Εκπτώσεις στην Eκπαιδευτική διαδικασία?!!

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Εκπτώσεις στην Eκπαιδευτική διαδικασία?!!

Δημοσίευσηαπό laplace » 25 Φεβ 2008, 22:35

2ο εξάμηνο το πρόγραμμα λεει 2 ώρες εργαστήριο/βδομαδα για δομημένο προγραμματισμό 1(δλδ C) ενώ κάνουμε 1. Το ίδιο γινόταν και φόρτραν. Γιατί πρέπει να ανεχόμαστε αυτήν τν κατάσταση? Συμβαίνει κ σε άλλο μαθήματα αυτό?
Υποτίθεται ο προγραμματισμός είναι από τα βασικά εργαλεία της δουλειάς μας.Δν φτάνει που γενικά το προγραμμα σπουδών είναι κατώτερο απο ΕΜΠ/ΑΠΘ/Πάτρα κάνουν κ εκπτώσεις τέτοιου είδους?Στο κάτω κάτω έχουμε ακριβοπληρώσει και ακριβοπληρώνουμε για αυτή τη δήθεν δημόσια,δωρεάν και ποιοτική εκπαίδευση...
laplace
Full Member

Re: Εκπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδιακασία?!!

Δημοσίευσηαπό fortsatos » 25 Φεβ 2008, 23:40

Φαίνεται πληρώνουμε πρώτα για τα υπόλοιπα (ΕΜΠ, ΑΠΘ και Πάτρα) και στο τέλος τα τσίκια που περισσεύουν έρχονται εδώ... Καταξοδευτήκαμε όλοι για το Δ.Π.Θ... Αφήστε τη C εκεί που βρίσκεται. Και πολύ είναι 1 ώρα κάθε βδομάδα για τη φύση του μαθήματος και τη σχέση του με τη σχολή. Υπάρχουν άλλα μαθήματα πολύ πιο σημαντικά απο Fortran και C που θα μπορούσαν να είχαν περισσότερα εργαστήρια και δεν παραπονιέται κανείς. Η μόνη χρησιμότητα που είχε η C ήταν να μας τρώει τις Παρασκευές...
Τελευταία επεξεργασία από fortsatos και 25 Φεβ 2008, 23:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Incarnated Solvent Abuse
Άβαταρ μέλους
fortsatos
Full Member

Δημοσίευσηαπό laplace » 26 Φεβ 2008, 01:27

Ελπίζω και εύχομαι να το γράφεις αυτό με σαρκαστικό τόνο όπως κατάλαβα.Γιατί δεν νοείται να είναι κάποιος μηχανικός υπολογιστών και να μπορεί να γράψει ένα απλό προγραμματάκι σε C/C++/Java/PHP.Αλλιώς να φωνάξουμε κανα πληροφορικάριο να μας πάρει τη δουλειά...Απλά μου φαίνεται τραγικό.Είχα παραπονεθεί και στον Καράκο και μου είχε πει ότι δεν επαρκούν οι αίθουσες για να κάνουμε 2ωρες/βδομαδα.Αλλά μου φαίνεται μουφιά η δικαιολογια.
laplace
Full Member

Δημοσίευσηαπό JoVou » 26 Φεβ 2008, 02:26

Ντάξει, καλά αυτά που λέμε αρκεί να μην κάνετε συγκρίσεις ανάμεσα σ εμάς και στα παιδιά της πληροφορικής!
Οι γλώσσες προγραμματισμού είναι εργαλεία και χρειάζονται ποιοτική διδασκαλία...για να δούμε την πλειοψηφία των ικανοτήτων που μας προσφέρουν...και όχι να περνάει κανείς C και να μην έχει δει τπτ παρά μόνο βασικά δομικά της στοιχεία...

Είναι σαν να πας να μαθαίνεις μια γλώσσα και να σταματάς τη μάθηση στο αλφάβητο...έλεος.

Πάντως, το πρόγραμμα είναι ως έχει και θα παραμείνει έτσι, μέχρι να ... ερθει η ώρα όταν και θα πλειρούνται όλες οι προυποθέσεις για ιδανική διδασκαλία. Πχ πολλαπλά μέλη ΔΕΠ, περισσότερες αίθουσες..δλδ αρκετά μακριά όπως φαίνεται!
Never Leave 4 Tomorrow ... What You can Finish up From Today!
Άβαταρ μέλους
JoVou
Full Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό laplace » 26 Φεβ 2008, 03:35

Προσωπικά δεν έχω κάτι με τα παιδιά της πληροφορικής.Είναι ο κολλητός μου εκεί.Ασχολούνται πολύ περισσότερο με λεπτομέρειες γλωσσών και κώδικα βέβαια.JoVou δεν ξέρω τί εννοούσες όταν λες μην κάνουμε σύγκριση..(σαρκασμός,εφυολόγημα του στυλ ότι εχουν αλλο αντικείμενο από μας κ.λ.π.)Εγώ σε ένα βαθμό τους βλέπω συναδέλφους(σε κάποιους τομείς τουλάχιστον).Απλά έχω απογοητευθεί κάπως και από το χώρο του πανεπιστημίου(εγκαταστάσεις,βιβλιοθήκη,κακογραμμένα βιβλία) και λίγο από το πρόγραμμα σπουδών. Δηλαδή
η 1 ώρα/βδομάδα σε fortran/C και η δικαιολογίες του τύπου δεν έχουμε αίθουσες μου φαίνονται το λίγοτερο δημοσιουπαλληλικές και αναχρονιστικές με μια υπόνοια του κλασσικού Έλληνα(βαριέμαι να δουλέψω και σου λέω μ@#&*#ίες..->ξέρω ότι το καταλαβαίνεις,αλλά εγώ αυτά πρέπει να πώ..)Δεν ξέρω..έτσι μου φαίνεται τουλάχιστον :P ???  Μπορεί να κάνω λάθος
Τελευταία επεξεργασία από laplace και 26 Φεβ 2008, 03:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
laplace
Full Member

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 26 Φεβ 2008, 11:22

Παιδιά πρέπει να μάθουμε να απαιτούμε πάντως! Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας να ζητάμε γνώση, εγκαταστάσεις, βιβλία κ.λ.π. Στην παιδεία δεν πρέπει να γίνονται με τίποτα εκπτώσεις. Μόνο με πίεση όμως μπορούμε να πετύχουμε κάτι γιατί αλλιώς δεν ιδρώνει το αυτί τους και στο κάτω κάτω πληρώνονται να μας μαθαίνουν και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό!

Πως όμως να αλλάξουν όλα αυτά όταν την προηγούμενη εβδομάδα άκουσα από μια συζήτηση φοιτητών οι οποίοι είχαν παράπονα για το νέο νόμο πλαίσιο ο οποίος λέει ότι οι εβδομάδες διδασκαλίας αυξάνονται από 9 σε 13 και φώναζαν ότι θα μειωθεί ο ελεύθερος χρόνος τους και άλλα τέτοια. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω κάποια άτομα που από την μία θέλουν ποιότητα στην παιδεία και από την άλλη να μην κάνουν θυσίες. Ελπίζω η πλειοψηφία να μην σκέφτεται έτσι γιατί όχι μόνο αλλαγές δεν γίνονται αλλά κάνουμε βήματα προς τα πίσω...

Ας ανοίξουν κάποιοι το αναθεματισμένο το internet που να πάρει ο διάολος και να ξεστραβωθούν σχετικά με το πόσες εβδομάδες το χρόνο κάνουν μάθημα διακεκριμένα πανεπιστήμια της Ευρώπης και ύστερα ας μιλήσουν!
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό fortsatos » 26 Φεβ 2008, 13:30

Καλά όλα αυτά, αν θα ήμασταν computer engineers όμως... Όπως είχε εύστοχα παρατηρήσει κάποιος άλλος εδω μέσα σε άλλο topic (o MacJohn νομίζω) από εδώ θα βγούμε Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, όχι Μηχανικοι Υπολογιστών. Αυτό είναι αρκετά μακριά ακόμα. Είναι χαζό να ζητάμε περισσότερα εργαστήρια στη C και να μη ζητάμε περισσότερα π.χ. στα Κυκλώματα, στις Μηχανές, στα Σ.Η.Ε. Ας λυθούν πρώτα τα υπάρχοντα προβλήματα και μετά πάμε και στα υπόλοιπα. Αλλά ας ξεχωρίζουμε το σημαντικό από το αδιάφορο (αδιάφορο προς το παρόν έστω...). Όσο για την Ευρώπη, δε νομίζω ότι έχει νόημα να το συζητάμε. Εννοείται ότι πρέπει να τα βλέπουμε σαν πρότυπα, αλλά ας φτάσουμε πρώτα σε επίπεδο τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της Ελλάδας... Όχι να είμαστε τελευταίοι στο Α΄ Τοπικό και να ζητάμε ανταγωνισμό στο Champions League.  :P
Τελευταία επεξεργασία από fortsatos και 26 Φεβ 2008, 13:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Incarnated Solvent Abuse
Άβαταρ μέλους
fortsatos
Full Member

Δημοσίευσηαπό Gio » 26 Φεβ 2008, 13:36

fortsatos έγραψε:Καλά όλα αυτά, αν θα ήμασταν computer engineers όμως... Όπως είχε εύστοχα παρατηρήσει κάποιος άλλος εδω μέσα σε άλλο topic (o MacJohn νομίζω) από εδώ θα βγούμε Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, όχι Μηχανικοι Υπολογιστών. Αυτό είναι αρκετά μακριά ακόμα. Είναι χαζό να ζητάμε περισσότερα εργαστήρια στη C και να μη ζητάμε περισσότερα π.χ. στα Κυκλώματα, στις Μηχανές, στα Σ.Η.Ε. Ας λυθούν πρώτα τα υπάρχοντα προβλήματα και μετά πάμε και στα υπόλοιπα. Αλλά ας ξεχωρίζουμε το σημαντικό από το αδιάφορο (αδιάφορο προς το παρόν έστω...)

X2
Gio
Newbie

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 26 Φεβ 2008, 15:50

Ο μηχανικός πρέπει να ξέρει λίγο απ'όλα. Δε γίνεται να φτάσουμε και τους φυσικούς και του μαθηματικους και τους πληροφορικαριους και τους βιομηχανικαριους...Θα χρειαστουμε 250 μαθήματα για κατι τέτοιο!

Αν σε ενδιαφέρει ο προγραμματισμός, στρέψε την προσοχή σου σε αυτό με το ασχολείσε σπίτι μόνος και επιλέγοντας τα μαθήματα επιλογής σου προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το πανεπιστήμιο σου δίνει ΟΛΑ τα βασικά για να ξεκινήσεις. Τα υπόλοιπα μετά είναι στις βιβλιοθήκες....

Και ξανασκέψου το: Η δουλειά του μηχανικού είναι στα διοικητικά γραφεία. Όχι σε έναν υπολογιστάκο να προγραμματίζει. Αν θες κάνε διπλωματική,μεταπτυχιακά για ειδίκευση.

ΕDIT: Και γω γουστάρω κάργα προγραμματισμό. Διπλωματική θα κάνω στην Delphi.
EDIT2: Και να χαίρεσαι τώρα που η σχολή μας είναι υβριδική. Κάτι άκουσα πως θα την σπάσουν στα δύο. Όπως συνέβη και με τον τίτλο Ηλεκτρολογος Μηχανολόγος Μηχανικός. 
Τελευταία επεξεργασία από LoVaBiLL και 26 Φεβ 2008, 16:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό JoVou » 26 Φεβ 2008, 19:56

laplace έγραψε:...JoVou δεν ξέρω τί εννοούσες όταν λες μην κάνουμε σύγκριση..(σαρκασμός,εφυολόγημα του στυλ ότι εχουν αλλο αντικείμενο από μας κ.λ.π.)Εγώ σε ένα βαθμό τους βλέπω συναδέλφους...

Αυτό που με αρκετό σαρκασμό ήθελα να υπονοήσω. όπως εύστοχα παρατήρησες, είναι το εξής...ότι πρέπει να ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ συγκρίσεις με αυτή τη σχολή.
Γενικά ρε παιδί μου, αμα ακούς Πληροφορικάριο...γύρνα και κάνε τον αδιάφορο...
Τι είπες? έχεις κολλητό απο κείνη τη σχολή? Τα πάτε καλά έτσι? Να χεις το νου σου φίλε...ίσως μια μέρα τα πάρει πολύ άσχημα μαζί σου...ξέρεις γιατί ???

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΕΙΝΟΙ, οσον αφορά την πληροφορική, παρόλο που το Χριστό μας δεν ξέρουμε...κάνουμε 5 μαθήματα και κείνοι 55!!! Αστείο δεν είναι?

Ακόμη θα πως στο fortsato, ότι αν δεν ήταν οι μικρές ομάδες να πιέζουν και να προσπαθούνε να ρίξουν τις μεγάλες...ξέρεις πως θα τανε το CL? Με την κοπή της πίτας θα το δίνανε έτσι κάθε χρόνο, σ' όποιον έβρισκε το φλουρί...κανονισμένα όλα!
Τα πάντα ξεκινούνε από τους μικρούς...κι όσο περισσότερα ζητάς, όλο και κάτι θα πάρεις παραπάνω...

Δε σχολιάζω περισσότερο, γιατί αμα παρασειρθώ κι άλλο, μετά το Post θα πρέπει να μεταφερθεί στα ανέκδοτα!!! :D
Never Leave 4 Tomorrow ... What You can Finish up From Today!
Άβαταρ μέλους
JoVou
Full Member

Δημοσίευσηαπό laplace » 26 Φεβ 2008, 20:07

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν δικαιώματα στην πληροφορική.Τουλαχιστον με το βαθμό που υπαρχουν στους μηχανικούς. Κ σίγουρα για καθαρή πληροφορική ή μεγάλα projects δεν προτιμούμαστε εμείς ::) :P Εμείς μάλλον ασχολούμαστε με το υλικό πιο πολύ. Απλά μου φαίνεται οτι δίνεται ελάχιστη βαρύτητα στον προγραμματισμό σε σχέση με τις άλλες 3 πολυτεχνικές.Τεσπα...
laplace
Full Member

Δημοσίευσηαπό James » 26 Φεβ 2008, 21:01

Αν αναλογιστείς ότι τα βασικά μαθήματα προγραμματισμού είναι μόνο η Fortran και η C, τότε ναι, η βαρύτητα που δίνεται στον προγραμματισμό είναι πάρα πολύ μικρή σε σχέση με άλλα Πανεπιστήμια (βλ. Προγραμματισμός Υπολογιστών, Τεχνικές προγραμματισμού, Γλώσσες προγραμματισμού Ι & ΙΙ, Δικτυακός Προγραμματισμός @ Μετσόβιο). Παρόλ' αυτά, στα περισσότερα Πανεπιστήμια της ειδικότητάς μας, τα βασικά (5 πρώτα εξάμηνα) μαθήματα προγραμματισμού είναι 2. Η διαφορά είναι ότι εμείς κάνουμε Fortran αντί Pascal.

Αυτό που λείπει από το Πανεπιστήμιό μας είναι η κατεύθυνση λογισμικού, στην οποία φαντάζομαι θα υπάρχουν σαν υποχρεωτικά κάποια επιπλέον μαθήματα, όπως C++/C# (εντάξει, έστω Java :P) καθώς επίσης και προχωρημένα θέματα ανάπτυξης λογισμικού. Βέβαια όλα αυτά προϋποθέτουν επαρκές προσωπικό, το οποίο ως γνωστόν δε διαθέτουμε. Ο τομέας λογισμικού είναι σχετικά καινούριος...

Συμφωνώ ότι ένας μηχανικός είναι απαράδεκτο να μη γνωρίζει προγραμματισμό. Ο προγραμματισμός είναι συνέχεια της θεωρίας και θα μπορούσε να αποτελεί κομμάτι πολλών μαθημάτων (μην πω όλων). Ο προγραμματισμός δεν είναι μόνο ένα εργαλείο υπολογισμού μιας επαναληπτικής μεθόδου, δεν είναι μόνο για να σε βοηθήσει να μην κάνεις με το χέρι το Fourier, είναι και τρόπος σειριακής σκέψης που σαν μηχανικοί θα έπρεπε να διαθέτουμε.

Τώρα, για να επανέλθουμε και λίγο στο θέμα μας με τις εκπτώσεις ...
Η Παρασκευή είναι μέρα αφιερωμένη στη C. Αυτές οι επιπλέον ώρες που αναφέρει ο οδηγός σπουδών, για 6 τμήματα, δηλαδή 6 επιπλέον ώρες που θα μπορούσαν να μπουν; Το πρόγραμμα του πρώτου έτους είναι ήδη γεμάτο... Το θέμα είναι αυτή η μία ώρα εργαστηρίου τη βδομάδα μπορεί να μας κάνει καλύτερους ή απλά χάνουμε την ώρα μας εκεί; Γιατί αν είναι έτσι δε φταίει το πρόγραμμα σπουδών (μόνο) ...
(Μόνο) James
Άβαταρ μέλους
James
Διαχειριστής

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 26 Φεβ 2008, 23:57

-Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών (ψευδογλώσσα)
-Προγραμματισμός Υπολογιστών Ι: Fortran
-Προγραμματισμός Υπολογιστών ΙI: ΗΤΜL
-Δομημένος Προγραμματισμός Υπολογιστών Ι: C
-Δομημένος Προγραμματισμός Υπολογιστών ΙΙ: C++
-Δομημένος Προγραμματισμός Υπολογιστών ΙΙΙ: Java
-Βάσεις Δεδομένων
-Προγραμματισμός με χρήση MATLAB
-Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας (Delphi)

Δηλαδή, για να καταλάβω.Τι άλλο θέλετε;;;;Τώρα αν λείπει και καμιά ώρα από το πρόγραμμα
ντάξει μωρέ. Μάθε εσύ όλα τα παραπάνω και μετά έλα πες μου, πως σου περισσεύει και χρόνος
για διπλή δουλειά. Ή έλα πες μου πως βγήκες άσχετος μετά από όλα αυτά. Έλεος. Ζυγίστε τα
όλα, πριν κρίνετε και απαιτήσετε και τα ρέστα. Ο προγραμματισμός θέλει μεράκι. Και το πανεπιστήμιο
είναι μια χαρά. Εγώ μια χαρά προγραμματίζω ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ στα πλαίσια του λογικού.

Και ο κλάδος του λογισμικού, μόνο τον διαχωρισμό της σχολής μας θα συντομεύσει.
Αν βάλουμε κιάλλα μαθήματα προγραμματισμού καλύτερα να αλλάξουμε και το ονομα της σχολής.
ΑΕΙ Πληροφορική ας πούμε.......................
Τελευταία επεξεργασία από LoVaBiLL και 27 Φεβ 2008, 00:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό macJohn » 27 Φεβ 2008, 00:07

lovabill έγραψε:-Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας (Delphi)

Αυτό με ποια λογική το έβαλες?

Κοίτα laplace για να πούμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη. Η σχολή δε σου μαθαίνει τίποτα, με την έννοια ότι ότι μάθεις θα το μάθεις BY YOURSELF. Απλά σου δίνει ερεθίσματα. Τώρα αν τα ερεθίσματα που σου δίνει είναι πολλά ή λίγα είναι άλλο θέμα και μπορούμε να το θίξουμε σε άλλο θέμα. Προγραμματισμό δε θα μάθεις ούτε απο το μάθημα της C ούτε από το μάθημα της D και ούτε πρόκειται να σου μάθει ο καθηγητής που κάνει το εκάστοτε μάθημα. Θα μάθεις από μόνος σου. Τώρα αν είσαι και τυχερός και προλάβεις και τον κύκλο Λογισμικού(αν ποτέ γίνει...) ακόμα καλύτερα για σένα.
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 27 Φεβ 2008, 00:12

Label1.Caption:='Τι εννοείς, με ποια λογικη;Delphi έχει μέσα το μάθημα...';

Να συμπληρώσω και την VHDL που μαθαίνουμε στα Ψηφιακά Συστήματα
καθώς και λίγο κώδικα μηχανής στους Μικροεπεξεργαστές....
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Επόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες