Νέο πρόγραμμα σπουδών?!

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Νέο πρόγραμμα σπουδών?!

Δημοσίευσηαπό laplace » 05 Δεκ 2008, 05:57

Σήμερα πήγα στην ημερίδα και είπε ο πρόεδρος του τμήματος για αλλαγή προγράμματος σπουδών και επιλογή τομέα στο 7ο εξάμηνο από του χρόνου. Κάποιοι συμφοιτητές από 2ο έτος μου είπαν ότι υπάρχει ένα προσχέδιο του νέου προγράμματος σπουδών του τμήματος.Αν το έχει κάποιος ας το ανεβάσει.
laplace
Full Member

Re: Νέο πρόγραμμα σπουδών?!

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 05 Δεκ 2008, 11:00

ναι το πρόγραμμα θα αλλάξει , θα ισχυσει από το επόμενο ακαδημαικό έτος για αυτούς που θα μπουν τότε
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Pagouras » 05 Δεκ 2008, 14:21

Για εμας που εχουμε ηδη μπει δεν θα ισχυει???
Άβαταρ μέλους
Pagouras
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 05 Δεκ 2008, 14:26

Κάθε 2 χρόνια αλλάζει μωρέ. Έγινε καμιά χοντρή αλλαγή; Νέος κλάδος; Αν όχι, σιγά που θα καταλάβεις διαφορά.
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 05 Δεκ 2008, 14:45

αρκετές αλλαγές προς το καλύτερο θα έλεγα..θαρρώ έχει κ σαν κατ/ση ροη ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το κ τον τομεα λογισμικού.. Ο λόγος που εμείς δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε εκείνο αυτο τον οδηγό σπουδών είναι ότι εμείς επιλέξαμε τη σχολή βάση του τότε προγράμματος κ οτι αυτό δεν γίνεται να άλλαζει όταν εχεις ξεκινήσει...εξ 'ου κ ξεκινά απο του χρόνου
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 05 Δεκ 2008, 14:48

patirgerasimos έγραψε:αρκετές αλλαγές προς το καλύτερο θα έλεγα..

Μπορείς αν έχεις την καλοσύνη να αναφέρεις κάποια παραδείγματα για να έχουμε μια καλύτερη ιδέα?
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 05 Δεκ 2008, 15:09

αυτός που έχω είναι πιο παλιός (είναι σαν προσχέδιο που το φτιαξε η ομάδα του κ Κυριακού) απο όσο ξέρω εχουν γινει κάποιες αλλαγές..Καποια παραδείγματα τα οποια ελπίζω να μην αλλάξανε είναι οτι fortran κ c έγιναν 1 υπάρχει αντικειμενοστραφής προγραμματισμος σχεδιο με υπολογιστή καποια μαθήματα αλλάξανε ονομα ή κ ύλη(πχ. αναλυση 1 έγινε λογισμός μιας μεταβλητης + γραμμικη άλγεβρα).

Για ποιο μεγαλα εξάμην κ τι γίνεται με τους κύκλους σπουδών δεν γνωρίζω.. Αλλά κ οι αλλαγές που έγραψα μπορει να διαφέρουν αφου έχουν γίνει τροποποιήσεις.. Ας περιμένουμε να επικυρωθούν τα πρακτικά
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 05 Δεκ 2008, 17:11

ουσιαστικα το πρόγραμμα έχει αλλαξει.. εχουν κατέβει μαθήματα κατευθύνσεων κάτω στον κορμό έτσι ώστε να παίρνουν οι φοιτητές μια γεύση από όλες τις κατευθύνσεις. Συνεπώς περιορίστηκαν οι φυσικές και τα μαθηματικά όπως και συμπτηχθηκαν καποια μαθήματα για να υπάρχει ισσοροπη ανάπτυξη των τομέων (πχ. οι 3 μικροηλεκτρονικές έγιναν 1 αλλα μπορεί να προστεθεί και αλλη μία στην κατευθυνση)

Η τέταρτη κατεύθυνση είναι υπό συζήτηση για το πως θα ονομαστεί έτσι ώστε να μην ''πέφτει'' πανω στους πληροφορικάριους.. αλλα να υπάρχουν άλλες θέσεις εργασίας και δικαιώματα για τους φοιτητές που θα την τελέιωσουν (στην διημεριδα χτες είπαν πως δε θα πρεπει να έχει να κάνει με προγραμματισμό αλλα με υπολογιστικά συστήματα.. δικτυα, ασφάλεια δικτύων, επιβλεψη κλπ) εκτιμώ πως θα ενταχθεί και η τέταρτη κατεύθυνση αλλά δε νομίζω να προλάβουν οι φετινοί να την διαλλέξουν. Παρόλα αυτά ήρθε ένας πολύ δθνατός καθηγητής στον τομέα αυτό (επ. καθ. Κάτος) και αναμένεται να πάρει τα πάνω του ο τομέας.

Όσο για αυτούς που έχουν μπει ήδη στη σχολή θεωρητικά δεν πρέπει να τους επηρεαζει το καινουριο πρόγραμμα σπουδών γιατι υποτιθεται ότι διαλλεξαν τη σχολή βαση του προγράμματος της όταν την διαλλεξαν και το πανεπιστήμιο είναι υποχρεωμένο να το παρέχει μεχρι την αποφοίτηση τους.. τωρα στην πράξη μπορεί να γίνει κανενα μπαλαμούτι με παρμφεροι μαθήματα για την διευκόλυνση των φοιτητών και των καθηγητών.
papadrikos
Full Member

Δημοσίευσηαπό laplace » 05 Δεκ 2008, 18:04

Εντάξει αυτό είναι χαζό.Αν αλλάζει το πρόγραμμα θα ισχύει για όλους.Αφού εξυγχρονίζεται.Αν ξέρει κανείς καλύτερα ας πει.Θα ρωτήσω στην διημερίδα μετά.
laplace
Full Member

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 05 Δεκ 2008, 18:28

όσο χαζο και αν σου φαινεται ειναι αληθινό!! και επειδη ξέρω αρκετα καλα αυτό που σου λεω εχει βάση.. ρώτα όμως και στη διημεριδα. Θα είναι εκεί και ο προέδρος του τμήματος αλλα και υπεύθυνος για το προγραμμα σπουδών (κυριακου)
papadrikos
Full Member

Δημοσίευσηαπό papamark » 05 Δεκ 2008, 19:31

Να σας ενημερώσω και εγώ για το θέμα και σύμφωνα με τις αποφάσεις του Τμήματος:
(α) Έχει κατ' αρχήν αποφασιστεί η εφαρμογή του προγράμματος από το νέο ακαδ. έτος και μόν για το 1ο έτος.
(β) Έγινε κατ' αρχήν δεκτό το πρόγραμμα των δύο πρώτων ετών.
(γ) Αποφασίστηκε να μην υπάρξει κατεύθυνση πληροφορικής ώστε να υπάρχει εναρμόνιση με τα άλλα ομοειδή Τμήματα.
(δ) Επειδή το πρόγραμμα που υποβλήθηκε είχε πολλά προβλήματα συγκροτήθηκε Επιτροπή η οποία θα καταθέσει νέο πρόγραμμα ώστε το Τμήμα μέχρι το Καλοκαίρι να αποφασίσει σχετικά.
Φυσικά, κατά τη συζήτηση που θα γίνει μπορούν να ανατραπούν όλες οι παραπάνω αποφάσεις.
Ν. Παπαμάρκος
Καθηγητής Δ.Π.Θ.
papamark
Newbie

Δημοσίευσηαπό macJohn » 06 Δεκ 2008, 00:43

papamark έγραψε:(γ) Αποφασίστηκε να μην υπάρξει κατεύθυνση πληροφορικής ώστε να υπάρχει εναρμόνιση με τα άλλα ομοειδή Τμήματα.

Από το 1993 και µετά τέθηκε σε σταδιακή εφαρµογή το νέο πρόγραµµα σπουδών το οποίο
προσφέρει τέσσερις κατευθύνσεις που είναι οι εξής:
1. Ηλεκτρονικής και Συστηµάτων
2. Πληροφορικής
3. Επικοινωνιών
4. Ενέργειας

Περισσότερες Πληροφορίες εδώ.

Κάποιοι φαίνεται να είναι 20 χρόνια μπροστά...

papamark έγραψε:.
Φυσικά, κατά τη συζήτηση που θα γίνει μπορούν να ανατραπούν όλες οι παραπάνω αποφάσεις.

Μακάρι, γιατί λέγεται και Πρόγραμμα Ενίσχυσης Σπουδών Πληροφορικής...
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό laplace » 06 Δεκ 2008, 06:44

Έχω ένα προσχέδιο του προτεινόμενου προγράμματος σπουδών το οποίο προσωπικά μου φαίνεται πολύ βελτιωμένο και universal.Προσωπικά ενθουσιάστηκα ::) ;D Να το ανεβάσω να σχολιάσετε και εσείς?Μου το έδωσε ένας συμφοιτητής απο 2ο έτος.
laplace
Full Member

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 06 Δεκ 2008, 11:21

laplace έγραψε:Έχω ένα προσχέδιο του προτεινόμενου προγράμματος σπουδών το οποίο προσωπικά μου φαίνεται πολύ βελτιωμένο και universal.Προσωπικά ενθουσιάστηκα ::) ;D Να το ανεβάσω να σχολιάσετε και εσείς?Μου το έδωσε ένας συμφοιτητής απο 2ο έτος.

Ναι γιατί να μην το ανεβάσεις? Νομίζω δεβ θα υπάρχει πρόβλημα από κανέναν. Εκτός και αν κάποιοι θέλουν να το κρατήσουν κρυφό πράγμα για το οποίο θα δυσκολευτώ να κατανοήσω το γιατί. Αλλά και πάλι για να στο έδωσε κάποιος κοινός φοιτητής δεν νομίζω να υπάρχει προβλημα να το έχουν και άλλοι ομοίοι του στα χέρια τους.
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 06 Δεκ 2008, 14:06

ανέβασα ενα προσχέδιο που χω( ελπιζω δλδ)..
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Επόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης