Κατάληψη 3/12-6/12 ???

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Re: Κατάληψη 3/12-6/12 ???

Δημοσίευσηαπό Stokos » 03 Δεκ 2010, 20:44

Σύμφωνα με το Καταστατικό του ενιαίου συλλόγου (βλέπε εδώ) έχουμε:

Έκτακτη Γ.Σ. μπορεί να συγκαλεσθεί με 50 μέλη αν ο Σύλλογος έχει κάτω από 400 και με το 10% των ταμειακώς εντάξει μελών αν ο Σύλλογος έχει πάνω από 400 (Άρθρο 16).

Ο ΣΦΠΣ έχει αυτοδίκαια μέλη του όλους τους φοιτητές (ναι και εσύ που με διαβάζεις τώρα, είσαι μέλος του!) άσχετα αν στο Καταστατικό ορίζει διαδικασία εγγραφής (Άρθρο 4). Όλοι οι φοιτητές της Π.Σ. είναι 4000 και κάτι ψιλά. Επομένως για τη σύγκληση Γ.Σ. απαιτούνται χονδρικά 400 υπογραφές.

Άρα Συνέλευση δε μπορούσε να γίνει (μαζεύτηκαν περίπου οι μισές υπογραφές). Για περιμένετε λίγο όμως... Το Καταστατικό λέει ότι απαιτείται το 10% των ταμειακώς εντάξει μελών, προφανώς συνδρομή δεν υπάρχει, επομένως αν πούμε ότι ταμειακώς εντάξει είναι όσοι ψήφισαν στις εκλογές, τότε θέλουμε μόλις 10%*(1108)=111 υπογραφές.

Όλα "νόμιμα", έτσι; Ωραία δε τα μαγειρεύσαμε;
Κατά τα άλλα εάν ένας Σύλλογος απαιτεί εγγραφές για να "βγαίνουν" νόμιμα τα παραπάνω νούμερα στη πράξη είναι "γραφικός".

Τσορμπατζόγλου.Γιώργος
Stokos

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 04 Δεκ 2010, 04:07

Πάντως οι καταληψίες κάνουν τα καλύτερα πάρτι!!!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Seitjo90 » 08 Δεκ 2010, 20:00

Εμαθα πως σημερα στη γενικη συνελευση στα Προκατ αποφασιστηκε εκ νεου καταληψη για μια εβδομαδα...μπορει καποιος να το επιβεβαιωση??
Some people want it to happen, some wish it would happen, and others make it happen - Michael Jordan
Άβαταρ μέλους
Seitjo90
Γενικός Συντονιστής

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό Dimitrisgz » 08 Δεκ 2010, 20:49

Αφού (μάλλον) οι καταλήψεις συνεχίζονται, ας συνεχίσουμε το θέμα από κει που το είχαμε αφήσει πριν μια εβδομάδα...

Stokos έγραψε:Νομίζω ότι η συζήτηση έχει λάθος βάση.

Ένας σύλλογος δεν είναι τίποτε άλλο από ένα σύνολο ατόμων που, κατόπιν συνεδριάσεων, παίρνει αποφάσεις και προχωρά σε ενέργειες που θεωρεί ότι είναι προς το συμφέρον των μελών του. Έτσι, εάν ένας σύλλογος κρίνει ότι μια κατάληψη σε ένα κτήριο τον βοηθά στο να επιτύχει τους σκοπούς του τότε πολύ απλά το κάνει. Επομένως, το "έχουμε Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος γιατί έρχονται και μας κλείνουν οι άλλοι;" δεν ευσταθεί. Για παράδειγμα αυτό το καιρό έχει κατάληψη στη Πρυτανεία. Ποιος κάνει τη κατάληψη; Ο "σύλλογος εργαζομένων στη Πρυτανεία"; Όχι! Ο σύλλογος φοιτητών. Αύριο για παράδειγμα μπορεί ο σύλλογος φοιτητών να πάει να κάνει κατάληψη όπου αλλού θέλει π.χ. στο Δημαρχείο.

Συμφωνώ! Αυτό που θέλω να πω απαντώντας πάνω στο παράδειγμα είναι ότι αν οι εργαζόμενοι στην πρυτανία θέλουν να δουλέψουν (για τους δικούς τους λόγους) κάπως πρέπει να αντιδράσουν... μάλλον μέσα από το σύλλογο τους! Με άλλα λόγια, θεωρώ πως αρκετοί ΗΜΜΥ δεν είναι υπερ της κατάληψης και θα πρεπε να αντιδράσουν με κάποιο τρόπο. Δε μπορώ να δεχτώ ότι όποιος και όποτε θέλει κάνει κατάληψη υποχρεώνοντας τους υπόλοιπους να πάνε πίσω στα προγράμματα τους, τις σπουδές τους, τις δουλειές του κλπ... Όσοι είστε 5ο έτος και πάνω θυμάστε ότι πρίν 4 χρόνια χάθηκε εξεταστική Φεβρουαρίου ΚΑΙ Ιουνίου. Εκτός κι αν όλοι είναι υπέρ η ακόμα χειρότερα δεν ενδαφέονται... Ε δε γίνεται να πάμε εγώ και ο lovabill και να σπάσουμε την κατάληψη!!
Dimitrisgz
Jr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό alexkar » 08 Δεκ 2010, 22:32

Τελικά έχουμε κατάληψη και πάλι; Ας απαντήσει κάποιος!
As far as the laws of mathematics refer to reality, they are not certain! And as far as they are certain, they do not refer to reality.
Άβαταρ μέλους
alexkar
Newbie

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 08 Δεκ 2010, 23:26

καταληψη ήρθε πάλι :D :D
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό AtplPilot » 09 Δεκ 2010, 02:10

καταληψη θα γίνει και την τετάρτη 15/12? γνωρίζει κανείς?
live to fly|fly to live
Άβαταρ μέλους
AtplPilot
Newbie

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 09 Δεκ 2010, 04:40

Εγώ προτείνω για αύριο αυτό. Δεν τα σπάει;!!
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό microtsif » 09 Δεκ 2010, 08:26

Ναι,η κατάληψη από όσο μου είπαν,θα είναι μέχρι και και την Τετάρτη 15/12! 8)
Άβαταρ μέλους
microtsif
Newbie

Δημοσίευσηαπό justme » 09 Δεκ 2010, 09:06

@ stokos

Οι καταλήψεις -και όχι μόνο- γίνονται επειδή ακριβώς οι φοιτητές ενδιαφέρονται.Ενδιαφέρονται για να βγουν αύριο στην αγορά εργασίας και να μην δουλεύουν 12 και 15 ώρες για μια μπουκιά ψωμί.Ενδιαφέρονται να μην σπουδάζουν σε ένα πανεπιστήμιο που θα πληρώνουν δίδακτρα/βιβλία κ.ά. και θα "μανατζάρει" ένας τραπεζίτης/επιχειρηματίας τη σχολή τους. Βλέπεις στο ελλαδιστάν που ζούμε υπάρχουν και μερικοί που θεωρούν τέτοια πράγματα πολύ σημαντικότερα από το αν θα χάσουν π.χ. το μάθημα στα μικροκύματα.

@ dimitrisgz

Ο "όποιος θέλει" που λες είναι ένα αξιόλογο ποσό μελών του Σ.Φ. και δεν αποφασίζει κατάληψη επειδή δεν έιχε τι άλλο να κάνει απλά δες λίγο τι γίνεται στον κόσμο! Επίσης ότι ο καθένας που μπορεί να τελειώνει τη σχολή του φέτος ή του χρόνου, επομένως δεν τον επηρεάζουν τα νέα μέτρα στην παιδεία, δε σημαίνει ότι όλοι πρέπει να αδιαφορούμε για το μέλλον των υπολοίπων και γενικότερα για το μέλλον μας.
Εσένα δηλαδή το μόνο που σε νοιάζει είναι να μην πας πίσω στα προγράμματα , τις σπουδές , τις δουλειές κλπ όταν θα δουλεύεις για 592 το μήνα;
Και ναι είχα ζήσει τις καταλήψεις 4 χρόνια πριν και πάλι όμως το πρόγραμμα μου δε χάλασε. Και τις εξεταστικές Φλεβάρη-Ιούνη δεν τις έχασα-ας μην υπερβάλλουμε- μια χαρά κατέβηκα να δώσω μαθήματα τον Σεπτέμβρη που αναπληρώθηκαν.

Τέλος πάντων απορώ με την πλήρη απάθεια μερικών "φοιτητών"...
i believe whatever doesn't kill you,simply makes you...stranger
Άβαταρ μέλους
justme
Newbie

Δημοσίευσηαπό mpougatsas » 09 Δεκ 2010, 10:59

Πριν με απασχολήσουν τα 592 που ΘΑ πάρω, με απασχολούν τα 1592 παραπάνω που ίσως χρειστεί να δώσω απ την τσέπη την δικιά μου, για να καλύψω πολιτικές φιλοδοξίες συναδέρφων μου που τα έξοδά τους δεν αποτελούν πρόβλημα. Μπερδεύεις τις καταστάσεις. Το όλο σκηνικό, μου θυμίζει το παιδάκι που λέει στη μαμά του "αν δεν μου αγοράσεις αυτό το παιχνίδι, θα κρατάω τη μύτη μου μέχρι να σκάσω". Δεν γλυτώνεις κάτι κλείνοντας την σχολή σου, διότι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ! Κλείσε την Πρυτανεία όσο χρειαστεί για ένα λόγο που αφορά το πανεπιστήμιο (επίκαιρο θέμα η σίτηση). Όταν θα αρχίζουν να ζορίζονται που δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους, τότε θα πετύχεις αυτά τα λογικά που ζητάς.
Εύλογο και πολύ φυσικό να σε ενδιαφέρει το μέλλον σου. Κάθε τέσσερα χρόνια (ή και λιγότερο πλέον, είναι πιο trendy) έχει εκλογές. Ψήφισε αυτόν που διασφαλίζει το μέλλον σου κατά την άποψή σου. Αν "βγεί", δικαιώθηκες. Αν όχι, αυτή είναι η δημοκρατία, πρέπει να το ανεχτείς. Αν πάλι δεν σου αρέσει η δημοκρατία, τότε λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω.

Όσο για το πλήθος του κόσμου που ζητάει την κατάληψη. Αν με το καλό η κατάληψη πιάσει Χριστούγεννα, πέρνα μια βόλτα απ τα κτίρια και πές μου αν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω απ τα 2 σου χέρια για να μετρήσεις αυτός που συνεχίζουν καρτερικά τον αγώνα. Αλοίμονο όμως, καλή η πολιτική, αλλά σαν την γαλοπούλα τα Χριστούγεννα δεν έχει...
Άβαταρ μέλους
mpougatsas
Full Member

Δημοσίευσηαπό Dimitrisgz » 09 Δεκ 2010, 13:05

Πολύ σωστός ο mpougatsas!

Και αν θέλεις να εναντιωθείς σε κάτι με το οποίο διαφωνείς κάντο πιο ενεργητικά! Κάνε πορείες, φώναξε, κάνε προτάσεις, προσπάθησε να αφυπνήσεις τον κόσμο γύρω σου... κάνε μια προσπάθεια να αλλάξεις κάτι με τρόπο δημιουργικό! Η στη τελική πάνε και κάνε κατάληψη στο υπουργείο παιδείας. Αλλά ειλικρινά θεωρώ ότι δε πετυχαίνεις τίποτα κάνοντας κατάληψη στην ίδια σου τη σχολή. Είναι απλά αυτοκαταστροφικό και δεν ενδιαφέρει και κανέναν άλλο εκτός πανεπιστημίου. Και φυσικά αναφέρομαι σε αυτή την κατάληψη η οποία γίνεται καθε λίγο με την παραμικρή αφορμή και συνήθως κοντά σε διακοπές. Γιατί η κατάληψη έχει υπάρξει μέτρο αντίστασης και διαμαρτυρίας όταν χρησιμοποιήθηκε ως τελευταία λύση και σε σημαντικά γεγονότα. Αλλά με τον τρόπο και τη συχνότητα που γίνεται σήμερα την έχετε απαξιώσει εντελώς! Και δεν είπα (εγώ και κάποιοι άλλοι) "προτιμώ μια ώρα μάθημα και να μη χάσω εξάμηνο από το να διεκδικήσω ένα καλύτερο μέλλον", είπα "προτιμώ να κάνω μάθημα γιατί η κατάληψη δε μου προσφέρει τίποτα, και να βρω έναν πιο έξυπνο τρόπο να διαμαρτυρηθώ". Όλοι αυτοί που λες ότι ψήφισαν υπέρ (άλλο τεράστιο θέμα κι αυτό σχετικά με την "πλειοψηφία" και με το πως γίνονται οι συνελεύσεις στον Ενιαίο σύλλογο), τόσοι επίδοξοι μηχανικοί δε μπορείτε να σκεφτείτε κάποιο καλύτερο τρόπο να διεκδικήσετε αυτά που θέλετε παρά να περιμένετε παθητικά και αυτοκαταστροφικά μήπως σας λυπηθούν (και μετά να παρακαλάτε κιόλας να μη χαθει το εξάμηνο)?
Dimitrisgz
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό Paladin » 09 Δεκ 2010, 13:45

1.Δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση την απόφαση κάποιων ξένων στο τμήμα ΗΜΜΥ για πράγματα που με αφορούν. Με ποιό δικαίωμα μου καταργείται η ελευθερία που έχω ως φοιτητής αυτού του πανεπιστημίου να παρακολουθήσω τα μαθήματα που προβλέπονται?

2.Είναι ή δεν είναι φασισμός να έρχονται άτομα που ούτως ή άλλως δεν πατάνε στα μαθήματα και να απαγορεύουν σε αυτούς που παρακολουθούν ,το δικαίωμά τους αυτό? Δεν ανέχομαι να σταματάει η εκπαιδευτική διαδικασία ενός ιδρύματος το 2010 επειδή κάποιοι που προφανώς δεν τους νοιάζει η ποιότητα των σπουδών,πήραν γραμμή από τα αφεντικά τους και κάθονται και πίνουν ρετσίνες... Εσάς μπορεί να είναι προς όφελός σας η κατάσταση αυτή, όχι όμως στην πλειοψηφία των φοιτητών...

3.Αν θεωρείτε ότι το όπλο μας απέναντι σε αυτά που γίνονται είναι να κλείνουμε τις σχολές κάθε βδομάδα και να παγώνουμε τις σπουδές μας τότε μάλλον εσείς δεν βλέπετε τι γίνετε γύρω σας. Ζούμε σε ένα άκρως ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον ,όπου υποτιμούμε μόνοι μας τον εαυτό μας. Δηλαδή αν κλείσουμε εμείς για κανά μήνα θα ιδρώσει το αυτί των κέντρων αποφάσεων... Το μόνο όπλο μας είναι οι σπούδές μας και το πόσο πλήρεις θα είναι αυτές. Όταν θα βγεις στην αγορά εργασίας δεν θα μετράει το πόσες καταλήψεις έκανες,αλλά το βάρος του πτυχίου. Και με όλα αυτά που κάνουμε το ελαφραίνουμε συνεχώς δυστυχώς...
Να δεχτώ κινητοποιήσεις άλλου είδους, αλλά το μόνο που δεν πρέπει να σταματάει είναι η εκπαιδευτική διαδικασία.

4. Συνάδελφε justme εσένα δηλαδή σάρεσε η κατάσταση 4 χρόνια πριν? Τα μαθήματα κουτσοέγιναν, το Καλοκαίρι το χάσαμε, Δίναμε επί 2 μήνες μαθήματα. Ωραίες καταστάσεις ας τις ξαναζήσουμε κι ούτε γάτα ούτε ζημιά...

Υ.Γ Είμαι μέσα σε οποιαδήποτε ενέργεια,δράση για να επανέλθει η εκπαιδευτική λειτουργία του τμήματος ΗΜΜΥ που μας αφορά και άμεσα. Τουλάχιστον ας μαζευτούμε όσοι μας αφορά και ας αποφασίσουμε εμείς. Αν η πλειοψηφία των ΗΜΜΥ αποφασίσει κατάληψη,δημοκρατία έχουμε ας κλείσουμε και για 1 χρόνο...
PM αν κανονιστεί κάτι...
Άβαταρ μέλους
Paladin
Newbie

Δημοσίευσηαπό liakos » 09 Δεκ 2010, 13:59

Που ειναι ο σύλλογος ΗΜΜΥ οεο ..?>? Που ειναι ο ο πρόεδρας οεο ....?>?
Πως είναι δυνάτον να μας κλείνουν τη σχολή αποφάσεις απο συνελεύσεις που ουτε καν την σφραγίδα του ενιαίου συλόγου δεν έχουν..?
Αυτα τα πραγματα δεν είναι λόγικα να συμβαίνουν. Και δεν μπορώ να καταλάβω γτ οι ιδιοι ΗΜΜΥ δεν κανουμε κάτι για αυτο, ποσο μάλλον ο περιβόητος σύλλογος που τώρα που οι φοιτητές τον χρειάζονται είναι άφαντος.
Άβαταρ μέλους
liakos
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό Dimitrisgz » 09 Δεκ 2010, 14:33

liakos έγραψε:Που ειναι ο σύλλογος ΗΜΜΥ οεο ..?>? Που ειναι ο ο πρόεδρας οεο ....?>?
Πως είναι δυνάτον να μας κλείνουν τη σχολή αποφάσεις απο συνελεύσεις που ουτε καν την σφραγίδα του ενιαίου συλόγου δεν έχουν..?
Αυτα τα πραγματα δεν είναι λόγικα να συμβαίνουν. Και δεν μπορώ να καταλάβω γτ οι ιδιοι ΗΜΜΥ δεν κανουμε κάτι για αυτο, ποσο μάλλον ο περιβόητος σύλλογος που τώρα που οι φοιτητές τον χρειάζονται είναι άφαντος.

Εδώ θα υπερασιπστώ τον σύλλογο και ίδαίτερα τον πρόεδρο, γιατί δυστυχώς μόνο ο πρόεδρος τρέχει και δε γίνεται να τα αναλαμβάνει όλα αυτός. (Άσε που μπορεί και να μη συμφωνεί με όσα λέμε.) Ο σύλλογος είμαστε εμείς οι υπόλοιποι και δε μπορεί να κάνει κάτι αν δε συμμετέχουμε! Ίσως πρέπει να γίνει μια συνέλευση να συζητηθεί το θέμα...
Dimitrisgz
Jr. Member

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες