Eνημέρωση για την επιλογή τομέα

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Eνημέρωση για την επιλογή τομέα

Δημοσίευσηαπό microtsif » 06 Νοέμ 2009, 14:20

Καλησπέρα παιδιά,
ανοιγώ αυτό το θέμα για να μοιραστώ αν γίνεται τις ανησυχίες μου σχετικά με την επιλογή τομέα τον ερχόμενο Γενάρη ή Φλεβάρη.Συζητώντας με αρκετά παιδιά του 3ου έτους συνειδητοποίησα ότι οι περισσότεροι δεν ξέρουμε που "πατάμε" και πολλοί θα επιλέξουν ενεργειακό είτε γιατί είναι της μόδας ή γιατί το επέλεξε ο μπατζανάκης της κουνιάδας της αδερφής μου!Άρα φτάνουν οι ενεργειακοί πολύ πάνω απο 50 και οι τηλεπικοινωνιακοί να ειναι 2(!).
Δηλαδή για να καταλάβω,ξαφνικά ο τηλεπικοινωνιακός τομέας έγινε δύσκολος ή δεν έχει δουλειά;;
Έχω ακούσει αρκετούς λόγους που φτάσανε τα άτομα στον τηλεπικοινωνιακό να είναι τόσα λίγα και έτσι τα πάντα είναι αποθαρρυντικά για να το επιλέξει ένας φοιτητής/τρια.Αλλά γιατί δεν μας ενημερώνει κανείς(χωρίς φανατισμό και με απόλυτη αντικειμενικότητα,αν αυτό είναι δυνατόν φυσικά) σχετικά με το τι να επιλέξουμε;
Ποιες είναι οι απαιτήσεις του κάθε αντικειμένου;
Ποιες προοπτικές υπάρχουν στην αγορά εργασίας;(γνωρίζω φυσικά πως το πτυχίο είναι ενιαίο αλλά μιλώ πάνω στην ειδικότητα)
Ας πούμε ποια μαθήματα πάνω κάτω θεωρούνται απο τη φύση τους απαιτητικά σε κάθε τομέα;
Η ενημέρωση που έχω ακούσει ότι γίνεται κάθε χρόνο θεωρείται επιεικώς αδιάφορη και καθόλου διαφωτιστική(τον οδηγό σπουδών μπορεί να τον διαβάσει ο καθένας μόνος του :P )

Οι ερωτήσεις είναι πολλές για αυτό ας πει ο καθένας τη γνώμη του από την προσωπική του εμπειρία μπας και βγάλουμε καμιά άκρη
Άβαταρ μέλους
microtsif
Newbie

Re: Eνημέρωση για την επιλογή τομέα

Δημοσίευσηαπό macJohn » 06 Νοέμ 2009, 16:11

microtsif έγραψε:Καλησπέρα παιδιά,
ανοιγώ αυτό το θέμα για να μοιραστώ αν γίνεται τις ανησυχίες μου σχετικά με την επιλογή τομέα τον ερχόμενο Γενάρη ή Φλεβάρη.Συζητώντας με αρκετά παιδιά του 3ου έτους συνειδητοποίησα ότι οι περισσότεροι δεν ξέρουμε που "πατάμε" και πολλοί θα επιλέξουν ενεργειακό είτε γιατί είναι της μόδας ή γιατί το επέλεξε ο μπατζανάκης της κουνιάδας της αδερφής μου!Άρα φτάνουν οι ενεργειακοί πολύ πάνω απο 50 και οι τηλεπικοινωνιακοί να ειναι 2(!).
Δηλαδή για να καταλάβω,ξαφνικά ο τηλεπικοινωνιακός τομέας έγινε δύσκολος ή δεν έχει δουλειά;;

Δες ποια μαθήματα σε ενδιαφέρουν, και επέλεξε τον αντίστοιχο κύκλο. Το πτυχίο είναι ενιαίο, και αυτά με τους κύκλους είναι μόδες. Χωρίς να θέλω να είμαι υπερβολικός οι επιλογές για τις δουλειές στην Ελλάδα είναι τρεις: 1) Δημόσιο 2) Μελέτες 3) Ιδιωτικός τομέας (συνήθως πρέπει να έχεις μέσο).

microtsif έγραψε:Έχω ακούσει αρκετούς λόγους που φτάσανε τα άτομα στον τηλεπικοινωνιακό να είναι τόσα λίγα και έτσι τα πάντα είναι αποθαρρυντικά για να το επιλέξει ένας φοιτητής/τρια.Αλλά γιατί δεν μας ενημερώνει κανείς(χωρίς φανατισμό και με απόλυτη αντικειμενικότητα,αν αυτό είναι δυνατόν φυσικά) σχετικά με το τι να επιλέξουμε;

Αν θες να περάσεις ζωή και κότα πήγαινε τηλεπικοινωνιακός, θα έχει λιγάκι διάβασμα αλλά θα περάσεις καλά. Στα όπα όπα θα σε έχουν τώρα. Με 2 άτομα μόνο και το μαγαζί να είναι άδειο τεμενάδες θα σου κάνουν...

microtsif έγραψε:Ποιες είναι οι απαιτήσεις του κάθε αντικειμένου;

Η οργάνωση και η μεθοδικότητα. Με 40 ώρες την εβδομάδα μαθήματα και εργαστήρια τι απαιτήσεις περιμένεις να έχουν?? Με 10 ώρες την εβδομάδα διάβασμα είσαι άρχοντας. Αν μπορείς και θέλεις να αφιερώσεις παραπάνω χρόνο ακόμα καλύτερα.

microtsif έγραψε:Ποιες προοπτικές υπάρχουν στην αγορά εργασίας;(γνωρίζω φυσικά πως το πτυχίο είναι ενιαίο αλλά μιλώ πάνω στην ειδικότητα)

Οι παραπάνω τρεις...

microtsif έγραψε:Ας πούμε ποια μαθήματα πάνω κάτω θεωρούνται απο τη φύση τους απαιτητικά σε κάθε τομέα;

Αυτό είναι σχετικό. Απαιτητικά είναι όλα, αν θες να καταλάβεις, αν θες να τα περάσεις υπάρχουν δύο τρία που θα χρειαστείς να "διαβάσεις" λιγάκι παραπάνω...

Άποψή μου δες τα μαθήματα που σου αρέσουν και διάλεξε τον αντίστοιχο τομέα.

Υ.Γ. ηλεκτρονικός
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Eνημέρωση για την επιλογή τομέα

Δημοσίευσηαπό microtsif » 06 Νοέμ 2009, 18:15

Να σαι καλα φιλε MacJohn!!!Σωστα τα λες!

Υ.Γ(Ακομα ψαχνομαι!!) :D
Άβαταρ μέλους
microtsif
Newbie

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες