Εξεταστική Ιουνίου 2009

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Re: Εξεταστική Ιουνίου 2009

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 08 Μάιος 2009, 11:46

Δηλαδή το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε για πρόγραμμα εξεταστικής ήταν να εκδώσουμε φήμες.... Μιλάμε είμαστε μίλια μπροστά....
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό cmavr8 » 08 Μάιος 2009, 12:43

Είναι όντως απαράδεκτη η κατάσταση...
Το θέμα είναι πότε θα κάνουμε κάτι για να την αλλάξουμε.

Έχετε κουράγιο να γράψουμε μία επιστολή-ερώτηση προς <δεν ξερω ποιον>? Είναι αναγκασμένοι να απαντήσουν γραπτά και εντός κάποιων ημερών.

Μετά αν δούμε ότι δεν αλλάζει κάτι μπορούμε να το χοντρύνουμε το παιχνίδι, να κάνουμε καμιά πορεία, αποχή από εξετάσεις, καταγγελία (μην ξεχνάμε το φοβερό νόμο που παρέθεσε ο Γιάννης, που λέει ότι το πρόγραμμα πρέπει να έχει βγει σχεδόν ένα χρόνο πριν) κλπ...

Το θέμα είναι αν υπάρχει κουράγιο και θέληση για ουσιαστική δράση. Εγώ νοιώθω λίγο κουρασμένος (καραμανλής, λολ) αλλά αν βρεθούν άτομα θα βρω ενέργεια!
cmavr8
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό madhoney00 » 08 Μάιος 2009, 12:51

Πραγματικά αίσχος η κατάσταση.
Άβαταρ μέλους
madhoney00
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό Bombastic » 08 Μάιος 2009, 13:21

Καλά ρε παιδιά ειλικρινά σας κάνει εντύπωση αυτό που συμβαίνει?
Να σας θυμίσω τι λέγαμε 2 μήνες πριν?
http://www.deece.gr/phpBB/viewtopic.php?f=170&t=1223&st=0&sk=t&sd=a&start=15

Τότε οι "ίδιες" φήμες ανακοίνωναν, ανεπίσημα πάντα, ότι η πτυχιακή θα είναι δύο εβδομάδες προς όφελος των φοιτητών,αλλά έπειτα διήρκεσε μία βδομάδα λόγω της ανάγκης εφαρμογής του νόμου ο οποίος αναφέρει ρητά ότι η εξέταση είναι μια και ενιαία.. αν η ''πτυχιακή εξέταση'' θεωρηθεί μέρος της κανονικής εξεταστικής τότε το καινούριο εξάμηνο δε μπορεί να ξεκινήσει αν δεν τελειώσει η εξεταστική.
Τώρα που ο νόμος ορίζει πως το πρόγραμμα πρέπει να ανακοινώνεται ένα χρόνο πριν γιατί να μην ανακοινώσουν το πρόγραμμα όποτε το κρίνουν καλύτερο προς όφελος των φοιτητών πάντα?
Μα δεν καταλαβαίνω το πρόβλημά σας.
Όπως είχε πει και ο Vaggoulas μάλλον ξεχάσατε την θέση σας ως φοιτητές και θέλετε να επαναστατήσετε ή έτσι μου φαίνεται? επισυνάπτω μια εικόνα για να σας επαναφέρω στην τάξη...

Εικόνα
Bombastic
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό madhoney00 » 08 Μάιος 2009, 16:41

Καλό θα είναι όμως να υπάρχει ένας προγραμματισμός γιατί πολύ απο εμάς δεν είμαστε Ξάνθη. Εγώ προσωπικά είμαι φαντάρος και θα ήθελα να ξέρω ενα μήνα πριν πότε θα δώσω μάθημα.
Άβαταρ μέλους
madhoney00
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 09 Μάιος 2009, 00:47

Επειδή πολλοί δεν το'χουν καταλάβει ότι εδώ παλεύουμε για τα αυτονόητα, θα παλέψουμε να μην το μάθεις ένα μήνα μετά... και βλέπουμε αργότερα αν μας παίρνει να ειδοποιούμε και πιο νωρίς....
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Δημοσίευσηαπό maria_z » 10 Μάιος 2009, 16:07

Οι παλιές καλές εποχές που μαθαίναμε το πρόγραμμα της εξεταστικής πριν τα Χριστούγεννα και πριν το Πάσχα μάλλον έχουν περάσει ε;
Κρίμα...
maria_z
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό Stokos » 10 Μάιος 2009, 16:38

maria_z έγραψε:Οι παλιές καλές εποχές που μαθαίναμε το πρόγραμμα της εξεταστικής πριν τα Χριστούγεννα και πριν το Πάσχα μάλλον έχουν περάσει ε;
Κρίμα...

Ναι, πλέον είναι σαν τα βιβλία και το πρόγραμμα της εξεταστικής, το έχεις στα χέρια σου μια εβδομάδα πριν δώσεις. ;D
Stokos

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 10 Μάιος 2009, 16:58

Γιατί όμως παραπονιέστε Μετσόβειο δεν θέλαμε να γίνουμε? E, εμείς πήραμε τα κακά του στοιχεία... :P
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 10 Μάιος 2009, 17:01

ε εμείς ακόμα τελειώνουμε νωρίς... και δεν πιάνουμε τέλη Ιούλη...
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό ilektra22 » 10 Μάιος 2009, 18:25

πτυχιακή πριν την εξεταστική???που ακούστηκε αυτο??
ilektra22
Newbie

Δημοσίευσηαπό Bombastic » 10 Μάιος 2009, 22:29

Σχετικά με την εξεταστική, "άκουσα" στο μάθημα τον πρόεδρο να λέει ότι το πρόγραμμα θα συζητηθεί στη ΓΣ του Τμήματος που θα γίνει την Τρίτη 19 Μαίου 2009. Η άποψη είναι ότι οι εξετάσεις θα τελειώσουν στις 3 Ιουλίου 2009. Η εξεταστική θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες, δηλ. από τις 11 Ιουνίου 2009 έως 3 Ιουλίου 2009. Η πτυχιακή θα διαρκέσει 2 εβδομάδες (πριν την κανονική εξεταστική) δηλαδή από 1 Ιουνίου 2009 έως 12 Ιουνίου 2009, χωρίς να αποκλείεται να επεκταθεί για μαθήματα με λίγους ενδιαφερόμενους τα οποία εξετάζονται σε συνεννόηση με το διδάσκοντα, και μέσα στην κανονική εξεταστική.
Συνοψίζω (τι άκουσα):
Συζήτηση στο Τμήμα: 19 Μαίου 2009
Μαθήματα: μέχρι τέλος Μαίου 2009 (29 Μαίου 2009)
Πτυχιακή: από 1 Ιουνίου 2009 έως 12 Ιουνίου 2009
Εξεταστική από τις 11 Ιουνίου 2009 έως 3 Ιουλίου 2009.

Υπάρχει και η άποψη μίας κενής εβδομάδας πριν την εξεταστική που προβλέπεται και από τον πρότυπο εσωτερικό κανονισμό. Εφόσον η άποψη αυτή επικρατήσει, ευνόητο είναι ότι όλα τα επόμενα θα πάνε μία εβδομάδα πιό πίσω, δηλ λήξη στις 10 Ιουλίου 2009.

Η διαφωνία μου πέρα από το ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το πρόγραμμα, έγκειται στο ότι η πτυχιακή θα γίνει πριν την κανονική εξεταστική. Καταλαβαίνω πως κάποτε έτσι γινότανε, αλλά από τις καταλήψεις του 2006 και μετά δεν γινόταν αυτό. Ο λόγος είναι απλός: υπάρχουν συμφοιτητές μας που δίνουν ακόμα και προόδους σε μαθήματα εαρινών εξαμήνων την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Επίσης αν δεν υπάρχει πρόβλημα ενώ γίνονται μαθήματα να γίνονται και πτυχιακές εξετάσεις γιατί την προηγούμενη εξεταστική περίοδο δεν ήταν πρώτα η πτυχιακή προκειμένου να διαρκούσε δύο εβδομάδες και όχι εννιά μέρες. Θα παρακαλούσα να συζητηθεί αυτό στη γενική συνέλευση.
Bombastic
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 10 Μάιος 2009, 23:05

εγώ δεν βλέπω το λόγο που βιαζόμαστε να τελειώνουμε τακα τακα τις εξεταστικές.. 3 βδομάδες και τρέχεις και δεν φτάνεις.. Επίσης καλό μου ακουγεται το μια βδομάδα κενό πριν την εξεταστική... Όμως παράταση το εξάμηνο δεν θα πάρει? δεδομένου πήρε και το προηγούμενο?
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό capa » 11 Μάιος 2009, 09:22

Να σου πω εγώ γιατί βιάζομαι να τελειώσουμε. Για τον απλούστατο λόγο ότι θέλω να πάω διακοπές!!! Τόσο απλά γιατί πέρσυ ήρθα Ξάνθη 11 αυγούστου και έκανα λιγότερο από ενάμιση μήνα καλοκαιρινές διακοπές. Και επειδή δεν θα είμαι για πολύ ακόμα φοιτητής θέλω να φχαριστηθώ τα τελευταία καλοκαίρια μου με πολλές διακοπές.
Και δεν με πειράζει να έχω προετοιμαστεί λίγο χειρότερα για τις εξετάσεις κι ας αφήσω κανά μάθημα παραπάνω για σεπτέμβρη.Μια βδομάδα χωρίς μαθήματα πριν την εξεταστική δεν σε σώζει, αν θες να πας καλά στις εξετάσεις ξεκίνα από τώρα διάβασμα όπως έχουμε κάνει αρκετοί. Αυτό θα σε κάνει να περάσεις μαθήματα και άνετα.
Μην τρελαινόμαστε παιδιά το καλοκαίρι θέλει άραγμα και διακοπές όχι διάβασμα μέχρι αργά
capa
Newbie

Δημοσίευσηαπό Bombastic » 11 Μάιος 2009, 09:55

Φίλε capa έχεις απόλυτο δίκιο. Προτείνω μάλιστα να εισηγηθούμε η εξεταστική να διαρκέσει δύο εβδομάδες. Τι να αφήσεις ένα τι να αφήσεις τρία μαθήματα για Σεπτέμβρη. Εξάλλου έτσι σκέφτονται και οι υπεύθυνοι για το πρόγραμμα. Άσε τα παιδιά βρε αδερφέ να ξεκουραστούν και να κάνουν κανένα μπάνιο. Μαζί με τα μαθήματα-εργαστήρια και εξετάσεις αυτών-εργαστηρίων και προόδων- βάλε και την πτυχιακή ας δώσουν μετά και κανα δυο μαθηματάκια και ότι μείνει έχουνε χρόνια μπροστά τους. Άνοιξε και το my club βλέπεις. Εγώ θέλω να προτείνω επίσης η εξεταστική του Σεπτεμβρίου να γίνει 3 εβδομάδες για να μην χάσουμε τις γιορτές παλιάς πόλης. Πόσα χρόνια θα τις βλέπουμε ακόμα. Τέλος και η εξεταστική του Φλεβάρη αν γίνεται να βγει από το πρόγραμμα. Δε γίνεται όλη η πόλη να είναι σε καρναβαλικούς ρυθμούς και εμείς να το χάνουμε για να διαβάσουμε. Ήμαρτον φοιτητές είμαστε όχι σκλάβοι. (sarcasm!)
Bombastic
Jr. Member

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 5 επισκέπτες