Ιδρύθηκε ο Σύλλογος των Φοιτητών του Τμήματός μας

Ανακοινώσεις γενικής φύσεως σχετικά με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Δ.Π.Θ.

Ιδρύθηκε ο Σύλλογος των Φοιτητών του Τμήματός μας

Δημοσίευσηαπό pez » 10 Απρ 2009, 08:39

-
- [ΗΜΜΥ] Ιδρύθηκε ο Σύλλογος των Φοιτητών του Τμήματός μας - Friday, April 10, 2009 9:32 AM
- To: DEP DUTh, EECE - Cc: Antennas RG, /F/L/O/S/S/ - From: Petros Zimourtopoulos

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με 35 χρόνια καθυστέρηση έφτασε επιτέλους και στην Ξάνθη, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, η μεταπολίτευση του 1974!

Ιδρύθηκε ο Σύλλογος των Φοιτητών του Τμήματος μας:
http://www.antennas.gr/sf/idrush.gif

Στους πρωτοπόρους φοιτητές του Τμήματός μας οι οποίοι, αψηφώντας απειλές και συνέπειες, αποτόλμησαν την ίδρυση του
Συλλόγου τους εύχομαι ολόψυχα την πλήρη ευόδωση των σκοπών τους!

Σεμνύνομαι όμως να θεωρώ το γεγονός αυτό ως δικαίωση πολυετούς προσωπικού αγώνα:
http://www.antennas.gr/sf/22.txt

Πικρή βεβαίως.

Καθότι μου στοίχισε τη συστηματική -από το 1992- δυσφήμηση και καταστροφή του διδακτικού, ερευνητικού και διοικητικού μου έργου, από εκείνους που πρωταγωνιστούν ήδη στη σκανδαλώδη διαδικασία πλήρωσης θέσης ΔΕΠ σε υποσύνολο του γνωστικού μου αντικειμένου, και αδιαφορώντας για την οποιαδήποτε βλάβη επιφέρεται στο δημόσιο συμφέρον κατέστρεψαν ολοσχερώς και τις Τηλεπικοινωνίες στο Τμήμα ΗΜΜΥ αφήνοντάς τες με 2 μόνον φοιτητές.

Εμένα; Τιμή μου!

Ας είναι όμως η πράξη τους αυτή η τελευταία της καταστροφικής τους δράσης.

Καλή Ανάσταση!

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς,

Πέτρος Ζιμουρτόπουλος
Επίκουρος Καθηγητής ΔΠΘ

ΥΓ
Μετά από την λίαν ελπιδοφόρο αυτή εξέλιξη, παρέλκει πλέον και η συντήρηση του κατάπτυστου λιβελογραφήματος
των 2 φανεροκουκουλοφόρων-σφραγιδοκρατόρων πρώην, ούτως ειπείν, φοιτητών του Τμήματος μας και πρόκειται να αποκαθηλωθεί οσονούπω:
http://antennas.ee.duth.gr/sa/ss/ss.htm

Εικόνα

-
pez

Re: Ιδρύθηκε ο Σύλλογος των Φοιτητών του Τμήματός μας

Δημοσίευσηαπό Stokos » 10 Απρ 2009, 09:20

Αν και δε σκοπεύαμε να το ανακοινώσουμε ακόμα σας ευχαριστούμε για τη στήριξή και τον ενθουσιασμό σας. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συναδέλφων και των καθηγητών και να βελτιώσουμε, όσο είναι δυνατόν, τη κατάσταση στο τμήμα. Επίσης να επισημάνω ότι τα ιδρυτικά μέλη του σύλλογου δεν ανήκουν σε κάποια παράταξη, επομένως ο λόγος που ιδρύθηκε ο σύλλογος είναι καθαρά για το καλό του τμήματος και δεν υπάρχουν "σκοτεινές" πολιτικές σκοπιμότητες.

[ viewtopic.php?f=170&t=660&st=0&sk=t&sd=a ]
Stokos

Δημοσίευσηαπό panxer » 10 Απρ 2009, 10:18

Η ηλιθιότητα είναι ανίκητη.

Κρατώ αυτό το μήνυμα για placeholder όπου και θα απαντήσω πάνω σε αυτήν την κίνηση.
Παν.Μ.
Άβαταρ μέλους
panxer
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό nestoras » 10 Απρ 2009, 16:44

Είναι εύκολο να μας δώσετε το καταστατικό να το δούμε κι εμείς;
Νομίζω ότι κάποιοι πήραν πολύ μεγάλα ρίσκα χωρίς να το καταλάβουν... Περισσότερα σχόλια μετά το καταστατικό.
Άβαταρ μέλους
nestoras
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό Giannis » 10 Απρ 2009, 19:15

Θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε, έστω και με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο, ότι ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών είναι πλέον πραγματικότητα.

Η ανάγκη για μία τέτοια κίνηση ήταν επιτακτική καιρό τώρα. Η πρωτοβουλία ανήκει σε φοιτητές του Τμήματος οι οποίοι κινούμενοι ανεξάρτητα, χωρίς κομματικές ή παραταξιακές δεσμέυσεις, χωρίς υπόνοιες πατροναρίσματος από μέλη ΔΕΠ του Τμήματος, θεώρησαν ότι οι συγκυρίες ωρίμασαν για την υλοποίηση του εγχειρήματος. Σε κάθε περίπτωση βασική προτεραιότητα ήταν και θα είναι το συμφέρον των φοιτητών του Τμήματος, η προάσπιση των δικαιωμάτων τους και η ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Ελπίζουμε λοιπόν στην αποδοχή και στήριξη της προσπάθειας από το σύνολο των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Τμήματος.

Ο Σύλλογος αυτήν τη στιγμή βρίσκεται υπό προσωρινό Δ.Σ. το οποίο και θα διεξάγει τις πρώτες εκλογές για την ανάδειξη επίσημου Δ.Σ. και εκπροσώπων στα όργανα συνδιοίκησης του Δ.Π.Θ. και του Τ.Η.Μ.Μ.Υ.

Ευχαριστούμε,
εκ μέρους του προσωρινού Δ.Σ.

Κάποια προσωπικά σχόλια.
Η ανακοίνωση ίδρυσης του Συλλόγου δεν προβλεπόταν να γίνει με αυτό τον τρόπο. Ωστόσο οι εξελίξεις μας πρόλαβαν. Το καταστατικό του Συλλόγου, θα ανέβει στα αρχεία του forum, ωστε να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση από κάθε ενδιαφερόμενο. Θα παρακαλούσα όλους, και κυρίως τους συναδέλφους φοιτητές, να υποδεχθούν καλοπροαίρετα την κίνηση αυτή, που μόνο κάτι καλό έχει να προσφέρει, χωρίς αρνητικά σχόλια περι "ηλιθιότητας" και άλλα σχετικά, ακόμα και αυτοί που έχουν τις ενστάσεις τους. Προφανώς δεν μπορούμε να χαρακτηρίζουμε είκοσι και πλέον άτομα "ηλίθιους" χωρίς να περιμένουμε κάποια στοιχειώδη ενημέρωση ή εξηγήσεις. Σε βάθος χρόνου θα γίνει κατανοητό ότι είναι μια κίνηση που είναι προς το συμφέρον μας. Ας συλλογιστούμε όλοι ότι έστω και απο διαφορετικές προσεγγίσεις, όλοι επιθυμούμε το καλύτερο για το ΤΗΜΜΥ και για τις σπουδές μας.

Καλό Πάσχα σε όλους!
Θα σε παρακαλούσα να μην σπαταλάς το πολύτιμο ρεύμα και πόρους από αυτόν τον πλανήτη για να γραφεις αυτά που σκέφτεσαι.

Να κλέβεις ιδέες από ένα άτομο είναι κλοπή, να κλέβεις από πολλά...είναι έρευνα.

Πάτα εδώ
Άβαταρ μέλους
Giannis
Full Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 10 Απρ 2009, 19:31

να ευχηθω καλο κουραγιο στο διοικητικο συμβουλιο που εστω και προσωρινα διοικει τη σχολή μας. περιμένουμε αυτο το καταστατικο για τα περαιτερω σχόλια. την κίνηση θα την έλεγα ή πολυ θαρραλέα ή υπαρχει ενυπόγραφη αγνοια κινδύνου.
papadrikos
Full Member

Δημοσίευσηαπό dimitrisgzs » 10 Απρ 2009, 20:30

Κι εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να παρακαλέσω τους συμφοιτητες μου να δουν θετικά αυτο το εγχείρημα.Ο σύλλογος δεν ιδρύθηκε για να χωρίσει αλλά για να ενώσει τους ΗΜΜΥ.Φυσικά διαφωνίες, διαφορετικές απόψεις κλπ δεν είναι μόνο ευπρόσδεκτα αλλά και επιβεβλημένα, απλα πιστεύουμε οτι πλεον αυτή η δραστηριότητα πρεπει να γίνεται από τους ΗΜΜΥ για τους ΗΜΜΥ, αφού αισθανθήκαμε την ανάγκη να μιλάμε πλέον για τα δικά μας καθημερινά προβλήματα, στις δικές μας συνελεύσεις, να εκλέγουμε τους δικούς μας αντιπροσώπους προς τους καθηγητές και να μπρεί ο κάθε ΗΜΜΥ να έχει τη δυνατότητα να εκφράζεται,να δραστηριοποείται και να διεκδικεί τα δικαιώματά του χωρίς εμπόδια και χωρίς να χάνεται στο πλήθος.
Άβαταρ μέλους
dimitrisgzs
Full Member

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 10 Απρ 2009, 20:32

papadrikos έγραψε:την κίνηση θα την έλεγα ή πολυ θαρραλέα ή υπαρχει ενυπόγραφη αγνοια κινδύνου.

Μπορείς σε παρακαλώ να μας εξηγήσεις τι θεωρείς με αυτήν σου την φράση?
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό Stokos » 10 Απρ 2009, 22:05

Το καταστατικό πλέον υπάρχει στο Download Section του Site. Επίσης δημοσιεύτηκε στις ανάλογες λίστες του τμήματος.
Stokos

Δημοσίευσηαπό gravila » 10 Απρ 2009, 23:34

Μπραβο ρε.....Ετσι κανουμε οτι γουσταρουμε και απλα ανακοινωνουμε....τοσο μαγκεσ??? που κρυβοταν τετοια μαγκια τοσο καιρο!!Ασ πουμε να γινοταν καμια ενημερωση ισως και συζητηση ισωσ λεω λιγο πιο πριν...ουτε καν περασε απο το μυαλο σας..Αλλα βεβαια απο την αλλη αναγνωσατε οτι το τμημα ΗΜΜΥ εχει προβλημα...οποτε το βαλατε επι της χειρουργικης κλινης...και ανετοι και χαλαροι κανετε αυτο που (νομιζετε οτι) πρεπει...
Η ευφυια εχει ορια αλλα η βλακεια οχι!!!!
και παλι μπραβο για την πρωτοβουλια...............
gravila
Newbie

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 10 Απρ 2009, 23:59

panxer έγραψε:

nestoras έγραψε:

papadrikos έγραψε:

gravila έγραψε:

Είμαι πάρα πολύ πρόθυμος να καταλάβω γιατί αυτή η κίνηση είναι επικίνδυνη ή χαζή. Μπορείτε να μου εξηγήσετε με παύλες και παραγράφους, τι είναι αυτό που θα έπρεπε να συζητηθεί και δεν έγινε;
Τι είναι παράτολμο στην ιστορία;

Το δικό μου χαζό μυαλό βλέπει φόβο στην αλλαγή. Δεν έχω όμως ιδέα από συλλόγους και τις εξουσίες του. Ας μου εξηγήσει κάποιος αν κάνω λάθος που χάρηκα με την δημιουργία αυτόνομου συλλόγου...

Βλέπω φωνές που μουρμουρίζουν "You fool! Watch what have you done!" που βγαίνουν όταν κάποιος ξέρει πολύ καλά τι κακό έγινε αλλά δεν αποκαλύπτει την αλήθεια μέχρις ότου είναι απαραίτητη. Συνήθως όμως σε αυτά τα σενάρια υπάρχουν μυστικά πίσω από τα φαινόμενα. Αν έχει να κάνει με θέσεις, κόμματα και καθηγητές, τότε τι να πω. Εγώ είχα γραφτεί κάποτε σε πολιτιστικό σύλλογο. Χορεύαμε. Αλλά και πάλι κάποιοι θέλαν απεγνωσμένα κάποιες θέσεις. Αν το μόνο που έγινε είναι η αλλαγή αυτών παραιτούμε από τη συζήτηση! Αλλαγή καμία για μένα. Εκτός και άμα οι αλλαγές κάνουν ανανεώσεις...

Μήπως ξεβολεύει* μερικούς από εσάς που μουρμουρίζετε την Αποκάλυψη του Ιωάννη ή μήπως ο σύλλογος θα κάνει τους φοιτητές πιο αυτόνομους και μακρυά από συμφέροντα;...Πολύπλοκη η ζωή κ η κοινωνία μας...Θέλω απαντήσεις. Είμαι ΑΣΧΕΤΟΣ μα ορθολογιστής. Περιμένω επιχειρήματα.

*αν αξίζετε κάποιες θέσεις, δεν θα τις ξαναπάρετε;........

Edit: Στο κείμενο μου φαίνεται μία μικρή συμπάθεια υπέρ της ίδρυσης. Βλέπετε, κάνατε μικρά,ρατσιστικά** και προσβλητικά posts... Δεν φταίω εγώ που βρήκα συμπάθεια στον κατηγορούμενο. Ξεκαθαρίστε τα λόγια σας.

**εχθρότητα εναντίον μιας ομάδας που συν. εκδηλώνεται με ενέργειες είτε βίαιες, είτε που αποσκοπούν στον αποκλεισμό της από τις δραστηριότητες (επαγγελματικές κτλ.) του κοινωνικού συνόλου χωρίς επιχειρηματολογία
Τελευταία επεξεργασία από LoVaBiLL και 11 Απρ 2009, 00:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Stokos » 11 Απρ 2009, 00:10

Giannis έγραψε: είκοσι και πλέον άτομα "ηλίθιους"

Εγώ 96 "ηλίθιους" μετράω. ;D
Stokos

Δημοσίευσηαπό cmavr8 » 11 Απρ 2009, 01:17

gravila έγραψε:Μπραβο ρε.....Ετσι κανουμε οτι γουσταρουμε και απλα ανακοινωνουμε....τοσο μαγκεσ??? που κρυβοταν τετοια μαγκια τοσο καιρο!!Ασ πουμε να γινοταν καμια ενημερωση ισως και συζητηση ισωσ λεω λιγο πιο πριν...ουτε καν περασε απο το μυαλο σας..Αλλα βεβαια απο την αλλη αναγνωσατε οτι το τμημα ΗΜΜΥ εχει προβλημα...οποτε το βαλατε επι της χειρουργικης κλινης...και ανετοι και χαλαροι κανετε αυτο που (νομιζετε οτι) πρεπει...
Η ευφυια εχει ορια αλλα η βλακεια οχι!!!!
και παλι μπραβο για την πρωτοβουλια...............

Η ουσία της απορίας σου είναι σημαντική για εμένα. Το ερώτημα καθενός που διαβάζει/ακούει ότι ιδρύθηκε σύλλογος είναι γιατί το μαθαίνει τόσο αργά! Απόλυτα φυσικό.

Φυσικά και το σκεφτήκαμε ότι πρέπει να ενημερωθεί κόσμος, να γίνει δημόσια συζήτηση κλπ, αλλά επειδή ακούγοταν (και ακούγονται ακόμα) πολλά, αποφασίσαμε να κρατήσουμε χαμηλό προφίλ. Δούλεψε, και τώρα έχουμε σύλλογο! Επίσημο, με βούλα και δύναμη απέναντι στις αρχές.

Τώρα πρέπει να υπάρξει πολλή ενημέρωση και συζήτηση...
cmavr8
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό dimitrisgzs » 11 Απρ 2009, 11:32

gravila έγραψε:Μπραβο ρε.....Ετσι κανουμε οτι γουσταρουμε και απλα ανακοινωνουμε....τοσο μαγκεσ??? που κρυβοταν τετοια μαγκια τοσο καιρο!!Ασ πουμε να γινοταν καμια ενημερωση ισως και συζητηση ισωσ λεω λιγο πιο πριν...ουτε καν περασε απο το μυαλο σας................

Απ' ότι κατάλαβα ενοχλεί κάποιος οτι το μαθαίνουν λιγο αργά και ... τυχαία.Και είναι λογικό αυτό...
Nα σημειώσω όμως οτι έγινε εκτενής συζήτηση (τουλάχιστον στο forum): http://www.deece.gr/phpBB/viewtopic.php?f=170&t=660&st=0&sk=t&sd=a.
Θέλω να πω οτι υπήρξε αρκετή συζήτηση και θετικό ενδιαφέρον,απλά κάποιοι πήαν τελικά την απόφαση να το ψάξουν λίγο παραπάνω και απο κει και πέρα έπρεπε να κρατηθεί χαμηλό προφίλ.
Και κυρίως ότι μετά το Πάσχα,που θα γυρνούσαμε όλοι στη Ξάνθη, θα βγαίναν παντού ανακοινώσεις και θα γινόταν ενημερώσεις.Δεν ήταν ούτε εύκολο ούτε λογικό να ανακοινωθεί το θέμα τώρα,μες τις διακοπές που λείπουν όλοι,απλά μας πρόλαβαν τα γεγονότα και το μαθαίνετε από το forum!
Άβαταρ μέλους
dimitrisgzs
Full Member

Δημοσίευσηαπό liakos » 11 Απρ 2009, 17:12

δεν ξέρω αν το εγχείρημα αυτο είναι θετικό ή όχι .... η όλη υπόθεση όμως <μυρίζει> στο οτι το μαθαίνουμε μέσα απο το φόρουμ και μάλιστα απο τον κ.pez..
Άβαταρ μέλους
liakos
Jr. Member

Επόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες