Κοψιμο Αναβολής

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Κοψιμο Αναβολής

Δημοσίευσηαπό brera » 17 Ιουν 2008, 22:30

Δηλαδή ρε παιδιά αν ισχύει αυτο που λεέι ο redblaze πααααει.Θα πηγαίνουμε στρατό επειδή δε βγάλαμε πάνω απο 5 μέσο όρο και θα μένουμε στο ίδιο έτος;;;Φίλε redblaze στείλε κανένα link αν εχεις
Τελευταία επεξεργασία από brera και 17 Ιουν 2008, 22:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Alfa Romeo is love and passion...
Senza cuore saremmo solo macchine!!
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Κοψιμο Αναβολής

Δημοσίευσηαπό starchild » 17 Ιουν 2008, 22:32

Ας μεταφερέρουμε εδω τη συζητηση:

Παιδιά προσέξτε γιατί άμα δεν βγάζετε πάνω άπο 5 μέσο όρο, μένετε στο ίδιο έτος και  σας κόβουν την αναβολή.

Διάβασε τον οδηγό σπουδών. Με βάση το νέο εσωτερικό κανονισμό των πανεπιστημίων που πλαισιώνεται από το ΦΕΚ(20080214). Βρίσκεται είδη σε ισχύ για το φετινό πρώτο έτος, όπως και ο νόμος πλαίσιο φυσικά.

Την κοβουν οριστικα η απλα τη μειωνουν για να σου κατεβασουν το μυαλο?
Μιας και το εφερε η κουβεντα εδω στην Ελλαδα ποσα χρονια αναβολης σας δινουν? Μεσο όρο καμια 6ετία? Γιατι και στη ΣΕΑΠ που ειμουνα ο Μέσος Όρος των Ελλαδιτών ήταν γύρω στα 24.

(Κύπριος είμαι, μην ψαρώννετε :D )
Άβαταρ μέλους
starchild
Full Member

Δημοσίευσηαπό MNO » 17 Ιουν 2008, 22:41

κατσε δεν το καταλαβα αυτο, τι εννοεις με μεσο ορο το 5?
MNO
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό brera » 17 Ιουν 2008, 22:43

Εγώ που είμαι πρωτοετής εχω αναβολή μέχρι το 2017.Αλλά από ότι φαίνεται μέχρι το 2008 θα είναι.Τα λέμε του χρόνου πάλι. ;) :D ::)
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 17 Ιουν 2008, 22:48

starchild έγραψε:Την κοβουν οριστικα η απλα τη μειωνουν για να σου κατεβασουν το μυαλο?
Μιας και το εφερε η κουβεντα εδω στην Ελλαδα ποσα χρονια αναβολης σας δινουν? Μεσο όρο καμια 6ετία? Γιατι και στη ΣΕΑΠ που ειμουνα ο Μέσος Όρος των Ελλαδιτών ήταν γύρω στα 24.

Νομίζω αν δεν κάνω λάθος ότι έχω πάρει αναβολή 11 ή 12 χρόνια (ήταν το μέγιστο πριν 5 χρόνια αλλά δεν ξέρω τώρα) δεν θυμάμαι να σου πω ακριβώς γιατί δεν τα έχω εδώ τα χαρτιά αλλά κάπου εκεί είναι το νούμερο. Βέβαια την κόβεις όποτε θέλεις αλλά δεν ξέρω αν μπορείς να την προεκτείνεις για κάποιους λόγους όπως μεταπτυχιακές σπουδές ή κάποια δουλειά που δεν μπορεί να περιμένει. Άμα ξέρει κανείς τίποτα παρακαλώ να με ενημερώσει!
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό laplace » 17 Ιουν 2008, 23:00

Αν είναι ας στείλει κάποιος λινκ.. Αγχώθηκα λίγο..από έγκυρη πηγή , τίποτα του στυλ
www.thiteia.org κ ετσι όχι φορουμ,οκ?
laplace
Full Member

Δημοσίευσηαπό nestoras » 17 Ιουν 2008, 23:09

Σύμφωνα με τον Ελληνικό Στρατό πλέον, τα χρόνια της αναβολής υπολογίζονται ως εξής: χρονολογία γέννησης+27 έτη
Η αναβολή σου λήγει στις 31/12 του έτους που υπολογίστηκε πριν.
Δηλαδή, αν κάποιος είναι γεννημένος το 1985 τότε η αναβολή του μπορεί να επεκταθεί φυσιολογικά και χωρίς πολλά τρεχάματα μέχρι τις 31/12 του 2012.
Από εκεί και πέρα πρέπει να συντρέχουν σοβαροί λόγοι για να παραταθεί, όπως πχ διδακτορικό ή αν λείπεις από τη χώρα για πάνω από 5 χρόνια κτλ κτλ...
Άβαταρ μέλους
nestoras
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό Pagouras » 18 Ιουν 2008, 00:12

Αν καποιος που δεν εχει παει στρατο, μεινει αρκετα χρονια στο εξωτερικο και μετα γυρισει  παλι στην Ελλαδα,  γινεται να μην παει καθολου στρατο???
Vorsprung durch Technik

Άβαταρ μέλους
Pagouras
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό brera » 18 Ιουν 2008, 01:52

Δε νομίζω ότι μπορείς να αποφύγεις το στρατό.Κάποια στιγμή θα έρθει το χαρτάκι που θα σου λέει ότι η μαμά πατρίδα σε χρειάζεται. ;) ;) ;) ;).Αλλά όχι και από τα 18 ρε παιδιά και την ώρα που σπουδάζεις μάλιστα.
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής

Δημοσίευσηαπό redblaze » 18 Ιουν 2008, 09:05

Λοιπόν, μια κουβέντα είπαμε και έγινε πανικός. Πηγαίνετε στο http://www.stratologia.gr και διαβάστε τα αντίστοιχα ΦΕΚ, να δείτε τι γίνεται.
redblaze
Newbie

Δημοσίευσηαπό starchild » 18 Ιουν 2008, 13:02

brera έγραψε:Αλλά όχι και από τα 18 ρε παιδιά και την ώρα που σπουδάζεις μάλιστα.

Εμεις που πηγαμε απο τα 17 τι να πουμε? καρδια δεν εχουμε??  :D
Άβαταρ μέλους
starchild
Full Member

Δημοσίευσηαπό mpougatsas » 18 Ιουν 2008, 13:36

Pagouras έγραψε:Αν καποιος που δεν εχει παει στρατο, μεινει αρκετα χρονια στο εξωτερικο και μετα γυρισει  παλι στην Ελλαδα,  γινεται να μην παει καθολου στρατο???
Αν καταφέρεις πάντως να φτάσεις 30 χρονών και να μην έχεις πάει, μετά η θητεία είναι εξαγοράσιμη...
D.U.T.H. - Don't Use Thongs Here... :P
Άβαταρ μέλους
mpougatsas
Full Member

Δημοσίευσηαπό Pagouras » 18 Ιουν 2008, 14:50

mpougatsas έγραψε:Αν καταφέρεις πάντως να φτάσεις 30 χρονών και να μην έχεις πάει, μετά η θητεία είναι εξαγοράσιμη...

Δελεαστικο μου ακουγεται...αλλα μεχρι τα 30 εχουμε καιρο ακομα...
Vorsprung durch Technik

Άβαταρ μέλους
Pagouras
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 18 Ιουν 2008, 14:53

mpougatsas έγραψε:Αν καταφέρεις πάντως να φτάσεις 30 χρονών και να μην έχεις πάει, μετά η θητεία είναι εξαγοράσιμη...

Νομίζω mpougatsa ότι αυτό μπορεί να γίνει στη ηλικία των 35 χρονών αν δεν κάνω λάθος και στο λέω γιατί έχω έναν γνωστό μου. Παρόλα αυτά ψάξε το λίγο καλύτερα για να μην ζούμε στην ημιμάθεια. Πάντως η σελίδα www.thiteia.org δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με την παραπάνω ρήση.
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό panxer » 18 Ιουν 2008, 19:34

Το πιο κατατοπιστικό site για τέτοια ζητήματα είναι το http://www.omhroi.gr
Έχει μεγάλη "βιβλιοθήκη" με την κείμενη νομοθεσία, ανανεώνεται συνέχεια και έχει μια αρκετά μεγάλη "βάση" από ανυπότακτους, Ι5, αντιρρησίες και ολικούς αρνητές στράτευσης.
Παν.Μ.
Άβαταρ μέλους
panxer
Jr. Member

Επόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες