Δεν ήξερα όλο αυτό το παιχνίδι!! Τελικά το φόρουμ βγάζει στη φόρα πολλά. Και πάλι καλά που λείπει ο μπάτσος και η συζήτηση έχει ξεφύγει και λίγο! (σορρυ Jim αλλά καλά έκανε έστω για μια φορά!!!)
Δηλαδή, κάποιος(κάποιοι) είπε πως η ΠΑΣΠ κρατά τη "δύναμη" όσο υπάρχει ο Σ.Φ. και έχει την πλειοψηφία. Επόμενη σκέψη είναι ότι με την ίδρυση του Σ.Φ.Τ.Η.Μ.Μ.Υ. τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών θα αλλάζουν. Και ρωτώ:
papadrikos έγραψε: των φοιτητων έναντι των μελών του Συλλόγου
Αν η πλειοψηφία των ΗΜΜΥ θεωρήσει πιο σωστούς τους σκοπούς του νέου συλλόγου (η προάσπιση των θέλω της πλειοψηφίας των ΗΜΜΥ όπως ισχυρίζεται) και εγγραφεί σε αυτόν τότε μιλάμε για τα μέλη ενός σωματίου ή για την πλειοψηφία των φοιτητών του Τμήματος; Δεν θα είναι τότε αντιδημοκρατικό να υπερέχει ο ΣΦ έναντι στην πλειοψηφία των ΗΜΜΥ;
Δηλαδή, αν ο σύλλογος εγκριθεί κανονικά θα έχουμε δύο στρατόπεδα; Η ΠΑΣΠ θα πείθει τους φοιτητές να γραφτούν στον ΣΦ και όλοι οι υπόλοιποι στον ΣΦΤΗΜΜΥ;
Αν ΔΕΝ είναι έτσι, συγνώμη που το σκέφτηκα τόσο πονηρά.
Αν είναι έτσι, τότε συγνώμη αλλά θα πρέπει να γραφτεί κ η ΠΑΣΠ στον ΣΦΤΗΜΜΥ, και να παλέψει για τα πιστεύω της μέσα σε αυτά τα πλαίσια. Και άμα αξίζει την "δύναμη" πάλι θα την έχει. Με την μόνη διαφορά ότι θα κατεβαίνει ένα πρόσωπο που θα αντιπροσωπεύει όλη τη παράταξη.
Και για να μην με χρωματίσετε ή με παρεξηγήσετε: αυτό που γουστάρω εγώ είναι ότι θα ψηφίζουμε εμείς για εμάς. Όχι 5 τμήματα για ένα (που αντιπροσωπεύονται από περίεργα νούμερα κ διαθέσεις: πολλοί πολιτικοί/αρχιτέκτονες, διάφοροι που πέρασαν για καφέ και έχουν κ δεξί χέρι να σηκώσουν...και φυσικά όλοι αυτοί ούτε το 30% δεν φτάνουν όλων των φοιτητών της Ξάνθης στις 9/10 φορές).
"Κατεβαίνει ο papadrikos και λέει το σχέδιο του για το τάδε ζήτημα. Μας τονίζει πολλές φορές ότι είναι με την γραμμή της ΠΑΣΠ και ότι αυτό θέλει όλη η παράταξη του."---> Με βολεύει αυτή η γραμμή στο τάδε ζήτημα; Ναι. Θα το πάρω. Τέλος. Ωραίος ο papadrikos. Ωραία και η ΠΑΣΠ τελικά αφού τέτοια πιστεύει. Δεν με βολεύει; Θα ακούσω τον τάδε της τάδε παράταξης. Θα ακούσω και τον καμμένο τον ηλεκτρολόγο που γουστάρει ΚΑΡΓΑ έρευνα και δουλειά. Κάτι θα με βολέψει. Όπως και παλιά στο αμφιθέατρο. Όμως τώρα νιώθω πως το χέρι μου έχει μεγαλύτερη δύναμη. Η γνώμη μου μπορεί να ακουστεί από ανθρώπους που θα καταλάβουν τι θα πω μιας και έχουμε κοινή ιδιότητα στη σχολή. Και παρατάξεις μέσα. Με αντιπροσώπους η κάθε μία. Η συνέλευση στα κτήρια μας στο καινούριο μας Αμφιθέατρο και τα ζητήματα πολύ συγκεκριμένα. Για τα γενικότερα ζητήματα της σχολής (και όχι των εργαστηρίων των Πολιτικών ή των κτηρίων των Περιβάλλοντος. Να συζητήσουμε μήπως και την σκεπή της γιαγιάς μου που μπάζει; Αλληλεγγύη δεν είναι και αυτό; Ο εγγονός της την αντιπροσωπεύει.) θα υπάρχει ο ΣΦ!!!
Στο θέμα της κατάληψης: Αν ο ΣΦ αποφασίσει κατάληψη να γίνεται το εξής: Αν ο ΣΦΤΗΜΜΥ δεν αντιδράσει τότε είναι σαν να μην υπάρχει. Άν όμως υπάρχει έντονη πρόθεση να γίνουν τα μαθήματα και καλέσει σε ψηφοφορία τους ΗΜΜΥ, να μπορούν να την σπάσουν μερικώς στο τμήμα μας. Εκτός και αν θέλετε να έρχομαι σπίτι σας να διαμαρτυρηθώ για το κακό της κυβέρνησης (μα και εσένα σε παίρνει η μπάλα. Άσε με να κάνω κατάληψη στο σπίτι σου. Είναι κ για το δικό σου καλό. Το δικό μου είναι μικρό και το βαρέθηκα. Μη ξεχνάς. Για ΕΜΑΣ το κάνω.).........
Και τώρα θα απαιτήσω μία απάντηση εξίσου μεγάλη όσο το παραπάνω ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΝΟ.
Τα 22 ονόματα θα τα μάθουμε έτσι κι αλλιώς. Το όνομα αλλάζει προφανώς με κάποιο τρόπο. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΑΙΔΕΣ! ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ! Και άμα με πείσετε ότι αυτή η κρυφή και φασιστική κίνηση δεν θα κάνει αυτά που λέει αλλά τελικά θα μας κάνει όλους σκλάβους της (θα φτιάχνουμε όλοι φραπέδες και θα κάνουμε τα εργαστήρια για τους 22 δικτάτορες) τότε θα πάω με τους αναρχικούς να τους κάψω το ποδήλατο και το σπίτι. Κρυφτοπόλεμος έγινε. Αφού έχετε τα ινία να κάνετε ότι γουστάρετε και να τρομοκρατείτε κάνοντας τα ψιλά γράμματα κεντρικούς τίτλους ειδήσεων του ALTER. Έχω καθαρό και σφαιρικό μυαλό και δεν με επηρέασε κανείς από τους 22. Απλά για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν βλέπω Τηλεόραση και να συγχύζομαι. Πρώτη φορά μπορώ να πω με άνεση και τόσο άμεσα: ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ @@ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Μα δεν είναι τόσο απλό;....
EDIT: Σύλλογε καινούριε, αν πουλάς όμως παραμύθι, την πρώτη τομάτα θα την πετάξω εγώ.