To: DEP EE - Sent: Tuesday, February 24, 2009 11:46 AM - Subject: "Προσωπικά Ζητήματα" - From: Petros Zimourtopoulos
"Προσωπικά Ζητήματα"
Το παρακάτω -πάντα επίκαιρο- κείμενο αποτελεί προσωπική απαντητική επιστολή που απέστειλα σήμερα το πρωί και αποκαλύπτει, τουλάχιστον σε εμένα, που είμαι στα 60-παρά μου, τι πάει να πει:
"αυτό είναι προσωπικό ζήτημα και δεν μας αφορά"
έκφραση που εμβρόντητος την πρωτάκουσα Εδώ Μέσα, όταν, στα 30+και μου, ως ατόφιος βλαξ, προσέφυγα για την "προστασία" μου στον τότε σύλλογο "μου" και είδα πόρτα.
Από τότε ξέκοψα βέβαια για τα καλά όλα τα "προσωπικά" μου "ζητήματα" από κάθε σχετικό συλλογικό νταβατζιλίκι που προστατεύει τους δικούς "μας" και φτύνει τους "ξένους" "μας".
30 ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν για να καταλάβω -μόλις σήμερα το πρωί!- την ψευτο-συνδικαλιστική διάλεκτο με την οποία αυτο-βύθισαν το καράβι του δημόσιου πανεπιστημίου οι δημόσιοι αυτο-διορισθέντες προστάτες του.
Το δημοσιεύω εδώ μπας και ξυπνήσουν κι άλλοι...
- Στα 55+συν-πλην;
- Ναι. Έστω και τώρα. Αργά είναι μόνον μέσ' στον τάφο.
- - -
To: [...]@ee.duth.gr, From: Petros Zimourtopoulos @ee.duth.gr, Sent: Tuesday, February 24, 2009 9:04 AM, Subject: Re:...
Ευχαριστώ [...].
Αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Υποθέτω πως δεν πρέπει να αισθάνομαι άσχετος. Με αυτά που λες όμως με ενθαρρύνεις να πάω να τα διαβάσω.
Αλλά να ... δηλώσω προηγουμένως την έντονη "προσωπική" αντιπάθειά μου για τον οποιονδήποτε πανεύκολο χαρακτηρισμό όλων των πραγματικά δύσκολων και καυτών θεμάτων ως "προσωπικών". Γιατί; Επειδή αναλαμβάνει δηλαδή από μόνο του ένα "πρόσωπο" να τα αντιμετωπίσει, αντί να "αποπροσωποποιηθεί μαζικοποιούμενος", κι έτσι όλοι οι άλλοι, οι "μαζικοποιημένοι απρόσωποι", πεισμώνουν, και υπερασπιζόμενοι βλακωδώς τις επιλογές που έκαναν στα 15 τους, αντί να σπεύσουν να βοηθήσουν, κάθονται απέξω κάνοντας χάζι και στοιχηματίζοντας πόσο γρήγορα θα φάει το "πρόσωπο" τα μούτρα του;
Μα αυτό, όχι απλώς και μόνον δεν είναι "το αγωνιστικώς πρέπον", είναι βαθύτατα υποκριτικό.
Όσο δε για τον καπετάνιο "μου"; Χε! Χε! Του τα είπα δημόσια. Και βέβαια τα πολλά περισσότερα του τα είπα κατ' ιδίαν.
Πέτρος
- - -
- Πέτρος Ζιμουρτόπουλος