Re: Σε ποιον κύκλο σπουδών είστε??

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Σε ποιον κύκλο σπουδών είστε??

Ενεργειακού
14
31%
Ηλεκτρονικού
26
58%
Τηλεπικοινωνιακού
4
9%
Ελπίζω να προλάβω αυτόν του Software
1
2%

Σύνολο ψήφων : 45

Σε ποιον κύκλο σπουδών είστε??

Δημοσίευσηαπό macJohn » 22 Ιαν 2008, 21:30

Πείτε μας ποιον κύκλο σπουδών έχετε ακολουθήσει, θέλετε να ακολουθήσετε, τελειώσατε ή ακόμα αν είστε καθηγητής σε ποιον κύκλο σπουδών διδάσκετε.
Επίσης πείτε μας αν μετανιώσατε για τον κύκλο σπουδών που έχετε επιλέξει ή ολοκληρώσει.

Είμαι Ηλεκτρονικός ΗΜ&ΜΥ και δεν το μετάνιωσα καθόλου.
Τελευταία επεξεργασία από James και 22 Ιαν 2008, 22:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό Joshi » 22 Ιαν 2008, 22:41

Καταχωρήθηκα ως Ηλεκτρονικός το 2006

pez έγραψε:

- Οι Κύκλοι Σπουδών έχουν καταργηθεί διά νόμου από το 1994.

Ο οδηγός σπουδών αναφέρει ότι παραμένω Ηλεκτρονικος.
Άβαταρ μέλους
Joshi
Full Member

Δημοσίευσηαπό JoKo » 22 Ιαν 2008, 22:55

pez έγραψε:- Οι Κύκλοι Σπουδών έχουν καταργηθεί διά νόμου από το 1994.

Έχω ξαναδεί να αναφέρετε τη συγκεκριμένη "παρανομία" και με πρόσφατη επίσκεψή μου σε ιστοτόπους αντίστοιχων τμημάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα δεν παρατήρησα να μην αναφέρεται ο Κύκλος Σπουδών. Ίσα-ίσα, τολμούν να τους κατονομάζουν όπως και εδώ, "Κύκλους Σπουδών" (εξαίρεση το Μετσόβιο με τις "Κατευθύνσεις - Ροές").

Αν όντως υπάρχει κάποιος νόμος, μήπως σωστά εξαιρείται το τμήμα μας από αυτόν έστω και άγραφα; Το λέω εξαιτίας της φύσης του τμήματός μας.
Άβαταρ μέλους
JoKo
Full Member

Δημοσίευσηαπό FaNt0M » 22 Ιαν 2008, 23:33

Και Μικροκύματα και Ισχύος.
Και τα χρωστάω..  ;)
Και ευτυχώς ξέφυγα από τις Κεραίες.
Τελευταία επεξεργασία από FaNt0M και 22 Ιαν 2008, 23:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Unione Sportiva Pro Vercelli
Άβαταρ μέλους
FaNt0M
Newbie

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 23 Ιαν 2008, 00:02

Ενεργειακός γιατί είναι σαν την Αεροπορία...Περνάς καλά... ;)

pez έγραψε:
- Ο Οδηγός Σπουδών έχει κατατεθεί στον Εισαγγελέα.

-Εκκρεμεί...και εφόσον εκκρεμεί...
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό gatos » 23 Ιαν 2008, 00:37

Ηλεκτρονικός...καλά είναι!  :D

macJohn έγραψε:
Είμαι Ηλεκτρονικός ΗΜ&ΜΥ και δεν το μετάνιωσα καθόλου.

Ηλεκτρονικός??? Εσύ για ενεργειακός μου κάνεις πιο πολύ! ;)
I see dead people...
Άβαταρ μέλους
gatos
Full Member

Δημοσίευσηαπό JoVou » 23 Ιαν 2008, 03:07

Με το χέρι στην καρδιά, θα πω ότι είμαι Ηλεκτρονικός (κατασκευασμένος με ηλεκτρονικά κυκλώματα TTL που έχουμε μόνο εδώ στο Duth).. :D :D :D

Καημός μου είναι που δεν μπόρεσα ν ακολουθήσω και τους 3 κύκλους...εννοώ ότι το πρόγραμμα σπουδών είναι τόσο άθλιο, με ανύπαρκτη ευρύτητα που με κρέμασε κυριολεκτικά! (τα βασικά μαθήματα των υπολοίπων που υποτίθεται ήταν στη διάθεση μου να επιλέξω, λαμβάνανε χώρα πάντα σχεδόν ταυτόχρονα με βασικά δικά μου,οπότε...) >:(
Never Leave 4 Tomorrow ... What You can Finish up From Today!
Άβαταρ μέλους
JoVou
Full Member

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 23 Ιαν 2008, 09:02

JoVou έγραψε:Καημός μου είναι που δεν μπόρεσα ν ακολουθήσω και τους 3 κύκλους...εννοώ ότι το πρόγραμμα σπουδών είναι τόσο άθλιο, με ανύπαρκτη ευρύτητα που με κρέμασε κυριολεκτικά! (τα βασικά μαθήματα των υπολοίπων που υποτίθεται ήταν στη διάθεση μου να επιλέξω, λαμβάνανε χώρα πάντα σχεδόν ταυτόχρονα με βασικά δικά μου,οπότε...) >:(

Φίλε Jovou δεν νομίζω όμως πως μπορούσε να γίνει αλλιώς με τα μαθήματα των άλλων κύκλων σπουδών. Για να μπορέσουμε να τα επιλέξουμε όλοι όλα θα έπρεπε να κάνουμε μάθημα από το πρωί μέχρι πολύ αργά το βράδυ και δεν νομίζω να το ήθελες αυτό. Αλλά και πάλι δεν σημαίνει ότι σε κρέμασε κυριολεκτικά μιας κάποια μαθήματα δεν σου έδωσε το δικαίωμα να τα επιλέξεις μάλλον επειδή δεν έχεις προαπαιτούμενες γνώσεις από όλα μαθήματα και ίσως με αυτόν τον τρόπο να σου έκανε καλό.

Εγώ προσωπικά μου φαίνεται αδιανόητο τα περισσότερα μαθήματα να μην είναι επιλογής. Έτσι θα πετυχαίναμε ο κάθε φοιτητής να επιλέγει μαθήματα που πραγματικά θα νοιάζεται για αυτά και δεν θα φώναζε όλη την ώρα για το πρόγραμμα σπουδών μας όπως κάνεις καλή ώρα εσύ και με το δίκιο σου. Έπρεπε όμως και πάλι να έμπαινε ένα φρένο με τα μαθήματα που θα ήθελε να επιλέξει κάποιος και εννοώ με αυτό πως δεν θα γινόταν να πάρεις Δίκτυα 1 εάν δεν είχες πάρει Δίκτυα 2 μου φαίνεται πιο λογικό αυτό και συνάμα πιο ελεύθερο.

pez έγραψε:
Vagoulas:
" -Εκκρεμεί...και εφόσον εκκρεμεί..."
- ... εκκρεμούν και τα "χαρτιά" ...

Καλά για το ότι εκκρεμούν τα χαρτιά δεν το πολυπιστεύω γιατί δεν νομίζω ότι καμιά κυβέρνηση pez θα τολμήσει να πάρει τα χαρτιά λίγο δύσκολο μου φαίνεται όταν κρέμεται η τύχη τόσων ψηφοφόρων... :P ;)
Τελευταία επεξεργασία από Vagoulas και 23 Ιαν 2008, 09:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 23 Ιαν 2008, 10:57

pez έγραψε:
Vagoulas: "Καλά για το ότι εκκρεμούν τα χαρτιά δεν το πολυπιστεύω γιατί δεν νομίζω ότι καμιά κυβέρνηση pez θα τολμήσει να πάρει τα χαρτιά λίγο δύσκολο μου φαίνεται όταν κρέμεται η τύχη τόσων ψηφοφόρων... :P ;)"

- Μα αν το πρόβλημα ήταν αυτό ούτε που θα το συζητούσαμε, ως τελείως ανάξιο λόγου.

Το πρόβλημα είναι του κάθε ενός διπλωματούχου του Τμήματος, ξεχωριστά, μέσα σε μια Δημοκρατικά Διαφανή (= Ευνομούμενη) Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν το χαρτί του αμφισβητηθεί αύριο από οποιονδήποτε ανταγωνιστή του έχει έννομο συμφέρον. Όπου "έννομο συμφέρον" ας πούμε σε: προκηρύξεις, προσλήψεις, εκλογές, επιλογές, τέτοια. Δηλαδή: Σε λεφτά.

Εγώ πάντως αυτά που λες pez για παρανομίες πραγματικά και συγχώρεσε με για αυτό αλλά τα ακούω βερεσέ. Ίσως το μετανιώσω μετά αλλά το μόνο που με νοιάζει αυτήν την στιγμή, και σου μιλάω ειλικρινά, είναι αν μαθαίνω 5 πράγματα σαν μηχανικός που θα μου χρησιμεύσουν αύριο μεθαύριο και θα μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου και δεν θα γίνομαι ρεζίλι.

Τώρα σχετικά με τις κατευθύνσεις, τις πτυχιακές και όλα τα αλλά τα "παράνομα" όπως τα λες και εσύ είμαι σίγουρος πως και στα άλλα τμήματα ΗΜΜΥ συμβαίνουν και εκτός από αυτό δεν καταλαβαίνω πως επηρεάζουν το επίπεδο σπουδών μας μιας και ξέρουμε όλοι πως η επιστήμη προχωράει με γοργούς ρυθμούς και είναι πολύ δύσκολο να παίρνουμε γενικές γνώσεις ΗΜΜΥ (μιλάω για τους κύκλους). Άρα λοιπόν η εξειδίκευση ίσως και να είναι μονόδρομος για να σταθείς αύριο μεθαύριο στην αγορά εργασίας.
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό JoVou » 23 Ιαν 2008, 12:47

Mια χαρά μπορούσε να γίνει ευέλικτο το πρόγραμμα φίλοι μου.Για δείτε...
Σε κάθε ζώνη να λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα ΕΝΑ βασικό μάθημα και τα υπόλοιπα επιλογής/μη βασικά. Αν αυτό γίνεται τις ζώνες 9-11 ή 12, 12-15:00, 16-18:00 & 18-20:00 που είναι όντως οι ώρες στις οποίες γίνονται μαθηματα, επί 5 μέρες τη βδομάδα, αμέσως βγάλαμε ένα ευέλικτο για το φοιτητή πρόγραμμα. Αμα όμως υπάρχουν προβλήματα να γίνει έτσι, τουλάχιστο ας μη μας παραμυθιάζουν ότι υπάρχει η δυνατότητα γενικότερης μόρφωσης κλπ κι ότι είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να δίνει στο φοιτητή τη δυνατότητα επιλογής...κολοκύθια!!! >:(
Άβαταρ μέλους
JoVou
Full Member

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 23 Ιαν 2008, 16:33

pez έγραψε:
"Τώρα σχετικά με τις κατευθύνσεις, τις πτυχιακές και όλα τα αλλά τα "παράνομα" όπως τα λες..."

- Εγώ  λ έ ω  παράνομα αυτά που  κ ά ν ο υ ν  άλλοι. Και δεν περιμένω βέβαια κατανόηση από τους συνεργούς τους. Θα ήταν εντελώς παράλογο!

- Καλή καρδιά λοιπόν! Ας το ρίξουμε όξω με κανά ανέκδοτο...

Ώστε συνεργός  ;D ;D ;D...ωραία το ακούσαμε και αυτό...τι να πω αφού κατάφερα να γίνω συνεργός της ΜΑΦΙΑΣ  ;D ;D ;D του τμήματός μας ΜΠΡΑΒΟ ΜΟΥ!!! Όμως σας παρακαλώ θερμά μην με καρφώσει κανείς στο FBI γιατί με ψάχνουν. Ευχαριστώ για την κατανόηση σας και ότι χρειαστείτε (π.χ. καμιά παράνομη αλλαγή βαθμού ή να σας κλείσω καμιά διπλωματική) ξέρετε που θα με βρείτε... ;)
(ε ρε γέλια που έχουμε να ρίξουμε με το forum ,κοιλιακούς θα κάνουμε  ;D ;D ;D)
ε...όχι και "συνεργός" ρε pez!!!
Τελευταία επεξεργασία από Vagoulas και 23 Ιαν 2008, 17:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό James » 23 Ιαν 2008, 17:57

Το forum δεν είναι χώρος για προσωπικές αντιπαραθέσεις. Μπορείτε να λύσετε τις διαφορές σας μέσω του μηχανισμού των προσωπικών μηνυμάτων (βλ. PM's) που παρέχονται από την πλατφόρμα.
Επίσης θα σας παρακαλούσα να μένετε εντός θέματος του topic επειδή η συζήτηση έχει παρεκτραπεί από το δεύτερο κιόλας post.
Τελευταία επεξεργασία από James και 23 Ιαν 2008, 19:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
(Μόνο) James
Άβαταρ μέλους
James
Διαχειριστής

Δημοσίευσηαπό JoVou » 23 Ιαν 2008, 23:20

Προκειμένου να βοηθήσω να επανέλθει η συζήτηση στο θέμα, κάνω αυτό το σχόλιο...

Είναι φανερό πως οι ηλεκτρονικοί υπερέχουμε ... με παραξενεύει το ότι η φήμη έχει τους ενεργειακούς να βρίσκονται σε θέση ισχύος. Αναμένω κι άλλες ψήφους, να λυθεί το μυστήριο... 8)
Άβαταρ μέλους
JoVou
Full Member

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 23 Ιαν 2008, 23:37

JoVou έγραψε:Προκειμένου να βοηθήσω να επανέλθει η συζήτηση στο θέμα, κάνω αυτό το σχόλιο...

Είναι φανερό πως οι ηλεκτρονικοί υπερέχουμε ... με παραξενεύει το ότι η φήμη έχει τους ενεργειακούς να βρίσκονται σε θέση ισχύος. Αναμένω κι άλλες ψήφους, να λυθεί το μυστήριο... 8)

Τα δικά μου συμπεράσματα σύμφωνα με το Poll είναι τα εξής Jovou: Οι ενεργειακοί είναι συνέχεια έξω γιατί δεν χρειάζεται να διαβάσουν και πολύ για να περάσουν τα μαθήματά τους. οι ηλεκτρονικοί είναι συνεχώς πάνω από έναν Η/Υ μήπως καταφέρουν και γίνουν μηχανικοί υπολογιστών. οι τηλέπ τώρα είναι περίπτωση ή είναι είδος προς εξαφάνιση ή διαβάζουν για να περάσουν κεραίες... :P
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό gatos » 23 Ιαν 2008, 23:48

Vagoulas έγραψε: οι τηλέπ τώρα είναι περίπτωση ή είναι είδος προς εξαφάνιση ή διαβάζουν για να περάσουν κεραίες... :P

Και να πεθάνουν στο διάβασμα, αυτό το μάθημα μπορεί και να μη το περάσουν! ;) ;)
I see dead people...
Άβαταρ μέλους
gatos
Full Member

Επόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες