Κλειστά τα ΑΕΙ από 1η Σεπτεμβρίου

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Re: Κλειστά τα ΑΕΙ από 1η Σεπτεμβρίου

Δημοσίευσηαπό Marios » 29 Αύγ 2011, 18:43

Παιδιά κάτι άκουσα ότι και η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ κατεβάζουν κατάληψη αλλά τίποτα εξακριβωμένο.....
Άβαταρ μέλους
Marios
Newbie

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό firefox » 29 Αύγ 2011, 18:52

justme έγραψε:Η σχολή θα μείνει κλειστή από την τετάρτη 31/8 ως την τετάρτη 7/9..Τώρα όσον αφορά τα μαθήματα που θα δίναμε 5/9 και 6/9 δεν έχει βγει απόφαση για το πότε θα τα δώσουμε τελικά...Ίσως μεταφερθούν στις τελευταίες μέρες της εξεταστικής..

Αυτό πότε αποφασίστηκε και από ποιον?
firefox
Newbie

Δημοσίευσηαπό justme » 29 Αύγ 2011, 18:59

σόρρυ παραπληροφόρηση-η σχολή θα παραμείνει ανοιχτή τελικά , απλά αύριο θα αποφασιστεί αν θα πάρει παράταση ή όχι η εξεταστική
i believe whatever doesn't kill you,simply makes you...stranger
Άβαταρ μέλους
justme
Newbie

Δημοσίευσηαπό MNO » 29 Αύγ 2011, 19:35

ΤΕΛΙΚΑ, η συνελευση θα γινει Τριτη ή Τεταρτη και οταν λεμε συνελευση ενοουμε στα ΠΡΟΚΑΤ(ολες οι σχολες μαζι) ή στο τμημα μας?
MNO
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό athakara5 » 29 Αύγ 2011, 20:48

justme έγραψε:σόρρυ παραπληροφόρηση-η σχολή θα παραμείνει ανοιχτή τελικά , απλά αύριο θα αποφασιστεί αν θα πάρει παράταση ή όχι η εξεταστική

Η εξεταστικη για ποιο λογο θα παρει παραταση αμα δεν γινει καταληψη??Και αμα γινει καταληψη,τα μαθηματα θα αναπληρωθουν τον Οκτωβριο??Αν καποιος απο παραταξη ξερει ας μας ενημερωσει
athakara5
Newbie

Δημοσίευσηαπό blackbird » 29 Αύγ 2011, 21:44

Το σιγουρο ειναι οτι Τεταρτη γινεται συνελευση στα ΠΡΟΚΑΤ.
Without Heart We Would Be Mere Machines
Alfa Romeo
Άβαταρ μέλους
blackbird
Full Member

Δημοσίευσηαπό RUDEBOY » 29 Αύγ 2011, 21:49

χαχααχα ... ό,τι να'ναι λέει ο καθένας..κι εγώ για τετάρτη άκουσα συνέλευση..
RUDEBOY
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 30 Αύγ 2011, 01:33

Την Τετάρτη έχει συνέλευση. Ξέρω ότι θα προταθεί μια εβδομάδα, από μια παράταξη, δεν ξέρω αν οι άλλες θα προτείνουν παραπάνω. Επίσης μη σας πιάνουν οι κόνξες, έχω δικό μου σύλλογο κλπ κλπ.. Πέρυσι όσες φορές έγινε κατάληψη, ο τμηματικός όταν είχε αντίθετο ψήφισμα παραμερίστηκε..Καλό είναι αφού είμαστε όλοι μέλη του ενιαίου, να προσπαθήσουμε να μείνει η σχολή ανοικτή..

Δεν καταλαβαίνω πως η κατάληψη θα βοηθήσει εμάς τους φοιτητές, αυτου του τμήματος (με βάση 16100) και αυτής της πολυτεχνικής σχολής με βάσεις που κυμαίνονται από 13900 μέχρι 16200.. Εξάλλου από όσα έχω καταλάβει από το νόμο αυτό, εξαιρουμένου του ασύλου, πιο πολύ επηρεάζει τα ΔΕΠ και τα διοικητικά τους παρά εμάς...

ΥΓ. Δεν επιθυμώ οποιαδήποτε αντιπαράθεση, ούτε υπονοώ κανένα υπαινιγμό με το γνωστό θέμα των συλλόγων
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Maxos_Kalabrias » 30 Αύγ 2011, 11:20

+1 στον πάτερ

Αν εξαιρέσουμε το άσυλο περισσότερο θίγονται οι καθηγητές και οι φιλοδοξίες τους......γι'αυτό μας "κλείνουν το μάτι" που λεν και τα δελτία... ;)
Άβαταρ μέλους
Maxos_Kalabrias
Newbie

Δημοσίευσηαπό Dimitrisgz » 30 Αύγ 2011, 11:52

patirgerasimos έγραψε:Την Τετάρτη έχει συνέλευση. Ξέρω ότι θα προταθεί μια εβδομάδα, από μια παράταξη, δεν ξέρω αν οι άλλες θα προτείνουν παραπάνω. Επίσης μη σας πιάνουν οι κόνξες, έχω δικό μου σύλλογο κλπ κλπ.. Πέρυσι όσες φορές έγινε κατάληψη, ο τμηματικός όταν είχε αντίθετο ψήφισμα παραμερίστηκε..Καλό είναι αφού είμαστε όλοι μέλη του ενιαίου, να προσπαθήσουμε να μείνει η σχολή ανοικτή..

Δεν καταλαβαίνω πως η κατάληψη θα βοηθήσει εμάς τους φοιτητές, αυτου του τμήματος (με βάση 16100) και αυτής της πολυτεχνικής σχολής με βάσεις που κυμαίνονται από 13900 μέχρι 16200.. Εξάλλου από όσα έχω καταλάβει από το νόμο αυτό, εξαιρουμένου του ασύλου, πιο πολύ επηρεάζει τα ΔΕΠ και τα διοικητικά τους παρά εμάς...

ΥΓ. Δεν επιθυμώ οποιαδήποτε αντιπαράθεση, ούτε υπονοώ κανένα υπαινιγμό με το γνωστό θέμα των συλλόγων

+1 για το ΥΓ. (έτσι κι αλλιώς την απάντηση την έδωσε ο νέος νόμος)
Αλλά στο ίδιο πνεύμα θέλω να πω πως αν αποφασιστεί καμια κατάληψη, παραταση κλπ στον ενιαίο που δε μας βρίσκει σύμφωνους ως τμήμα, μπρούμε..έχουμε κάθε δικαίωμα ( ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ) να κρατήσουμε τη σχολή ανοιχτή.

Αν και για κάποιους ακόμα λόγους πιστεύω ότι οι καταλήψεις δε γίνονται τόσο εύκολα όσο παλαιότερα:

1) Οι νεότεροι φοιτητές έχουν το άγχος του Ν+2

2) Οι φοιτητές της κυρίαρχης(νομίζω) παράταξης στη Ξάνθη δε γίνεται να πάνε κόντρα στο ΚΟΜΜΑ! :D
Εκτός κι αν φοβηθούν ότι θίγονται και τα δικά τους συμφέροντα τώρα που καταργούνται τα παραταξιακά ψηφοδέλτια και δε θα μπορούνε να μετράνε ποιος την έχει μεγαλύτερη.... την απήχηση στους φοιτητες ;)

Υ.Γ: Σχετικά με τη βάση εισαγωγής... είναι για γέλια και δε νομίζω οτι φταίει μόνο η οικονική κατάσταση της μέσης ελληνικής οικογένειας ή η επαγγελματική αποκατάσταση. Πιο πολύ φταίει η κατάσταση εδώ μέσα, η δουλειά που γίνεται εδώ, η αξία του πτυχίου από το τμήμα μας και η εικόνα που υπάρχει για το τμήμα μας και το πολυτεχνείο γενικότερα στον έξω κόσμο. Γιατί μόνο στη Ξάνθη είδα να πέφτουν καλές (?) σχολές πάνω από 2000 μόρια!! Απλά μάλλον κάθε χρόνο τα παιδιά ενημερώνονται όλο και περισσότερο, όλο και καλύτερα και κρίνουν ανάλογα! Αυτό είναι που πρέπει να μας ανησυχεί περισσότερο!!!

Υ.Γ2: πάτερ το +1 ισχύει.. αλλά οκ κάνουμε και λίγο πλάκα
Dimitrisgz
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 30 Αύγ 2011, 12:16

Dimitrisgz έγραψε:Οι φοιτητές της κυρίαρχης(νομίζω) παράταξης στη Ξάνθη δε γίνεται να πάνε κόντρα στο ΚΟΜΜΑ! :D

άκουσα ότι και αυτοί θα κατεβάσουν...Όσο για την βάση της σχολής φταίνε τρία πράγματα. Η γεωγραφική θέση, η Ξάνθη είναι μακριά. Η κρίση ο κόσμος προτιμά κάτι κοντά στο σπίτι του και το γεγονός ότι έχουμε πάρα πολλές θέσεις..

Το τελευταίο είχα ακούσει, γιατί δεν ήμουν στη συνέλευση του τμήματος αν το ξέρει κάποιος ας το επιβεβαιώσει, ότι ζητάμε πολλούς για περισσότερη χρηματοδότηση, με το σκεπτικό ότι θα φύγουν με μεταγραφές. Μόνο που φέτος τα λουστήκαμε.

Επίσης φταίει και η δουλειά που γίνεται εδώ μέσα, όχι μόνο το μάθημα, αλλά κυρίως η έρευνα. Που ουσιαστικά δεν υπάρχει. Μάλιστα σε "ακαδημαικό πηγαδάκι", είχα ακούσει παλια, ότι εδώ δεν παίρνουμε λεφτά γιατί είμαστε μακριά και οι εταιρείες έχουν τα άλλα πολυτεχνεία στα πόδια τους κλπ. κλπ. Βεβαια, γιατί υπάρχουν και άλλα "απομακρυσμένα τμήματα" που έχουν καλή φήμη, δεν ξέρω- μπορεί να τους πληρώνουν τα μεταφορικά :P .

Η ουσία είναι ότι πρέπει να ανέβει το επίπεδο, κατακόρυφα τώρα που έπεσε η βάση για να μπορούμε να σταθούμε λίγο μετά..

Ειμαι λίγο offtopic αλλά νομίζω ότι το θέμα πρέπει να θιχθεί..
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό blackbird » 30 Αύγ 2011, 13:07

Η 1η εβδομαδα εξεταστικης (5-9 σεπτεμβριου) θα γινει 3-7 οκτωβριου. Οποτε η εξεταστικη αρχιζει 12-9.
Alfa Romeo
Άβαταρ μέλους
blackbird
Full Member

Δημοσίευσηαπό niki » 30 Αύγ 2011, 13:10

δηλαδή αποφασίστηκε παράταση μιας βδομάδας? ορίστηκε ημερομηνία για νέα συνέλευση?
Άβαταρ μέλους
niki
Full Member

Δημοσίευσηαπό blackbird » 30 Αύγ 2011, 13:12

Η συγκλητος το αποφασισε αυτο απο ο,τι εμαθα. Βεβαια διατηρω καθε επιφυλαξη μεχρι επισημης ανακοινωσης.
Alfa Romeo
Άβαταρ μέλους
blackbird
Full Member

Δημοσίευσηαπό firefox » 30 Αύγ 2011, 13:15

από το site της σχολής:

blackbird έγραψε:"ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
Αναρτήθηκε στις 22/06/11 από Γραμματεία Τμήματος

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ Δ.Π.ΘΡΑΚΗΣ Η 1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΤΗΝ 1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
firefox
Newbie

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης