MNO έγραψε:Εχω παρατηρησει οτι στο forum συμμετεχουν ελαχιστοι πρωτοετης φοιτητες και υπαρχουν παρα πολλοι που εχουν κανει απλα ενα λογαριασμο και δεν ασχολουνται παραπανω. Δεν ειμαι σιγουρος γιατι ακριβως γινεται αυτο, δεν γνωριζουν καν οι πρωτοετης την υπαρξη του φορυμ? Κατι πρεπει να κανουμε για να γινει το φορυμ πιο ενεργο, κατι το οποιο ειναι υπερ ολων μας.
patirgerasimos έγραψε:με αφορμη τη συμπληρωση ενος έτους λειτουργιας ας γίνει μια συγκέντρωση ετσι ωστε να γίνει μια αποτιμηση του φορουμ και να καλεσουμε τους πρωτοετεις ώστε να τους ενημερώσουμε για το σκοπο και τι μπορεί να προσφέρει η κοινότητα καθώς και πως μπορουν να προσφέρουν και αυτοι...
lamgramm έγραψε:
Ναι να κληρώσουμε κι ένα αυτοκίνητο....
m.j. έγραψε:εξαρτάται ..τι αυτοκίνητο.
Kevin έγραψε:πιστεύω πως αν ανοίξουν λίγο τα όρια της "πολιτικής κουβέντας", θα μπορούσαμε να ενημερωνόμαστε από όλες τις παρατάξεις για τα πλαίσιά τους (παράδειγμα λέω τώρα) και να έχουμε λόγο πάνω σε αυτά, σε αλλαγές που θα προτείναμε κλπ. Έχει αναφερθεί οτι πολλοί δεν παρίστανται στις συνελεύσεις για λόγους υγείας (κάπνισμα), μη ουσιώδους κουβέντας (φωνές κλπ.). Γιατί να μην είναι το forum ένας πόλος συζήτησης και ανταλλαγής ιδεών πάνω σε αυτό το θέμα? Τηρώντας πάντα κανόνες ευγένειας και φυσικά χωρίς διαφήμιση ή δυσφήμιση παρατάξεων.
τα θεωρείς spam.oval έγραψε:+1 kevin
Kevin έγραψε:Έπειτα από σοβαρή συζήτηση με κάποιους συναδέλφους σήμερα σχετικά με το forum, κάποια συμπεράσματα και κάποιες ιδέες.
Όσο παραμένουν spam ατιμώρητα, όσο ο άλλος μπαίνει στο forum και βλέπει "άσχετα" posts που δεν τον ενδιαφέρουν (ειδικά τον τελευταίο καιρό έχει καταντήσει αηδία), όσο ειρωνίες και "μπασίματα" εκφράζονται από μέλη του forum που νομίζουν οτι αυτό είναι τσιφλίκι τους, τόσο θα υπάρχουν ανενεργοί λογαριασμοί και παρά τους πολλούς πρωτοετείς που έχουν γραφτεί (ναι, είναι πολλοί!) δεν πρόκειται να υπάρξουν πολλά ουσιώδη posts ούτε να γίνει αυτό που λέμε "πολύπλευρη ευγενική κουβέντα".
Μπορεί σε κάποιους να φαντάζει παράξενο, αλλά στα "πηγαδάκια" βλέπει κανείς οτι η κατάσταση έχει δυσαρεστήσει πολλούς, πράγμα που και εγώ δεν είχα αντιληφθεί μέχρι να υπάρξουν κουβέντες με αρκετά άτομα (αριθμός άνω των 10) που μάλιστα postάρουν συχνά. Βλέποντας την γενική αυτή εντύπωση, είπα να την εκφράσω καθώς πολλοί φοβούνται μην τους κράξουν, μην γίνει μπάχαλο κλπ κλπ.
Kevin έγραψε:Κάνω αυτό το post γιατί πιστεύω οτι δεν χρειάζεται να γίνει μπάχαλο. Το κάνω με καλή θέληση, με καλη προαίρεση και πρωτίστως διάθεση αυτοκριτικής γιατί έχω βάλει και εγώ το χεράκι μου (στην εικόνα που έχει διαμορφωθεί) ως moderator παλιότερα. Το θέμα με τις πολιτικές συζητήσεις που δεν επιτρέπονται είχε γίνει αρκετές φορές αντικείμενο συζήτησης των mods αλλά πάντα επικρατούσε η (ομολογουμένως δύσκολη απόφαση) του να "κόβονται" δια ροπάλου. Και αυτό λόγω του πολύ σωστού επιχειρήματος που έχει εκφράσει σε post του ο JimMichael, οτι "στην Ελλάδα η πολιτική κουβέντα έχει ταυτιστεί με την κομματική αντιπαράθεση".
Η γνώμη μου για την απόφαση αυτή δεν έχει αλλάξει, αλλά πιστεύω πως αν ανοίξουν λίγο τα όρια της "πολιτικής κουβέντας", θα μπορούσαμε να ενημερωνόμαστε από όλες τις παρατάξεις για τα πλαίσιά τους (παράδειγμα λέω τώρα) και να έχουμε λόγο πάνω σε αυτά, σε αλλαγές που θα προτείναμε κλπ. Έχει αναφερθεί οτι πολλοί δεν παρίστανται στις συνελεύσεις για λόγους υγείας (κάπνισμα), μη ουσιώδους κουβέντας (φωνές κλπ.). Γιατί να μην είναι το forum ένας πόλος συζήτησης και ανταλλαγής ιδεών πάνω σε αυτό το θέμα? Τηρώντας πάντα κανόνες ευγένειας και φυσικά χωρίς διαφήμιση ή δυσφήμιση παρατάξεων.
Stokos έγραψε:Νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει ότι ο κύριος λόγος ύπαρξης του forum είναι τα μαθήματα. ...
Stokos έγραψε:... Όπου στρώσαμε θα κοιμηθούμε.
Stokos έγραψε:Εγώ πιστεύω ότι το forum είναι σε καλό δρόμο. Είναι ίσως από τα πιο σοβαρά forum πολυτεχνικών σχολών στην Ελλάδα. Υπάρχουν τα άτομα που προσπαθούν να βοηθούν, να ανεβάζουν υλικό (πολλοί από αυτούς μάλιστα παραμένουν στο background, ενδεικτικά αναφέρω τη marthamits που έχει ανεβάσει πάρα πολλές σημειώσεις για πεδία/κ2 πράγμα το οποίο είναι δυσανάλογο με τα posts της). Υπάρχουν από την άλλη και τα άτομα-αρμεχτές που μπαίνουν στο forum μόνο για να αρμέξουν τα αρχεία (δεν έχουν ανεβάσει τίποτα γιατί "βαριούνται"), να ζητήσουν βοήθεια πάνω σε μαθήματα (ξεχνώντας παρεπιπτώντος πάντοτε το "Ευχαριστώ")....)
JimMichael έγραψε:Δικιά μου ιδέα δεν έχω να προτείνω γιατί το πρόβλημα βασίζεται σε λανθασμένες σκέψεις άλλων. Όχι στις κινήσεις του φόρουμ. Χωρίς να θέλω να πω ότι και το προσωπικό του deece είμαστε αλάνθαστοι, αλοίμονο, δεν είμαστε Θεοί. Και μάλιστα ένα λάθος που κάνουμε είναι μια εμφανής κόπωση όλων μας που ενδεχομένως να έχει επιπτώσεις (φαντάζομαι μικρές κι όχι μεγάλης σημασίας) στην καθημερινή λειτουργία του φόρουμ. Αλλά για κάτι το οποίο λειτουργεί έτσι όπως λειτουργεί χωρίς την παραμικρή χρηματική υποστήριξη και μάλιστα το αντίθετο ακριβώς, με χρήματα από την τσέπη των admin, και χωρίς πάντα την ώριμη συμπεριφορά των μελών να βοηθάει, νομίζω ότι το φόρουμ λειτουργεί αρκετά καλά. Και θα γίνει και καλύτερο ακόμα.
2gether έγραψε: ...πολλοί έχουν "ξινίσει" και το έχουν παρατήσει. Και σε αυτό συνέβαλαν πολλά...
2gether έγραψε:Stokos έγραψε:Νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει ότι ο κύριος λόγος ύπαρξης του forum είναι τα μαθήματα. ...
Ο κύριος λόγος ύπαρξης του forum είναι τα μαθήματα?? Ποιος το ορίζει αυτό? Τα υπόλοιπα boards γιατί υπάρχουν τότε? Και όλα όσα λέγονται εδώ μέσα από τους χρήστες, αφορούν μόνο τα μαθήματα?
2gether έγραψε:Stokos έγραψε:... Όπου στρώσαμε θα κοιμηθούμε.
Εσύ το λες αυτό?? Επειδή η κατάσταση είναι έτσι όπως είναι, τη δεχόμαστε και δεν κάνουμε τίποτα για αυτό? Το "άχρωμο" τραπεζάκι που "συμμετείχες" στην ύπαρξή του στη σχολή τι είναι? Γιατί δεν δέχτηκες απλά την ύπαρξη των υπόλοιπων χρωματισμένων κ προχώρησες στην κίνηση αυτή? Στα μισά που διαφωνούμε αντιδρούμε και στα άλλα μισά όχι? Ε τότε να καθόμασταν στα αυγά μας... γενικώς.
Kevin έγραψε:Έχει αναφερθεί οτι πολλοί δεν παρίστανται στις συνελεύσεις για λόγους υγείας (κάπνισμα), μη ουσιώδους κουβέντας (φωνές κλπ.). Γιατί να μην είναι το forum ένας πόλος συζήτησης και ανταλλαγής ιδεών πάνω σε αυτό το θέμα?
2gether έγραψε:Stokos έγραψε:Εγώ πιστεύω ότι το forum είναι σε καλό δρόμο. Είναι ίσως από τα πιο σοβαρά forum πολυτεχνικών σχολών στην Ελλάδα. Υπάρχουν τα άτομα που προσπαθούν να βοηθούν, να ανεβάζουν υλικό (πολλοί από αυτούς μάλιστα παραμένουν στο background, ενδεικτικά αναφέρω τη marthamits που έχει ανεβάσει πάρα πολλές σημειώσεις για πεδία/κ2 πράγμα το οποίο είναι δυσανάλογο με τα posts της). Υπάρχουν από την άλλη και τα άτομα-αρμεχτές που μπαίνουν στο forum μόνο για να αρμέξουν τα αρχεία (δεν έχουν ανεβάσει τίποτα γιατί "βαριούνται"), να ζητήσουν βοήθεια πάνω σε μαθήματα (ξεχνώντας παρεπιπτώντος πάντοτε το "Ευχαριστώ")....)
To forum μπορεί για σένα να είναι σε καλό δρόμο, αλλά από ό,τι ακούγεται τριγύρω, πολλοί έχουν "ξινίσει" και το έχουν παρατήσει. Και σε αυτό συνέβαλαν πολλά. Και στο topic αυτό, ο μισός τίτλος αναφέρεται στους πρωτοετείς και ο άλλος μισός στους inactive λογαριασμούς. Οπότε εδώ δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά στους πρωτοετείς. Για να απέχουν τόσοι, δεν μπορεί κάποιος λόγος θα υπάρχει. Δημιουργήθηκε το forum για όλους τους ΗΜΜΥ του ΔΠΘ ναι ή όχι? Γιατί πρέπει να καταλήξει μία "οικογενειακή επιχείρηση"? Γιατί να μην αναζητήσουμε τους λόγους που απέχουν οι πολλοί?
m.j. έγραψε:2gether έγραψε: ...πολλοί έχουν "ξινίσει" και το έχουν παρατήσει. Και σε αυτό συνέβαλαν πολλά...
Αυτό είναι αλήθεια,πολλοί από τους ενεργούς χρήστες του φορουμ έχουν βαρεθεί κάποια πράγματα εδω μέσα και έχουν ξεκόψει.Το έχω ακούσει απο πολλούς,χωρίς φυσικά να είμαι σε θέση να κρίνω αν έχουν δίκιο ή όχι,είναι υπαρκτό σαν φαινόμενο,πράγμα λυπηρό για τις προσπάθειες που έχουν γίνει από τους διαχειριστές του και λιγότερο από μέλη του.
JimMichael έγραψε:το πρόβλημα βασίζεται σε λανθασμένες σκέψεις άλλων. Όχι στις κινήσεις του φόρουμ.
Stokos έγραψε:Το ότι υπάρχουν 10πλάσια boards για τα μαθήματα (άσχετα με το πόσα post έχουν) σε σχέση με τα boards γενικού ενδιαφέροντος όπως μουσική, κιν/φος κ.τ.λ. δε σου λέει κάτι? Εξάλλου υπάρχουν εξειδικευμένα φόρουμ σε άλλα sites αν κάποιος θέλει να μιλήσει για μουσική, κιν/φο κ.τ.λ.
Stokos έγραψε:Όταν γράφεσαι στο forum είναι επιλογή σου και συμφωνείς με τους κανόνες (και αν δεν απατώμαι οι κανόνες αυτοί δεν έχουν αλλάξει από την δημιουργία του forum). Αν κάποιοι στη πορεία ξίνισαν και το παράτησαν δικαίωμά τους τι να κάνουμε. Και αν θες τη γνώμη μου... Που είναι το "τριγύρω" που ακούγονται αυτά τα πράγματα? Και ποια είναι τα "πολλά" που συνέβαλαν? Όλα αυτά έτσι γενικά και αόριστα, τα θεωρώ φιλολογίες. Εγώ ένα άτομο ξέρω που του παράτησε το forum για λόγους διαφωνίας (το stnik, επειδή λέω τα πράγματα με το όνομά τους), εσύ που τους βλέπεις τόσους πολλούς? Μήπως αναφέρεσαι σε άτομα που δεν έχουν ποστάρει ποτέ?
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες