JimMichael έγραψε:Εγώ φίλε μου βαρέθηκα να κοιτάω τα στραβά και τα ανάποδα όλη την ώρα. Το να κράζεις πλεόν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Αν όμως όλοι μας επιβραβεύαμε τα καλά, τότε δεν υπήρχε κι ένας ζήλος από τους υπολοίπους; Για μένα αυτό είναι καλύτερο και με κάνει να νιώθω και πιο καλά.

Έχεις δίκιο, δεν διαφωνώ. Πολλοί από μας ίσως έχουμε βαρεθεί να κοιτάμε τα στραβά κ τα ανάποδα στο Τμήμα γενικότερα. Άλλωστε όπως όπως ανέφερα κ προηγουμένως είμαι απόλυτα σύμφωνως με αυτού του είδους την άτυπη επιβράβευση, έστω κ μέσω του forum και σίγουρα είναι καλύτερο από μια διαρκή "γκρίνια" ότι όλα πάνε στραβά.
Αλλά από την άλλη, η κριτική θα μπορούσε να παίξει ακριβώς τον ίδιο ρόλο, να σπρώξει δηλαδή κάποιους σε μια μεγαλύτερη προσπάθεια, όταν τέτοιου είδους "επιβραβεύσεις" τους αφήνουν αδιάφορους. Εκεί, καλώς ή κακώς, πρέπει να ασκηθεί κριτική, ίσως και έντονη ορισμένες φορές, όχι απαραίτητα για να προσβάλουμε ή να μειώσουμε προσωπικότητες, άλλα για να υποδείξουμε οτι κάτι όντως παει στραβα.
Δεν λέω ότι κάτι τέτοιο με φέρνει κ εμένα σε εύκολη θέση, σε καμία περίπτωση. Θα άλλαζε όμως ποτέ τίποτα (και αναφέρομαι γενικότερα στην κοινωνία κ τον κόσμο), αν κάναμε όλοι μας μόνο αυτό που μας "κάνει να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας"??
Θα σε παρακαλούσα να μην σπαταλάς το πολύτιμο ρεύμα και πόρους από αυτόν τον πλανήτη για να γραφεις αυτά που σκέφτεσαι.
Να κλέβεις ιδέες από ένα άτομο είναι κλοπή, να κλέβεις από πολλά...είναι έρευνα.
Πάτα εδώ