στο ΣΦ, είτε στο ΣΦΤΗΜΜΥ...

Αλλά, κάτι μου λέει πως στον ΣΦΤΗΜΜΥ, οι ΗΜΜΥ θα είναι περισσότεροι απότι είναι στις συνελεύσεις του ΣΦ (βασιζόμενος στην ψυχολογία του κλίματος και όχι συγκεκριμένα στους δύο συλλόγους).

Επίσης αυτό που με στεναχωρεί και με ανησυχεί ταυτόχρονα είναι η αντίδραση σου. Άμα μπουν τα κόμματα αλλά γίνει απόσχιση και ο νεοσύστατος σύλλογος είναι ανώτερος του ΣΦ σε θέματα αποφάσεων (πχ καταλήψεις), θα είσαι ΟΚ; (Θέλω τη γνώμη σου. Δεν κάνω παζάρια.)

OFFTOPIC: Όσο για το φόρουμ. Δεν με απασχολεί. Η γνώμη μου είναι να μπορεί να λέει ο καθένας ότι λέει μέχρι εκεί που δεν πατά την ελευθερία του άλλου. Και εγώ θα ήθελα πολιτική συζήτηση. Αλλά σέβομαι τους κανόνες. Μην πείτε τίποτα άλλο για αυτό. Θα φύγουμε. Έχει αλλού θέμα και πρόσφατο.
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό thms » 13 Απρ 2009, 14:23

papadrikos έγραψε:ρε billara το θέμα που πραγματευομαι εγω δεν ειναι το αν ειναι καλο ή οχι να υπάρχει συλλογος φοιτητων αλλα ότι με τον τρόπο που έγινε 22 ατομα βάλανε τους όρους που θέλουνε να παιζει. αυτά που λες είναι σωστά όποια παράταξη ή ανεξαρτητος προτείνει κατι αξιολογείται και ψηφίζεται.αλλα το να αποκλείεις τις παραταξεις και την πολιτική βάση καταστατικού... στο φόρουμ ο καθένας μπαίνει με ευθυνη του και δεν είναι υποχρεωμένος να το κανει. οπότε και η λογοκρισια και οι περιορισμοί του επιβάλλονται και αν θέλει καθεται αν δε θέλει φευγει. αυτό όμως δε γίνεται να μεταφερθεί στο συλλογο γιατι εχουν δικαιωμα να εκφράζονται όλοι και όχι να χάνουν την εκπροσώπηση τους αν δε συμφωνουν με τους όρους και δεν ειναι φρόνημοι συμφωνα με τον αστυνομο... ειναι περιορισμός των δικαιωματων μέρους των φοιτητών. και σε πληροφορώ ότι είναι πολλοι αυτοί που είναι δυσαρεστημένοι με τις πρακτικες του φορουμ και εχουν αποχωρήσει και απο admins. είναι πολύ σοβαρο το θέμα.
τέλος με τον τρόπο που εγινε.. χωρίς να σπασει ο ενιαιος σύλλογος.. καλως ή κακως ο καινουριος σύλλογος (σωματείο) είναι υποσύνολο - υπόλογος απο το ΣΦ οπως και δεσμεύεται από τις αποφάσεις του. όσοι (έστω και ένας) αν δεν επιθυμεί να μπεί στο ΣΦΗΜΜΗΥ έχει το δικαιωμα να εκπροσωπείται απο ΣΦ που είναι υπερσύνολοκαι η δημοκρατία υπαγορεύει (έστω και στην μεγαλύτερη πλειοψηφία) να διασφαλίζει τα δικαιώματα της μειοψηφίας. οπότε εστω και ένας να θέλει να γίνει (ας πούμε) κατάληψη ακόμα και η πλειοψηφία των ΗΜΜΥ να θέλει να ανοιξει τη σχολή ειναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει τα δικαιωματα της μειοψηφίας (εστω του ενος..) στην κατάληψη, βάση απόφασης του ΣΦ.

papadriko σαν να μη κατάλαβες και πολύ καλά. Εδώ δεν πρόκειται για 22 άτομα που θέλουν να κουκουλώσουν τον υπάρχοντα σύλλογο ή να επιβληθούν σε όλους τους υπόλοιπους. Πρόκειται για 22 απλούς φοιτητές (ούτε επαγγελματίες συνδικαλιστές, ούτε τσιράκια καθηγητών) που αποφάσισαν να κάνουν επιτέλους κάτι για το τμήμα τους. Ναι, κάποιοι όροι τέθηκαν από την αρχή στο καταστατικό αλλά τίποτα δεν τους εμποδίζει απ' το να αλλάξουν (χωρίς να χρειάζεται να μαζευτούν χιλιάδες άτομα για να γίνει αυτό). Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, αν κάτι δεν έγινε σωστά ας γίνει μια καταστατική συνέλευση να το αλλάξει. Το ζήτημα είναι να συμμετέχουν όλοι και να μην απορριφθεί αυτή η προσπάθεια πριν καλά καλά ξεκινήσει.
Άβαταρ μέλους
thms
Newbie

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 13 Απρ 2009, 16:13

LoVaBiLL έγραψε:Επίσης αυτό που με στεναχωρεί και με ανησυχεί ταυτόχρονα είναι η αντίδραση σου. Άμα μπουν τα κόμματα αλλά γίνει απόσχιση και ο νεοσύστατος σύλλογος είναι ανώτερος του ΣΦ σε θέματα αποφάσεων (πχ καταλήψεις), θα είσαι ΟΚ; (Θέλω τη γνώμη σου. Δεν κάνω παζάρια.)

ρε billara εννοειται.. από τη στιγμή που ο συλλογος θα έχει αποσχηθεί και θα είναι αυτός που θα παίρνει αποφάσεις για το τμήμα εννοείται και θα σεβομαι και θα δεχομαι και θα ειμαι ΟΚ με τις αποφάσεις του. Το νταβατζιλικι δε μου αρέσει. όπως και αυτο για την αλλαγη του καταστατικου μπορει να το λες εσυ αλλα δε νομιζω να έχουνε συμφωνη γνωμη και αυτοι που το φτιαξανε. και γιαυτο το φτιαξανε και οπως το φτιαξανε.

το θέμα του ξεχωριστου συλλογου είναι πολυ μεγάλο και θα έπρεπε να ανοιξει με σωστες βάσεις και ίσως να μπορούσε να βρεθεί μια λύση. Στη βάση που ανοιχτηκε και με τον τροπο που εγινε ειναι καταδικασμένο.
papadrikos
Full Member

Δημοσίευσηαπό Stokos » 13 Απρ 2009, 16:17

papadrikos έγραψε:όπως και αυτο για την αλλαγη του καταστατικου μπορει να το λες εσυ αλλα δε νομιζω να έχουνε συμφωνη γνωμη και αυτοι που το φτιαξανε. και γιαυτο το φτιαξανε και οπως το φτιαξανε.

Εννοείται ότι δεχόμαστε τις αλλαγές στο καταστατικό εφόσον γίνουν με το νόμιμο τρόπο που ορίζεται μέσω της καταστατικής συνέλευσης. Τι θα πει δε το δεχόμαστε? Από που βγάζεις τέτοια συμπεράσματα?

---

papadrikos έγραψε:το θέμα του ξεχωριστου συλλογου είναι πολυ μεγάλο και θα έπρεπε να ανοιξει με σωστες βάσεις και ίσως να μπορούσε να βρεθεί μια λύση. Στη βάση που ανοιχτηκε και με τον τροπο που εγινε ειναι καταδικασμένο.

Του κολλάς τη ταμπέλα "Καταδικασμένο" πριν καν δεις το τρόπο με τον οποίο θα γίνει?

---

Το μόνο που έχεις καταφέρει με τα post σου είναι να εκτεθείς και εσύ και η παρέα σου.
v-g-s έγραψε:Περαστικά ::) ::)
Stokos

Δημοσίευσηαπό thms » 13 Απρ 2009, 16:42

papadrikos έγραψε:Το νταβατζιλικι δε μου αρέσει. όπως και αυτο για την αλλαγη του καταστατικου μπορει να το λες εσυ αλλα δε νομιζω να έχουνε συμφωνη γνωμη και αυτοι που το φτιαξανε. και γιαυτο το φτιαξανε και οπως το φτιαξανε.

??? ???
Από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα; Μίλησες με κανέναν από αυτούς που το φτιάξανε;
Μήπως δε λέει το καταστατικό μέσα ότι μπορεί να αλλάξει; Γιατί λοιπόν να μην αλλάξει;
Άβαταρ μέλους
thms
Newbie

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες