Το Επίπεδο της Σχολής μας

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Re: Το Επίπεδο της Σχολής μας

Δημοσίευσηαπό cmavr8 » 14 Ιουν 2008, 19:46

dim έγραψε:Αναγνωρησιμότητα?

Αναγνωρήσιμος γίνεσαι με το έργο σου...όχι αποκλειστικά και μόνο από το Πανεπιστήμιο στο οποίο φοίτησες. Αρκεί να σε πληροφορήσω ότι αξιόλογοι καθηγητές με πλούσιο ερευνητικό έργο και πλήθος δημοσιεύσεων και στελέχη ερευνητικών κέντρων πολύ μεγάλων ετερειών ανά τον κόσμο αποφοίτησαν από το τμήμα μας. Και αυτά είναι αλήθεια.Δεν τα λέω στον αέρα. Αλλά αν πάλι κάποιος πιστεύει ότι λέω ψέματα και λόγια εντυπωσιασμού να το πει.

Συμφωνω απόλυτα. Πρέπει να κάνουμε πράματα, projects, sites, οτιδήποτε. Αν δέιτε τι ζητάνε για μια θέση στη google, θα καταλάβετε τι εννοώ. Γνώσεις θέλουν, ουσιαστικές, όχι τίτλους!
cmavr8
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό JoVou » 20 Ιουν 2008, 00:41

Εγώ πάντως που μπήκα στα Open Courses του ΜΙΤ στο μάθημα Signals & Systems, στα πρώτα quiz είχανε ασκήσεις παρόμοιες με τις δικές μας εισαγωγικές...έτσι για να μη νομίζουμε ότι εκεί τα ξέρουν απο πρίν τα παιδιά όλα...έλεος!

το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι μερικές φορές μπορεί να προσληφθεί κάποιος επειδή έχει δουλέψει ένα εργαλείο στη ζωή του κι όχι εσύ που χεις ξεσκίσει τη θεωρία...αρα δε θα πρέπει να ρίξουμε λίγο βάρρος και σ αυτό? Ας αλλάξουν τα πρωταρχικά μαθήματα επιλογής τύπου - χημεία/φυσική περιβάλλοντος- με παραδόσεις που αφορούν βασικά εργαλεία εν δυνάμει μηχανικών...για να έχουμε μερικά εφόδια παραπάνω

όλα αυτά βέβαια προσαυξάνονται στο κομμάτι των extra εργασιών/υλικού κτλ. κτλ.

Στο φίλο laplace που δείχμει μα απογοητεύτηκε, θα του πω να κάενι υπομονή, ν αασχολείται μ ότι εκείνος αγαπάει και να διακρίνει μέσα στο τμήμα τα άτομα-καθηγητές που πιστεύει ότι θα τον βοηθήσουν να πετύχει τους στόχους του και να συνεργαστεί μαζί τους.  ;)
Never Leave 4 Tomorrow ... What You can Finish up From Today!
Άβαταρ μέλους
JoVou
Full Member

Δημοσίευσηαπό laplace » 08 Αύγ 2008, 13:18

Βρε παιδιά,σορυ αλλα δεν λείπουν μερικά μαθήματα από το τμήμα μας? Π.χ. Ηλεκτρακουστική(που είναι πολύ τρεντυ τομεας των ημμυ για τηλεπικοινωνίες), Αρχιτεκτονική υπολογιστών, οπτική(για τηλεπικοινωνιακούς) , μεταγλωττιστές κ τέτοια?Θα κάνουν τίποτα βελτιώσεις στο προγραμμα σπουδών?
laplace
Full Member

Δημοσίευσηαπό mpougatsas » 08 Αύγ 2008, 15:17

Ηλεκτρακουστική (Τεχνολογία ήχου) και αρχιτεκτονική υπολογιστών υπάρχουν στάνταρ...

Για τα άλλα δεν γνωρίζω αν συμπεριλαμβάνονται σε κάποιο άλλο μάθημα...

Τωρα για τις βελτιώσεις που ρωτάς, προσωπικά περιμένω να δώ τις εξελίξεις με τον "νεο" τομέα, αναπτυξης λογισμικού...
D.U.T.H. - Don't Use Thongs Here... :P
Άβαταρ μέλους
mpougatsas
Full Member

Δημοσίευσηαπό Pagouras » 08 Αύγ 2008, 15:22

laplace έγραψε:Βρε παιδιά,σορυ αλλα δεν λείπουν μερικά μαθήματα από το τμήμα μας? Π.χ. Ηλεκτρακουστική(που είναι πολύ τρεντυ τομεας των ημμυ για τηλεπικοινωνίες)

Το μαθημα 'Τεχνολογια ηχου' γνωριζει κανεις αν ειναι παρομοιο με την ηλεκτρακουστικη η ειναι...διαφορετικο σπορ?? Γιατι οσους εχω ρωτησει, δεν ειχαν καμια σχεση με το συγγεκριμενο μαθημα.
Vorsprung durch Technik

Άβαταρ μέλους
Pagouras
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό dim » 08 Αύγ 2008, 16:00

προσωπικά περιμένω να δώ τις εξελίξεις με τον "νεο" τομέα, αναπτυξης λογισμικού...

Εγώ περιμένω πέντε (5) ολόκληρα χρόνια...λες να περιμένω σε λάθος στάση...μάλλον τα έχουν κόψει τα λεωφορεία από Λημνίο και έχει μόνο από Πλατεία!
dim
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό laplace » 09 Αύγ 2008, 14:52

Αρχιτεκτονική Υπολογιστών ποιό μαθημα είναι σε μας? Πώς λεγεται εννοω
laplace
Full Member

Δημοσίευσηαπό laplace » 09 Αύγ 2008, 20:16

Το τμήμα μας εδώ(Ξάνθη) θεωρείται γενικά δύσκολο/εύκολο/μέτριο? Και ο μέσος όρος αποφοίτησης γενικά ποιός είναι?
laplace
Full Member

Δημοσίευσηαπό megatron » 10 Αύγ 2008, 17:56

Φίλε μου laplace, ρωτάς για τον βαθμό δυσκολίας του τμήματός μας συγκριτικά με τα υπόλοιπα τμήματα των ΗΜΜΥ σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ή συγκριτικά με με οποιοδήποτε άλλο τμήμα που υπάρχει? (όπως π.χ. Παιδαγωγικά, Ιατρικές, Φυσικούς...κλπ).Πάντως, αυτό που ξέρω είναι ότι οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί & Μηχ. Υπολογιστών, είναι το δυσκολότερο τμήμα από γενικής απόψεως (επιστημονικού περιεχομένου, μαθημάτων,διδασκόμενης ύλης κλπ.) , και σαν τμήμα στην Ξάνθη μπορείς να το χαρακτηρίσεις ως δύσκολο γιατί πιστεύω ότι δεν υστερεί σχεδόν σε τίποτα από τα άλλα ΗΜΜΥ στην Ελλάδα.(Μπορείς μάλιστα να διαβάσεις και τα προηγούμενα posts των άλλων μελών του forum για να το επιβεβαιώσεις... ;))
Άβαταρ μέλους
megatron
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό laplace » 10 Αύγ 2008, 19:17

offtopic Μ'αρέσει πάντως που είναι ενεργό το φορουμ :D
Ρωτάω έτσι για να δώ ποιος είναι ο μέσος χρόνο αποφοίτησης.Είχα ακούσει 6 χρονια γενικα.
laplace
Full Member

Δημοσίευσηαπό JoKo » 10 Αύγ 2008, 19:24

laplace έγραψε:Μ'αρέσει πάντως που είναι ενεργό το φορουμ :D

Και έτσι πρέπει! (Δε μιλάω εγώ, ο εθισμός μου στο internet... :D )

laplace έγραψε:Ρωτάω έτσι για να δώ ποιος είναι ο μέσος χρόνο αποφοίτησης.Είχα ακούσει 6 χρονια γενικα.

Ναι, 6 χρόνια είναι ένας ρεαλιστικός αριθμός. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά στη χρονιά μου (κλεισμένο πέμπτο έτος) μόλις ένας πρόλαβε να ορκιστεί το καλοκαίρι.
Άβαταρ μέλους
JoKo
Full Member

Δημοσίευσηαπό macJohn » 12 Αύγ 2008, 16:50

laplace έγραψε:Το τμήμα μας εδώ(Ξάνθη) θεωρείται γενικά δύσκολο/εύκολο/μέτριο? Και ο μέσος όρος αποφοίτησης γενικά ποιός είναι?

Θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους. Ο Μ.Ο. είναι κοντά στα 6 χρόνια +/- μισό χρόνο.

megatron έγραψε:Φίλε μου laplace, ρωτάς για τον βαθμό δυσκολίας του τμήματός μας συγκριτικά με τα υπόλοιπα τμήματα των ΗΜΜΥ σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ή συγκριτικά με με οποιοδήποτε άλλο τμήμα που υπάρχει? (όπως π.χ. Παιδαγωγικά, Ιατρικές, Φυσικούς...κλπ).Πάντως, αυτό που ξέρω είναι ότι οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί & Μηχ. Υπολογιστών, είναι το δυσκολότερο τμήμα από γενικής απόψεως (επιστημονικού περιεχομένου, μαθημάτων,διδασκόμενης ύλης κλπ.) , και σαν τμήμα στην Ξάνθη μπορείς να το χαρακτηρίσεις ως δύσκολο γιατί πιστεύω ότι δεν υστερεί σχεδόν σε τίποτα από τα άλλα ΗΜΜΥ στην Ελλάδα.(Μπορείς μάλιστα να διαβάσεις και τα προηγούμενα posts των άλλων μελών του forum για να το επιβεβαιώσεις... ;))

Σαν Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην πράξη, και ΗΜ&ΜΥ στα χαρτιά( Όπως λέει και ο stnik παραπάνω ούτε Αρχιτεκτονική Υπολογιστών δεν κάνουμε...) είμαστε μέτριας δυσκολίας...

Τώρα το ότι υστερούμε από τα άλλα ΗΜ&ΜΥ, υστερούμε στα εξής (ενδεικτικά αναφέρω τα κυριότερα κατα τη προσωπική μου άποψη):
  • Στη χρηματοδότηση
  • Στο Πρόγραμμα Σπουδών, μήπως και γίνουμε ΗΜ&ΜΥ και στην πράξη.
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member

Δημοσίευσηαπό megatron » 12 Αύγ 2008, 20:21

Θα συμφωνήσω μαζί σου macJohn.Έχεις δίκιο...Τους παράγοντες χρηματοδότηση και στο ότι δεν είμαστε στην πράξη Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί τους ε4ίχα μάλλον ξεχάσει(...έχουν δίκιο οι ΤΕΙτζήδες που μας κοροιδεύουν και μας χαρακτηρίζουν Ηλεκτρολόγους με πτυχίο ;))
Άβαταρ μέλους
megatron
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 12 Αύγ 2008, 20:33

megatron έγραψε:Θα συμφωνήσω μαζί σου macJohn.Έχεις δίκιο...Τους παράγοντες χρηματοδότηση και στο ότι δεν είμαστε στην πράξη Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί τους ε4ίχα μάλλον ξεχάσει(...έχουν δίκιο οι ΤΕΙτζήδες που μας κοροιδεύουν και μας χαρακτηρίζουν Ηλεκτρολόγους με πτυχίο ;))

megatron o macJohn μάλλον δεν θέλει να τονίσει την έννοια πράξη αλλά την έννοια μηχανικός υπολογιστών ότι δηλαδή το πτυχίο μας αναγράφει ένα τίτλο που δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε από άποψη γνώσεων τουλάχιστον η πλειοψηφία. Διόρθωσε με αν κατάλαβα λάθος αλλά νομίζω ότι παρεξήγησες τα λόγια του macjohn.
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες