Αφίσες στα νέα κτήρια

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Θέλετε να αφισοκολλούνται οι τοίχοι των νέων κτιρίων;

Ναι
13
16%
Όχι
64
80%
ΔΓ/ΔΑ
3
4%

Σύνολο ψήφων : 80

Αφίσες στα νέα κτήρια

Δημοσίευσηαπό cmavr8 » 15 Οκτ 2008, 13:12

Κάποιοι είχαν την ιδέα να βγάλουν μία ανακοίνωση που προσπαθεί να πείσει τις παρατάξεις να μην κολλήσουν αφίσες στα νέα μας κτήρια.

(όποιος έχει φωτογραφία της ανακοίνωσης ας μου τη στείλει)

Ως απάντηση, και αφού στήθηκαν κανονικά τα τραπεζάκια/αφίσες των παρατάξεων, αναρτήθηκε το παρακάτω:
Συνημμένα
prizes.jpg
cmavr8
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Αφίσες στα νέα κτήρια

Δημοσίευσηαπό cmavr8 » 15 Οκτ 2008, 13:22

Και έχουμε και απάντηση, που μου ήρθε ανώνυμα (σχεδόν) αλλά μου άρεσε:
Συνημμένα
AnonApantisi.pdf
(22.76 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 430 φορές
cmavr8
Hero Member

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 15 Οκτ 2008, 13:24

εγω πιστευω οτι ο καθενας μπορει να εκφραζει την αποψη του αρκει να μην προκαλει ζημιες στα κτιρια. κ εννοω σπρευ κ συνθηματα τα οποια απαιτουν χρηματα για αν φυγουν κ ειναι αντιαισθητικα. Οσον αφορα τις αφισες δεν νομιζω οτι εχουν καποιοι το δικαιωμα να τις κατεβάζουν ουτε οι πινακες ανακοινώσεων ειναι λυση διοτι δεν θα αναρτηθουν για να κολλάμε αφισες...οσο για τα διαφημιστικά ισως να μπορει να διαμορφοθεί ένας χώρος...
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό cmavr8 » 15 Οκτ 2008, 13:32

Καλά, διαφημιστηκά ξένων εταιριών είναι απαράδεκτα (έχουμε δει στο παρελθόν).

Αλλά πως θα ήταν αν μας κατέβαζαν τις "διαφημίσεις" που βάλατε κάποτε γι' αυτό το forum?

Ζημιές σίγουρα είναι καταδικασταίες. Ίσως θα έπρεπε να γίνεται ελεγχόμενα. Να δικαιούται κάποια κυβικά μέτρα του χώρου κάθε παράταξη.

Προς το παρόν πάντως είναι αρκετά περιορισμένοι μπορώ να πω. Ευτυχώς.
cmavr8
Hero Member

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 15 Οκτ 2008, 13:36

Εγώ ξέρω ότι η αφισσοκόλληση γενικότερα είναι παράνομη... Αν δεν ήταν δε θα έβλεπα τα βράδια μόνο να κολλάνε αφίσσες στην 28ης. Από εκεί και πέρα η οικειοποίηση ενός τοίχου από κάποια παράταξη για να βάλει τις αφίσσες της (που μετά θα καταλήξει ο τοίχος οικειοποιημένος από μια άλλη παράταξη για να βάλει πάνω στις προηγούμενες τις δικές της που μετά θα καταλήξει ο τοίχος οικειοποιημένος από μια άλλη παράταξη για να βάλει πάνω στις προηγούμενες τις δικές της που μετά θα καταλήξει ο τοίχος ...κοκ) δε νομίζω ότι είναι σωστή. Αν θα'θελε κάποια παράταξη να αναρτήσει αφίσσες, ας αγοράσει ένα πλαίσιο με στηρίγματα σε μέγεθος και υλικών της αρεσκείας της, να γράψει πάνω κιόλας: Ιδιοκτησία Παράταξης Π.Α.Ρ.Α.Τ.Α.Ξ.Η. π.χ. και να κολλήσει ό,τι θέλει. Οι τοίχοι είναι ολονών και ταυτόχρονα κανενός. Εφόσον είναι ολονών έχω το δικαίωμα να πω ότι δε θα κολλήσει κάποιος εκεί γιατί δε μ'αρέσει κι εφόσον δεν είναι κανενός δε θα κολλήσω ούτε εγώ.
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό dimitrisgzs » 15 Οκτ 2008, 13:50

Συμφωνω!
Και νομιζω οτι καταστρεφονται και οι τοιχοι και τα παραθυρα με τις αφισες...αποδειξη:τα παλια κτιρια!
Εκτος και αν υπαρχει συγκεκριμενος χωρος και οι αφισες τοποθετουνται και αφαιρουνται με προσοχη!
Και στο κατω κατω,οσο ειναι δικαιωμα τους να βαζουν αφισες αλλο τοσο ειναι και δικο μου να θελω ο χωρος του πανεπιστημιου να ειναι καθαρος και να μη βλεπω παντου γυρω μου αφισες παραταξεων.
Άβαταρ μέλους
dimitrisgzs
Full Member

Δημοσίευσηαπό Kevin » 15 Οκτ 2008, 13:58

JimMichael έγραψε:Εγώ ξέρω ότι η αφισσοκόλληση γενικότερα είναι παράνομη... Αν δεν ήταν δε θα έβλεπα τα βράδια μόνο να κολλάνε αφίσσες στην 28ης. Από εκεί και πέρα η οικειοποίηση ενός τοίχου από κάποια παράταξη για να βάλει τις αφίσσες της (που μετά θα καταλήξει ο τοίχος οικειοποιημένος από μια άλλη παράταξη για να βάλει πάνω στις προηγούμενες τις δικές της που μετά θα καταλήξει ο τοίχος οικειοποιημένος από μια άλλη παράταξη για να βάλει πάνω στις προηγούμενες τις δικές της που μετά θα καταλήξει ο τοίχος ...κοκ) δε νομίζω ότι είναι σωστή. Αν θα'θελε κάποια παράταξη να αναρτήσει αφίσσες, ας αγοράσει ένα πλαίσιο με στηρίγματα σε μέγεθος και υλικών της αρεσκείας της, να γράψει πάνω κιόλας: Ιδιοκτησία Παράταξης Π.Α.Ρ.Α.Τ.Α.Ξ.Η. π.χ. και να κολλήσει ό,τι θέλει. Οι τοίχοι είναι ολονών και ταυτόχρονα κανενός. Εφόσον είναι ολονών έχω το δικαίωμα να πω ότι δε θα κολλήσει κάποιος εκεί γιατί δε μ'αρέσει κι εφόσον δεν είναι κανενός δε θα κολλήσω ούτε εγώ.

+1. Σωστότατος. Ειδικά οι 2 τελευταίες προτάσεις τα λένε όλα. Ανήκουν σε όλους μας για να στεγάζουν ένα από τα κτίρια στα οποία σπουδάζουμε, αλλά δεν ανήκει σε κανέναν για να τους χρησιμοποιήσει για ίδιον όφελος.

Παλιότερα είχαν αναρτηθεί ανακοινώσεις για το forum αλλά ήταν προς όφελος όλων των φοιτητών ανεξαρτήτως "ομάδων" και επίσης δεν ήταν 1 επί 0,70... Ούτε έβαλαν τα παιδιά 10 τέτοιες ανακοινώσεις από τη μια άκρη του τοίχου μέχρι την άλλη. Ήταν διακριτικότατες (Α4) και έκαναν μια χαρά την δουλειά τους.

Αφού λοιπόν δίνονται τόσα λεφτά για αφίσες δεν θα ήταν μεγάλο βάρος να δοθούν και για ένα

πλαίσιο με στηρίγματα

και η κάθε παράταξη να

κολλήσει ό,τι θέλει
Kevin

Δημοσίευσηαπό Stokos » 15 Οκτ 2008, 14:34

Εγώ να ρωτήσω κάτι πιο απλό... μια-δυο αφίσες δίπλα στο τραπεζάκι δε φτάνουν? Πρέπει να γεμίσουμε όλο το τοίχο και να βάλουμε ΚΑΙ στο ταβάνι? Δηλαδή όποια παράταξη έχει τις περισσότερες αφίσες κερδίζει περισσότερους ψήφους?

Εγώ το βρίσκω εξαιρετικά αντιαισθητικό πάντως και συμφωνώ με τους "Πριζομένους" ότι πρέπει να στηθεί ειδικό πλαίσιο όπου μπορεί ο καθένας να βάζει ότι θέλει...

Αυτό το πράγμα με τις αφίσες και τις παρατάξεις στα πανεπιστήμια μόνο στην Ελλάδα γίνεται...
Τελευταία επεξεργασία από Stokos και 15 Οκτ 2008, 14:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Stokos

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 15 Οκτ 2008, 14:43

Stokos έγραψε:
Αυτό το πράγμα με τις αφίσες και τις παρατάξεις στα πανεπιστήμια μόνο στην Ελλάδα γίνεται...

και γιαυτο ειναι πολιτικά άβουλοι.. κ δεν ενδιαφέρονται για το τι γινεται. καλο ειναι ολοι να εκφραζονται αλλα χωρις υπερβολες...
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό starchild » 15 Οκτ 2008, 16:18

να τοποθετησει η καθε διαταξη το δικο της πλαισιο σε χςρο που θα υποδειξει το πανεπιστημιο... αλλα και παλι θα εχουν κοντρα για το ποιος θα εχει το μεγαλυτερο πλαισιο....
Άβαταρ μέλους
starchild
Full Member

Δημοσίευσηαπό m.j. » 15 Οκτ 2008, 18:03

είναι τόσο δύσκολο να βάλουν μία ή δύο αφίσες?

πρέπει να γεμίζουν ολόκληρες κολώνες????

Αυτός που θα θελήσει να διαβάσει τα όσα αναφέρονται απο την εκάστοτε παράταξη στις αφίσες και μονάχα μία αν υπάρχει θα την δει και θα την διαβάσει.Είναι απλό.

Το θέμα δεν είναι μονάχα αυτό όμως,
μπορεί να μην καταστρέφονται τα κτίρια από τις αφίσες αλλά η ουσία δεν βρίσκεται εκεί.
Η ουσία έγκειται στον σεβασμό από τον οποίο οφείλουμε να διακατεχόμαστε απέναντι στα νέα μας κτίρια.
Και όποιος πει ότι μια χαρα σεβόμαστε τα κτιρια και τι σχέση έχουν οι αφίσες με αυτό,τότε  πλανάται πλάνη οικτρά. Στην αρχή είναι οι αφίσες, όχι κάτι "σημαντικό", μετά οι μουτζούρες στα θρανία...(ναι άρχισαν και αυτές) στο τέλος τι?θα ψάχνουμε σε ποιον να ρίξουμε ευθύνες??
Μία χαρά μπορούν να βάλουν όσες αφίσες θέλουν αλλα μιας και δίνουν τόσα λεφτά όπως ισχυρίζονται για την εκτύπωση τους μπορούν κάλλιστα να δώσουν και για την απόκτηση ειδικών στηριγμάτων όπως πολύ-πολύ σωστά αναφέρει ο JimMichael.Κάποιος πρέπει να τους ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα, αυτό όμως μόνο μαζικά θα έχει αποτέλεσμα.δυστυχώς.
Τελευταία επεξεργασία από m.j. και 15 Οκτ 2008, 18:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
peace just wanted to be free.
m.j.
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό jimar » 15 Οκτ 2008, 18:25

Το ζήτημα πάνω σ'άυτό το θέμα είναι να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, μια χρησή τομή που θα ικανοποιεί και τις παρατάξεις και τους φοιτητές που εναντιώνονται στην υπεραφισοκόληση. Είναι λογικό απο τη μιά αφού υπάρχουν παρατάξεις να ακολουθούν και οι αφίσες τους. Από την άλλη δε 2,3,4 αφίσες είναι αρκετές (αναλογιζόμενοι και το μέγεθός τους) ώστε ο περίγυρος να προσέξει το καθένα προοθούμενο μήνυμα.
Οπότε...
ναι, υποστηρίζω την ιδέα του πλαισίου ή πίνακα που θα έχει κάθε παράταξη για τις αφίσες.
Αλλά...
γιατί έπρεπε να παρθούν οι δεύτερες έδρες από κάθε αμφιθέατρο για τραπέζια των παρατάξεων;
Δε χρησίμευαν εκεί που βρίσκονταν και δε θα έφταναν μερικές καρέκλες μόνο;
Τέλος...
αυτή η συζήτηση μπορεί να συνεχίζεται και να λέει ο καθής τη γνώμη του αλλα υπάρχει περίπτωση η λύση, που πιθανόν να συμφωνήσουμε ότι είναι εφικτή και μας ικανοποιεί όλους σ'αυτό το topic, να προταθεί στις παρατάξεις και αυτές να την ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον;

Οι προσεχείς μέρες, εβδομάδες και μήνες θα δείξουν...
Once upon a time i was walking in the wild and i fell onto a tree...
People they say that it happens everyday and the tree just came to me...
Άβαταρ μέλους
jimar
Full Member

Δημοσίευσηαπό Giannis » 15 Οκτ 2008, 18:52

Το γεγονός ότι η αφισοκόλληση είναι παράνομη όπως αναφέρθηκε και παραπάνω είναι δεδομένο. Παρ' όλα αυτά, καθώς αναγνωρίζεται η ανάγκη για έκφραση των απόψεων του καθενός θα δοθεί χώρος για αφισοκόλληση σε αντίστοιχους πίνακες. Από 'κει και πέρα, το να δηλώνετε με τέτοιο απερίφραστο τρόπο ότι θα κολλάτε όπου θέλετε γιατί είναι δικαίωμά σας (που προφανώς δεν είναι), θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.
Τελευταία επεξεργασία από Giannis και 17 Οκτ 2008, 09:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Θα σε παρακαλούσα να μην σπαταλάς το πολύτιμο ρεύμα και πόρους από αυτόν τον πλανήτη για να γραφεις αυτά που σκέφτεσαι.

Να κλέβεις ιδέες από ένα άτομο είναι κλοπή, να κλέβεις από πολλά...είναι έρευνα.

Πάτα εδώ
Άβαταρ μέλους
Giannis
Full Member

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 16 Οκτ 2008, 13:34

Giannis μπορεις να χαλαρώσεις λιγο, κ να κατεβασεις τους τονους....

εγω δεν ειπα τιποτα για τους ευρωπαιους.. οταν το ειπα αυτο αναφερομουν πιο πολυ στους αμερικανους..(ισως επρεπε να το διευκρινιζα). Επισης μην μας βαζεις ολους στο ιδιο τσουβαλι ωραια? ουτε οι αφισες δειχνουν το ποσο πολιτικοποιημενος ειναι καποιος...ουτε ειμαστε ολοι στην ιδια παραταξη που εβγαλε την ανακοινωση αυτη γιαυτο σταματα τις γενικευσεις κ τις προσβολες σε οσους θελουν να υποστηριζουν τις αποψεις τους.

Οσο για το τι θα γινει με τις αφισες αυτο θα το δουμε... εδω πινακες δεν εχουμε...
Τελευταία επεξεργασία από patirgerasimos και 16 Οκτ 2008, 13:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Επόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες