Ιδρύθηκε ο Σύλλογος των Φοιτητών του Τμήματός μας

Ανακοινώσεις γενικής φύσεως σχετικά με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Δ.Π.Θ.

Re: Ιδρύθηκε ο Σύλλογος των Φοιτητών του Τμήματός μας

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 14 Απρ 2009, 17:09

v-g-s έγραψε:
papadrikos έγραψε:ρε αγορι μου γλυκο το ίδιο λέμε. ΤΟ ΣΚΟΠΟ (αρθρο 2) όπως και την επίτευξη του σκοπού (αρθρο 3) όπως και ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ (αρθρο 4) με τα οποία αποκλείεις την πολιτική από το καταστατικό ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ. χαιρομαι που συμφωνεις και συ μαζι μου. καλό θα ήταν όμως να διαβάζεις τα προηγουμενα post για να μη μας κουράζεις να λεμε τα ιδια και τα ιδια..

Μην τα μπλέκεις αγαπητέ. Νομίζω είναι λογικό να καταλάβει κανείς την ιεραρχία των 3 παραπάνω άρθρων που ανέφερες. Η μεταξύ τους σχέση είναι κάπως έτσι: αλλαγή ΣΚΟΠΟΥ=> αλλαγή τρόπου ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΟΥ => αλλαγή ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ. Το αντίστροφο φυσικά και δεν ισχύει. Η αλλαγή των ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ δεν συνεπάγεται και την αλλαγή του σκοπού και αυτό, αν δεν μπορείς να το συνειδητοποιήσεις χρησιμοποιώντας τη λογική σου, αποδεικνύεται με διάφορα παραδείγματα αλλά δεν θα αναλωθώ σε αυτά. Άρα καλά στα λέει ο Giannis. Λυπάμαι..

αρθρο 2 σκοπός παραγραφος 3
Η κατοχύρωση και διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των φοιτητών και η αποδέσμευσή τους από κομματικούς και μη μηχανισμούς δημιουργίας πελατειακών σχέσεων και εξυπηρέτησης συμφερόντων εντός και εκτός της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και η συνεχής προσπάθεια για τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων φοιτητών στη συνδικαλιστική δραστηριότητα αυτής της μορφής.

επίσης και για το οποιοδήποτε άρθρο του καταστατικού πρέπει να πάρει εγκτυση από το ΔΣ και οι τροποποιησεις του γίνονται συμφωνα με αυτα που θα καταθέσει το ΔΣ... χρειαζεται τα 3/4 για να γινει καταστατική συνελευση (σε περιπτωση που θα συμμετειχαν όλοι οι ηλεκτρολογοι θα χρειαζονταν 450 άτομα!!) ενω για να παρθει απόφαση θα πρέπει να συνεναίσουν τα 4/5 (360 άτομα τουλάχιστον!!!) οπότε και για τα αρθρα πέρα των μη αναθεωρήσιμων είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλαξουν.

Ακόμα τέτοιες διατάξεις μπορούνα να εξασφαλίσουν ότι αν αυτοί που τον ιδρυσαν δε θέλουν να αλλαξει δε θα αλλαξει.

Άρθρο 8°
Αποχώρηση & Διαγραφή Μελών - Πειθαρχικές Κυρώσεις
Γ. Πειθαρχικές Κυρώσεις. 8. Πειθαρχικές κυρώσεις επιβάλλονται σε κάθε μέλος του Συλλόγου όταν:
.
.
.
δ) με τη δραστηριότητα και τη συμπεριφορά του αντιτάσσεται έμπρακτα και συστηματικά στους σκοπούς ή/και τις βασικές αρχές λειτουργίας του Συλλόγου,
ε) παραβιάζει το Καταστατικό,

papadrikos έγραψε:εσυ δε μου είπες ποιος σου είπε οτι δεν είχαμε εκπροσώπηση (λες ότι σου κατεβαίνει;); και πως νομίζεις οτι παιρνονται αποφάσεις τόσο καιρό με την καλή θέληση;;

Η εκπροσώπησή μας στο τμήμα πως ορίζεται από εσένα? Να έχεις ΕΣΥ μία standar θέση στο τραπέζι των καθηγητών λες και είσαι ο δεν ξέρω και εγώ ποιος στο τμήμα?? Ίσα κι όμοια γίναμε όλοι εδώ μέσα! Ποιος σας έχει δώσει τέτοιο θάρρος?? Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Αποχωρεί ένας καθηγητής και τσουπ πάει και κάθεται ένας φοιτητής (μέλος παράταξης κυρίως) στη θέση του και χασκογελάει και δοκιμάζει γυαλιά μπροστά στους καθηγητές(το συγκεκριμένο δεν πάει σε εσένα papadriko). Αν αυτό δεν λέγεται θράσος, πως λέγεται?? Και οι καρέκλες γύρω γύρω στην αίθουσα γιατί υπάρχουν?? Δεν είναι για τους φοιτητές? Για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές? Τι σε αυτές κάθονται οι "απλοί" φοιτητές (για να μην το πω χειρότερα και ξεφύγω) ενώ στο τραπέζι οι "φοιτητοπατέρες"??

φίλε μου μέσα στη γενική συνέλευση του τμήματος οι εκπροσωποι των φοιτητών και τα μέλη ΔΕΠ είναι ισότιμα. Μην ξενίζεις. όσο εχουν δικαιωμα τα μέλη ΔΕΠ να καθονται στις καρέκλες αλλο τόσο έχουν και οι εκπρόσωποι. και ξέρεις εγω δεν είμαι εκπρόσωπος έτσι επειδή ξύπνησα ένα πρωι και είπα εγώ θα είμαι ο εκπρόσωπος.. εγω κατεβαίνω σε εκλογές.
papadrikos
Full Member

Δημοσίευσηαπό Giannis » 15 Απρ 2009, 00:24

Εξακολουθείς να προσπαθείς να συνδέσεις και εμένα και την ίδρυση του Συλλόγου με συγκεκριμένο μέλος ΔΕΠ, κάτι το οποίο ενώ επανειλημένως ξεκαθάρισα ότι δεν ισχύει, συνεχίζεις....

Καλή η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων δεν λέω....

Τα εγραφα τα οποία τόσο ωραία δεν μπορείς να δικαιολογείς που βρήκες, να σε ενημερώσω ότι εμείς τα "σπείραμε" στο Πρωτοδικείο Ξάνθης. Εκεί απ'όπου απαιτείται η συγκατάθεση της πληρεξούσιας δικηγόρου για να τα λάβεις εσύ. Άρα, όλοι έχουν καταλάβει, καθώς δεν έχεις ξεκάθαρα εξηγήσει, ότι τα βρήκες με μη διαφανή τρόπο. ;)

Όσο για την εκπροσώπηση. Καλό είναι να κάθεσαι σαν άρχοντας στο μεγάλο τραπέζι της ΓΣ του Τμήματος, αλλά όταν μου φέρεις και τα πρακτικά στα οποία καταγράφεται η παρουσία σου για την διαπίστωση απαρτίας, και το ότι ψήφισες, ίσως τότε με πείσεις και πείσεις και τους συναδέλφους σου, ως τότε είσαι απλά ένας ακόμα φοιτητής που κάθεται σε μια δερμάτινη καρέκλα....το ότι κατέβηκες στις εκλογές κάποιου Συλλόγου, δεν λέει απολύτως τίποτα....

Εγώ αναφέρθηκα σε 17 εκπροσώπους προπτυχιακών φοιτητών....όχι στον εκπρόσωπο της ΠΑΣΠ.

Και ακόμα δεν εξήγησες το γεγονός, γιατί συνεχίζεις να παρεμποδίζεις απο τους συμφοιτητές σου την δίκαιη εκπροσώπησή τους.

papadrikos έγραψε:επίσης και για το οποιοδήποτε άρθρο του καταστατικού πρέπει να πάρει εγκτυση από το ΔΣ και οι τροποποιησεις του γίνονται συμφωνα με αυτα που θα καταθέσει το ΔΣ... χρειαζεται τα 3/4 για να γινει καταστατική συνελευση (σε περιπτωση που θα συμμετειχαν όλοι οι ηλεκτρολογοι θα χρειαζονταν 450 άτομα!!) ενω για να παρθει απόφαση θα πρέπει να συνεναίσουν τα 4/5 (360 άτομα τουλάχιστον!!!) οπότε και για τα αρθρα πέρα των μη αναθεωρήσιμων είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλαξουν.

Πού είναι να δεις ένα post σου που έλεγε κάτι για 3000 άτομα για να γίνει καταστατική συνέλευση του ΣΦΠΣ και πως δεν θα χωρέσουν σε κανένα αμφιθέατρο...κάτσε να το ψάξω δυο λεπτά.... ;)

Μπορούμε να συνεχίσουμε το παιχνίδι λέξων όσο θες, αλλά έχω και πιο σοβαρά πράγματα να κάνω...
Θα σε παρακαλούσα να μην σπαταλάς το πολύτιμο ρεύμα και πόρους από αυτόν τον πλανήτη για να γραφεις αυτά που σκέφτεσαι.

Να κλέβεις ιδέες από ένα άτομο είναι κλοπή, να κλέβεις από πολλά...είναι έρευνα.

Πάτα εδώ
Άβαταρ μέλους
Giannis
Full Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 15 Απρ 2009, 08:25

Ο ένας λέει ότι είναι ασήμαντο και συνεχίζει, και ο άλλος λέει πως δεν είναι σπουδαίο να απαντήσει περαιτέρω σε ήδη απαντημένα θέματα αλλά ξαναπαντάει κάνοντας επαναλήψεις!
Άσε τον papadrikos να πει την τελευταία κουβέντα αφού λες πως δεν σε απειλεί. Εσύ γιατί δεν το κάνεις; Τον στριμώξατε στην άκρη και τον κατηγορείτε κάνοντας ακριβώς τα ίδια; Για χαζούς μας περνάτε; ΑντιΠΑΣΠίτικος αγώνας; Αυτό είναι όλο το εγχείρημα;
Προς το παρόν κανείς δεν νικά και όλοι σας χάνετε.

Θα σας δούμε όλους μετά το Πάσχα. Ο ένας είναι με υποσχέσεις αξιοκρατίας και ο άλλος με προειδοποιήσεις αντιδράσεων.
Ετοιμάζω βαλίτσες. Πάμε για καθαρό αέρα. c:\>format lovabill: /q
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό v-g-s » 15 Απρ 2009, 10:20

LoVaBiLL έγραψε:Τον στριμώξατε στην άκρη και τον κατηγορείτε κάνοντας ακριβώς τα ίδια; Για χαζούς μας περνάτε; ΑντιΠΑΣΠίτικος αγώνας; Αυτό είναι όλο το εγχείρημα;

Καταλαβαίνεις ότι με όσα λες, περνάς λάθος μηνύματα στον κόσμο? Που τον είδες τον αντιΠΑΣΠίτικο αγώνα? Και μάλιστα αυτό το γενικεύεις και λες ότι είναι και το όλο εγχείρημα των παιδιών.. Θα μπορούσες απλά να συμβουλέψεις και όχι να κατηγορήσεις οπωσδήποτε τη μία από τις 2 πλευρές (ενώ το συνεχίζουν και οι 2 για λόγους που απαιτεί η συζήτηση) και με ιδιαίτερα άσχημο τρόπο λέγοντας πως σας περνάνε τα παιδιά για χαζούς. Πολύ υποτιμητικό.
Σταματήστε να κρίνετε και να προδιαγράφετε καταστάσεις ενώ δεν έχετε δει τίποτα.
Τελευταία επεξεργασία από James και 16 Απρ 2009, 14:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Επεξεργασία έπειτα από αίτημα
Κανείς δ απαγορεύει σ κανέναν ν παλεύει γι αυτά π επιθυμεί,ο καθένας μπορεί ν απαγορέψει όμως στ καθένα ν παλέψει γ κάτι,όταν τ μέσα π ο δεύτερος χρησιμοποιεί αγγίζουν κ ξεπερνούν τ όρια π γραπτοί κ άγραφοι νόμοι θεσπίζουν σ'αυτήν τν χώρα.
v-g-s
Newbie

Δημοσίευσηαπό nuovo » 15 Απρ 2009, 19:59

papadrikos έγραψε:αρθρο 2 σκοπός παραγραφος 3
Η κατοχύρωση και διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των φοιτητών και η αποδέσμευσή τους από κομματικούς και μη μηχανισμούς δημιουργίας πελατειακών σχέσεων και εξυπηρέτησης συμφερόντων εντός και εκτός της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και η συνεχής προσπάθεια για τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων φοιτητών στη συνδικαλιστική δραστηριότητα αυτής της μορφής.

επίσης και για το οποιοδήποτε άρθρο του καταστατικού πρέπει να πάρει εγκτυση από το ΔΣ και οι τροποποιησεις του γίνονται συμφωνα με αυτα που θα καταθέσει το ΔΣ...

Κάτσε λίγο... τι μου λες τώρα εδώ? ότι έχεις πρόβλημα με την αποδέσμευση από τους (κομματικούς και μη) μηχανισμούς δημιουργίας πελατειακών σχέσεων" ? Θες αυτό να αλλάξεις? Επιθυμείς δηλαδή να υπάρχουν(ή να συνεχίσουν να υπάρχουν) πελατειακές σχέσεις?
Εντάξει δεν θα είμαι τόσο κακόβουλος(λαϊκιστής στο λεξιλόγιο των παραταξιακών). Θα πιστέψω μόνο ότι απλά είδες την λεξούλα "κομματικούς" και απλά δεν διάβασες την συνέχεια ή ότι λείπουν μερικά σημεία στίξης και είναι δύσκολο να διαβαστεί.
nuovo
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό capa » 16 Απρ 2009, 20:23

Επιτέλους μετά από 4 χρόνια που είμαι στην Ξάνθη άκουσα τον παπανδρέου να λέει ένα σωστό πράγμα, ότι αυτός ο σύλλογος έχει την ίδια αξία με έναν ενδεχόμενο σύλλογο μπαλαρίνων.
Το γεγονός ότι τον ονομάζετε κάποιοι σύλλογο φοιτητών ηλεκτρολόγων δεν λέει τίποτα. Έχει την ίδια ισχύ με τον σύλλογο Κρητών ,Ποντίων κτλ κτλ. Και εγώ άυριο μπορώ να βρω άλλους 21 και να κάνω το ίδιο ,να φτίαξω και εγώ έναν σύλλογο με ελάχιστα διαφορετικό όνομα και να λέω τα ίδια με εσάς στο φόρουμ, μάλιστα μπορούν να κάνουν το ίδιο και άλλοι 22 και άλλοι 22 κτλ κτλ.
Συμφωνώ ότι υπάρχουν προβλήματα και προβληματισμοί για την ΄ύπαρξη ενός ενιαίου συλλόγου αλλά αυτά δεν λύνονται μόνο με την δημιουργία ένός συλλόγου φοιτητών ΗΜΜΥ και μάλιστα στα μουλωχτά.
Τέλος κάποιος έγραψε ότι αν αποφασίσει κατάληψη ο ενιαίος σύλλογος θα πάει ο νέος να την σπάσει
Ε ρε γέλια που θα έχουμε, πρώτον θα είστε ελάχιστοι αυτοί που δεν θα το κάνουν στα λόγια αλλά θα προσπαθήσουν να το κάνουν γιατί οι απλιτίκ καλοί έιστε στα λόγια αλλά στα λόγια και εγώ τα βάζω με τον Κινγκ Κονγκ αλλά η πράξη μετράει
δεύτερον θα σπάσετε τα μούτρα σας, μεταφορικά μίλαω ε, μην παρεξηγηθώ. Η κατάληψη είναι κάτι πολύ σοβαρό για να σας αφήσουμε να κάνουνε τέτοια παιχνίδια διάφοροι πάνω στην πλάτη μας και εις βάρος των δικαιωμάτν μας και των αγώνων μας.
capa
Newbie

Δημοσίευσηαπό thms » 16 Απρ 2009, 22:45

capa έγραψε:Συμφωνώ ότι υπάρχουν προβλήματα και προβληματισμοί για την ΄ύπαρξη ενός ενιαίου συλλόγου αλλά αυτά δεν λύνονται μόνο με την δημιουργία ένός συλλόγου φοιτητών ΗΜΜΥ και μάλιστα στα μουλωχτά.

Και πώς λύνονται φίλε capa;
capa έγραψε:Τέλος κάποιος έγραψε ότι αν αποφασίσει κατάληψη ο ενιαίος σύλλογος θα πάει ο νέος να την σπάσει
Ε ρε γέλια που θα έχουμε, πρώτον θα είστε ελάχιστοι αυτοί που δεν θα το κάνουν στα λόγια αλλά θα προσπαθήσουν να το κάνουν γιατί οι απλιτίκ καλοί έιστε στα λόγια αλλά στα λόγια και εγώ τα βάζω με τον Κινγκ Κονγκ αλλά η πράξη μετράει
δεύτερον θα σπάσετε τα μούτρα σας, μεταφορικά μίλαω ε, μην παρεξηγηθώ. Η κατάληψη είναι κάτι πολύ σοβαρό για να σας αφήσουμε να κάνουνε τέτοια παιχνίδια διάφοροι πάνω στην πλάτη μας και εις βάρος των δικαιωμάτν μας και των αγώνων μας.

Μη φοβάσαι capa. Σε αυτό το σύλλογο θα μπορείς να είσαι κι εσύ (από τη στιγμή που είσαι ηλεκτρολόγος), οπότε θα μπορείς να φροντίσεις οι καταλήψεις να μην πέσουν στα χέρια "απλιτίκ" ;D
Άβαταρ μέλους
thms
Newbie

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 17 Απρ 2009, 05:10

thms έγραψε:

capa έγραψε:

Προφανώς ο φίλος capa είχε στο νού του την γενική συνέλευση του τμήματος και όλα αυτά που μέχρι σήμερα όντως έλυσαν τα προβλήματα της σχολής. Αλλιως thms πως θα είχαμε φτάσει μέχρι εδώ αν δεν είχαμε τρόπους να λύνουμε τα προβληματά μας; Το θέμα όμως φίλε capa είναι ότι θα τα είχαμε λύσει με ξεχωριστό σύλλογο στον 1/5 του χρόνου.

Και αυτό με τις καταλήψεις είναι κλάφτα. Δλδ, αν η πλειοψηφία των 5 σχολών θέλει κατάληψη ΑΛΛΑ μέσα στις 5, το ΤΗΜΜΥ πλειοψηφικά θέλει μάθημα, θα γίνει κατάληψη; Πραγματικά, γιατί να γίνεται αυτό; ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΕΝΑ ΑΝ Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ. ΧeΣΤΗΚΑ. ΣΟΡΡΥ ΑΛΛΑ ΧeΣΤΗΚΑ. Να ψηφίσει για το τμήμα του. Με γεια του με χαρά του ο αγώνας του. Και όπως σου είπε και ο φίλος thms, μπορείς να έρθεις και συ να βάλεις μέσα στο τμήμα τον αγώνα σου (συζητώντας και προτείνοντας υπερ κατάληψης). Σου είπε κανείς ότι θα παίξουμε κάνα βρώμικο παιχνίδι πίσω από την πλάτη σου; Ανοιχτές οι πόρτες για όλους και για όλα.

Ρε γμτ, τόσο δύσκολο είναι να κάνουμε αυτόν τον σύλλογο; Αντί να μας κάνει να χαιρόμαστε, μας βάζει να τσακωνόμαστε; δλδ, τι έχουμε να χωρίσουμε ποια; Θα μπουν κ τα κόμματα, θα μπουν και οι αγώνες, θα μπει και ο σεβασμος στην κατάληψη (εφόσον είναι πλειοψηφικά εκλεγμένη από το ΙΔΙΟ το τμήμα...ελεος πια.αυτονόητα πράγματα.)...

Μέχρι και συνήθεις αντιπάλους ένωσε; Τέτοιο πράγμα αυτός ο κακός σύλλογος,ε; Και γιατί μιας και ενωθήκατε δεν μπαίνετε όλοι μαζί μονομιάς μέσα να τον κάνετε όλον δικό σας, και μετά να το ξανακάνετε τεκέ και battlefield; (καλοπροαίρετα τα είπα. θα χαιρόμουν πολύ να δω μια μίνι βερζιόν της συνέλευσης που θα ήταν αποκλειστικά για ηλεκτρολόγους από ηλεκτρολόγους.)

Εδιτ: δεν αντέχω μακρυά από το φορουμ!!....
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό capa » 17 Απρ 2009, 07:32

Καλημέρα. Λοιπόν ας ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα για το πως βλέπω κάποια θέματα.
Όλοι γνωρίζουμε πως καλώς ή κακώς όσο πιο μεγάλος έιναι ένας σύλλογος τόσο πιο ισχυρός είναι, και εγώ είμαι με τους ισχυρούς συλλόγους.
Δεύτερον στα περισσότερα ΑΕΙ και ΤΕΙ στην ελλάδα υπάρχει ένας σύλλογος ανά σχολή και όχι όχι ανά τμήμα, έτσι υπάρχουν ΣΦ Φιλοσοφικής σχολής ΚΠΑ, Παντείου, ΠΑΜΑΚ στα δίαφορα τει υπάρχουν σύλλογοι ΣΤΕΦ και αυτό δεν διαπραγματεύεται είναι σχεδόν καθολική αλήθεια κτλ κτλ.
Τρίτον όντως υπάρχουν προβλήματα που αφορούν μόνο κάποια τμήματα ή μόνο ένα,πχ πρόβληματα με διπλωματικές στους ενεργειακούς, αλλά υπάρχουν και προβλήματα, δες λέσχη ,μυνήσεις, νόμο πλάισια, ιδιωτικά πανεπιστήμια που αφορούν όλους μαζί ανεξάρτητα αν είμαστε ΜΠΔ περιβάλοντος ή Ηλεκτρολόγοι τα οποία είναι περισσότερα και συμαντικότερα. Και επίσης όλοι ξέρουμε πως τα συλλογικά προβλήματα τα λύνουν συλλογικοί αγώνες διότι πως να το κάνουμε οι πολλοί τα καταφέρνουν καλύτερα από τους λίγους. Ξέρετε την ιστορία με τα ππέντε αδε'ρφια και τον πατέρα τους που τους παρομοίασε με κλαρακια ξύλου, το μόνο του σπάει έυκολα και τα πέντε όχι.

Λοιπόν επειδή ρωτήθηκα τι πιστεύω για εμένα η λύση είναι μία, η ύπαρξη 6 συλλόγων, ένας ανα τμήμα που αποφασίζει για μικρα εσωτερικά προβλήματα, όπως αυτά που ανάφερα παραπάνω και ένας ενιαίος ο οποίος αποφασίζει για τα σημαντικότερα που αφορούν όλους. Προφανώς ο ενιαίος έχει μεγαλύτερη ισχύ και οι αποφάσεις του κυριαρχούν πανω στις αποφάσεις των μικρών.Δηλαδή ο ενιαίος είναι κάτι σαν δευτεροβάθμιο όργανο και οι μικροί σαν πρωτοβάθμια. Προφανώς λειτουργούν κυρίως με Γενικές Συνελέυσεις, ώστε όλοι μας αποφασίζουμε για όλους μας.
Είναι το μοντέλο του πολυτεχνείου της Κρήτης το οποίο είναι το μοναδικό πολυτεχνείο στην ελλάδα που μιάζει με αυτό της Ξάνθης και τόσο ως προς τον αριθμό των φοιτητών και των τμημάτων, προς το αντικείμενο των τμημάτων, όσο και προς την φυσιογνωμία της πόλης, μικρή πόλη, οικογενιακή η κατάσταση ανάμεσα στους φοιτητές, όσο και προς τα προβλήματα.

Lovabill χαλάρωσε είπα ότι άκουσα να λέει και κάτι σωστό ο παπανδρέου σιγά μην ενωθώ μαζί του, απλά άκουσα κάτι σωστό και το είπα
capa
Newbie

Δημοσίευσηαπό Stokos » 17 Απρ 2009, 12:18

Άρα φίλε μου capa ελπίζω να συμφωνείς ότι αυτή η κίνηση είναι ένα πρώτο βήμα προς αυτό το μοντέλο που πιστεύεις ότι αποτελεί την ιδανική λύση. Έτσι θα πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε το σύλλογο ώστε να δώσουμε το καλό παράδειγμα και στα υπόλοιπα τμήματα να κάνουν κάτι ανάλογο. Εάν αρχίσουμε να το πολεμούμε, να ρίχνουμε λάσπες κ.τ.λ. τότε μόνο το αντίθετο αποτέλεσμα θα καταφέρουμε.
Stokos

Δημοσίευσηαπό cmavr8 » 17 Απρ 2009, 20:27

LoVaBiLL έγραψε:Και αυτό με τις καταλήψεις είναι κλάφτα. Δλδ, αν η πλειοψηφία των 5 σχολών θέλει κατάληψη ΑΛΛΑ μέσα στις 5, το ΤΗΜΜΥ πλειοψηφικά θέλει μάθημα, θα γίνει κατάληψη; Πραγματικά, γιατί να γίνεται αυτό; ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΕΝΑ ΑΝ Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ. ΧeΣΤΗΚΑ. ΣΟΡΡΥ ΑΛΛΑ ΧeΣΤΗΚΑ. Να ψηφίσει για το τμήμα του. Με γεια του με χαρά του ο αγώνας του. Και όπως σου είπε και ο φίλος thms, μπορείς να έρθεις και συ να βάλεις μέσα στο τμήμα τον αγώνα σου (συζητώντας και προτείνοντας υπερ κατάληψης). Σου είπε κανείς ότι θα παίξουμε κάνα βρώμικο παιχνίδι πίσω από την πλάτη σου; Ανοιχτές οι πόρτες για όλους και για όλα.

Και αντίθετα δες το. Αν αποφασιστεί κάτι πολύ κακό (από τους εξουσιαστές), μόνο για ηλεκτρολόγους, και εμείς πλειοψηφικά θέλουμε κατάληψη, πιθανώς να μη δείξουν συμπαράσταση οι άλλες σχολές και να μη μπορέσουμε να διαμαρτυρηθούμε!
cmavr8
Hero Member

Δημοσίευσηαπό capa » 18 Απρ 2009, 08:16

Nαι ρε πασάδες μου ίσως να είναι το πρώτο βήμα, αλλά αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στα μουλωχτά, και με συμετοχή ελάχιστων 20-30 -50 δεν ξέρω εγώ πόσων.Γίνονται με ανοιχτές συζητήσεις, με προτάσεις προς σκέψη κτλ κτλ σε συντονισμό με τα άλλα τμήματα. Και σιγουρα δεν γίνεται να ερχόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων. Τέλος πάντων οψόμεθα
capa
Newbie

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 20 Απρ 2009, 01:59

Πολλές φορές η αδράνεια κ το κατεστημένο αποτελούν πρόβλημα για μια πρωτοβουλία... Κ μιας κ έγινε αυτή η κίνηση, αν θέλεις ξεκίνα να βλέπεις πως θα συμμετάσχεις σε αυτήν. ΟΚ. Ήταν μουλωχτή στην εκκίνηση. Τώρα η συνέχεια όλη δική μας.
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό karatzinis_fan » 27 Απρ 2009, 13:00

Μου ήρθε πολύ ξαφνικό όλο αυτό. Ιδιαίτερα όμως συγλονιστήκα όταν έμαθα ότι η μαφία που κινηγάει τον Αλέφαντο εδώ και χρόνια έχει ακόμα στο στοχαστρό της και το μέλος του forum PEZ,καθηγητή του ΗΜΜΥ. Τελικά ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών έμεινε με δύο άτομα (τιμή και δόξα στους αγωνιστές) όχι γιατί βουίζει το άσυλο πως για να περάσει κανείς κεραίες Ι κ ΙΙ πρέπει να μπορείς να περάσεις και κάτω από ένα ουράνιο τόξο.(το δοκίμασε κανείς;;;).
Τέλος πάντων. Αυτά ξέρουμε και μεις οι αμόρφωτοι.Αν κύριε καθηγητά έχουν γίνει ύπουλες ενέργειες από συναδέλφους σας, που μαράζωσαν τον τομέα σας να μας τους καταδείξετε ανοιχτά. Ίσως σε μία συνέλευση του νεοεκολαπτόμενου συλλόγου διότι τον ΣΦΞ ούτε που τον είχατε υπόψην, μάλλον.
karatzinis_fan
Newbie

Δημοσίευσηαπό m.j. » 28 Απρ 2009, 20:19

capa έγραψε:Nαι ρε πασάδες μου ίσως να είναι το πρώτο βήμα, αλλά αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στα μουλωχτά, και με συμετοχή ελάχιστων 20-30 -50 δεν ξέρω εγώ πόσων.Γίνονται με ανοιχτές συζητήσεις, με προτάσεις προς σκέψη κτλ κτλ σε συντονισμό με τα άλλα τμήματα. Και σιγουρα δεν γίνεται να ερχόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων. Τέλος πάντων οψόμεθα

Προφανώς η ουσία ήταν να μην έμπαινε κανένας τίτλος στον σύλλογο,να μην ήταν κάποιος σύλλογος,ο νόμιμος σύλλογος,που ιδρυθηκε από το χ,ψ κόμμα,εξόύ και το ..κατακριτέο μουλωχτο της υπόθεσης.
peace just wanted to be free.
m.j.
Sr. Member

Προηγούμενη

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες