Ηλίθιος Συλλογισμός 1: "Το "σώμα" έχει τόσα Joule "Ενέργεια" ".
Τι είναι "σώμα"? Μια οντότητα που αποτελείται από "μάζα". Τι είναι "μάζα"? Μια (συμπυκνωμένη) έκφραση της "ενέργειας" (σύμφωνα με το E=mc²). Χμμμ... Αν μάζα = ενέργεια, πως μια μάζα μπορεί να "έχει ενέργεια"?
Ηλίθιος Συλλογισμός 2: "Η έννοια του απείρου".
Πάμε τώρα στην έννοια του απείρου. Το άπειρο είναι κάτι το οποίο δεν υπάρχει, απλά το εισάγαμε για να απλοποιήσουμε τα προβλήματά μας. Τίποτα δεν είναι άπειρο στο σύμπαν, ακόμα και ποσότητες στις οποίες θα πρέπει να γεμίσω 10 σελίδες για να γράψω το μέγεθός τους (όπως οι κόκκοι άμμου σε όλο το γαλαξία μας) θα είναι ένας πεπερασμένος αριθμός. Διαφωνεί κανείς ότι δε θα είναι "άπειρο"?
Ηλίθιος Συλλογισμός 3: "Ο νόμος της παγκόσμιας έλξης".
Εφόσον είναι αποδεκτό ότι το "άπειρο" δεν υφίσταται πραγματικά πάμε στο νόμο της παγκόσμιας έλξης: F = GMm/r². Έστω λοιπόν ότι εγώ είμαι το M και και το m είναι ένας "φίλος" μου σε ένα πλανήτη ας πούμε δέκα χιλιάδες έτη φωτός μακριά από τη γη. Σύμφωνα με το νόμο αυτό θα ασκώ μια δύναμη σε αυτόν και αυτός σε εμένα η οποία θα είναι μερικά εκατομμύρια 30τομες εγκυκλοπαίδειες με χαρακτήρες 0 για να παριστάνω το νούμερο. Η δύναμη αυτή όμως θα υπάρχει (σύμφωνα με το Newton). Αν είναι δυνατό να κατασκευαστή ένα υπέρ-τεχνολογικό, υπέρ-ευαίσθητο όργανο θα ήταν δυνατό να τη μετρήσει. Έστω ότι αυτό γίνεται (εφόσον υπάρχει (?) γιατί να μη μπορεί και να μετρηθεί). Πάω λοιπόν εγώ και αρχίζω κάνω βόλτες μέσα στο δωμάτιό μου. Αλλάζω δηλαδή το r. Αμέσως ο φίλος μου δέκα χιλιάδες έτη φωτός μακριά, βλέπει την αλλαγή στο όργανό του, άρα μπορεί και να ξέρει τη θέση μου (ανάλογα το πως μεταβλήθηκε). Σταματάω λίγο εδώ και σκέφτομαι τι είπα.
1. Αμέσως? Χμ, σύμφωνα με το Newton η Δράση - Αντίδραση είναι "ακαριαία".
2. Έστειλα "ακαριαία" ένα σήμα στο "φίλο" μου ότι άλλαξα τη θέση μου στο δωμάτιο! Προσέξτε! Είναι σε ένα πλανήτη 10.000 έτη φωτός μακριά και του έστειλα ένα σήμα πιο γρήγορα από τη ταχύτητα του φωτός! Άρα ο Newton κάπου "μπάζει".
Όντως μετά από μια γρήγορη αναζήτηση στο internet βρήκα ότι ο νόμος της παγκόσμιας έλξης έχει αρκετά προβλήματα και μάλιστα έχουν προταθεί λύσεις από διακεκριμένους επιστήμονες ωστόσο δεν είχα το χρόνο εν μέσω εξεταστικής να το ψάξω παραπάνω.
Γνωρίζω ότι η Νευτώνεια μηχανική δεν ισχύει για μεγάλες ταχύτητες αλλά και στο σύμπαν γενικότερα. Στη δικιά μας γειτονιά όμως "ισχύει", γιατί να μην ισχύει και παντού?
Κάθισα λίγο και το σκέφτηκα. Πείτε ότι ζούμε σε ένα μικροτσίπ. Ένα μικροτσίπ αποτελείται από εκατομμύρια τρανζίστορ. Έστω ότι η γειτονιά μας είναι ένα από αυτά. Το έχουμε μελετήσει και οι εξισώσεις μας έχουν επαληθευτεί οπότε είμαστε σίγουροι ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Όταν πάμε όμως να βγούμε από τη γειτονιά μας, θα συναντήσουμε άλλα "μαγικά" στοιχεία, πύλες, διόδους κ.τ.λ. Αποτελούνται από τα ίδια υλικά (ημιαγωγοί pn) αλλά διέπονται από τελείως διαφορετικές σχέσεις! Ακόμα και να ανακαλύψουμε τους νέους νόμους που ισχύουν για αυτά ποτέ, δε θα καταφέρουμε να δούμε τη πραγματικότητα: Ότι όλη η γειτονιά μας και οι γείτονές μας συνεργάζονται αρμονικά και δημιουργούν μια προγραμματισμένη λειτουργία με ένα ορισμένο αποτέλεσμα (Στο παράδειγμα του μικροτσίπ πάντα).
Αυτό που θέλω να πω με το παραπάνω παράδειγμα είναι ότι επειδή είμαστε τόσο ελάχιστοι παρατηρητές, δε μπορούμε να δούμε τη συνολική λειτουργία του κόσμου. Από μικρός που είχα στο "τρυπάκι" της αναζήτησης του πως και γιατί λειτουργεί το σύμπαν και ανέκαθεν θυμάμαι τον εαυτό μου πεπεισμένο ότι λειτουργεί βάση μιας κοσμικής συνείδησης.
Είπα σε αυτό το σημείο να κάνω ένα διάλειμμα και βγήκα στο μπαλκόνι μου να πάρω καθαρό αέρα, μιας και δε θέλω να καταλήξω σαν τον John Nash

Τότε ήταν που άκουσα το blip blip του msn και πήρα το εξής link: http://www.youtube.com/watch?v=qf2-G05Xvks με το σχόλιο από κάτω "mlk des to! gamatooo", οπότε κάθισα και το είδα.
Νομίζω τελικά σαν να έλαβε ο φίλος μου από τη Θεσσαλονίκη το "μήνυμα" που έστειλα στη "κοσμική συνειδητότητα" και να μου έστειλε το καταλληλότερο βίντεο που θα μπορούσε να μου έχει έρθει.
---Δείτε το βίντεο πριν συνεχίσετε την ανάγνωση του συλλογισμού μου---
Μήπως η κοσμική/συμπαντική συνείδηση που αναφέρεται στο βίντεο είναι ο "πανταχού παρόν" Θεός της Αγίας Γραφής? Γιατί όχι? Εξάλλου στην Αγία Γραφή αν τη δούμε με ένα αρκετά κριτικό ύφος υπάρχουν αρκετά στοιχεία τα οποία ταυτίζονται με σύγχρονες επιστημονικές απόψεις. Λέει ότι ο "Θεός" μας έπλασε από "λάσπη". Οι επιστήμονες λένε ότι γεννηθήκαμε από τη "στάχτη" κοσμικών συγκρούσεων. Η "πτώση" από το παράδεισο, μήπως εννοεί απλά την αλλαγή του εγκεφάλου μας στη "συχνότητα συντονισμού" στις κοσμικές συχνότητες που εκπέμπονται από το σύμπαν, όπως αναφέρουν οι καθηγητές στο βίντεο, με αποτέλεσμα μια ριζική αλλαγή στην αντίληψη της ζωής? Μήπως απλά οι "θεόπνευστοι" συγγραφείς κατάφεραν να "συνδεθούν" με τη "κοσμική μήτρα" που αναφέρεται και να πάρουν από εκεί όλες αυτές τις ομολογουμένως εντυπωσιακές πληροφορίες, τις οποίες στη συνέχεια απλοποίησαν ώστε να καταλάβει ο απλός κόσμος? Μήπως όλα τα μέντιουμ (προφανώς αναφέρομαι σε αυτά που έχουν αποδειχθεί επίσημα με βάση αυστηρότατα ελεγχόμενων πειραμάτων σε πανεπιστήμια και όχι τους διάφορους τσαρλατάνους, το υπόλοιπο 99% δηλαδή), είναι άνθρωποι που απλά καταφέρνουν να συντονιστούν με τη κοσμική μήτρα, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες για γεγονότα που πρόκειται, έχουν, ή ακόμα και θα μπορούσαν να έχουν συμβεί?
Για μένα οι απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω είναι μάλλον ναι. Το μάλλον το έβαλα μέχρι να αποδειχθεί ότι η εν λόγω θεωρία δεν ισχύει και να ξαναξεκινήσω(ουμε) το υπαρξιακό ταξίδι από την αρχή. Ίσως τελικά αυτός να είναι και ο λόγος ύπαρξής μας, να είμαστε απλοί παρατηρητές και να θαυμάζουμε το μεγαλείο του "Θεού".
Πάω να συνεχίσω το διάβασμα.