Η γνώμη σας για τα συγγράμματα του τμήματος μας!

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Re: Η γνώμη σας για τα συγγράμματα του τμήματος μας!

Δημοσίευσηαπό laplace » 14 Μαρ 2008, 18:45

Τα περισσότερα βιβλία τουλάχιστον στο 1ο έτος είναι gtp.Συγγράματα φωτοτυπίες με μέγιστο κόστος τύπου γκαρούτσου(Δλδ 8-12 ευρώ).Άντε να γίνεις επιστήμονας με αυτά και με τα άλλα ανύπαρκτα στη βιβλιοθήκη..Α,ναι ξέχασα...Η βιβλιοθήκη είναι υπο κατασκευή.. ::) ::)Στο 2ο έτος είδα από κάτι φίλους/γνωστούς/κομματόσκυλα/δημαγωγούς(στην πορεία θα δείξει.. ::)) βιβλία π.χ. ηλεκτρονικής που μου φάνηκαν πολύ καλά..Ήταν κ έγχρωμο ;D ;D Αν και βλέπω σιγά σιγά τα δωρεάν συγγράματα να περικόβονται.. Όπως λέει και εδώ
http://www.dardanosnet.gr/home/about.php
Δεν νομιζω ότι ο μέσος φοιτητής θέλει απλά να περάσει το μάθημα...Οι συνθήκες τον αναγκάζουν να σκέφτεται έτσι.. (με 10% ήρθα οπότε δεν μιλάω στον αέρα..:P)
Τελευταία επεξεργασία από laplace και 14 Μαρ 2008, 19:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
laplace
Full Member

Δημοσίευσηαπό liakos » 15 Ιουν 2008, 17:29

Ισως επειδη είσαι πρωτο έτος και όντως του πρωτου δεν ειναι και τοσο περιποιημένα και τα λες αυτα.....αλλα τουλαχιστον στο δεύτερο που είμαι εγώ τα βιβλία είναι σε άριστη καταστασή....οχι όλα αλλα τα περισσότερα.... δηλαδη μπορεις να περάσεις και μάθημα διαβάζοντας μόνο το βιβλίο που λεει ο λόγος ...
Άβαταρ μέλους
liakos
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 15 Ιουν 2008, 18:12

liakos έγραψε:Ισως επειδη είσαι πρωτο έτος και όντως του πρωτου δεν ειναι και τοσο περιποιημένα και τα λες αυτα.....αλλα τουλαχιστον στο δεύτερο που είμαι εγώ τα βιβλία είναι σε άριστη καταστασή....οχι όλα αλλα τα περισσότερα.... δηλαδη μπορεις να περάσεις και μάθημα διαβάζοντας μόνο το βιβλίο που λεει ο λόγος ...

Μπορείς σε παρακαλώ να μου αναφέρεις κάποια επιχειρήματα γιατί τυγχάνει να είμαι πέμπτο έτος και να είχα εντελώς αντιδιαμετρική γνώμη. Δεν νομίζω ότι τα βιβλία του 2ου έτους μπορώ να τα χαρακτηρίσω "άριστα". Εκτός και αν άλλαξαν πολλά πράγματα από τότε... 
Τελευταία επεξεργασία από Vagoulas και 15 Ιουν 2008, 18:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό liakos » 15 Ιουν 2008, 19:18

Συγνώμη ρε vagoula τι θες να πεις ..... η ηλεκτρονικη δεν ειναι πολυ καλο βιβλιο ? το ξερεις οτι στο εμποριο κανει 50 ευρω το ξερεις οτι στη θεσσαλονικη κανουν αλλο βιβλιο οι ηλεκτρολογοι και ψαχνουν ολοι να αγορασουν αυτο που κανουμε εμεις του malvino....τα βιβλια του παπαμαρκου δεν ειναι καλα?.... ειναι παρα πολυ καλα και το K1 και Κ2.... ποιο αλλο? οι μιγαδικες τις μειμαριδου εξισου καλο..... Ακόμα αν και εγω δεν εχω ασχοληθει μου εχουν πει απο θεσσαλονικη κατι γνωστοι οτι τα βιβλια που μας δινουν στα πεδια του griffith ειναι απο τα καλυτερα.......βεβαια αυτα ειναι γνωμες ετσι εσενα μπορει να μην σε βοηθησαν .... αλλα αυτη ειναι η αποψη η δικια μου....
Άβαταρ μέλους
liakos
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 15 Ιουν 2008, 19:32

και γω οφείλω να πω οτι τα βιβλία στο πρώτο έτος δεν είναι πολύ καλά. Πρέπει να βασιστείς στις σημειώσεις για να διαβάσεις καλά. Εξαίρεση αποτελεί η Fortran  (σε αντίθεση βεβαια με την κακογραμμένη C) και ίσως κανά 2 άλλα βιβλία. Πάντως στο 2ο έτος τα πράγματα είναι όντως καλύτερα υπάρχουν βέβαια και βιβλία το οποία είναι παλιά και κακογραμμένα όπως οι φυσικές κ.α.
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 15 Ιουν 2008, 19:33

liakos έγραψε:Συγνώμη ρε vagoula τι θες να πεις ..... η ηλεκτρονικη δεν ειναι πολυ καλο βιβλιο ? το ξερεις οτι στο εμποριο κανει 50 ευρω το ξερεις οτι στη θεσσαλονικη κανουν αλλο βιβλιο οι ηλεκτρολογοι και ψαχνουν ολοι να αγορασουν αυτο που κανουμε εμεις του malvino....τα βιβλια του παπαμαρκου δεν ειναι καλα?.... ειναι παρα πολυ καλα και το K1 και Κ2.... ποιο αλλο? οι μιγαδικες τις μειμαριδου εξισου καλο..... Ακόμα αν και εγω δεν εχω ασχοληθει μου εχουν πει απο θεσσαλονικη κατι γνωστοι οτι τα βιβλια που μας δινουν στα πεδια του griffith ειναι απο τα καλυτερα.......βεβαια αυτα ειναι γνωμες ετσι εσενα μπορει να μην σε βοηθησαν .... αλλα αυτη ειναι η αποψη η δικια μου....

Συμφωνώ ότι είναι η άποψη η δικιά σου. Πρώτον εμείς δεν παίρναμε στα πεδία Griffiths. Δεύτερον της ηλεκτρονική το θεωρώ επίσης πολύ καλό βιβλίο αν και με ξενέρωσες που μου ανέφερες για την τιμή. Γιατί και του Παπαμάρκου είναι ακριβά αλλά δεν τα θεωρώ πολύ καλά βιβλία και αρκεί να ρίξεις μια ματιά στον Μάργαρη και θα καταλάβεις. Συνεχίζοντας με την ηλεκτρονική είναι το μόνο στο εμπόριο για αυτό και το παίρνουμε. Άμα ρωτήσεις μέχρι και τον Ανδρεάδη αυτό θα σου πει αλλά το κακό με την Θεσσαλονίκη είναι ότι δεν παίρνουν καλά βιβλία στον εν λόγω μάθημα. Πάντως για πεδία δεν το συζητώ τα βιβλία του Τσιμπούκη κλάσεις ανώτερα.

Τέλος θα ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι μου μίλησες για 5 βιβλία από τα 15 μαθήματα που έχετε...ή κάνω λάθος  ::)
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό liakos » 15 Ιουν 2008, 19:36

καλα δεν σου ειπα οτι ειμαστε ΜΙΤ σου επισημανα οτι δεν ειμαστε και τοσο gtp ...... και οτι υπαρχει εδαφος να μαθει καποιος αν θελει..... και το βιβιλιο του malvino νομιζω οτι το περνουμε γιατι εχει κανει την επιμελεια ο ίδιος ο ανδρεάδης....
Άβαταρ μέλους
liakos
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό macJohn » 15 Ιουν 2008, 19:40

liakos έγραψε:καλα δεν σου ειπα οτι ειμαστε ΜΙΤ σου επισημανα οτι δεν ειμαστε και τοσο gtp ...... και οτι υπαρχει εδαφος να μαθει καποιος αν θελει..... και το βιβιλιο του malvino νομιζω οτι το περνουμε γιατι εχει κανει την επιμελεια ο ίδιος ο ανδρεάδης....

Μόνος σου τα λες... Τα βιβλία που παίρνουμε τα παίρνουμε γιατί έχουν οι καθηγητές μας την επιμέλεια και όχι για την ποιότητά τους...

Πάντος για πεδία και κυκλώματα συμφωνώ απολύτως με τον βάγγουλα...
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 15 Ιουν 2008, 19:48

liakos έγραψε:καλα δεν σου ειπα οτι ειμαστε ΜΙΤ σου επισημανα οτι δεν ειμαστε και τοσο gtp ...... και οτι υπαρχει εδαφος να μαθει καποιος αν θελει..... και το βιβιλιο του malvino νομιζω οτι το περνουμε γιατι εχει κανει την επιμελεια ο ίδιος ο ανδρεάδης....

Συμφωνώ ρε παιδί μου με αυτά που λες αλλά εγώ θα προτιμούσα να μας έδινα όλοι καλά βιβλία παρά ένας και δύο και είμαι 100% σίγουρος ότι όλοι έχουν αυτήν την δυνατότητα αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο το αποφεύγουν. Μαζί σου είμαι σχετικά με ότι είπες με τα παραπάνω βιβλία, αν και δεν συμφωνούμε σε όλα, τουλάχιστον είναι εμπορίου που σημαίνει καλογραμμένα τις περισσότερες φορές. Επειδή το ξέρω από προσωπική εμπειρία μια καθηγήτρια μας που τον ρώτησε για την κόρη της που σπουδάζει Θεσσαλονίκη της είπε αυτό που ανέφερα παραπάνω ότι δηλαδή είναι το μοναδικό αξιόλογο αλλά δεν κάνει για μηχανικούς (σου λέω τι είπε ακριβώς και εγώ δεν ήμουν μπροστά).

macJohn έγραψε:Πάντος για πεδία και κυκλώματα συμφωνώ απολύτως με τον βάγγουλα...

Γιατί διαφωνείς για τα κυκλώματα??? Αφού τα έχεις όλα τα βιβλία του Μάργαρη ρε ποιον κοροϊδευεις  ;) :D
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό macJohn » 15 Ιουν 2008, 19:58

macJohn έγραψε:Πάντος για πεδία και κυκλώματα συμφωνώ απολύτως με τον βάγγουλα...

Όπως Τάσος Πάντος...  :P

Vagoulas έγραψε:

Γιατί διαφωνείς για τα κυκλώματα??? Αφού τα έχεις όλα τα βιβλία του Μάργαρη ρε ποιον κοροϊδευεις  ;) :D

Βάγγουλα παράτησε το διάβασμα και κάτσε να ξεκουραστείς γιατί δε βλέπεις μπροστά σου...
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 15 Ιουν 2008, 20:01

macJohn έγραψε:Βάγγουλα παράτησε το διάβασμα και κάτσε να ξεκουραστείς γιατί δε βλέπεις μπροστά σου...

Τι να κάνω με τα βιβλία που μας δίνουν αναγκαστικά διαβάζω τόσο... :P ;D
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό Pagouras » 15 Ιουν 2008, 21:47

Μηπως ξερει κανεις αν του χρονου θα εφαρμοστει το περιβοητο 'ελευθερο συγγραμα'?
Vorsprung durch Technik

Άβαταρ μέλους
Pagouras
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 15 Ιουν 2008, 21:53

Pagouras έγραψε:Μηπως ξερει κανεις αν του χρονου θα εφαρμοστει το περιβοητο 'ελευθερο συγγραμα'?

Pagoura εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι έπρεπε να είχε εφαρμοστεί από φέτος αλλά όταν κάποιοι πήγαν να ρωτήσουν στο τμήμα  για το τι θα γίνει με αυτό το θέμα για ακόμα μια φορά οι καθηγητές κάνανε τις "πάπιες". Τι να πω το νόμο για τους αιώνιους τον περάσανε τι τους πείραξε για τα συγγράμματα δεν μπορώ να καταλάβω? Ποιος ξέρει τι συμφέροντα υπάρχουν ή στην χειρότερη κάποιοι δεν ξέρουν να προτείνουν συγγράμματα δεν έχω άλλες εξηγήσεις. 
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό Pagouras » 15 Ιουν 2008, 22:59

Ας ελπισουμε οτι τουλαχιστον του χρονου θα εφαρμοστει, γιατι το να προσπαθει καποιος να μαθει απο ενα βιβλιο που δεν καταλαβαινει ειναι κατα τη γνωμη μου ασκοπο και ανωφελο >:(
Vorsprung durch Technik

Άβαταρ μέλους
Pagouras
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 21 Ιουν 2008, 13:20

Πάντως με διαφορά τα πιο άθλια συγγράματα μέχρι τώρα (2ο είμαι) είναι τα βιβλία γενικής φυσικής. αίσχος >:(
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες