[Απόκρυψη Πληροφοριών από τα Πανεπιστήμια]

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Δημοσίευσηαπό pez » 17 Ιαν 2010, 20:31

-

147 δημοσιεύματα - Από 25 Νοεμβρίου 2008 έως 17 Δεκεμβρίου 2008

001 Art Unwin:

- Πολλοί από εμάς έχουν αναζητήσει στο διαδίκτυο τις τελευταίες
εξελίξεις πάνω στις κεραίες. Οι εξελίξεις συμβαίνουν συνήθως
στις ερευνητικές μονάδες των δημόσιων πανεπιστημίων, μερικές
από τις οποίες μπορεί να χρηματοδοτούνται εν μέρει από
εξωτερικές πηγές. Τα περισσότερα αποτελέσματα, αν όχι όλα,
παρουσιάζονται στο ΙΕΕΕ -τρόπος με τον οποίο κερδίζεται η
αναγνώριση. Οπότε, πληροφορίες όπως αυτές, που αφορούν την
πρόοδο της επιστήμης, δεν παρέχονται στο κοινό, μολονότι
προήλθαν από ένα δημόσιο ίδρυμα. Έτσι δεν μπορείτε να έχετε
ως μέλος του κοινού, πρόσβαση στην πληροφόρηση αυτή μέσω του
διαδικτύου, δεδομένου ότι η πρόσβαση αυτή είναι περιορισμένη,
ΠΑΡΕΚΤΟΣ και τα ακουμπήσετε στο ΙΕΕΕ.

Γιατί τα πανεπιστήμια δεν μοιράζονται την εργασία τους με το
κοινό;

Μήπως επειδή οι ακαδημαϊκοί αισθάνονται σαν μέρος ενός
ξεχωριστού κλαμπ που είναι αποκομμένο από το κοινό;

Βέβαια, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα αποτελέσματα αυτά
διατίθενται από τις βιβλιοθήκες, μπορεί να κάνω λάθος που
υιοθετώ την άποψη αυτή, αλλά γιατί όμως οι πληροφορίες αυτές
να μην μπαίνουν στο διαδίκτυο για το καλό της επιστήμης και
του γενικού κοινού ευρύτερα;

Art, 25 Νοεμβρίου 2008

... ... ...

147 JB:

- Αν και δεν υπάρχει νόμος που να μπορεί στ' αλήθεια να
αυτοκαταργηθεί, εντούτοις μπορεί πάντα να χρησιμεύσει σαν
εργαλείο για το επόμενο πιο ισχυρό και ανελέητο καθεστώς.

JB, 17 Δεκεμβρίου 2008

"Information Suppression by Universities"

http://tinyurl.com/y87et6d
rec.radio.amateur.antenna

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
001 Art Unwin, 25 Nov 2008 :

- Many of us have checked the net for the latest advances in
antennas. Advances are usually arrived at public university
research units some of which are partially funded by
outside sources. Most, if not all, the results are
presented to the IEEE as a way of getting recognision. But
this information such as advancement in science is not
provided to the public even tho they came from a public
institution. Thus you cannot access it on the net as a
member of the public as access is with held UNLESS you hand
over some money to the IEEE.

Why are the universites not sharing their work with the
public?

Is it because academics feel they are part of a special
club divorced from the public?

Of course I may be wrong in taking that view in light of
the fact that these study results are available in
libraries but why are they not put on the web for the good
of science and the general public at large?

... ... ...

147 JB, 17 Dec 2008 :

- Although no law can truly nulify itself since it can always
be used as a tool for the next more powerfull and ruthless
regime.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[Απόδοση: Πέτρος Ζιμουρτόπουλος]
-
pez

Re: [Απόκρυψη Πληροφοριών από τα Πανεπιστήμια]

Δημοσίευσηαπό pez » 18 Ιαν 2010, 19:58

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
| Re: [Απόκρυψη Πληροφοριών από τα Πανεπιστήμια]
| Monday, January 18, 2010 10:20 AM -
| To: Petros Zimourtopoulos - From: ... [email protected]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
| ...
| Για ρίξε μια ματιά στο κείμενο που σου επισυνάπτω.
| Ίσως βρεις μερικές απαντήσεις για την Απόκρυψη....
| ...

The Ph.D. Problem
by Louis Menand
Harvard Magazine, Nov Dec 2009, pp 27-31, 91

On the professionalization of faculty life, doctoral training, and the academy's self-renewal

http://harvardmag.com/pdf/2009/11-pdfs/1109-27.pdf
350 KB

- Re: [a][Απόκρυψη Πληροφοριών από τα Πανεπιστήμια] - Monday, January 18, 2010 7:52 PM -
- To: Σύλλογος Φοιτητών ΤΗΜΜΥ Δ.Π.Θ., Μέλη ΗΜΜΥ, ΔΕΠ Πολυτεχνικής Σχολή
- Cc: /F/L/O/S/S/, Virtual Antennas - Petros Zimourtopoulos
pez

Δημοσίευσηαπό pez » 19 Ιαν 2010, 14:23

- Χμ! Έλαβα σχετικώς δυο-τρία ιδιωτικά μηνύματα και συμπεραίνω πως οφείλω την ακόλουθη διευκρίνιση: Η υπόδειξη της ύπαρξης μιας τέτοιας δημόσιας συζήτησης -με 147 μηνύματα στο ανοικτό USENET, εξ ων τα λοιπά 145 μηνύματα να είναι στα αμερικανικά και να προέρχονται, ως επί το πλείστον, από επώνυμους Αμερικανούς της αμερικανικής μηχανολογικής πιάτσας- δεν απευθύνεται προς εκείνους που "χτυπάνε" την "προσοχή" που τους επιβάλλει * έτσι ώστε να τους επιτρέπεται να γίνονται τοπικά αρεστοί ως κλόουν, αλλά μόνον σε εκείνους που επιθυμούν να προσέξουν την χτυπητή αντίθεση του τοπικού τρα-λα-λα προς την εξαιρετικά δυσάρεστη διεθνή πραγματικότητα. Πέτρος Ζιμουρτόπουλος
pez

Δημοσίευσηαπό Stokos » 20 Ιαν 2010, 00:04

001 Art Unwin, 25 Nov 2008 :

- Many of us have checked the net for the latest advances in antennas. Advances are usually arrived at public university research units some of which are partially funded by outside sources. Most, if not all, the results are presented to the IEEE as a way of getting recognision. But this information such as advancement in science is not provided to the public even tho they came from a public institution. Thus you cannot access it on the net as a member of the public as access is with held UNLESS you hand over some money to the IEEE.

Why are the universites not sharing their work with the public?

Is it because academics feel they are part of a special club divorced from the public?

Of course I may be wrong in taking that view in light of the fact that these study results are available in
libraries but why are they not put on the web for the good of science and the general public at large?

... ... ...

147 JB, 17 Dec 2008 :

- Although no law can truly nulify itself since it can always be used as a tool for the next more powerfull and ruthless regime.

Συμφωνώ απολύτως με το συγγραφέα.

Το συγκεκριμένο ζήτημα με είχε απασχολήσει και εμένα κατά την εγγραφή μου στην IEEE ως student member. Για όσους δε γνωρίζουν, για να έχεις πλήρη πρόσβαση πάνω στο/α πεδίο/α του ενδιαφέροντος σου θα πρέπει αρχικά να γραφτείς στην IEEE (πληρώνοντας συνδρομή), να γραφείς στο/α society που σε ενδιαφέρουν (πληρώνοντας επιπλέον συνδρομή/ές) και τέλος να γραφείς ξεχωριστά σε κάθε περιοδικό του society (πληρώνοντας ξεχωριστή συνδρομή ανά περιοδικό). Προσωπικά, για να έχω πλήρη πρόσβαση στα 2-3 society που με ενδιέφεραν χρειαζόμουν περί τα 450 ευρώ ετησίως, δηλ. περί τα 37,5 ευρώ μηνιαίως. Ποσό αρκετά βαρύ για πάρα πολλούς φοιτητές. Τελικά, αποφάσισα να μη γραφτώ πουθενά πέραν της βασικής ιδιότητος του μέλους. Βέβαια, ορθώς, θα μου πείτε δεν έχει νόημα ένας φοιτητής να γίνει συνδρομητής σε όλα τα περιοδικά του ενδιαφέροντός του μιας και σε καμία περίπτωση δεν έχει τη γνώση να κατανοήσει τα πιο "προχωρημένα" άρθρα (Transanctions κ.τ.λ.). Γιατί όμως θα πρέπει ο φοιτητής να αποθαρρύνεται από την έστω ανάγνωση (και όχι απαραίτητα πλήρη κατανόηση) papers πάνω στις σύγχρονες εξελίξεις του αντικειμένου του; Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι τα βιβλία που διδασκόμαστε εδώ μέσα, είναι τουλάχιστον μιας δεκαετίας.

Αυτό δυστυχώς δε συμβαίνει μόνο στην IEEE αλλά κατά κόρον στον επιστημονικό χώρο. Πολλές φορές, αναζητώντας βιβλιογραφία για διάφορες εργασίες μου, έχω πέσει πάνω σε ιστοσελίδες ομοσπονδιών/οργανισμών/ινστιτούτων τα οποία απαιτούν πληρωμή (ή κάποιου είδους συνδρομή) για τη πρόσβαση στα papers.

Γιατί λοιπόν όλη αυτή η Γνώση η οποία, όπως ορθώς επισημαίνει ο συγγραφέας, έχει προέλθει στη πλειοψηφία της από Έρευνα σε Δημόσια και Ανοιχτά Πανεπιστήμια, είναι κρυμμένη από... ή καλύτερα τοποθετημένη με τρόπο τέτοιο ώστε να αποθαρρύνεται η αναζήτησή και απόκτησή της.

Είμαι βέβαιος πως *αν* η Γνώση αυτή ήταν Ανοιχτή στο ευρύ κοινό (πράγμα ιδιαίτερα εύκολο πλέον με την ανάπτυξη του διαδικτύου), σίγουρα θα υπήρχαν μεμονωμένα άτομα τα οποία θα εμπνέονταν από papers ή επιστημονικά άρθρα και θα παρακινούνταν να μελετήσουν θέματα που θα εγείραν το ενδιαφέρον τους. Αποτέλεσμα: ακόμα περισσότερη παραγωγή Επιστημονικού Έργου.

Αλλά αυτό, βέβαια, είναι ουτοπικό. Τουλάχιστον στην παρούσα οικονομικο-κεντρική κοινωνία της κατανάλωσης και του απώτερου κέρδους. (*)

---

Υ.Γ.: Κατά την εγγραφή της παραπάνω δημοσίευσής μου μου, προς έκπληξή μου, έλαβα το ακόλουθο mail:
from: [email protected]
date: 19 January 2010 21:28
subject: IEEE Communications Society Invitation

Dear New IEEE Member:

The IEEE Communications Society invites you to become a member of our dynamic technical society - free of charge - for 2010.

In today's economy, both personal and technical communications are integral elements of our professional lives. The IEEE Communications Society provides information and a collegial environment that I am sure you will find valuable.

Our publications and conferences dominate the discipline as outstanding resources for timely information on next generation communications research, system, and service design and development, as well as real world implementation and management. We also offer self-paced online tutorials on "hot" communications topics. Our technical committees, open to all members, offer excellent opportunities for informal discussions with knowledgeable colleagues, professional networking, and facilitating content creation for our publications and conferences.

As an IEEE Communications Society member, you will receive monthly issues of IEEE Communications Magazine via digital delivery, electronic access to past issues, and the CommOntology (a search engine that eases access to information through topical queries) on our Web site http://www.comsoc.org.

To take advantage of this IEEE Communications Society Membership offer, login with your IEEE Web Account. When you view your Shopping Cart, IEEE Communications Society Membership will be there, at no charge to you. To take advantage of this exclusive offer, simply proceed to checkout.

You will receive an order confirmation e-mail indicating you are now an IEEE Communications Society member.

This free introductory membership offer with digital delivery of IEEE Communications Magazine is limited to new IEEE Members only. I hope you will accept it and stay current with the state-of-the-art communications technologies ComSoc introduces!

Join today.

Sincerely,

Byeong Gi Lee
President
IEEE Communications Society

Αφού λοιπόν άδραξα τη "προσφορά" και εγγράφηκα δωρεάν στη Communication Society, διαπίστωσα ότι πρόσβαση υπήρχε μόνο στο "βασικό" περιοδικό (IEEE Communications Magazine) και για οποιοδήποτε άλλο paper/περιοδικό, απαιτούνταν να τα... "σκάσω". 10-15$ το καθένα.

---
Τσορμπατζόγλου.Γιώργος
Stokos

Δημοσίευσηαπό pez » 20 Ιαν 2010, 03:34

- Χμ! Αισθάνομαι πως οφείλω να πω και τι ξέρω εγώ, που άνοιξα τη συζήτηση, ως Valued IEEE Member for 24 -και από εφέτος 25- years. Λοιπόν:

- Εφέτος πλήρωσα κάτι παραπάνω από τα μισά από τα "450 ευρώ ετησίως", πλήρωσα δηλαδή ~$350 = τώρα = ~245 γιούρα = ~ 67 γιουροσέντσια την ημέρα = ~230 παλαιοδραχμές την ημέρα = 10 παλαιοδραχμές την ώρα, για να έχω όμως μόνον online, "ηλεκτρονική πρόσβαση", στα ακόλουθα:

Εικόνα

- Πλήρωσα δηλαδή μόνο για το bandwidth -ή αλλιώς για τον "ηλεκτρονικό αέρα"- που χρεώνεται στο ΙΕΕΕ, αποφεύγοντας συστηματικά και επιμελώς *ΟΛΕΣ* τις αντίστοιχες τυπωμένες εκδόσεις -πλην του, όπως έκρινα, μάλλον φθηνού IEEE Spectrum (~$10 ετησίως, επιπλέον της δωρεάν πρόσβασης στα ηλεκτρονικά αρχεία του) και εκτός βέβαια από τις λίγες εκείνες εκδοσεις για τις οποίες δεν υπάρχει ακόμη "ηλεκτρονικό αντίστοιχο"- καθότι αυτές και ακριβές είναι, και επιβαρύνονται με τα πανάκριβα ταχυδρομικά έξοδα της αποστολής τους -ανάλογα με την κατηγορία του (κυριολεκτικού!) βάρους τους- από την Αμερική στην Ελλάδα. Και για τα ταχυδρομικά τέλη δεν ευθύνεται βέβαια το ΙΕΕΕ.

- Από society σε society υπάρχουν πάρα πολύ διαφορετικές πολιτικές αναφορικά με το ποια περιοδικά συμπεριλαμβάνονται στο ποσόν της συνδρομής τους και ποια όχι. Υπάρχουν μάλιστα societies που διαθέτουν free-of-charge τα περιοδικά τους σε συνδρομητές άλλων societies, χωρίς αυτοί να είναι καν δικοί τους συνδρομητές. Κι έτσι, όπως βλέπω στην παραπάνω εικόνα, υπάρχουν 4 τουλάχιστον περιοδικά στα οποία ενώ έχω πρόσβαση εν τούτοις δεν πρόκειται ποτέ μου να τα ανοίξω. Πάντα ηλεκτρονικά, βεβαίως.

- Συνολικά δηλαδή πλήρωσα: Συνδρομή στο ΙΕΕΕ: ~$150, έτσι ώστε να έχω φθηνή εγγραφή στις ως άνω 6 societies + Τax: ~$10 + Printed ΙΕΕΕ Spectrum: ~$10 = $170 + $180, δηλαδή λίγο περισσότερο από τα μισά των όλων ~$350, για συνδρομές στις 6 societies, έτσι ώστε να παίρνω φθηνά τα, ως επί το πλείστον ηλεκτρονικά, περιοδικά τους.

- Πέτρος Ζιμουρτόπουλος
pez

Δημοσίευσηαπό pez » 20 Ιαν 2010, 11:06

- Το προχωρημένο της ώρας ...απέτρεψε την ολοκλήρωση των "πληροφοριών" που, τουλάχιστον η ασημαντότητά μου, "δεν ... αποκρύπτει" - d;^) - Έχουμε λοιπόν και τα ακόλουθα:

- Όπως βλέπετε στην ως άνω εικόνα, στις 3 από τις 6 societies, στα Proceedings του IEEE, καθώς και IRE, του πρόδρομου του IΕΕΕ, πέραν της συνδρομής στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των περιοδικών του τρέχοντος έτους, έχω αναδρομική ηλεκτρονική πρόσβαση στο πλήρες κείμενο όλων των περιεχομένων τους, από το πρώτο τεύχος που εκδόθηκαν. Και πότε εκδόθηκαν; Αντί απαντήσεως, δυο παραδείγματα από το παλαιότερο εξ αυτών τα IRE Proceedings: 1) Από το τέταρτο τεύχος του 1913: "Preliminary Report of the Committee on Standardization of the Institute of Radio Engineers Inc.", με την προκαταρκτική συζήτηση για την -από τότε! από το 1913!- αμερικανική τυποποίηση των όρων, από όπου έχουμε π.χ. "Antenna = A system of conductors designed for radiating or absorbing the energy of electromagnetic waves", αλλά και 2) από το πρώτο-πρώτο τεύχος, του 1913: "Marconi Transatlantic Stations" !

- Τέλος, το ποσό των ~350 γιούρων της ετησίας συνδρομής μου που αναφέρω, θα πρέπει να συγκριθεί με τα καθαρά ~175 γιούρα (αν κάνω λάθος, θα το διορθώσω) τον μήνα, ήτοι ~2,100 γιούρα τον χρόνο, με τα οποία με επιδοτεί ο ελληνικός λαός, ακριβώς για τον σκοπό αυτόν: Για το "Επίδομα" της "Βιβλιοθήκης" μου. Κι έτσι, αναπόφευκτα, θα πρέπει τώρα να ξαναρίξουμε και πάλι μια ματιά εδώ, στην συζήτηση: Διακοπή της πρόσβασης σε 9000 τίτλους περιοδικών (που άνοιξε ο Vagoulas την Δευτ Ιούν 22, 2009 8:32 pm). Καθότι τι αναρωτηθήκαμε εκεί; "Ποιος επιλέγει τίτλους;" Απάντηση όμως δεν υπήρξε...

- Πέτρος Ζιμουρτόπουλος

- ΥΓ - Εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα! Αν μετά από όλα αυτά εξακολουθεί ακόμα να υπάρχει διάθεση, να το συνεχίσουμε. Με περισσότερες λεπτομέρειες...
pez

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες