από Bombastic » 11 Μάιος 2009, 18:32
Καταρχήν ας σας αναφέρω την ερμηνεία της λέξεως σαρκασμός με ένα τμήμα από λεξικό . "Αυτό, ίσως, που δεν γνωρίζατε είναι ότι η κατανόηση του σαρκασμού, που κρύβει τα «δόντια» του στη διατύπωση του αντιθέτου από αυτό που συμβαίνει, απαιτεί την επίγνωση του τι ακριβώς σκέπτεται ο άλλος. Όσοι χάνουν αυτή την ικανότητα, απλά δεν καταλαβαίνουν τι θέλει να πει ο συνομιλητής τους όταν π.χ. κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα τούς επισημαίνει ότι «ωραίο καιρό έχουμε σήμερα»".
Τώρα φίλε capa που λες ότι δεν λέω τίποτα και μόνο ειρωνεύομαι σου παραθέτω το δεύτερο μισό του post μου αμέσως πριν τη δημοσίευσή σου :
"Η διαφωνία μου πέρα από το ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το πρόγραμμα, έγκειται στο ότι η πτυχιακή θα γίνει πριν την κανονική εξεταστική. Καταλαβαίνω πως κάποτε έτσι γινότανε, αλλά από τις καταλήψεις του 2006 και μετά δεν γινόταν αυτό. Ο λόγος είναι απλός: υπάρχουν συμφοιτητές μας που δίνουν ακόμα και προόδους σε μαθήματα εαρινών εξαμήνων την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Επίσης αν δεν υπάρχει πρόβλημα ενώ γίνονται μαθήματα να γίνονται και πτυχιακές εξετάσεις γιατί την προηγούμενη εξεταστική περίοδο δεν ήταν πρώτα η πτυχιακή προκειμένου να διαρκούσε δύο εβδομάδες και όχι εννιά μέρες. Θα παρακαλούσα να συζητηθεί αυτό στη γενική συνέλευση"
Έπρεπε να το ξαναγράψω????
Τι καινούριο να πω σε κάποιον που αντί να ζητά χρόνο προκειμένου να περάσει περισσότερα μαθήματα ζητά χρόνο να καθίσει περισσότερο. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω. Έχω καθίσει πολύ σαν φοιτητής αλλά σέβομαι και την επιθυμία των άλλων να μην χάνουν άλλο χρόνο από τη ζωή τους-ως προπτυχιακοί φοιτητές αλλά είτε θέλουν να κοιτάξουν για μεταπτυχιακό είτε να παν φαντάροι-, να μην χάνουν άλλο χρήματα από την τσέπη των γονιών τους, να μην αφήνουν τους άλλους να πιστεύουν πως μπήκαν σε αυτό το τμήμα επειδή ο μπαμπάς τους είχε λεφτά για φροντιστήρια. Σέβομαι τόσο την επιθυμία αυτών των ίσως λίγων, σε αριθμό, που ίσως την ενστερνίζομαι. Ίσως πρέπει να ξανασκεφτείς τις προτεραιότητές σου και ίσως αναθεωρήσεις.
Τέλος για να επανέλθουμε στο θέμα μας ξαναλέω ότι το πρόγραμμα πολύ κακώς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, έστω και αν αυτό οφείλεται στο ότι θα συζητηθεί το ενδεχόμενο παράτασης. Επίσης δεν γίνεται να υφίσταται πτυχιακή εξεταστική την ίδια περίοδο που πολλά μαθήματα- εργαστήρια του εαρινού εξαμήνου εξετάζονται.
Ας πούμε και κάνουμε κάτι προς όφελος όλων ή τουλάχιστον των περισσοτέρων μας. Μην αφήνουμε να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.