Δρόμος προς την Πανεπ/πολη - Σκυλιά

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Δρόμος προς την Πανεπ/πολη - Σκυλιά

Δημοσίευσηαπό cmavr8 » 04 Ιουν 2010, 19:55

Όσοι έχετε δοκιμάσει να ποδηλατήσετε ή περπατήσετε την απόσταση προς τα "νέα" μας κτίρια ίσως παρατηρήσατε διάφορα απειλητικά σκυλάκια. Ακούω πολύ κόσμο που αποφεύγει τη χρήση ποδηλάτου λόγω του φόβου προς τα σκυλιά αυτά.

Το βρίσκω απαράδεκτο να μας αφαιρείται αυτή η προσωπική ελευθερία και θέλω να κάνω κάτι γι'αυτό.

Πρόσφατα έμαθα μάλιστα για ένα περιστατικό κατά το οποίο επιστάτης-ιππότης του ΔΠΘ σώζει ανυπεράσπιστη φοιτήτρια από τα δόντια των τετράποδων (φίλων) μας.

Θα ήθελα εδώ να καταθέσετε ιστορίες ή καλύτερα σύντομες δηλώσεις στήριξης, σε μία επιστολή που ίσως συντάξουμε και στείλουμε κάπου (αστυνομία? δήμος?). Είναι πολύ πιθανό να έχουμε στήριξη από Ένωση Πεζών ή Streetpanthers αλλά και το Σύλλογο Φοιτητών.
Τελευταία επεξεργασία από megatron και 04 Ιουν 2010, 21:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Επεξεργασία δημοσίευσης - Μείωση γραμματοσειράς
cmavr8
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Δρόμος προς την Πανεπ/πολη - Σκυλιά

Δημοσίευσηαπό pez » 05 Ιουν 2010, 10:41

Η περίπτωση θυμίζει τον Χάρτη των Προκάτ που σχεδιάζαμε στον πίνακα, με την έναρξη των μαθημάτων κάθε έτους, και αντιγράφανε στα χαρτιά τους οι φοιτητές των Κεραιών. Ο Χάρτης περιελάμβανε τα πλησιέστερα σημεία, μέσα στην καγκελόφραχτη αυλή, στα οποία θα έπρεπε να προφτάσει ο κάθε κυν-ηγούμενος για να βρει τα φυλαγμένα ματσούκια και καρεκλοπόδαρα έτσι ώστε, αν δεν την γλίτωνε από τα τεράστια βρομόσκυλα -στα οποία είχαν εν τω μεταξύ εξελιχθεί τα καημένα, τα χαριτωμένα, τα κουτάβια που περιθάλπαμε, μέσα στην θεόκλειστη αυτή αυλή, εμείς οι κυνόφιλοι- τουλάχιστον να προλάβαινε, μπας και δώσει και καμία - Πέτρος Ζιμουρτόπουλος
pez

Δημοσίευσηαπό MNO » 05 Ιουν 2010, 11:59

Σε οποίον ακόμα χρησιμοποιεί το ποδήλατο (εγώ το σταμάτησα ακριβός εξαιτίας των σκυλιών) προτείνω 2 λύσεις.

α) μόλις ξεκινήσουν να σας κυνηγούν, γκαζώστε... τελικώς θα βαρεθούνε να σας κυνηγούν.
β) πριν φτάσατε στο σημείο με τα σκυλιά, κατεβείτε άπο το ποδήλατο μέχρι να τα προσπεράσετε, δεν θα σας γαβγίσουν το πιο πιθανό.
MNO
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό cmavr8 » 05 Ιουν 2010, 12:39

Ναι, κι εγώ ένα από τα δύο κάνω, αλλά "τρέχοντας" μία φορά παραλίγο να με φτάσει ένα.
Επίσης νομίζω η κοπέλα ήταν πεζή, οπότε δεν είναι εγγυημένη λύση!

Υποψιάζομαι ότι μιλάμε για δύο σετ σκυλιών (κοίτα τώρα θέμα που βρήκαμε να ασχολούμαστε): Τα σκυλιά των σιδηρουργίων και λοιπών καταστημάτων της περιοχής και τα τσομπανόσκυλα του βοσκού που περιστασιακά χαρίζει στο πανεπιστήμιο το μοναδικό του άρωμα. Η κοπέλα μάλλον είχε πρόβλημα με τα δεύτερα, αλλά ιδανικά θα μας το πει η ίδια!
cmavr8
Hero Member

Δημοσίευσηαπό MNO » 05 Ιουν 2010, 14:38

Εμένα τα πρώτα δεν μου έχουν "επιτεθεί" ποτέ, αλλά με του βοσκού είχαμε πολλές κόντρες...

Πάντως η μόνη λύση που βρίσκω είναι να έχει κλειστή την είσοδο του κτήματος ο βοσκός ώστε να μην βγαίνουν έξω.

Υπάρχει μήπως καμία εναλλακτική διαδρομή για την σχολή? Από εστίες -> σχολή μου φαίνεται πολύ μεγάλη...
MNO
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό cmavr8 » 05 Ιουν 2010, 17:42

MNO έγραψε:Εμένα τα πρώτα δεν μου έχουν "επιτεθεί" ποτέ, αλλά με του βοσκού είχαμε πολλές κόντρες...

Πάντως η μόνη λύση που βρίσκω είναι να έχει κλειστή την είσοδο του κτήματος ο βοσκός ώστε να μην βγαίνουν έξω.

Υπάρχει μήπως καμία εναλλακτική διαδρομή για την σχολή? Από εστίες -> σχολή μου φαίνεται πολύ μεγάλη...

Μεγάλη και με κακό χωματόδρομο.
Αν το πρόβλημα είναι εστιασμένο στο βοσκό αντιμετωπίζεται εύκολα.
Συνεχίστε να καταθέτετε πληροφορία. Θα προσπαθήσω να βρω και τον σωτήρα και το θύμα να δούμε...
cmavr8
Hero Member

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες