Ίδρυση Σ.Φ. του τμήματος Η.Μ.Μ.Υ.

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Συμφωνείτε με την ίδρυση Συλλόγου Φοιτητών του τμήματος ΗΜΜΥ;

Ναι
100
83%
Οχι
19
16%
ΔΞ/ΔΑ
2
2%

Σύνολο ψήφων : 121

Ίδρυση Σ.Φ. του τμήματος Η.Μ.Μ.Υ.

Δημοσίευσηαπό Joshi » 14 Σεπ 2008, 12:34

Kevin έγραψε:+1 γι'αυτό και ο giannis λέει πως πρέπει να οργανωθεί ο σύλλογος φοιτητών και να απαιτήσουμε.

Επειδή αυτό το θέμα έχει συζητηθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, αυτό που έχω συμπεράνει είναι το ότι δεν αρκεί να το απαιτήσουμε. Από ότι έχω καταλάβει, για να ιδρυθεί Σ.Φ. του τμήματος ΗΜΜΥ θα πρέπει να αποφασιστεί από συνέλευση του παρόντος Σ.Φ. της Π.Σ. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι το παρόν καταστατικό προβλέπει ότι για να συζητηθεί τέτοιο ζήτημα, θα πρέπει η συνέλευση αυτή να έχει "καταστατικό" (νομίζω έτσι χαρακτηρίζεται) χαρακτήρα. Η προϋπόθεση λοιπόν για μια τέτοια συνέλευση είναι να συγκεντρωθεί το 70%(ή κάπου εκεί κοντά) των εγγεγραμμένων φοιτητών της Π.Σ. . Τέτοιο ποσοστό δεν γίνεται να συγκεντρωθεί με τίποτα κατά τη γνώμη μου. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν άλλοι τρόποι για να ιδρυθεί ο δικός μας Σ.Φ., αλλά με την παρούσα κατάσταση και σε συνδυασμό με την άγνοια μου πάνω στο ζήτημα, μου φαίνεται ότι είναι αρκετά δύσκολο να γίνει κάτι.

P.S: Συμφωνώ με την ίδρυση ΣΦ ΗΜΜΥ .
Τελευταία επεξεργασία από Joshi και 14 Σεπ 2008, 15:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Joshi
Full Member

Re: Ίδρυση Σ.Φ. του τμήματος Η.Μ.Μ.Υ.

Δημοσίευσηαπό asterianos » 14 Σεπ 2008, 14:43

Kevin έγραψε:+1 γι'αυτό και ο giannis λέει πως πρέπει να οργανωθεί ο σύλλογος φοιτητών και να απαιτήσουμε. Ειλικρινά φίλε giannis, το πιστεύεις αυτό? Οτι μπορεί το όργανο αυτό να επιδιώξει και να πετύχει "κάτι"?

Joshi έγραψε:Η προϋπόθεση λοιπόν για μια τέτοια συνέλευση είναι να συγκεντρωθεί το 70%(ή κάπου εκεί κοντά) των εγγεγραμμένων φοιτητών της Π.Σ. . Τέτοιο ποσοστό δεν γίνεται να συγκεντρωθεί με τίποτα κατά τη γνώμη μου.

Και μπορει να συγκεντρωθεί και μπορεί να πετύχει πράγματα, αρκεί να καταλάβουμε οτι με την καφετέρια δεν κερδίζεις τίποτα...
Ηλεκτρο...λόγοι ενός Ηλεκτρολόγου
Άβαταρ μέλους
asterianos
Full Member

Δημοσίευσηαπό Joshi » 14 Σεπ 2008, 14:57

asterianos έγραψε:Και μπορει να συγκεντρωθεί και μπορεί να πετύχει πράγματα, αρκεί να καταλάβουμε οτι με την καφετέρια δεν κερδίζεις τίποτα...

Με πολυυυυυ συντηρητικούς υπολογισμούς, από το http://www.duth.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=30 οι φοιτητές είμαστε 2.879 και επιπλέον 2.879*0.7=2.015. Αν θυμάμαι στις εκλογές δεν υπάρχουν πάνω από 1500(βαριά-βαριά) ψήφοι. Πως γίνεται να κινητοποιήσεις όλους σχεδόν τους φοιτητές ΌΛΩΝ των τμημάτων; Γιατί και όλους να τους πάρεις από τις καφετέριες όπως λες, 2000 δεν βγαίνουν. Το πρόβλημα υπάρχει στους όρους του καταστατικού κατά τη γνώμη μου.
Τελευταία επεξεργασία από Joshi και 14 Σεπ 2008, 16:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Joshi
Full Member

Δημοσίευσηαπό Kevin » 14 Σεπ 2008, 15:28

Στους όρους όσον αφορά το συγκεκριμένο ποσοστό ή αναφέρεσαι και σε κάτι άλλο? Ας δημιουργηθεί ένα καινούργιο thread να το συζητήσουμε.
Kevin

Δημοσίευσηαπό Joshi » 14 Σεπ 2008, 15:34

Αναφέρομαι στον όρο περί του ποσοστού. Δεν γνωρίζω περισσότερα για να κρίνω.

Κάνω και ένα poll για να δούμε τι κλίμα επικρατεί...
Άβαταρ μέλους
Joshi
Full Member

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 14 Σεπ 2008, 15:36

το καταστατικο υπαρχει να το ανεβασει κανεις?
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Kevin » 14 Σεπ 2008, 15:37

Μάλιστα. Το καταστατικό από ποιούς τροποποιείται αν και όταν τροποποιείται?
Kevin

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 14 Σεπ 2008, 15:39

με γενικη συνελευση αλλα εχω ακουσει οτι θελει απαρτια κ οχι το 70% χωρις να ειμαι βεβαιος.. οπως κ να χει θελει ατομα πο ουτε στις εκλογες δεν μαζευονται ομως για να καταλαβω μιλαμε να σπασει ο συλλογος σε 5 ξεχωριστους ή να φυγουμε εμεις και ο αλλος συλογος να μεινει ως εχει?? ???
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Kevin » 14 Σεπ 2008, 15:41

Το δεύτερο μάλλον. Δίνουμε εμείς το καλό παράδειγμα και ακολουθούν...
Kevin

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 14 Σεπ 2008, 16:03

αυτο ειναι μεγαλο θεμα..και εδω μπλεκονται παραταξεις..αλλες εχουν παγιο αιτημα να σπασει ο συλλογος και αλλες οχι.. το θεμα ειναι οτι μικροτερες σχολες θα ζημιωθουν κ σ'εμας αν κανει κουμαντο η παραταξη που επικρατει τωρα στο τμημα  (καταλαβατε ποια  :-X) δεν προκειται να εχουμε βελτιωση. Επισης ειναι κ ζητηματα τα οποια αφορουν ολες τις σχολες.. δε ξερω μου φαινεται δυσκολο εγχειρημα το οποιο θα συναντησει πολλες αντιδρασεις..
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό macJohn » 14 Σεπ 2008, 16:31

Όλοι θέλουμε αλλά τα κόμματα δε θέλουν, και αφού δε θέλουν δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

Ας καταλάβουμε τα εξής:

Τα παρακάτω νούμερα είναι χονδρικά.

Το πρώτο κόμμα στις φοιτητικές εκλογές φέτος πήρε περίπου 650(+/-50) ψήφους.
Το δεύτερο αντίστοιχα πήρε φέτος 500(+/-50) ψήφους.
Το τρίτο και το το τέταρτο πήραν από 200(+/-50) ψήφους το καθένα.

Σύνολο περίπου 1550(+/-100) ψήφοι που ήταν(και πάλι στο περίπου).

Μία πιθανή διάσπαση του "ενιαίου" Συλλόγου Φοιτητών(Σ.Φ.) σε 5 επιμέρους Σ.Φ. θα έχει για τα κόμματα τα εξής απότελεσματα:
  • Το 1ο κόμμα πιθανότατα θα χάσει την πρωτιά σε τουλάχιστον ένα Τμήμα, άρα δεν το συμφέρει...
  • Το 2ο κόμμα πιθανότατα θα κερδίσει την πρωτιά σε τουλάχιστον ένα Τμήμα, αλλά μακροπρόθεσμα δεν το συμφέρει γιατί έχει πιθανότητες να γίνει και αυτό πρώτο κόμμα...
  • Το 3ο και το 4ο κόμμα δεν έχουν κανένα μα κανένα συμφέρον, γιατί στις μικρές σχολές(Περιβάλλοντος, Αρχιτεκτονική και Παραγωγής και Δοιήκησης) είναι πολύ πιθανόν να μην πάρουν καμία έδρα ενώ υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο να μην πάρουν καν έδρα και στις 5 Σχολές...

Έτσι από τους μισούς θα ακούσετε ότι δήθεν θέλουν να σπάσει ο Σ.Φ., ενώ από τους υπόλοιπους θα ακούσετε πως δεν θέλουν.

Η μόνη λύση λοιπόν είναι να μαζευτούμε εδώ πέρα, όσοι το δυνατόν περισσότεροι μπορούμε, να βρούμε το "αρχαίο" καταστατικό(βάσει του οποίου μπορείς να συγκαλέσεις γενική συνέλευση με 50 υπογραφές, αλλά για να κάνεις καταστατική συνέλευση θέλεις 3000!!!), και να πάμε σε ένα Καθηγητή της Νομικής στην Κομοτηνή για να μας συμβουλέψει...

Ελπίζω να συμφωνείτε με το τελευταίο, γιατί από ότι βλέπω εδώ στο poll μέχρι τώρα όλοι θέλουμε ανεξάρτητο σύλλογο...
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό Kevin » 14 Σεπ 2008, 16:37

Εμείς εδώ είμαστε Ελληνάρες ρε! Καταφέραμε να βάλουμε την πολιτική στην εκπαίδευση την ώρα που μας ακούνε στην Ευρώπη και γελάνε! Κάναμε το συμφέρον του καθενός να παγιώνεται ως "σωστό", να γενικεύεται στις διάφορες "ομάδες" και τελικά τα χεράκια μας να είναι δεμένα όπως τώρα κακή ώρα...

Συγχαρητήριά μας αυτά θα μας φάνε
Kevin

Δημοσίευσηαπό macJohn » 14 Σεπ 2008, 16:43

patirgerasimos έγραψε:να σπασει ο συλλογος σε 5 ξεχωριστους ή να φυγουμε εμεις και ο αλλος συλογος να μεινει ως εχει?? ???

Κατά τη γνώμη μου, οποιοδήποτε έρθει είναι καλοδεχούμενο...
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό asterianos » 14 Σεπ 2008, 16:46

Επειδή μπερδεύτηκα λίγο. Αυτή τη στιγμή ας πούμε δεν μπορεί να γίνει σύλλογος των ΗΜΜΥ και να πάρει μια απόφαση που θα αφορά το τμήμα; Δεν ξέρω βέβαια αν έχει κάποια βάση αυτό που ρωτάω...
Ηλεκτρο...λόγοι ενός Ηλεκτρολόγου
Άβαταρ μέλους
asterianos
Full Member

Δημοσίευσηαπό megatron » 14 Σεπ 2008, 16:52

Kevin έγραψε:Εμείς εδώ είμαστε Ελληνάρες ρε! Καταφέραμε να βάλουμε την πολιτική στην εκπαίδευση την ώρα που μας ακούνε στην Ευρώπη και γελάνε! Κάναμε το συμφέρον του καθενός να παγιώνεται ως "σωστό", να γενικεύεται στις διάφορες "ομάδες" και τελικά τα χεράκια μας να είναι δεμένα όπως τώρα κακή ώρα...

Συγχαρητήριά μας αυτά θα μας φάνε

Σωστό σε βρίσκω kevin....η κομματολαγνεία θα μας φάει....Για να κάνουμε προκοπή σε ορισμένα πράγματα θέλουμε από πάνω μας κάποιον?? Τι να πω?
Άβαταρ μέλους
megatron
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Επόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες