από JimMichael » 13 Μαρ 2008, 02:18
Πολύ απλά γιατί το όλο θέμα είναι ένας φαύλος κύκλος.
Και με αυτό εννοώ ότι οι εκπρόσωποί μας για αυτά τα θέματα (και πιστεύω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ποιους εννοώ) ασχολούνται με όλα τα άλλα εκτός από αυτά τα θέματα, τους οποίους εμείς ψηφίζουμε. Επίσης, αν εμείς δοκιμάσουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, τρομοκρατούμαστε από την ιδέα ότι αν τύχει και εκφράσουμε μια τέτοια γνώμη, ποιος θα μας διασφαλίσει ότι το μέλλον μας στο πανεπιστήμιο δεν είναι πλέον ένα καμμένο χαρτί (όπου και πάλι πιστεύω ότι όλοι καταλαβαίνουμε τι εννοώ). Ακόμη, γιατί η λογική του: αγοράζω μια επιβεβαιωμένη συνταγή επιτυχίας, όπως την εννοεί ο καθένας, θα πάρω πτυχίο και πλέον δε θα ξανασχοληθώ με αυτά τα προβλήματα, αποτελεί μια λογική που τη συναντάμε πολύ συχνά. Και τέλος, γιατί ουδέποτε τουλάχιστον στη δικιά μου 5ετή εμπειρία ως φοιτητής είχα την ευκαιρία στο πανεπιστήμιο αυτό να δοκιμάσω κάτι, πρωτού αυτό γίνει επίσημη επιλογή μου. Τέτοιο παράδειγμα είναι τα μαθήματα επιλογής, που είναι μόνο κατ'όνομα, καθώς τα επιλέγουμε σύμφωνα με το πόσο εύηχα είναι κι όχι με το μάθημα που γίνεται, αφού οι ημ/νίες υποβολής των επιλογών λήγουν πρωτού λήξει η προηγούμενη εξεταστική περίοδος ακόμα...
Ποιός πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα; Δε γνωρίζω. Να πω ότι πρέπει να το κάνω εγώ; Όχι, θα προτιμούσα να το κάνει κάποιος του οποίου η θέση μπορεί να του δώσει και το απαιτούμενο κύρος. Γιατί, ναι μεν ζούμε σε δημοκρατική χώρα και οι αξίες του Μολιέρου είναι ευρέως γνωστές και εφαρμόσιμες, όμως ας μην ξεχνάμε πως αυτοί που "έχουν και το πεπόνι και το μαχαίρι" έχουν αρκετά χρόνια διαφορά ηλικίας και συνεπώς και λίγο διαφορετικές φιλοσοφίες. Και οι όσες εξαιρέσεις βρίσκονται, είναι αυτό που είναι, εξαιρέσεις ενός κανόνα.
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.