cmavr8 έγραψε:Λιγότερα μαθήματα / ώρες διδασκαλίας.[/b] Έτσι θα έχουμε χρόνο για αφομοίωση της παράδοσης στο σπίτι, περισσότερο ψάξιμο, και μεγαλύτερο βάθος στις γνώσεις, αφού ο ίδιος ή και περισσότερος κόπος θα πηγαίνει σε λιγότερα μαθήματα
Πολύ σωστός ο φίλος να ένα ακόμα σημαντικό σημείο που ξεχάστηκε. Δεν γίνεται ένας φοιτητής να βρίσκεται όλη την ημέρα στο πανεπιστήμιο γιατί ειδάλλως δεν θα υπήρχε και χρόνος να κάνει όλες τις εργασίες που απαιτήσαμε οι περισσότεροι παραπάνω. Άσε που υπάρχουν και άλλα πράγματα στη ζωή εκτός από σπουδές εξίσου σημαντικά.
Ο περιορισμός των ωρών μπορεί να επιτευχθεί με την αναδιοργάνωση του προγράμματος σπουδών (ένα άλλο σημείο που ξεχάστηκε να αναφερθεί) αφαιρώντας μαθήματα ανούσια και μειώνοντας κάποιες παραπανίσιες ώρες σε κάποια άλλα.
Ένα άλλο σημείο που θα ήθελα να σταθώ είναι ότι θα πρέπει να αυξηθούν τα μαθήματα επιλογής περιορίζοντας αυτά του βασικού κορμού ώστε ο κάθε φοιτητής να μπορεί να επιλέγει ελεύθερα τα μαθήματα που θέλει να παρακολουθήσει χωρίς να απομακρύνεται κιόλας και από το κύκλο που έχει επιλέξει (ένα μοντέλο παρόμοιο με αυτό του ΕΜΠ το οποίο το θεωρώ πολύ ευέλικτο).
cmavr8 έγραψε:Θέλω να ξυπνήσουν οι φοιτητές και να τα διεκδικήσουν ανεξαρτήτως παρατάξεων.
Ναι ρε μεγάλε μαζί σου και εγώ αλλά το είπα και θα το ξαναπώ ότι στα λόγια όλοι μας καλοί είμαστε αλλά στην πράξη...Δυστυχώς! Πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να αφυπνιστεί ο κόσμος!
Υ.Γ: Καημό το έχω να δω μια φορά να απέχουμε από τα μαθήματα ή ακόμα και να κάνουμε συμβολική κατάληψη και να έχουμε αιτήματα όπως: καλύτερα βιβλία, εργαστηριακό εξοπλισμό κ.λ.π. αλλά που...