Αξιολόγηση Καθηγητών;

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Είστε υπερ ή κατα της αξιολόγησης των καθηγητών;

Υπέρ
27
87%
Κατά
2
6%
Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ
2
6%

Σύνολο ψήφων : 31

Αξιολόγηση Καθηγητών;

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 22 Φεβ 2008, 18:29

Πως σας φαίνεται η ιδέα της αξιολόγησης των καθηγητών;

Παραβιάζει ελευθερίες ή ιδέες;

Θα επιφέρει τάξη και ασφάλεια ή μίζες και ανασφάλεια;

Μπορεί να υπάρξει αξιοπιστία;
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Re: Αξιολόγηση Καθηγητών;

Δημοσίευσηαπό macJohn » 22 Φεβ 2008, 18:33

Να γίνει  ;D αλλά υπάρχουν κάποια ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουμε πρώτα...

• Από ποιους θα γίνει?
  • Με τι κριτήρια θα γίνει?
  • Τι κυρώσεις θα υπάρχουν για τους καθηγητές?(Δηλαδή αν θα έχει νόημα...)
  • Θα είναι εσωτερική ή όχι?
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 22 Φεβ 2008, 18:38

Πάντως όπως και να γίνει δεν παύει να είναι αξιολόγηση και μάλλον θα επαναφέρει στην τάξη κάποιους που το χρειάζονται. Κατά την γνώμη μου πάντως ο συνδυασμός εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης θα ήταν μια πολύ καλή λύση έτσι ώστε μια ειδική επιτροπή που θα αποτελείται από εγκεκριμένους επιστήμονες να κρίνει τους καθηγητές με βάση το ερευνητικό τους έργο ενώ μια εσωτερική (θα αποτελείται φυσικά και από φοιτητές) να τους κρίνει με βάση την διδακτική τους ικανότητα το σύγγραμα που μοιράζουν κ.α.
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 22 Φεβ 2008, 23:17

Σε συζήτηση με καθηγητή τέθηκε αυτό το θέμα. Συνειδητοποίησα τότε ότι όσο και εύηχα να χτυπάει στα αυτιά μας η φράση αξιολόγηση των καθηγητών, τόσο δύσκολο σαν υλοποίηση είναι. Και θα σας το θέσω με ένα παράδειγμα που μας είπε τότε ο καθηγητής.

Δίδασκε ένα μάθημα, στο οποίο παρακολουθούσαν 8 φοιτητές. Αποφάσισε να τα δώσει όλα για αυτό το μάθημα. Οι φοιτητές στο τελείωμα του εξαμήνου θα ήταν ξεφτέρια. Έβαζε εβδομαδιαίες εργασίες. Έκανε εργαστήρια. Έβαζε ασκήσεις για το σπίτι. Έδωσε σημειώσεις καλές. Έβαλε και τελική εργασία. Έκανε και εξετάσεις. Τα παιδιά όλα έγραψαν περίφημα στις εξετάσεις. Αποτέλεσμα της διαδικασίας: Το μάθημα δεν ξανάγινε από τότε, καθώς κανένας φοιτητής δεν το ξαναεπέλεξε. Ευνόητο σε όλους φαντάζομαι το γιατί...

Αυτός όμως ο καθηγητής δεν έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για τους φοιτητές του; Δε μετέδωσε γνώσεις; Δεν έδωσε υλικό; Κατά τη γνώμη μου φέρθηκε άψογα. Όμως, λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας κανείς δεν του το ανταπέδωσε από εκεί και πέρα. Έναν τέτοιο καθηγητή πώς θα τον αξιολογούσε κάποιος; Αν δηλαδή, στην αξιολόγηση λάμβαναν μέρος οι φοιτητές δεν θα τον έθαβαν επειδή δεν τους άφησε ούτε να κοιμηθούν; Ή μήπως στην αντίπερα όχθη, έναν καθηγητή ο οποίος σου δίνει μια μετάφραση και σου βάζει δέκα στο τέλος δε θα βαθμολογούνταν από φοιτητές καλά; Και απλά σκεφτείτε ότι αυτό αποτελεί μόνο τη μερίδα των φοιτητών στην αξιολόγηση.

Εγώ ψήφισα δξ δα γιατί όλα τα ερωτήματα που έθεσε ο macJohn είναι αναπάντητα. Και σίγουρα τα κριτήρια που εφαρμόζονται στις ΗΠΑ δεν είναι και αυτά που θα ήθελε κάποιος να ακούσει. Εκεί οι καθηγητές αξιολογούνται με βάση τα έσοδα που αποφέρουν στο πανεπιστήμιο. Και ποιος θεωρείται κατάλληλος για να κάνει μια αξιολόγηση; Αυτόν ποιος θα τον κρίνει; Δεν είναι λοιπόν καθόλου εύκολο θέμα για να μπορέσω να το απαντήσω με ένα υπέρ ή  ένα κατά.
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Δημοσίευσηαπό JoVou » 23 Φεβ 2008, 15:58

και γω τα ίδια άκουσα jimMichael, ότι προσπαθούνε να κρατήσουνε το επίπεδο σ ένα λογικό σημείο..απο πλευράς προσωπικής δουλειάς και εργασίας από το σπίτι του φοιτητή, ούτως ώστε την επόμενη χρονιά να επιλεγεί εκ νέου το μάθημα από ικανοποιητική μερίδα φοιτητών.

Αυτό ισχύει και για νέους διδάσκοντες ακόμη περισσότερο, για να αφήσουν μια καλή εικόνα. Δλδ με λόγα λόγια, όσοι έχουν φοιτητές όρεξη, είναι αναγκασμένοι να μείνουν πίσω...όχι επειδή δεν υπάρχουν δυνατότητες να μάθουν περισσότερα, αλλά επειδή έτσι πρέπει να γίνεται...έλεος πια!!!

Αλλά αυτά να τα βλέπετε και όσοι προτείνετε στον κόσμο να παίρνει μαθήματα που να 'ναι πρώτα απ όλα εύκολα...λες και αμα έχει 2 ωρες εργαστήριο και καμιά εργασία γίνεται βραχνάς...ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΛΟΝΙΕΣ! ΓΙΝΕΤΑΙ???

Για να κλείσω, όπως έχω ξαναπεί, ΕΜΕΙΣ εδώ που είμαστε, όπου και να μας πάνε με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργούμε..γουστάρουμε τεμπελιό, ΤΕΛΟΣ!!!
Never Leave 4 Tomorrow ... What You can Finish up From Today!
Άβαταρ μέλους
JoVou
Full Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 23 Φεβ 2008, 17:07

JoVou έγραψε:Αυτό ισχύει και για νέους διδάσκοντες ακόμη περισσότερο, για να αφήσουν μια καλή εικόνα. Δλδ με λόγα λόγια, όσοι έχουν φοιτητές όρεξη, είναι αναγκασμένοι να μείνουν πίσω...όχι επειδή δεν υπάρχουν δυνατότητες να μάθουν περισσότερα, αλλά επειδή έτσι πρέπει να γίνεται...έλεος πια!!!

Θα διαφωνήσω με αυτήν την άποψή σου. Θεωρώ πως αν ο φοιτητής θέλει να δουλέψει τις περισσότερες φορές ο διδάσκοντας θα του δώσει μια εργασία να κάνει δεν νομίζω να το αρνηθεί εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις και το λέω αυτό γιατί πέρσι σε τουλάχιστον 4 μαθήματα ζήτησα εργασία και εισέπραξα ισάριθμα δεν έχω να σου δώσω να κάνεις κάτι.

Πάντως γνώμη μου είναι η εργασία να μην γίνεται καταναγκαστική για όλους αλλά να την κάνουν αυτοί που πραγματικά ΘΕΛΟΥΝ να την κάνουν και δεν νομίζω ότι μένει κάποιος πίσω επειδή οι περισσότεροι στη τάξη δεν έχουν όρεξη. Όπως έχεις πει και εσεί σε άλλα topics και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου θέμα προσωπικής δουλειάς είναι η καλή σου πορεία στο πανεπιστήμιο!

Εγώ αυτό που κατάλαβα όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι αν δεν τον πιέσεις τον άλλον δεν θα ασχοληθεί μαζί σου σοβαρά δεν αρκεί μόνο να του δείξεις ότι νοιάζεσαι. Κυνήγι λοιπόν...
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες