Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη

Συζητήσεις σχετικές με το διαδίκτυο, τις ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, adsl routers, προγράμματα κ.ά.

Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη

Δημοσίευσηαπό like-the-wind » 28 Δεκ 2017, 15:04

Καλησπέρα,
θα ήθελα να κοινοποιήσω έναν σύνδεσμο ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης που παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε χιλιάδες επιστημονικά βιβλία (και όχι μόνο), πολλά εκ των οποίων σχετίζονται με την επιστήμη του ΗΜΜΥ.
singlelogin.org/
Η σελίδα αυτή παραπέμπει τελικά στην b.ok.org.
Αρχικά, εμφανίζεται μια οθόνη (Z-Library) και ζητά από το χρήστη να εγγραφεί στη σελίδα. Αμέσως μετά την εγγραφή, ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στο περιβάλλον της b.ok.org και να διαβάσει διαδικτυακά βιβλία της επιλογής του ή να τα κατεβάσει στον υπολογιστή του για ανάγνωση χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ. Υπάρχει ένα όριο στον αριθμό των βιβλίων που μπορεί να κατεβάσει κανείς ημερησίως (10 βιβλία/24 ώρες), όμως αυτό είναι δυνατόν να αυξηθεί αν ο χρήστης συνεισφέρει στη σελίδα μεταφράζοντας βιβλία ή αναρτώντας νέους συνδέσμους pdf, ή αν πληρώσει μια συνδρομή (μη συνιστώμενο).
Δεν γνωρίζω κατά πόσον είναι νόμιμη όλη αυτή η διαδικασία της εύρεσης των βιβλίων. Ωστόσο, αφού βρήκα εκεί χρήσιμο υλικό, θεώρησα ότι ίσως μπορούν να ωφεληθούν κι άλλοι απ' αυτό.
Τα περισσότερα (αν όχι όλα) τα βιβλία που θ' ανακαλύψει κανείς εκεί είναι ξενόγλωσσα, όμως με μια σχετική ευχέρεια στη χρήση της αγγλικής δεν θα υπάρξουν προβλήματα.
Ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερα να εγγραφεί κάποιος στη σελίδα αντί να πληκτρολογήσει απλώς σε κάποια μηχανή αναζήτησης "b.ok.org" είναι ότι με την εγγραφή θα αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στους καταλόγους της σελίδας, ενώ στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζει επακριβώς τον τίτλο του βιβλίου που αναζητά για να τον γράψει στη γραμμή αναζήτησης, και όλο αυτό χωρίς να λειτουργεί βοηθητικά σύστημα πρόγνωσης γραφής.
Ubi dubium, ibi libertas.
Άβαταρ μέλους
like-the-wind
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 19 Σεπ 2017, 14:56
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης