Πτυχιακές...to be OR NOT to be?!

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Πτυχιακές...to be OR NOT to be?!

Δημοσίευσηαπό JoVou » 20 Φεβ 2008, 01:41

Έγινε πολλύς ντόρος για το εν λόγω ζήτημα...πράγματι!
Εμένα ξέρετε τι μου θυμίζει? Είναι για παράδειγνα σαν να σε κερνάνε κάτι έξω... και όταν στο φέρνουν να φωνάζεις επειδή δεν είναι όπως το θελεις.

Έτσι έχουν καταντήσει οι εξετάσεις αυτές. Δώρο μας γίνονται, και τώρα πάμε και τους πρήζουμε τα @@ για κάτι που ΔΕΝ υφίσταται! Είμαστε το μόνο μέρος στον κόσμο που έχουμε λιγότερο διάστημα ΜΑΘΗΜΑ από ότι ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ μεσα στο χρόνο...ή έτσι κοντεύει να γίνει.

Έλεος δλδ. Ξέρω άτομα που περάσανε 3 μαθήματα σε 2 μήνες εξετάσεων το Σεπτέμβρη && τώρα φωνάζουν για πτυχιακή. Ρε άλλη δλειά δεν έχετε? Διαβάστε...παίξτε PRO ... LoL!

Μετά την απόδοση της εθνικής εμάδας μπασκετ & ποδοσφαίρου, αυτή η κατάσταση επίσης με κάνει να σιχαίνομαι τον όρο 'Έλληνας'! έτσι για να το πψ λίγο χιουμοριστικά...
Never Leave 4 Tomorrow ... What You can Finish up From Today!
Άβαταρ μέλους
JoVou
Full Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Πτυχιακές...to be OR NOT to be?!

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 20 Φεβ 2008, 08:19

Είδες ρε Τζόνυ;....

Και μετά εγώ γίνομαι πρήχτης αν κατηγορώ τους εαυτούς μας...(...)

Αλλά δικέ μου, τι το ψάχνεις. Αυτά είναι εκ γενετης κουσούρια.Δύσκολα αλλάζουν.

Πάντα να μας φταινε οι άλλοι(καθηγητές,ξανθη κτλ).

Εγώ ευχαριστώ τους καθηγητές για τις μέχρι τώρα πτυχιακές που έδωσαν
στους συμφοιτητές μου. Και αν δωσουν και φέτος θα είμαι very gay!!  ;D
Τελευταία επεξεργασία από LoVaBiLL και 20 Φεβ 2008, 08:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό J4cobK3ll » 20 Φεβ 2008, 09:48

Wow....απλά wow!!!Εκ γενετής κουσούρια; Μάλιστα. Ε λοιπόν μετά απο αυτά που διάβασα παραπάνω, νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος για συζήτηση επί του θέματος.Απλά νομίζω ότι δεν έχετε καταλάβει το νόημα της πτυχιακής...δείτε το λίγο(χωρίς παρεξήγηση βέβαια, δεν θίγουμε κανέναν).
Α, και κάτι άλλο. Μη παραθέτετε άποψη ξεκινώντας με : Ξέρω παιδιά που...
Εντάξει συμφωνώ ότι κάποιοι μπορεί να τη βλέπουν ως χαβαλέ την πτυχιακή, αλλά όχι να παίρνει η μπάλα το σύνολο των φοιτητών
J4cobK3ll
Newbie

Δημοσίευσηαπό macJohn » 20 Φεβ 2008, 09:58

Οι πτυχιακές κανονικά θα έπρεπε να γίνονται για αυτούς που χρωστάνε 1-4 μαθήματα, που έχουν τελειώσει τη διπλωματική τους και θέλουν(και μπορούν) να ορκιστούν το τρέχον εξάμηνο...

Αλλά εμείς(όχι ότι είμαστε πλεονέκτες...  :P) θέλουμε κάθε εξεταστική περίοδος να είναι σαν αυτή του Σεπτεμβρίου  ;D...
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 20 Φεβ 2008, 11:24

macJohn έγραψε:Οι πτυχιακές κανονικά θα έπρεπε να γίνονται για αυτούς που χρωστάνε 1-4 μαθήματα, που έχουν τελειώσει τη διπλωματική τους και θέλουν(και μπορούν) να ορκιστούν το τρέχον εξάμηνο...

Αλλά εμείς(όχι ότι είμαστε πλεονέκτες...  :P) θέλουμε κάθε εξεταστική περίοδος να είναι σαν αυτή του Σεπτεμβρίου  ;D...

Τέλεια τοποθέτηση.
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό JoVou » 20 Φεβ 2008, 20:38

J4cobK3ll έγραψε:Wow....απλά wow!!!Εκ γενετής κουσούρια; Μάλιστα. Ε λοιπόν μετά απο αυτά που διάβασα παραπάνω, νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος για συζήτηση επί του θέματος.Απλά νομίζω ότι δεν έχετε καταλάβει το νόημα της πτυχιακής...δείτε το λίγο(χωρίς παρεξήγηση βέβαια, δεν θίγουμε κανέναν).
Α, και κάτι άλλο. Μη παραθέτετε άποψη ξεκινώντας με : Ξέρω παιδιά που...
Εντάξει συμφωνώ ότι κάποιοι μπορεί να τη βλέπουν ως χαβαλέ την πτυχιακή, αλλά όχι να παίρνει η μπάλα το σύνολο των φοιτητών

Ε καλά και συ μη το παίρνεις έτσι! Μάλλον το νόημα των πτυχιακών όμως το χουμε καταλάβει καλύτερα απ όλους τους άλλους. Δες πως τοποθετήθηκε κι ο MacJohn...!

Επίσης, αμα δεν πω "Ξέρω παιδιά που...", τι να πω? "Φαντάζομαι παιδιά που..."? Αφού τους ξέρω!!! Να μην μιλήσω με ντοκουμέντα δλδ? ???
Never Leave 4 Tomorrow ... What You can Finish up From Today!
Άβαταρ μέλους
JoVou
Full Member

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 22 Φεβ 2008, 16:08

Συμφωνώ και εγώ με τον Macjohn...πρέπει να αποβάλλουμε αυτήν την φιλοσοφία του τύπου πανεπιστήμιο = εξεταστικό κέντρο. Δεν λέω ότι πρέπει να καταργηθούν πλήρως αλλά για να κατέβει κάποιος πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις γιατί άκουσα για άτομα άξιους πρεσβευτές του : "Ταλιμπανίζειν εστί φιλοσοφείν" ότι μαζί την περσινές πτυχιακές και τον διπλό Σεπτέμβρη περάσαν γύρω στα 20 μαθήματα!!! Δηλαδή τι καταλάβανε από τα 20 αυτά μαθήματα που τα περάσανε σε μια μόνο μεγάλη εξεταστική ουσιαστικά?!
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Πτυχιακές...nα πούμε και κάτι θετικό !

Δημοσίευσηαπό Tsege-Vara » 26 Μαρ 2008, 17:31

Σχετικά με τις πτυχιακές να πούμε και ένα καλό  λόγο και για τον Κουκουρλή (πρόεδρο) ο οποίος ήταν εάν όχι ο μόνος ένας από τους ελάχιστους καθηγητές που τις υποστήριξαν και από ότι φαίνεται να δικαιώνεται (από τον πρότυπο εσωτερικό κανονισμό του υπουργείου ).
Tsege-Vara
Newbie

Δημοσίευσηαπό kormoranos » 26 Μαρ 2008, 18:55

Έλεος με το γλύψιμο... σιχάθηκα...

Ο νέος ν-π προβλέπει ψήφιση προέδρων κτλ από όλους τους φοιτητές και είναι ένα καλό κίνητρο για να  θες να είσαι αρεστός στους φοιτητές.
Άβαταρ μέλους
kormoranos
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό Giannis » 26 Μαρ 2008, 21:38

Vagoulas έγραψε:Συμφωνώ και εγώ με τον Macjohn...πρέπει να αποβάλλουμε αυτήν την φιλοσοφία του τύπου πανεπιστήμιο = εξεταστικό κέντρο. Δεν λέω ότι πρέπει να καταργηθούν πλήρως αλλά για να κατέβει κάποιος πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις γιατί άκουσα για άτομα άξιους πρεσβευτές του : "Ταλιμπανίζειν εστί φιλοσοφείν" ότι μαζί την περσινές πτυχιακές και τον διπλό Σεπτέμβρη περάσαν γύρω στα 20 μαθήματα!!! Δηλαδή τι καταλάβανε από τα 20 αυτά μαθήματα που τα περάσανε σε μια μόνο μεγάλη εξεταστική ουσιαστικά?!

Πήρανε πτυχίο στη ώρα τους, αυτό καταλάβανε φίλε μου, όταν κάποιοι κάνανε "αγώνες" (μη χέ$%)....
Θα σε παρακαλούσα να μην σπαταλάς το πολύτιμο ρεύμα και πόρους από αυτόν τον πλανήτη για να γραφεις αυτά που σκέφτεσαι.

Να κλέβεις ιδέες από ένα άτομο είναι κλοπή, να κλέβεις από πολλά...είναι έρευνα.

Πάτα εδώ
Άβαταρ μέλους
Giannis
Full Member

Δημοσίευσηαπό Tsege-Vara » 26 Μαρ 2008, 22:36

Γιατί ρε φίλε γλείψιμο. Ψέματα λέω ? Εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι λόγοι για τους οποίους το υποστήριξε(τις πτυχιακές) αλλά παντός το υποστήριξε και αυτό μετράει Ας το υποστήριζαν και  άλλοι καθηγητές………..
Tsege-Vara
Newbie

Δημοσίευσηαπό kormoranos » 26 Μαρ 2008, 23:22

Και άλλοι έδωσαν ρε φίλος πτυχιακές. Γιατί δεν λες έναν καλό λόγο για όλους αυτούς που έδωσαν?
Γιατί τόση επιλεκτικότητα? Και στο κάτω κάτω χάρη μας έκαναν που έδωσαν?
Άβαταρ μέλους
kormoranos
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό innerwisp » 27 Μαρ 2008, 22:18

Ρε παίδες, εντάξει, είναι λάθος η λογική να το κάνουμε εξεταστικό κέντρο. αλλά μην ξεχνάτε ότι έχουμε και 65 μαθήματα, διόλου μικρός αριθμός. Επίσης μην ξεχνάτε ότι είναι μερικά μαθήματα που και διαβασμένος στο φουλ να πας μπορεί και να κοπείς. Οπότε όσες περισσότερες ευκαιρίες έχεις τόσο το καλύτερο. Και δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό να περάσεις πολλά μαθήματα σε μια εξεταστική. Στο 6ο έτος δεν έχεις εργαστήρια, έχεις βάλει και μυαλό, βιάζεσαι και στρώνεις το πωπό σου όλο το εξάμηνο και περνάς 20 μαθήματα. Και έτσι γλυτώνει και ο καημένος ο μπαμπάκας πολλά λεφτά. Και να βάλεις ένα όριο είναι πολύ λάθος γιατί το όριο αυτό θα είναι αυθέρετο. Γιατί να το βάλεις στα 4 μαθήματα και όχι στα 5; Ο μόνος λόγος που υπάρχει για να μην κάνουμε πτυχιακές είναι ότι βαριούνται οι καθηγητές να βγάζουν θέματα. Μου φαίνεται πολύ περίεργο που υπάρχουν φοιτητές που δεν τις θέλουν. Μήπως δεν χρωστάτε και πολλά μαθήματα;;;
innerwisp
Newbie

Δημοσίευσηαπό satoshi » 20 Απρ 2008, 11:18

innerwisp έγραψε:Ρε παίδες, εντάξει, είναι λάθος η λογική να το κάνουμε εξεταστικό κέντρο. αλλά μην ξεχνάτε ότι έχουμε και 65 μαθήματα, διόλου μικρός αριθμός. Επίσης μην ξεχνάτε ότι είναι μερικά μαθήματα που και διαβασμένος στο φουλ να πας μπορεί και να κοπείς. Οπότε όσες περισσότερες ευκαιρίες έχεις τόσο το καλύτερο. Και δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό να περάσεις πολλά μαθήματα σε μια εξεταστική. Στο 6ο έτος δεν έχεις εργαστήρια, έχεις βάλει και μυαλό, βιάζεσαι και στρώνεις το πωπό σου όλο το εξάμηνο και περνάς 20 μαθήματα. Και έτσι γλυτώνει και ο καημένος ο μπαμπάκας πολλά λεφτά. Και να βάλεις ένα όριο είναι πολύ λάθος γιατί το όριο αυτό θα είναι αυθέρετο. Γιατί να το βάλεις στα 4 μαθήματα και όχι στα 5; Ο μόνος λόγος που υπάρχει για να μην κάνουμε πτυχιακές είναι ότι βαριούνται οι καθηγητές να βγάζουν θέματα. Μου φαίνεται πολύ περίεργο που υπάρχουν φοιτητές που δεν τις θέλουν. Μήπως δεν χρωστάτε και πολλά μαθήματα;;;

Συμφωνώ.Πέρα από την εξεταστική έχουμε και διπλωματική και γενικά το επίπεδο δυσκολίας είναι αυξημένο σε σχέση με σχολές(πέραν των πολυτεχνείων) που έχουν πτυχιακές. Σε περίπτωση που είσαι στα "τελειώματα", δεν σου επιτρέπεται να αρρωστήσεις, να λείψεις έστω και μία μερα, αφού δεν υπάρχουν πτυχιακές.
Δηλαδή όλα τα άλλα στο πανεπιστήμιο λειτουργούν τέλεια, και το μόνο που ήταν λάθος ήταν οι πτυχιακές? Ήμαρτον!
Επίσης, είναι "κάπως" το γεγονός πως η άλλη σχολή που μας ανταγωνίζεται σε επίπεδο δυσκολίας (μιλάω για τους Πολιτικούς Μηχανικούς) να δίνει κανονικά πτυχιακές, και μάλιστα τόσες εβδομάδες.Δηλαδή αυτούς δεν τους ενδιαφέρει η φιλοσοφία του τύπου πανεπιστήμιο = εξεταστικό κέντρο???
Γιατί εμάς να μας φεύγει ο πάτος να τελειώσουμε? Τόσα χρόνια φανταριλίκι στην Ξάνθη δεν είναι αρκετά,δεν δώσαμε αρκετή ζωή στην πόλη?
Τέλοσπάντων, δεν θέλω να υπερβάλλω.
Απλά νομίζω πως καλό είναι να είμαστε ρεαλιστές και να κοιτάμε που και που το συμφέρον μας.
Τελευταία επεξεργασία από satoshi και 20 Απρ 2008, 11:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
satoshi
Jr. Member

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες