Οι "Αποδείξεις"

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Re: Οι "Αποδείξεις"

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 14 Μαρ 2009, 15:51

μπραβο και παλι μπραβο vgs! περιττο να σου πω ομως οτι αν ερχοσουν στις συνελευσεις ή αν ειχες διαβασει το καλειδοσκοπειο θα τις ειχες τις αποδειξεις που ζητας καιρο τωρα.. εχει γινει ουκ ολιγες φορες θεμα για αυτο και μαλιστα ειχα διαβασει και την οδηγια στο αμφιθεατρο. μαλιστα αυτη που διαβαζα εγω ειχε και σφραγιδα.. ενω εσυ προτιμισες να μας δειξεις ενα ανυπογραφο εγγραφο για να βαλεις ολες τις παραταξεις στο ιδιο τσουβαλι.. καλο θα ειναι ή να μας πεις σε ποια παραταξη αναφερονται οι αποδειξεις που προσκομιζεις ή να τις βγαλεις γιατι αφηνεις υπονουμενα για ολους ενω η οδηγια που εχεις στα χερια σου αναφερεται σε μια.. και αν θυμαμαι καλα απο τις τοσες εγγραφες που εχω κανει μια χαρα πολιτικα μιλαγα και μαλιστα κατηγορηθηκα και γιαυτο.. οτι αναλωνομαι στο τι εχει πετυχει η παραταξη που ανηκω αντι να βοηθαω στην εγγραφη τους, ή να τους ενημερωνω για το καταστατικο του ΣΦ.

και με καθε χιουμοριστικη διαθεση να πω οτι εισαι ετοιμος για τον ευαγγελατο!!
papadrikos
Full Member

Δημοσίευσηαπό v-g-s » 14 Μαρ 2009, 16:20

papadrikos έγραψε:μπραβο και παλι μπραβο vgs! περιττο να σου πω ομως οτι αν ερχοσουν στις συνελευσεις ή αν ειχες διαβασει το καλειδοσκοπειο θα τις ειχες τις αποδειξεις που ζητας καιρο τωρα.. εχει γινει ουκ ολιγες φορες θεμα για αυτο και μαλιστα ειχα διαβασει και την οδηγια στο αμφιθεατρο. μαλιστα αυτη που διαβαζα εγω ειχε και σφραγιδα.. ενω εσυ προτιμισες να μας δειξεις ενα ανυπογραφο εγγραφο για να βαλεις ολες τις παραταξεις στο ιδιο τσουβαλι.. καλο θα ειναι ή να μας πεις σε ποια παραταξη αναφερονται οι αποδειξεις που προσκομιζεις ή να τις βγαλεις γιατι αφηνεις υπονουμενα για ολους ενω η οδηγια που εχεις στα χερια σου αναφερεται σε μια.. και αν θυμαμαι καλα απο τις τοσες εγγραφες που εχω κανει μια χαρα πολιτικα μιλαγα και μαλιστα κατηγορηθηκα και γιαυτο.. οτι αναλωνομαι στο τι εχει πετυχει η παραταξη που ανηκω αντι να βοηθαω στην εγγραφη τους, ή να τους ενημερωνω για το καταστατικο του ΣΦ.

και με καθε χιουμοριστικη διαθεση να πω οτι εισαι ετοιμος για τον ευαγγελατο!!

Έχεις την εντύπωση συνάδελφε ότι εγώ αυτή τη στιγμή το παίζω Ευαγγελάτος? Ότι τα ανέβασα για να ακούσω "μπράβο"? Αυτά τα χαρτιά αγαπητέ υπαρχουν εδώ και χρόνια στο ίντερνετ, πολλοί από εμάς όμως αγνοούσαν την ύπαρξή τους. Δεν έκανα εγώ τη "μεγάλη ανακάλυψη". Ούτε όπως λες τις ήθελα τις "αποδείξεις" αυτές και τις έψαχνα μετά μανίας. Κρίση,ματάκια και αυτάκια έχω οπότε γνώριζα εδώ και καιρό τι παίζει. Δεν χρειαζόντουσαν αυτά τα χαρτιά για να με επιβεβαιώσουν. Το ότι εσείς γνωρίζατε ήδη την ύπαρξη των όσων επισύναψα, "βαραίνει" εσάς, γιατί θα μπορούσατε να ενημερώσετε όχι μόνο στην συνέλευση(στην οποία ανάθεμα και αν ακούγεται τι λέτε με τη "χάβρα" που γίνεται) και στο περιοδικό που εκδίδει η παράταξή σας ("Καλειδοσκόπιο") αλλά και εδώ στο forum, από το οποίο και ενημερώνονται αρκετοί από τους φοιτητές του τμήματός μας. Θα το πω για τελευταία φορά γιατί καταντάω κουραστικός. "Στόχος μου δεν ήταν να "ξεμπροστιάσω" συγκεκριμένη παράταξη". Δεν έβαλα κανέναν σε κανένα τσουβάλι. Εγώ απλά και χωρίς κανένα σχόλιο, πάντα σύμφωνα με τους όρους του forum, επισύναψα αυτά που βρήκα για να ενημερωθούν οι συμφοιτητές μου. Όποιος ενδιαφέρεται ψάχνει για τα περαιτέρω. Tώρα αν έσενα και την παράταξη που ανήκεις νιώθεις ότι δεν σας αγγίζουν αυτά και κανείς δεν μπορεί να συμπεράνει, αφού δεν έχετε δώσει ανάλογη αφορμή, ότι τα παραπάνω έγγραφα δεν αφορούν εσάς, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα και κανέναν. Αλλά όπως λένε "όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται" ..
Κανείς δ απαγορεύει σ κανέναν ν παλεύει γι αυτά π επιθυμεί,ο καθένας μπορεί ν απαγορέψει όμως στ καθένα ν παλέψει γ κάτι,όταν τ μέσα π ο δεύτερος χρησιμοποιεί αγγίζουν κ ξεπερνούν τ όρια π γραπτοί κ άγραφοι νόμοι θεσπίζουν σ'αυτήν τν χώρα.
v-g-s
Newbie

Δημοσίευσηαπό Stokos » 14 Μαρ 2009, 16:24

v-g-s έγραψε:Αυτά τα χαρτιά αγαπητέ υπαρχουν εδώ και χρόνια στο ίντερνετ, πολλοί από εμάς όμως αγνοούσαν την ύπαρξή τους. Δεν έκανα εγώ τη "μεγάλη ανακάλυψη".

http://gmargari.wordpress.com/category/Φοιτητικά-Καρκινομματα/ ;)
Stokos

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 14 Μαρ 2009, 17:10

βρε συ μην εκνευριζεσαι.. δεν σε ειρωνευτικα. ισα ισα που συμφωνησα με οσα λες. ο καθενας εχει τα δικα του μεσα να κανει κατι γνωστο. για μενα η γενικη συνελευση εχει μεγαλυτερη προσελευση απο το φορουμ οπως επισης και το καλειδοσκοπειο εχει 1500 αντιτυπα.. ασε που αν εγραφα εγω κατι τετοιο εδω μεσα θα ηταν κακοβουλη αντιπολιτευση ενω απο σενα ειναι κοινωνικη κριτικη.
papadrikos
Full Member

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 14 Μαρ 2009, 17:24

papadrikos έγραψε: μαλιστα αυτη που διαβαζα εγω ειχε και σφραγιδα.. ενω εσυ προτιμισες να μας δειξεις ενα ανυπογραφο εγγραφο για να βαλεις ολες τις παραταξεις στο ιδιο τσουβαλι.. καλο θα ειναι ή να μας πεις σε ποια παραταξη αναφερονται οι αποδειξεις που προσκομιζεις ή να τις βγαλεις γιατι αφηνεις υπονουμενα για ολους ενω η οδηγια που εχεις στα χερια σου αναφερεται σε μια..

Όχι βέβαια. Δε θα ονοματιστεί καμία παράταξη για το τι κάνει. Είπα και ξαναλέω ότι το φόρουμ δεν εξυπηρετεί σκοπούς διαφήμισης και δυσφήμισης καμίας παράταξης. Και όχι, δε θα κατεβούν αυτά επειδή δεν ονοματίζουν καμία παράταξη. Ακριβώς για αυτόν το λόγο είναι "όρθια" ακόμα. Γιατί δεν ονοματίζουν κανέναν. Ο καθένας έχει τη δικιά του υπεύθυνη κρίση να κρίνει αν αυτό το κάνει μία παράταξη συγκεκριμένη, οι μισές ή όλες πχ. Επίσης, για να το πάμε και γενικότερα, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του αν μια δήλωση θα την πάρει "αμάσητη" ή θα την επεξεργαστεί κατά το πώς πιστεύει καλύτερα. Το φόρουμ έχει σκοπό την ενημέρωση και όχι τη μεροληψία. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Να προσθέσω επίσης το ότι, επειδή κάποιος που ανήκει σε μια παράταξη Α μπορεί να δηλώσει ότι η παράταξη Α δεν ακολουθεί τέτοιες τακτικές, για μένα δε σημαίνει ότι και η δήλωση αυτή αποτελεί ψεύδος ή αλήθεια 100%. Για παράδειγμα, στο δικό μου μυαλό τώρα, αν ήμουν μέλος μιας τέτοιας παράταξης που ακολουθεί τέτοιες τακτικές, αλλά δεν έχουν βρεθεί αποδείξεις, και έβλεπα μια μερίδα ανθρώπων να κάνει το συλλογισμό: "αφού το κάνει η μία παράταξη, γιατί να μην το κάνει και μια άλλη - όλες", θα δοκίμαζα να το αποτρέψω για να μην έχω χασούρα πιθανών μελών που θα έπεφτε στα μάτια τους η παράταξή μου. Πώς θα το έκανα αυτό; Θα έλεγα ψέματα, ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μπορεί κανείς να αποδείξει το αντίθετο των λεγόμενών μου σε μια τέτοια περίπτωση; Αφού δεν υπάρχουν αποδείξεις, τότε είμαι καλυμμένος. Κι όσοι πιστοί προσέλθετε.

Αυτό δεν αποκλείει το γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνεται, επαναλαμβάνω στα δικά μου μάτια. Δεν αποκαλώ κανέναν ψεύτη, απλά δεν μπορώ να δεχτώ, με τα δικά μου μάτια, απλές τέτοιες δηλώσεις. Πολύ πιθανό να μην το μάθω ποτέ (στα σίγουρα). Αλλά κανείς δεν μπορεί να μου απαγορέυσει να έχω ενδοιασμούς.
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 16 Μαρ 2009, 15:25

JimMichael έγραψε:Αυτό δεν αποκλείει το γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνεται, επαναλαμβάνω στα δικά μου μάτια. Δεν αποκαλώ κανέναν ψεύτη, απλά δεν μπορώ να δεχτώ, με τα δικά μου μάτια, απλές τέτοιες δηλώσεις. Πολύ πιθανό να μην το μάθω ποτέ (στα σίγουρα). Αλλά κανείς δεν μπορεί να μου απαγορέυσει να έχω ενδοιασμούς.

απλα να επισημανω οτι πριν 8 χρονια στη σχολη αυτη που ειμαστε ειχε κατηγορηθει συγκεκριμενη παραταξη οτι κατα τη διαρκεια των εγγραφων επαιρνε τα πασο απο τους πρωτοετεις και τα εβγαζε φωτοτυπια (εξυπηρετόντας το φακελωμα) και ειχε γινει και τρομερος ντορος. επισης αν καποιος φοβαται ή εχει λερωμενη τη φωλια του δεν προκαλει με το να βγαλει στη φόρα τετοια εγγραφα. αλλα για να μην βασιστειται στην καλη σας πιστη για το κατα ποσο ειμαι φερεγγυος σε οσα λεω απλα να πω οτι μεχρι προτεινος η πασπ δεν ειχε κεντρικο οργανο, ενω ο προεδρος του πασοκ ειχε διαλυσει και τη νεολαια. που σημαινει οτι χωρις κεντρικο οργανο δεν γινεται να υπαρχει και κεντρικη οδηγια. οπως επισης αποδειξη ειναι οτι υπαρχουν πασπ που απο πανεπιστημιο σε πανεπιστημιο αποκλινουν καπως. κατι που επισης αποδεικνυει οτι δεν υπαρχει κεντρικη οδηγια. και γιαυτο οι αποφασεις περνωνται απο τις κατα τοπους ολομειες. (δεν κανω διαφημιση ή δυσφημιση καποιας παραταξης. απλα παραθετω γεγονοτα.)
papadrikos
Full Member

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 16 Μαρ 2009, 19:07

Ok, μπορεί να συνεχιστεί το θέμα αυτό σκάβοντας συνεχώς για παραταξιακές "βρομιές", που κατά τη γνώμη δε θα καταφέρουν κάτι παραπάνω από τις ήδη διαμορφωμένες γνώμες.

Επίσης, μιας και το ανέφερες
papadrikos έγραψε: επισης αν καποιος φοβαται ή εχει λερωμενη τη φωλια του δεν προκαλει με το να βγαλει στη φόρα τετοια εγγραφα.

κάτι τέτοιο δεν αποτελεί κανόνα, καθώς υπάρχουν άλλοι άνθρωποι με ένα σκεπτικό του στυλ: "πώς να αποδείξω ότι είμαι αθώος ενώ είμαι ένοχος; χμμμ, τι θα έκανε ένας αθώος για να αποδείξει ότι είναι αθώος;
papadrikos έγραψε: επισης αν καποιος φοβαται ή εχει λερωμενη τη φωλια του δεν προκαλει με το να βγαλει στη φόρα τετοια εγγραφα.
, άρα μπορώ να το κάνω κι εγώ, καθώς πολλοί θα υποθέσουν ότι δεν έχω λερωμένη φωλιά για να κάνω κάτι τέτοιο. Άρα, βγήκα αθώος." Είναι ένα παράδειγμα, δεν είναι κατηγορία. Απλά δείχνω πως υπάρχουν πολλοί τρόποι σκέψης.

papadrikos έγραψε: αλλα για να μην βασιστειται στην καλη σας πιστη για το κατα ποσο ειμαι φερεγγυος σε οσα λεω

Μπορείς να μου πεις γιατί επιμένεις όλη την ώρα να απολογείσαι εσύ προσωπικά μια και κανένας δεν κατηγόρησε εσένα προσωπικά; Εγώ, τουλάχιστον, δεν είδα κανέναν να λέει: "ο papadrikos δεν είναι φερέγγυος". Και γιατί επιμένεις να απολογείσαι εκ μέρους της παράταξης που υποστηρίζεις; Κατηγόρησε κανείς καμία συγκεκριμένη παράταξη και δεν το είδα; Κατηγόρησε κανείς την παράταξη που υποστηρίζεις εσύ συγκεκριμένα και δεν το είδα; Στο φόρουμ γραφτήκαμε όλοι για να δηλώνουμε την προσωπική μας άποψη, όχι την άποψη μιας οργάνωσης/συλλόγου (όπως θες πες το) που υποστηρίζουμε. Κι εγώ είμαι γραμμένος στο σύλλογο φοιτητών Κρήτης. Τον υποστήριξα ποτέ; Μίλησα ποτέ εκ μέρους του; Και μη μου πεις ότι δεν υπήρχε κάποιο θέμα που να τον αφορά, γιατί ξέρεις ότι δε θα μιλούσα ποτέ σαν αντιπρόσωπός του. Εδώ γράφτηκα ως JimMichael, όχι ως "melosfoithtikoukrhtikousyllogoy". Οπότε λοιπόν, γιατί καίγεσαι να απολογηθείς για κάτι που κανείς δε σε κατηγόρησε; Μπορείς να σχολιάσεις το "καίγεσαι" ότι δε σε αντιπροσωπεύει, αλλά δεν έχω όρεξη να παίξω με τις λέξεις. Και μια και το σκέφτηκα κι αυτό, ας το ξαναδιατυπώσω: γιατί απολογείσαι για κάτι που κανείς δε σε κατηγόρησε;

Πράγματα που με φέρνουν στο να πω τα παρακάτω. Τα λόγια σου ήταν:
papadrikos έγραψε:απλα να πω οτι μεχρι προτεινος η πασπ δεν ειχε κεντρικο οργανο, ενω ο προεδρος του πασοκ ειχε διαλυσει και τη νεολαια. που σημαινει οτι χωρις κεντρικο οργανο δεν γινεται να υπαρχει και κεντρικη οδηγια. οπως επισης αποδειξη ειναι οτι υπαρχουν πασπ που απο πανεπιστημιο σε πανεπιστημιο αποκλινουν καπως. κατι που επισης αποδεικνυει οτι δεν υπαρχει κεντρικη οδηγια. και γιαυτο οι αποφασεις περνωνται απο τις κατα τοπους ολομειες. (δεν κανω διαφημιση ή δυσφημιση καποιας παραταξης. απλα παραθετω γεγονοτα.)

Εντάξει δε θα διαφωνήσω, δε τα γνωρίζω και μιας και είσαι μέλος της παράταξης αυτής, τα ξέρεις από πρώτο χέρι. Μπορώ όμως να τα σχολιάσω. Κεντρικές οδηγίες δεν υπάρχουν, αλλά έρευνα για το πώς κινούνται οι ομώνυμες παρατάξεις υπάρχει ε; Αναρωτιέμαι γιατί... Θα το απαντήσω χαζά. Εγκυκλοπαιδικές γνώσεις όταν δεν έχουμε τι να κάνουμε. Εγώ για παράδειγμα παίζω video games, άλλος παίζει μπάλα, άλλος μπάσκετ και προφανώς κάποια άλλη μερίδα ατόμων ερευνά πώς κινούνται οι ομώνυμες παρατάξεις με αυτήν που υποστηρίζει.
Κι εφόσων κεντρική οδηγία δεν υπάρχει, δεν υπάρχουν και παρόμοιες οδηγίες (αφού θα ήταν κεντρικές) με αυτές που παρουσιάστηκαν παραπάνω. Κατά έναν περίεργο τρόπο όμως η παράταξη που υποστηρίζεις κάθε χρόνο το Σεπτέμβρη γεμίζει με τραπεζάκια την είσοδο του πανεπιστημιακού χώρου με σκοπό να βοηθήσει τους νεοεισαχθέντες με την εγγραφή τους. Φιλανθρωπικό, δε λέω. Αλλά το περίεργο στην τακτική αυτή είναι ότι τέτοιου είδους κίνηση κάνουν μόνο οι παραταξιακοί σύλλογοι (ή πώς στο διάκο λέγεται τέλος πάντων). Η Γέφυρα για παράδειγμα, που είναι ένας φοιτητικός σύλλογος, όπως υποθέτω ότι είναι και η παράταξη που υποστηρίζεις, δεν μαζεύεται το Σεπτέμβρη δίπλα σας, δεν φτιάχνει τραπεζάκια και για να μη μακρυγορώ δεν βοηθάει στις εγγραφές. Μήπως είναι επειδή δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει καινούρια μέλη ή μήπως δεν είναι τόσο φιλάνθρωπη όσο μια παράταξη; Χμμμμ, μπορεί και να ξέχασα ένα ακόμα μήπως.... Ποιός ξέρει; Ίσως μου'ρθει αυτό το τρίτο "μήπως" κάποια στιγμή....

Οι φιλοσοφικές ΜΟΥ αναζητήσεις δεν αφορούν τις πράξεις μιας και μόνο παράταξης, αφορούν όλες τις παρατάξεις. Χρησιμοποίησα μία ως παράδειγμα.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Despoina » 16 Μαρ 2009, 21:34

Απλά πιστεύω ότι τα επισυναπτόμενα δεν αποτελούν απάντηση στα προηγούμενα λεγόμενα των συναδέλφων αλλά είναι κάτι τελείως ανεξάρτητο. Θεμιτή η παρουσία των παρατάξεων κατά την εγγραφή πρωτοετών, στο βαθμό που τους βοηθούν επί της διαδικασίας και κατακριτέα η όποια προσπάθεια φακέλωσης ανυποψίαστων φοιτητών. Από εκεί και πέρα, το να σε ενημερώνουν για πάρτυ και να σου δίνουν σημειώσεις δεν το βρίσκω κακό. ;)
Despoina
Newbie

Δημοσίευσηαπό m.j. » 17 Μαρ 2009, 00:06

papadrikos έγραψε:.. και αν θυμαμαι καλα απο τις τοσες εγγραφες που εχω κανει μια χαρα πολιτικα μιλαγα και μαλιστα κατηγορηθηκα και γιαυτο.. οτι αναλωνομαι στο τι εχει πετυχει η παραταξη που ανηκω αντι να βοηθαω στην εγγραφη τους, ή να τους ενημερωνω για το καταστατικο του ΣΦ.

μάλλον έκανες κάτι τέτοιο πολυ καιρό πριν γιατί αν σε εμάς είχες μιλήσει για πολιτικά,δεν θα σε είχαμε ανεχτεί πάνω από το κεφάλι μας ούτε εσένα ούτε την ...βοήθεια σου,γιατί αδαείς όπως είμασταν θα μας βοηθούσες να καταλάβουμε κατευθείαν τι τοπίο επικρατεί αν πολιτικολογούσες έστω και λίγο και δεν θα πιστεύαμε λαθεμένα στην αγνή σας εξυπηρετική διάθεση.

πάνε εκείνα τα χρόνια.
peace just wanted to be free.
m.j.
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 17 Μαρ 2009, 15:08

JimMichael έγραψε:Μπορείς να μου πεις γιατί επιμένεις όλη την ώρα να απολογείσαι εσύ προσωπικά μια και κανένας δεν κατηγόρησε εσένα προσωπικά; Εγώ, τουλάχιστον, δεν είδα κανέναν να λέει: "ο papadrikos δεν είναι φερέγγυος". Και γιατί επιμένεις να απολογείσαι εκ μέρους της παράταξης που υποστηρίζεις; Κατηγόρησε κανείς καμία συγκεκριμένη παράταξη και δεν το είδα; Κατηγόρησε κανείς την παράταξη που υποστηρίζεις εσύ συγκεκριμένα και δεν το είδα;

οταν καποιος μιλαει ''για παραταξεις'' βαζει στο ιδιο σακι ολες τις παραταξεις οποτε απευθυνεται και στην παραταξη που ανηκω. δεν ξερω αν εσυ μπαινεις σε ενα συλλογο - οργανωση για πλακα αλλα εγω μπαινω γιατι με εκφραζει και πλεον εχω φτασει σε σημειο να διαμορφωνω σε μεγαλο μερος τις αποψεις του και τις πρακτικες του. οποτε αν καποιος κατηγορει μαζι με τις ''παραταξεις'' και τη δική μου τοτε ναι, με κατηγορει προσωπικα. αν καποιος μπαινει σε ενα συλλογο και τον εκφραζει μονο οταν ειναι σε διαδικασιες του συλλογου αυτου ενω οταν μιλαει στο φορουμ οι αποψεις του διαφερουν ή ειναι υποκριτής ή δεν ξερει γιατι μπήκε στην οργανωση που μπηκε. εδω μιλαω σαν papadrikos αλλα αυτο δε σημαινει οτι οι αποψεις μου αλλαζουν και διαφερουν σημαντικα απο αυτες της παραταξης που ανηκω.

papadrikos έγραψε:απλα να πω οτι μεχρι προτεινος η πασπ δεν ειχε κεντρικο οργανο, ενω ο προεδρος του πασοκ ειχε διαλυσει και τη νεολαια. που σημαινει οτι χωρις κεντρικο οργανο δεν γινεται να υπαρχει και κεντρικη οδηγια. οπως επισης αποδειξη ειναι οτι υπαρχουν πασπ που απο πανεπιστημιο σε πανεπιστημιο αποκλινουν καπως. κατι που επισης αποδεικνυει οτι δεν υπαρχει κεντρικη οδηγια. και γιαυτο οι αποφασεις περνωνται απο τις κατα τοπους ολομειες. (δεν κανω διαφημιση ή δυσφημιση καποιας παραταξης. απλα παραθετω γεγονοτα.)

Κεντρικές οδηγίες δεν υπάρχουν, αλλά έρευνα για το πώς κινούνται οι ομώνυμες παρατάξεις υπάρχει ε; Αναρωτιέμαι γιατί... Θα το απαντήσω χαζά. Εγκυκλοπαιδικές γνώσεις όταν δεν έχουμε τι να κάνουμε. Εγώ για παράδειγμα παίζω video games, άλλος παίζει μπάλα, άλλος μπάσκετ και προφανώς κάποια άλλη μερίδα ατόμων ερευνά πώς κινούνται οι ομώνυμες παρατάξεις με αυτήν που υποστηρίζει.

φανταζομαι πως περα απο τη μπαλα και το μπασκετ και εσυ και ο καθενας αλλος θα ασχολειται με την ''ερευνα'' των θεσεων των παραταξεων όταν μιλαει με φιλους του απο αλλα πανεπιστημια και βλεπει πως εκει ισως να κατεβασαν καταληψη ενω εδω οχι, εκει λενε να κλεισουν τα ΚΕΣ ενω εδω να μην τους αναγνωριστουν επαγγεματικα δικαιωματα. που ειναι το μεμπτο σε αυτο; οσοι ειναι σε παραταξεις να μη μιλανε με παιδια απο αλλα πανεπιστημια ειδαλως θα εχουν κεντρικη γραμμη; ξερω και τι κατεβασε και διαφορετικη οργανωση απο τη δικη μου σε αλλη πολη. και με αυτους την ιδια γραμμη εχουμε;

Αλλά το περίεργο στην τακτική αυτή είναι ότι τέτοιου είδους κίνηση κάνουν μόνο οι παραταξιακοί σύλλογοι (ή πώς στο διάκο λέγεται τέλος πάντων). Η Γέφυρα για παράδειγμα, που είναι ένας φοιτητικός σύλλογος, όπως υποθέτω ότι είναι και η παράταξη που υποστηρίζεις, δεν μαζεύεται το Σεπτέμβρη δίπλα σας, δεν φτιάχνει τραπεζάκια και για να μη μακρυγορώ δεν βοηθάει στις εγγραφές. Μήπως είναι επειδή δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει καινούρια μέλη ή μήπως δεν είναι τόσο φιλάνθρωπη όσο μια παράταξη;

[/quote]

τα τραπεζακια οπως και τα παρτυ όπως και οι εκδρομες ειναι για να γνωρισεις καινουρια ατομα και να αποκτησεις ερισμα για να τους μιλησεις για αυτα που πιστευεις. εχει να κανει με την προσελκυση νεων μελων στην οργανωση και αν δεν τον κανει η γεφυρα δε φταιω εγω. ισως και θα επρεπε να το κανει. οι κυπριοι παντως το εχουν κανει κατα καιρους και εχουν μοιρασει και οδηγους πολης.

συνήθως αυτο που επικρατει ειναι οτι ολοι ειναι αθωοι μεχρι αποδειξεως του εναντίου, αλλα μαλλον για σενα πρεπει ολοι να αποδυκνειουν την αθωοτητα τους για να μη θεωρηθουν ενοχοι. και ακομα και οταν το κανουν βρισκεις χωρο να τους αμφισβητήσεις. η δικη μου απορια με τη σειρα μου ειναι για πιο λογο αυτή η προκαταληψη;
papadrikos
Full Member

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 17 Μαρ 2009, 17:38

Κρητικός δεν είμαι. Όμως συμπαθώ πάρα πολύ τους κρητικούς, οι δυο καλύτεροί μου φίλοι είναι κρητικοί. Όταν μιλάω εγώ ως JimMichael ή και με το κανονικό μου όνομα αν θες, ξέρουν όλοι ότι μιλάω για τον εαυτό μου και τις προσωπικές μου απόψεις. Κι αυτό γιατί κάνω ακριβώς αυτό που λες. Γιατί δηλαδή έχω προσωπική γνώμη προσπαθώντας να μην παίρνω "αμάσητα" αυτά που θα μου πει ένας σύλλογος στον οποίο είμαι γραμμένος. Ακριβώς επειδή είμαι γραμμένος, δε σημαίνει ότι πλέον αφήνω τα πάντα στα χέρια αυτών που τον διοικούν. Παράλληλα είμαι Παναθηναϊκός, αλλά επειδή ο κ. Αντωνίου θεώρησε τον Souza ως έναν επιθετικό που χρειαζόταν η ομάδα το καλοκαίρι, δε σημαίνει ότι εγώ συμμερίστηκα την άποψη και φώναζα "Πανάθα ολέ, ζήτω ο Souza". Από την αρχή έκραζα τον Παναθηναϊκό για αυτόν τον παίχτη (που όπως αποδείχτηκε έφυγε τα Χριστούγεννα γιατί δεν έκανε, για όσους/όσες δε γνωρίζουν το περιστατικό). Όπου Παναθηναϊκός βάλε σύλλογος κι όπου παίχτης βάλε απόφαση. Με κάνει υποκριτή να έχω μια άλλη άποψη που κατά τα δικά μου κριτήρια είναι πιο σωστή; Ή το σωστό κατά τα λεγόμενά σου είναι να μην πηγαίνω ποτέ κόντρα στις αποφάσεις ενός συλλόγου, όσο κι αν έχω άλλη άποψη τεκμηριωμένη; Την υπογραφή μου και το... αμάξι μου τα... παρκάρω εκεί που εγώ πιστεύω ότι είναι το καλύτερο. Απεναντίας, δεν δήλωσα ποτέ αν εσύ τη δικιά σου υπογραφή την "πάρκαρες" σε "θέση αναπήρων". Σ'ευχαριστώ για την πρώτη κίνηση στις "προσβολές". Αλλά εγώ δε θα προσβάλω.

Ναι απευθύνομαι ΚΑΙ στην παράταξη που ανήκεις. Το ότι διαμορφώνεις ένα μεγάλο μέρος των απόψεών της δε σημαίνει ότι διαμορφώνεις τα πάντα. Άρα αν κατηγορήσω εγώ την παράταξη αυτή, δεν παίρνεις εσύ ΟΛΟ το άδικο. Μπορεί να μην πάρεις και τίποτα από το άδικο γιατί μπορεί το συγκεκριμένο σημείο να μην πέρασε από τα δικά σου χέρια, να μην είχες λόγο πάνω στο θέμα, όποια άλλη τέτοια υπόθεση υπάρχει τέλος πάντων. Επιμένεις να το κάνεις προσωπικό το θέμα λοιπόν; Όπου βλέπω την παράταξη που υποστηρίζεις να βλέπω και το όνομά σου δίπλα; Εντάξει, ας το κάνουμε με τον δικό σου τρόπο. Όπου βλέπω το όνομά σου, θα βλέπω και την παράταξή σου δίπλα. Και νομίζω ότι αυτό ήδη γίνεται... Όχι από μένα, εγώ ήμουν ενάντια σε αυτό από την αρχή και το ξέρεις. Αλλά πλέον δε θα'μαι ούτε εγώ, γιατί είναι δική σου επιλογή.

Εγώ όταν μιλάω με φίλους μου από άλλα πανεπιστήμια, αφού τους ρωτήσω τι κάνουν και πώς πάνε, αν μείνει χρόνος, θα τους ρωτήσω αν έχουν κι αυτοί κατάληψη, αν συμφωνούν με την κατάληψη ή όχι, αν γνωρίζουν κάτι παραπάνω από τις φήμες που κυκλοφορούν για μια απόφαση, για μια παράγραφο απόφασης και τέτοια συναφή. Δε θα ρωτήσω για το πώς κινούνται οι παρατάξεις. Δε με απασχολεί, καθώς τις έχω ήδη απορρίψει στο μυαλό μου. Το γιατί είναι εκτός θέματος.

Όσο για τα υπόλοιπα, δηλαδή το αν μιλάς με φίλους σημαίνει κεντρική οδηγία/τι έκανε ο Κυπριακός Σύλλογος (ή πώς λέγεται και πάλι δε θυμάμαι)/οι εκδηλώσεις με σκοπό τη γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων και όλα αυτά τέλος πάντων που ανέφερες, μου φέρνουν κάτι σε στυλ έκθεσης της 2ας και 3ης λυκείου. Όπου γράφαμε για ένα πρόβλημα και είχαμε σαν στάνταρ τι επιπτώσεις θα'χει στην κοινωνία, στο περιβάλλον, δεν τα θυμάμαι τα άλλα αλλά το έπιασες το νόημα. Όπως είχα δει σε μια ταινία, είχε βγει για υποψηφιότητα ο Chris Rock για πρόεδρος, που υποδυόταν έναν χαρακτήρα ενός απλού καθημερινού ανθρώπου. Οι "πραγματικοί" πολιτικοί σε μια ερώτηση: "τι θα κάνατε για να σταματήσετε το κάπνισμα στις νεαρές ηλικίες;" θα απαντούσαν όπως απαντάς εσύ τώρα, με επιφανειακά επιχειρήματα, θα έλεγαν για σεμινάρια σε γονείς (το ίδιο θα γράφαμε και στις εκθέσεις) και οπτικοακουστικό υλικό που να προβάλλεται στα σχολεία και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Κλαπ κλαπ κλαπ. Ο δε Chris Rock απάντησε: "τράβα ένα χαστούκι στον πιτσιρικά όταν τον δεις με το τσιγάρο στο στόμα να δεις αν θα το ξαναβάλει στο στόμα του". Ωωωωω, θεέ μου, τι απάνθρωπο ε; Μπα, εμένα μ'άρεσε σαν ιδέα. Γιατί; γιατί κι εγώ έτρωγα χαστούκια μικρός όταν έκανα πατάτες, δε βγήκα εγκληματίας ή όποια άλλη "ψυχολογική" φαφαρολογία μας ερχόταν στο μυαλό να γράψουμε στην έκθεση με ένα τέτοιο θέμα.

Και για να τελειώνω, επειδή θεωρώ και το επάγγελμα του ψυχοθεραπευτή άχρηστο μιας και ψυχολογώ ο ίδιος άνετα τις καταστάσεις μου όπως μπορούν να κάνουν και οι φίλοι μου για μένα (λέγεται φιλία το να ενδιαφέρεσαι για τα προβλήματα του φίλου σου και να τα συζητάς μαζί του), με βάση το πώς έκρινα τον εαυτό μου όταν μου λέγαν ότι έκανα κάποιο λάθος κι εγώ το αρνιόμουν παραθέτοντας ένα κάρο άχρηστα επιχειρήματα, δε σημαίνει ότι δεν έκανα λάθος. Κάπως έτσι βλέπω και τα επιχειρήματα αυτά. Γιατί από πότε το τζάμπα αλκοόλ, που στους νέους πάντα μεταφράζεται ως: "γιούπι θα μεθύσω χωρίς να δώσω φράγκο" λίγο πριν να βγεί έξω σε ένα από αυτά τα πάρτυ και την επόμενη μέρα θα μεταφραστεί ως: "γιούπι μέθυσα χωρίς να δώσω φράγκο, αλλά πονάει το κεφάλι μου, δεν πειράζει θα περάσει, να'ναι καλά το ντεπόν και η γυροΐνη", έχει να κάνει με έρισμα πραγματικών ανταλλαγών απόψεων;

Και εδώ να κάνω και μια παράθεση επιτέλους:
papadrikos έγραψε:συνήθως αυτο που επικρατει ειναι οτι ολοι ειναι αθωοι μεχρι αποδειξεως του εναντίου, αλλα μαλλον για σενα πρεπει ολοι να αποδυκνειουν την αθωοτητα τους για να μη θεωρηθουν ενοχοι. και ακομα και οταν το κανουν βρισκεις χωρο να τους αμφισβητήσεις. η δικη μου απορια με τη σειρα μου ειναι για πιο λογο αυτή η προκαταληψη;

Κι εγώ όταν ήμουν 5 χρονών έψαχνα να δω πώς θα κάνω τον κόσμο καλύτερο. Σε τέτοιες ηλικίες κολλάει η φράση: "συνήθως αυτό που επικρατεί είναι ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου". Να μην πω όλοι αλλά να πω οι περισσότεροι εκτός από μένα την πεποίθηση αυτήν την εγκατέλειψαν εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς μέχρι πριν λίγο καιρό (μιλάω για λίγους μήνες) εγώ την κρατούσα ακόμα και έβλεπα ότι μόνο εγώ προσπαθούσα, όλοι οι άλλοι κάναν απλά ότι ήταν καλύτερο για τον εαυτό τους. Τώρα πλέον κι εγώ αυτό κάνω. Και όλοι πλέον έχουν κάτι να κρύψουν πίσω από μια πράξη καλοσύνης. Η καλοσύνη έχει το νόημα ότι κάνεις κάτι καλό για τον άλλο ακόμα κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ζημιωθούν τα προσωπικά σου συμφέροντα. Αλλά καλοσύνη και προώθηση προσωπικών συμφερόντων δεν βγάζουν το νόημα ότι ο καλοσυνάτος αυτός άνθρωπος είναι και καλός άνθρωπος, απλά κάτι επιδιώκει με πλάγιο τρόπο, το οποίο θα διαπιστωθεί εν καιρώ. Πόσο απέχει αυτό που είπα από την καθημερινότητα; Εγώ πάντως αυτό το βλέπω καθημερινά μπροστά μου - κλονίζεται η εμπιστοσύνη μου. Άρα ναι, όπως το θέτεις, για μένα πρώτα όλοι είναι ένοχοι και μετά γίνονται αθώοι.

Τώρα δίνω το δικαίωμα σε όλους να με λένε καχύποπτο και, με βάση τα πιο πάνω για τα χαστούκια, μέλλοντα ύποπτο για κακοποίηση ανηλίκων. Το λιγότερο που μπορούσα να κάνω - και νομίζω το έκανα - ήταν να εξηγήσω μέχρι και την έσχατη λεπτομέρεια τις πεποιθήσεις μου. Αν το μόνο που θα καταλάβει κάποιος αναγνώστης της δημοσίευσης αυτής είναι ότι εγώ είμαι καχύποπτος (όχι ότι ο κόσμος πάει κατά βελζεβούλ) κι ότι εμένα μου αρέσει να ρίχνω σφαλιάρες (κι όχι ότι η ψυχολογικές φαφαρολογίες είναι ίδιες με τα άχρηστα επιχειρήματα που ανέφερα πιο πάνω) τότε εγώ πάω πάσο κι ο papadrikos πασόκ.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 18 Μαρ 2009, 14:24

μαλλον εχουμε διασταση αποψεων. αν εγω διαφωνω με μια οργανωση και τις πρακτικες τις σε μεγαλο βαθμο φεύγω. δεν καθομαι επειδη ετσι μου υπαγορευει το θυμικό μου και απλα διαφωνω. που σημαινει οτι δε δεχομαι ακριτα και αμασητα οσα μου λενε αλλα εχοντας κρινει αυτα που ''μου λενε'' συμφωνω ως επι των πλειστον και γιαυτο ειμαι εκει που ειμαι.. και ειμαι ανακουφισμενος που τουλαχιστον η δικαιοσύνη δεν εχει υιοθετήσει ακομα το δικο σου μοντελο δικαιοσυνης (ολοι ενοχοι μεχρι αποδειξεως του εναντιου) γιατι αλλιως θα επρεπε ολοι να παμε στα δικαστηρια να αποδειξουμε οτι δεν ειμαστε ελεφαντες. ειναι δικαιωμα σου να εισαι καχυποπτος αλλα δε σημαινει οτι αυτο ειναι και το σωστο επειδη το κανεις εσυ, και παραλληλα δε σημαινει πως οι αλλοι δε μπορουν να το κρινουν. (δεν ειχα προθεση να σε προσβαλω σε καποιο επιπεδο και συγγνωμη αν το εκανα με καποιο τροπο)
papadrikos
Full Member

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 18 Μαρ 2009, 16:27

Διάσταση απόψεων έχουμε, συμφωνώ κι εγώ. Γι'αυτό και παραθέτουμε επιχειρήματα ο ένας στον άλλο.

Εγώ δεν είπα ότι διαφωνώ σε μεγάλο βαθμό με κάποια οργάνωση και συνεχίζω να είμαι μέλος της, απλά είπα ότι επειδή είμαι σε μια οργάνωση δε σημαίνει ότι θα συμφωνώ πάντα με αυτήν. Άλλο το ένα άλλο το δύο. Επίσης άλλο η δικαιοσύνη και άλλο η ανθρώπινη συμπεριφορά. Η δικιά μου άποψη λέει ότι εκτός από τους γραπτούς υπάρχουν και οι άγραφοι νόμοι. Και οι άγραφοι νόμοι πολλές φορές αποκαλούνται και ως ηθική. Κι επειδή εγώ συνηθίζω να ελέγχω και τα δύο, γι'αυτό τους βγάζω όλους ένοχους όπως λες. Αλλά όπως επίσης είπες, αυτή είναι δικιά μου άποψη, κι αφού τη δημοσιεύω, μπορεί να κριθεί, δεν είπα το αντίθετο. Εγώ απλά κάλυψα όλα τα "γιατί" μου κι από εκεί και πέρα το αφήνω στην κρίση του καθενός αν θα συμφωνήσει ή όχι. Δεν την παρούσιασα τόσο τραγικά βέβαια, ώστε να χρειάζονται όλοι να αποδείξουν αν είναι ελέφαντες. Θα μπορούσαν όλοι όμως, όχι σε δικαστήριο αλλά στις καθημερινές τους διαπροσωπικές σχέσεις, να αποδείξουν ότι συμπεριφέρονται ανθρώπινα και όχι ύπουλα. Τέλος πάντων, εξιδανικευμένος κόσμος αυτός στον οποίο πίστευα κάποτε. Και τελικά, πάλι στα δικά μου τα μάτια, επειδή ο κόσμος δεν είναι εξιδανικευμένος, εγώ βγαίνω καχύποπτος κι όχι ο κόσμος ύπουλος... Μην πει κανείς ότι δεν το προέβλεψα...

(Η συγνώμη δεκτή)
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Προηγούμενη

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες