http://www.techgear.gr/breaking-bad-boosted-from-piracy-admits-vince-gilligan-79070/Στις αρχές Απριλίου το HBO παραδέχτηκε ότι η πειρατεία έχει ενισχύσει σημαντικά τις πωλήσεις του Game of Thrones και τώρα έρχεται η σειρά του Vince Gilligan, δημιουργό του Breaking Bad (της καλύτερης τηλεοπτικής σειράς όλων των εποχών σύμφωνα με το imdb.com) να δηλώσει στο BBC ότι τα παράνομα downloads βοήθησαν να γίνει γνωστό σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό απ’ ό,τι αναμενόταν!
“Προσωπικά βλέπω τις δύο όψεις του νομίσματος. Για να είμαι ειλικρινής, καταλαβαίνω ότι τα παράνομα downloads οδήγησαν πολύ κόσμο στο να παρακολουθήσει τη σειρά, να μάθει για αυτή, κάτι που διαφορετικά δε θα γινόταν. Κατά κάποιον τρόπο, το παράνομο downloading μας βοήθησε ξεκάθαρα στο θέμα της αναγνώρισης του brand, οπότε αυτή είναι η καλή πλευρά”
Φυσικά, όπως και στην περίπτωση του HBO, το ιδανικό θα ήταν ο κόσμος να αγόραζε νόμιμα τα επεισόδια της σειράς για να αυξηθούν περισσότερο τα έσοδα, αλλά η πειρατεία αναγνωρίζεται και από τους ίδιους τους παραγωγούς ως ένα αναγκαίο κακό που στην τελική αποφέρει πολύ περισσότερα από τη χασούρα.
oτι δεν πιανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια νμζΑυτό που λες, είναι η μία άποψη, από την άλλη όμως υπάρχει και η άλλη, διατυπωμένη από παραγωγούς
Όσο για το Isohunt, τα πρωτόκολλα επικοινωνίας που χρησιμοποιούσε ήταν πολύ μπροστά... ούτε δακτύλιος, ούτε αλυσίδα ( βλ. Pirate Bay )
Με αφορμή την πρεμιέρα της άκρως επιτυχημένης σειράς ‘Game of Thrones‘ προχθες το βράδυ, ο διευθυντής προγράμματος του τηλεοπτικού καναλιού HBO, Michael Lombardo, μίλησε σχετικά με την πειρατεία:
“Πιθανότατα δε θα έπρεπε να το λέω αυτό, αλλά η πειρατεία όχι μόνο δεν έχει επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις DVD αλλά μάλλον τις έχει ενισχύσει.
kοιτα,δεν μπορω να το πιστεψω οτι γινεται για τον απλουστατο λογο οτι ολοι μα ολοι πλεον μπορουν και κατεβαζουν ο,τι θελουν να δουνε(ή το βλεπουν κατευθειαν online)brera έγραψε:Alehunter το ζήτημα είναι αρκετά πιο πολύπλοκο για το ποιός έχει κέρδος και ποιός όχι και τι είναι "ηθικά" σωστό.
και αυτο μου θυμησε αυτο το αρθρο στο οποιο ημουν επισης αντιθετος. δεν καταλαβαινω την λογικη του
“Πιθανότατα δε θα έπρεπε να το λέω αυτό, αλλά η πειρατεία όχι μόνο δεν έχει επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις DVD αλλά μάλλον τις έχει ενισχύσει.
Maraz έγραψε:Για να το δηλώνουν δημόσια, κάτι παραπάνω θα ξέρουν, όσο για τη διαφήμιση και την προβολή που παίρνουν από την πειρατεία οι εν λόγω σειρές είναι αδιαμφισβήτητη. Τώρα, από πού προέρχεται το κέρδος σε αυτήν την περίπτωση... ανήκει στα μυστικά του marketing. Όσο για τα πρωτόκολλα επικοινωνίας, ( ένα απ' αυτά είναι το tcp/ip ) έχει αρκετά να διαβάσεις στο internet (διπλωματικές σε pdf) και χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης, κάτι που ανήκει σε άλλο θέμα, το ίδιο ισχύει για τις τοπολογίες δικτύων ( αλυσίδα, δίαυλος ).
κοιτα δεν μπορω να καταλαβω την χρησιμοτητα αυτο λεω.οσο για την λογικη που εχουμε τι να πω,ισως μια ερωτηση ειναι ποιος δεν την εχει?JimMichael έγραψε:Να συμπληρώσω ότι ο κύριος λόγος που βγαίναν και βγαίνουν οι πειρατικές εκδόσεις ταινιών/σειρών/παιχνιδιών είναι για τη δοκιμή πριν την επίσημη αγορά. Αυτό το συνάντησα και στο εξωτερικό, μια και βρίσκομαι εκεί τελευταία και το επιβεβαίωσα από διάφορους συναδέλφους. Η λογική του τζαμπατζιλικιού που έχουμε σίγουρα δεν πρόκειται να βοηθήσει οικονομικά. Μόνο η παραπάνω μπορεί να το κάνει. Από εκεί απορρέει ότι βοηθά η πειρατεία.
δεν ξερω δεν νμζ μας δινειται το δωρεαν ωστε ισως να υπαρξει η δυνατοτητα να αγορασουμε το προιον δυνητικα. πολυ παραξενη αποψη η συγκεκριμενηΠροσωπική μου άποψη για τις προηγούμενες δηλώσεις των εταιρειών περί πειρατείας και χασούρας δισεκατομμυρίων, δε συμφωνώ. Αν δεν υπήρχε η δυνατότητα της δωρεάν τηλεθέασης - πειρατεία, έχουν την εντύπωση ότι θα δίναν τόσα λεφτά οι τηλεθεατές για να δουν/παίξουν όλα αυτά; Από πού; Αν περίμεναν από αυτά, τότε θα'χαν βουλιάξει τώρα. Γιατί αυτοί που εφαρμόζουν το παραπάνω σύστημα της δοκιμής και αγοράς, δε θα αγόραζαν ποτέ γιατί δε θα μάθαιναν ή δε θα δοκίμαζαν ποτέ αυτό που ίσως αγόραζαν αργότερα. Οι μη έχοντες είναι ούτως ή άλλως μη έχοντες, οπότε από αυτούς το κέρδος δεν είναι αναμενόμενο.
οκ αλλα και παλι το βλεπουν επειδη ειναι ενα καλο σεριαλ. αν δεν ειχαν δει κανενα επεισοδιο και δεν υπηρχε η επιλογη να το κατεβασουν να το δουν τοτε ευλαβικα θα ηταν καθε φορα μπροστα στην tv και τοτε θα ειχε μαχ κερδος το ΣΚΑΙ...Maraz έγραψε:Λοιπόν, έχω φίλους που περιμένουνε με τρελή ανυπομονησία τον καινούριο κύκλο (4ο) και κάτσανε και είδανε ξανά το πρώτο επεισόδιο του Game of Thrones στον ΣΚΑΙ γιατί απλούστατα δεν είχε κάτι καλύτερο εκείνη τη στιγμή η τηλεόραση.
αν και πλεον νμζ εινια σιωπηρη μειοψηφια δεκτονΥπάρχουν γνωστά μου άτομα που δεν ξέρουν να κατεβάζουν ταινίες, δεν θέλουν να ασχοληθούν με το θέμα και η λύση DVDάδικο είναι μονόδρομος, βέβαια μαθαίνουν για νέες σειρές από άτομα που κατεβάζουν.
το θεωρω πεταμα λεφτωνΕγώ προσωπικά 1 φορά το μήνα θα πάω στο DVDάδικο μόνο και μόνο για την διαδικασία αυτή καθ' αυτή, γιατί γουστάρω να κάνω τη βόλτα μου, να κοιτάξω μέσα εκεί τους τίτλους και να μιλήσω για ταινίες με το αφεντικό, ανταλλάσσοντας γνώμες, και ας έχω δει όλες τις καινούριες κυκλοφορίες.
συμφωνω πληρως ειναι η ολη εμπειρια και το επικροτω καθως και εγω το κανωΌσο για τον κινηματογράφο, κάθε σινεφίλ που σέβεται τον εαυτό του νομίζω ότι τον έχει στη λίστα του.
ε το ιδιο πραγμα λεμε αν εινια μικρη(ελληνικη που ειπα και εγω) αλλα οχι παντα. Ακομα και αν σ αρεσε το cd αν ειναι απο καποιο γνωστο δεν το αγοραζεις οπως πχ για εμενα το τελευταιο cd tou noel gallagher...Τέλος, μιας και ανέφερες τη μουσική. Εγώ κατεβάζω μουσική, αλλά αν κάτι μου αρέσει και είναι και μικρή η μπάντα θα πάω να αγοράσω και το άλμπουμ και θα πάρω κάποιο T-shirt για να στηρίξω τα παιδιά.
oχι ολες αλλα μονο οι γνωστες ξενεςΝα ξέρεις ότι πλέον στη μουσική, οι μπάντες βγάζουν λεφτά, όχι από τα CD ή τις συναυλίες αλλά κυρίως από το merchandise.
alehunter έγραψε:κοιτα δεν μπορω να καταλαβω την χρησιμοτητα αυτο λεω.οσο για την λογικη που εχουμε τι να πω,ισως μια ερωτηση ειναι ποιος δεν την εχει?
πχ επι χρονια παιζω pro(pes) ποτε δεν το αγορασα και οποιος ου πει οτι το αγορασε θα του πω οτι ειναι μλκς τζαμπα λεφτα. Εξαιρεση τα aτομα που το αγοραζουν για να παιζουν online
δεκτο παντως σαν επιχειρημα μεχρι ενα σημειο απλα αντε για κανα software να το δεχτω αλλα για παιχνιδια και σεριαλ δ ξερω καα ποσο ισχυει...
alehunter έγραψε:δεν ξερω δεν νμζ μας δινειται το δωρεαν ωστε ισως να υπαρξει η δυνατοτητα να αγορασουμε το προιον δυνητικα. πολυ παραξενη αποψη η συγκεκριμενηδεκτο γαι τους μη εχοντες αλλα οι εχοντες γιατι να το παρουμε ,δεν το καταλαβαινω εγω πχ δεν συγκινουμε ουτε καταναλωνω επι πληρωμη ολα αυτα που δωρεαν μου παρεχονται
![]()
oχι ολες αλλα μονο οι γνωστες ξενεςη μποφιλιου,μελισσες,κιτρινα ποδηλατα,τσαλικης δλδ δεν νμζ να περιμενει τπτ απο κανα μπλουζακι κτλπ
αν τωρα μιλαμε για muse κτλπ οκ δεκτο
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης