ανοιγώ αυτό το θέμα για να μοιραστώ αν γίνεται τις ανησυχίες μου σχετικά με την επιλογή τομέα τον ερχόμενο Γενάρη ή Φλεβάρη.Συζητώντας με αρκετά παιδιά του 3ου έτους συνειδητοποίησα ότι οι περισσότεροι δεν ξέρουμε που "πατάμε" και πολλοί θα επιλέξουν ενεργειακό είτε γιατί είναι της μόδας ή γιατί το επέλεξε ο μπατζανάκης της κουνιάδας της αδερφής μου!Άρα φτάνουν οι ενεργειακοί πολύ πάνω απο 50 και οι τηλεπικοινωνιακοί να ειναι 2(!).
Δηλαδή για να καταλάβω,ξαφνικά ο τηλεπικοινωνιακός τομέας έγινε δύσκολος ή δεν έχει δουλειά;;
Έχω ακούσει αρκετούς λόγους που φτάσανε τα άτομα στον τηλεπικοινωνιακό να είναι τόσα λίγα και έτσι τα πάντα είναι αποθαρρυντικά για να το επιλέξει ένας φοιτητής/τρια.Αλλά γιατί δεν μας ενημερώνει κανείς(χωρίς φανατισμό και με απόλυτη αντικειμενικότητα,αν αυτό είναι δυνατόν φυσικά) σχετικά με το τι να επιλέξουμε;
Ποιες είναι οι απαιτήσεις του κάθε αντικειμένου;
Ποιες προοπτικές υπάρχουν στην αγορά εργασίας;(γνωρίζω φυσικά πως το πτυχίο είναι ενιαίο αλλά μιλώ πάνω στην ειδικότητα)
Ας πούμε ποια μαθήματα πάνω κάτω θεωρούνται απο τη φύση τους απαιτητικά σε κάθε τομέα;
Η ενημέρωση που έχω ακούσει ότι γίνεται κάθε χρόνο θεωρείται επιεικώς αδιάφορη και καθόλου διαφωτιστική(τον οδηγό σπουδών μπορεί να τον διαβάσει ο καθένας μόνος του

Οι ερωτήσεις είναι πολλές για αυτό ας πει ο καθένας τη γνώμη του από την προσωπική του εμπειρία μπας και βγάλουμε καμιά άκρη