v-g-s έγραψε:papadrikos έγραψε:ρε αγορι μου γλυκο το ίδιο λέμε. ΤΟ ΣΚΟΠΟ (αρθρο 2) όπως και την επίτευξη του σκοπού (αρθρο 3) όπως και ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ (αρθρο 4) με τα οποία αποκλείεις την πολιτική από το καταστατικό ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ. χαιρομαι που συμφωνεις και συ μαζι μου. καλό θα ήταν όμως να διαβάζεις τα προηγουμενα post για να μη μας κουράζεις να λεμε τα ιδια και τα ιδια..
Μην τα μπλέκεις αγαπητέ. Νομίζω είναι λογικό να καταλάβει κανείς την ιεραρχία των 3 παραπάνω άρθρων που ανέφερες. Η μεταξύ τους σχέση είναι κάπως έτσι: αλλαγή ΣΚΟΠΟΥ=> αλλαγή τρόπου ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΟΥ => αλλαγή ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ. Το αντίστροφο φυσικά και δεν ισχύει. Η αλλαγή των ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ δεν συνεπάγεται και την αλλαγή του σκοπού και αυτό, αν δεν μπορείς να το συνειδητοποιήσεις χρησιμοποιώντας τη λογική σου, αποδεικνύεται με διάφορα παραδείγματα αλλά δεν θα αναλωθώ σε αυτά. Άρα καλά στα λέει ο Giannis. Λυπάμαι..
αρθρο 2 σκοπός παραγραφος 3
Η κατοχύρωση και διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των φοιτητών και η αποδέσμευσή τους από κομματικούς και μη μηχανισμούς δημιουργίας πελατειακών σχέσεων και εξυπηρέτησης συμφερόντων εντός και εκτός της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και η συνεχής προσπάθεια για τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων φοιτητών στη συνδικαλιστική δραστηριότητα αυτής της μορφής.
επίσης και για το οποιοδήποτε άρθρο του καταστατικού πρέπει να πάρει εγκτυση από το ΔΣ και οι τροποποιησεις του γίνονται συμφωνα με αυτα που θα καταθέσει το ΔΣ... χρειαζεται τα 3/4 για να γινει καταστατική συνελευση (σε περιπτωση που θα συμμετειχαν όλοι οι ηλεκτρολογοι θα χρειαζονταν 450 άτομα!!) ενω για να παρθει απόφαση θα πρέπει να συνεναίσουν τα 4/5 (360 άτομα τουλάχιστον!!!) οπότε και για τα αρθρα πέρα των μη αναθεωρήσιμων είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλαξουν.
Ακόμα τέτοιες διατάξεις μπορούνα να εξασφαλίσουν ότι αν αυτοί που τον ιδρυσαν δε θέλουν να αλλαξει δε θα αλλαξει.
Άρθρο 8°
Αποχώρηση & Διαγραφή Μελών - Πειθαρχικές Κυρώσεις
Γ. Πειθαρχικές Κυρώσεις. 8. Πειθαρχικές κυρώσεις επιβάλλονται σε κάθε μέλος του Συλλόγου όταν:
.
.
.
δ) με τη δραστηριότητα και τη συμπεριφορά του αντιτάσσεται έμπρακτα και συστηματικά στους σκοπούς ή/και τις βασικές αρχές λειτουργίας του Συλλόγου,
ε) παραβιάζει το Καταστατικό,
papadrikos έγραψε:εσυ δε μου είπες ποιος σου είπε οτι δεν είχαμε εκπροσώπηση (λες ότι σου κατεβαίνει;); και πως νομίζεις οτι παιρνονται αποφάσεις τόσο καιρό με την καλή θέληση;;
Η εκπροσώπησή μας στο τμήμα πως ορίζεται από εσένα? Να έχεις ΕΣΥ μία standar θέση στο τραπέζι των καθηγητών λες και είσαι ο δεν ξέρω και εγώ ποιος στο τμήμα?? Ίσα κι όμοια γίναμε όλοι εδώ μέσα! Ποιος σας έχει δώσει τέτοιο θάρρος?? Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Αποχωρεί ένας καθηγητής και τσουπ πάει και κάθεται ένας φοιτητής (μέλος παράταξης κυρίως) στη θέση του και χασκογελάει και δοκιμάζει γυαλιά μπροστά στους καθηγητές(το συγκεκριμένο δεν πάει σε εσένα papadriko). Αν αυτό δεν λέγεται θράσος, πως λέγεται?? Και οι καρέκλες γύρω γύρω στην αίθουσα γιατί υπάρχουν?? Δεν είναι για τους φοιτητές? Για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές? Τι σε αυτές κάθονται οι "απλοί" φοιτητές (για να μην το πω χειρότερα και ξεφύγω) ενώ στο τραπέζι οι "φοιτητοπατέρες"??
φίλε μου μέσα στη γενική συνέλευση του τμήματος οι εκπροσωποι των φοιτητών και τα μέλη ΔΕΠ είναι ισότιμα. Μην ξενίζεις. όσο εχουν δικαιωμα τα μέλη ΔΕΠ να καθονται στις καρέκλες αλλο τόσο έχουν και οι εκπρόσωποι. και ξέρεις εγω δεν είμαι εκπρόσωπος έτσι επειδή ξύπνησα ένα πρωι και είπα εγώ θα είμαι ο εκπρόσωπος.. εγω κατεβαίνω σε εκλογές.