Υποψήφιος Πρόεδρος ο Καθηγητής κ. Β. Τσαουσίδης

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Υποψήφιος Πρόεδρος ο Καθηγητής κ. Β. Τσαουσίδης

Δημοσίευσηαπό pez » 27 Μάιος 2009, 19:56

-

Αγαπητοί φίλοι,

Σας ενημερώνω ότι από την 1η Ιουνίου παραιτούμαι των υποχρεώσεών μου ως Επισκέπτης Καθηγητής στο ΜΙΤ, διακόπτω οριστικά την άδειά μου και επιστρέφω στην Ξάνθη, με σκοπό να συμμετέχω στις εκλογές του τμήματος, ως υποψήφιος Πρόεδρος. Όπως όλοι γνωρίζετε, δεν έχω προσωπικά κίνητρα, "υποχρεώσεις" ή δεσμεύσεις σε κανέναν, ούτε έχω καμιά σοβαρή αντιδικία με κάποιον από εσάς. Έτσι,σεβόμενος την προσωπική μου ιστορία και αξιοπρέπεια, θεωρώ υποχρέωσή μου προς εσάς και τους φοιτητές, στην παρούσα φάση, να συμμετέχω ενεργά στα διοικητικά θέματα του τμήματος. Για την καταλληλότητά μου επικαλούμαι επιπλέον την εμπειρία μου ως καθηγητής σε διάφορα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Αμερικής.

Ο στόχος μου είναι να εγγυηθώ οτι:

1. Κανένας συνάδελφος ή φοιτητής δεν θα διωχθεί, δεν θα αδικηθεί ούτε θα ευνοηθεί εις βάρος άλλων. Κανένα μέλος ΔΕΠ δεν θα μονοπωλήσει διοικητικές θέσεις. Κανένα μέλος ΔΕΠ δεν θα αποκλειστεί από τα διοικητικά δρώμενα. Κανένα μέλος ΔΕΠ δεν θα υποστεί περιορισμό της αυτονομίας του.

2. Θα διαφυλαχτεί η νομιμότητα και η σοβαρότητα στο Τμήμα χωρίς περιττές γραφειοκρατίες

3. Θα βελτιστοποιηθεί το προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα με βάση τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα. Γι αυτό, θα ζητήσω βοήθεια από ειδικούς συναδέλφους εντός και εκτός Πανεπιστημίου καθώς και από τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος.

4. Το Τμήμα θα αναδείξει τις θετικές του δυνάμεις και, με την βοήθεια των μελών ΔΕΠ και των φοιτητών, θα βελτιώσει την ποιότητά του και την εικόνα του στην Ελλάδα και το Εξωτερικό

Θεωρώ ότι το Τμήμα διαθέτει δυναμικό και δυνάμεις για να διακριθεί. Επιπλέον, η Ξάνθη δεν είναι πλέον μια απομονωμένη περιφέρεια αλλά προσελκύει τους καλύτερους φοιτητές και καθηγητές. Τιμώ όλα τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος, όλους τους προηγούμενους Προέδρους του Τμήματος, εκτιμώ όμως ότι είναι η σωστή ώρα να αλλάξουμε προσανατολισμό, να τελειώσει ο εμφύλιος και να πάμε μπροστά. Εκτιμώ ότι αυτό είναι δυνατόν στην παρούσα φάση μόνον εφόσον ο Πρόεδρος είναι αποφορτισμένος από το βαρύ φορτίο των προστριβών του παρελθόντος.

Όπως καταλάβατε, η απόφασή μου δεν είναι προιόν διαβουλεύσεων με συναδέλφους ή με φοιτητές - δεν έχω εξασφαλίσει τη συμφωνία κανενός και προφανώς δεν σκοπεύω να διαπραγματευτώ για να την εξασφαλίσω - η διοίκηση δεν αποτελεί για μένα ούτε όραμα ούτε αυτοσκοπό. Το όραμα και ο αυτοσκοπός είναι να προχωρήσουμε μπροστά και να γράψουμε την ιστορία μας. Αυτό είναι δικαίωμα των φοιτητών και των μελών ΔΕΠ του Τμήματος, κυρίως των νέων.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι, ως Καθηγητές είμαστε δευτερογενείς Πανεπιστημιακοί - οι πρωτογενείς είναι οι Φοιτητές. Επομένως, θα φροντίσω οι φοιτητές να έχουν ουσιαστικό λόγο και όχι διαπραγματευτικό, να εκτελούν τις υποχρεώσεις τους προς το Τμήμα και το Πανεπιστήμιο και επίσης να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους. Ένα τέτοιο δικαίωμα που σήμερα στερούνται είναι η βαθμολόγηση σε αντιστοιχία με τα υπόλοιπα Τμήματα της χώρας και του Εξωτερικού. Ένα άλλο είναι το δικαίωμά τους να γνωρίσουν τη σύγχρονη επιστήμη όσο καλύτερα γίνεται ώστε να μεγιστοποιήσουν την ερευνητική τους ή επαγγελματική τους προοπτική. Και ένα ακόμα είναι, να είναι περήφανοι
για το Τμήμα από το οποίο αποφοίτησαν.

Βασίλης Τσαουσίδης
Καθηγητής ΔΠΘ

-
- Eklogh proedrou - Wednesday, May 27, 2009 3:02 PM - To: DEP EE - Vassilios Tsaoussidis -
- Υποψήφιος Πρόεδρος ο Καθηγητής κ. Β. Τσαουσίδης [Fw] - Wednesday, May 27, 2009 8:45 PM - To: EECE - Cc: Antennas RG, /F/L/O/S/S/ - Petros Zimourtopoulos -
Τελευταία επεξεργασία από JimMichael και 07 Ιουν 2009, 02:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Μεταφορά στο κατάλληλο board
pez

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες