ECDL

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

ECDL

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 06 Αύγ 2008, 11:42

Παιδιά έχω μια απορία εμείς σαν μελλοντικοι ηλεκτρολόγοι μηχ. κ μηχ υπολογιστων, πρέπει να πάρουμε το ecdl ή θεωρείται οτι κατέχουμε αυτές τις γνώσεις?
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Re: ECDL

Δημοσίευσηαπό Kevin » 06 Αύγ 2008, 12:28

Δεν το χρειαζόμαστε. Όπως μου είπε καθηγητής που τον ρώτησα φέτος το καλοκαίρι "είναι σαν να έχεις πάρει Proficiency και να πηγαίνεις για το Lower".
Kevin

Δημοσίευσηαπό mpougatsas » 06 Αύγ 2008, 14:32

Από όσα ξέρω, οι περισσότερες πολυτεχνικές σχολές, πόσο μάλλον το τμήμα μας, όταν πάρεις πτυχίο σου δίνουν ένα χαρτί το οποίο βεβαιώνει ότι έχεις όλες τις απαραίτητες γνώσεις Η/Υ που μπορεί να χρειαστείς, αναφέροντας και τα μαθήματα στα οποία απέκτησες και αυτή την δεξιότητα... Εχω δει αντίστοιχο χαρτί από τους Χημικούς Μηχ. του ΑΠΘ...
D.U.T.H. - Don't Use Thongs Here... :P
Άβαταρ μέλους
mpougatsas
Full Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 06 Αύγ 2008, 16:06

τα οποία μαθήματα είναι του υποχρεωτικού κύκλου σπουδών?
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Kevin » 06 Αύγ 2008, 16:47

Συζητώντας με τον ίδιο καθηγητή μου είπε π.χ. οτι πολύ σημαντικό είναι το μάθημα επιλογής "Βάσεις Δεδομένων" το οποίο "μετράει" στην αγορά εργασίας. Αλλά όπως και να 'χει, αν δεν το έχεις επιλέξει τις αντίστοιχες γνώσεις δεν θα σου τις δώσει το ECDL.
Kevin

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 06 Αύγ 2008, 16:47

ε λογικά η fortran και η c που είναι μαθήματα κορμού μπορούν να πιστοποιήσουν κάτι τέτοιο φαντάζομαι.

Το ECDL βέβαια παρέχει και άχρηστες ολίγον τι γνώσεις, όπως το να καταφέρεις στο excel να κάνεις κάποια κίνηση γράφοντας την εντολή στο command line χωρίς να χρησιμοποιήσεις το ποντίκι και κάτι τέτοια..... Λες και υπάρχει περίπτωση να μην έχεις ποντίκι ποτέ..... Χώρια του ότι το ECDL σου μαθαίνει να κάνεις κάποια πράγματα τυποποιημένα, όμως αν δεν έχεις ασχοληθεί από μόνος σου στον υπολογιστή, θα παραμείνεις σε αυτές τις γνώσεις μόνο.

Από εκεί και πέρα και οι βάσεις δεδομένων είναι καλές και ο αντικειμενοστραφής προγραμματισμός. Όμως όλα αυτά είναι μαθήματα επιλογής που απ'όσο είδα οι περισσότεροι τα αποφεύγουν.
Τελευταία επεξεργασία από JimMichael και 06 Αύγ 2008, 16:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό megatron » 06 Αύγ 2008, 21:47

Παιδιά,μην ξεχνάμε κιόλας ότι το ECDL είναι "πακετάκι"- πτυχίο της Microsoft για το οποίο έχει γίνει συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Microsoft για να δοθεί το εν λογω πτυχίο.(Ξέρετε τώρα....,μαθαίνεις αναγκαστικά κάποια πράγματα σε προγραμματάκια κλειστού κώδικα, όπως π.χ. το Microsoft Office  :P).Δηλαδή,αν κάποιος μάθει πάνω σε Open Office και γνωρίζει άριστες γνώσεις υπολογιστή, τότε αυτός τι πρέπει να κάνει?
Άβαταρ μέλους
megatron
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό panxer » 16 Αύγ 2008, 12:51

Αν έχεις τρία μαθήματα στον κύκλο σπουδών σου που έχουν να κάνουν με Η/Υ παίρνεις και επάρκεια στη χρήση τους. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για το τμήμα Πολ.Μηχ. στην Ξάνθη, φίλη μου έδωσε ΑΣΕΠ και αντί για ECDL που ζητήθηκε έδωσε την αντίστοιχη βεβαίωση που παρέχει το τμήμα τής.

Θα μου φαινόταν παράλογο αν δεν υπάρχει η αντίστοιχη βεβαίωση από το δικό μας τμήμα.
Παν.Μ.
Άβαταρ μέλους
panxer
Jr. Member

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες