τσικούκου : Tο όνειδος του Δ.Π.Θράκης

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

τσικούκου : Tο όνειδος του Δ.Π.Θράκης

Δημοσίευσηαπό pez » 24 Οκτ 2009, 08:57

-
- To: 'Αννα Διαμαντοπούλου, Υπουργός ΠΔΒΜΘ, Εφημερίδα ΘΡΑΚΗ
- Cc: ΔΕΠ ΔΠΘ, Μέλη ΗΜΜΥ
- Sent: Saturday, October 24, 2009 9:49 AM
- Τμήμα ΗΜΜΥ/ΠΣ/ΔΠΘ: "καταπάτηση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων"

- Από άλλη συζήτηση: "Θα διατηρηθεί και η παλιά διεύθυνση email
σε όσους το ζητήσουν. Η διαδικασία θα ανακοινωθεί στους
ενδιαφερόμενους, δεν υπάρχει λόγος να κάνετε κάτι ακόμη." [1]

- Διαπιστώνω ότι διαγράφεται πλήθος διευθύνσεων email διπλωματούχων
του τμήματος. Κι έτσι, εντελώς σιωπηρά, δεν χρειάζεται πια να
κλείσει η λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου EECE, όλων των μελών
-πρώην και νυν- του τμήματος ΗΜΜΥ. Κλείνουν, ο ένας μετά τον
άλλον, οι λογαριασμοί των περισσότερων από τα μέλη της.
Αυτό μπορεί, υποθέτω, να το επιβεβαιώσει και ο υπεύθυνος για
τη λειτουργία της λίστας EECE επίκουρος καθηγητής του τμήματος.
Καθ' όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω, και εφόσον δεν έχει εν τω
μεταξύ αλλάξει κάτι, ο -μόλις τώρα άξιος όψιμων συγχαρητηρίων
και κροκοδείλιων οδυρμών εκ των υστέρων εκ μέρους του τσικούκου [2]-
φιλότιμος υπάλληλος, εκτελεί εντολές του διευθυντή του ΥΚ-ΚΔΔ.
Ο διευθυντής ΥΚ-ΚΔΔ εκτελεί εντολές της επιτροπής τηλεπικοινωνιών
του πανεπιστημίου μας, της οποίας είναι μέλος. Πρόεδρος της
επιτροπής τηλεπικοινωνιών του πανεπιστημίου είναι ο -χωρίς
αποτελέσματα και εκ νέου με επιφύλαξη- πρόεδρος του τμήματος.
Προϊστάμενος της επιτροπής τηλεπικοινωνιών είναι ο αντιπρύτανης
οικονομικού προγραμματισμού και ανάπτυξης ο οποίος προ ετών είχε
αποστείλει το εντυπωσιακό e-mail: "καταπάτηση στοιχειωδών ανθρωπίνων
δικαιωμάτων" μέσα από το χώρο "κατάληψης", όπου συνεδρίαζε η σύγκλητος,
από φοιτητές. Ακολούθησε τότε μπαράζ ανακοινώσεων για την εφαρμογή
της νομιμότητας. Μετά από αυτά, στις 18 Νοεμβρίου 2005, "ο υπογράφων"
απευθύνθηκε στον τότε πρύτανη και σήμερα αντιπρύτανη ακαδημαϊκών
υποθέσεων, ως εξής: "Αναθαρρώντας από τις αλλεπάλληλες -μετά την
έναρξη του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους- ανακοινώσεις της πρυτανείας
για εφαρμογή της νομιμότητας προς κάθε κατεύθυνση, σας αναφέρω διά
του παρόντος ότι τα όργανα διοίκησης του τμήματος ΗΜΜΥ δεν εφαρμόζουν
το νόμο" [3]. Και επικαλούμενος ακριβώς το email αυτό: "καταπάτηση
στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων", έθεσα υπόψη του τότε πρυτάνεως
όλα τα γνωστά, διαθέσιμα σε εμένα, στοιχεία για τον εντοπισμό της
ηλεκτρονικής ταυτότητας (IP address) της Θείας Όλγας του Δ.Π.Θράκης
και ζήτησα την διενέργεια των νομίμων. Το αποτέλεσμα; To 2008,
o igoumenos, και σήμερα το όνειδος του Δ.Π.Θράκης: ο τσικούκου [4]

Πέτρος Ζιμουρτόπουλος
Επίκουρος καθηγητής ΔΠΘ

1 Νέοι κωδικοί eclass

2 Τώρα, τα Όψιμα Συγχαρητήρια - Οι Κροκοδείλιοι Οδυρμοί, μετά

3 Αναφορά επί της πολυετούς κρατούσας κατάστασης στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

4 Εφημερίδα ΘΡΑΚΗ - 1 Σεπτεμβρίου 2009
-
pez

Tο πραγματικό όνειδος του Δ.Π.Θράκης

Δημοσίευσηαπό ckoukou » 24 Οκτ 2009, 15:45

Μάλλον έχασες καμιά δίκη πάλι ...
Είχαμε μείνει εκεί που έχασες παταγωδώς τη δίκη μετά την ηλίθια μήνυση που είχες υποβάλλει κατά του Καθηγητή κ. Δ. Παπαδόπουλου.

Για την ιστορία υπενθυμίζω ότι ο επικ. καθ. ΠΕΖ είχε μηνύσει τον (τότε) Πρόεδρο του Τμήματος ... Η δίκη έγινε στις 24 Μαρτίου 2009, διήρκησε πάνω από εφτάμισυ ώρες (από τις 2.30 το μεσημέρι μέχρι τις 10.10 το βράδυ) και ο Καθ. Παπαδόπουλος αθωώθηκε. Όπως ήταν το βέβαιο.
Την προηγούμενη φορά που σας το έγραψα στο φόρουμ, έπιασε αμόκ τον "μηνυτή" και πήρε τηλέφωνο στον Πρύτανη και τον ξεσήκωσε βραδυάτικα ... και ενώ βρισκόταν στη σύνοδο των Πρυτάνεων. Πάλι καλά που δεν τον έβγαλε από κανένα χειρουργείο.
Το ίδιο θα συμβεί και σήμερα, μόλις διαβάσει αυτό το ποστ.

Πρέπει να υπάρχει και κάτι άλλο πάντως. Κάποια άλλη υπόθεση πρέπει να έχασε, μάλλον σοβαρή. Γι' αυτό σπεύδει να ενημερώσει για τη "δικαίωση του Λεωνίδα", ο οποίος όπως μου είπε ο ίδιος ο Λεωνίδας θα επανεγραφεί στο μεταπτυχιακό... "Δικαιώθηκε" μαζί του και υποψήφια/υποψήφιος βουλευτής/ βουλεύτρια της Ν.Δ. η/ο οποία/οποίος θα επανεγραφεί μαζί με το Λεωνίδα... Τι ηλικία άραγε να έχει η/ο βουλευτης/βουλεύτρια και κάνει ακόμη διδακτορικό; Αν βγείτε στο δρόμο όλο και θα βρείτε κανένα φυλλάδιο που ξέμεινε από τις εκλογές.

Και κάτι άλλο: Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της εκλογής του Κουκουρλή βγήκε; Δεν μιλώ βεβαίως για την πρόσφατη. Αυτή που υπέβαλες για τη διετία που έληξε εννοώ. Υπάρχει καμιά δικηγορική βεβαίωση εύκαιρη; Τι να πρωτοθυμηθώ και να μην αναφωνήσω: Χε! Χε!
ckoukou

Σχετικά με το ΥΚ-ΚΔΔ

Δημοσίευσηαπό kkonstan » 24 Οκτ 2009, 19:43

Τις λίγες εβδομάδες που παρακολουθώ αυτό το forum παρατήρησα ότι διάφοροι φοιτητές αλλά και μέλη ΔΕΠ του τμήματος ενώ έχουν απορίες σχετικά με τις υπηρεσίες του ΥΚ-ΚΔΔ, θέτουν τα ερωτήματα εδώ (ή ενδεχομένως και σε άλλα mailing list) και περιμένουν απάντηση ή λύση στα προβλήματά τους από τρίτους.

Στο μέλλον θα παρακαλούσα οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με το ΥΚ-ΚΔΔ και τις υπηρεσίες του να τις απευθύνετε στο [email protected] που είναι και η επίσημη διεύθυνση μας. Είμαστε στη διάθεσή σας και δουλεία μας είναι να λύσουμε κάθε πρόβλημα ή απορία έχετε. Εγώ προσωπικά απαντώ και έχω εξυπηρετήσει φοιτητές ακόμη και τα άγρια χαράματα.

Η παρότρυνση αυτή γίνεται φυσικά για την δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση, διότι προφανώς δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το προσωπικό του ΥΚ-ΚΔΔ θα παρακολουθεί forum ή mailing lists τρίτων.

pez έγραψε:Από άλλη συζήτηση: "Θα διατηρηθεί και η παλιά διεύθυνση email σε όσους το ζητήσουν. Η διαδικασία θα ανακοινωθεί στους ενδιαφερόμενους, δεν υπάρχει λόγος να κάνετε κάτι ακόμη." [1]

Προφανώς δεν διαβάσατε την σχετική ανακοίνωση που εστάλη σε όλα τα τμήματα της πολυτεχνικής, ή έστω την πρώτη σελίδα του webmail.duth.gr.

Άλλαξαν username/password όλοι οι λογαριασμοί προπτυχιακών φοιτητών της πολυτεχνικής γιατί ισχύουν πλέον τα στοιχεία του λογαριασμού φοιτητή που εκδίδουν οι γραμματείες και για τις δικές μας υπηρεσίες.

Αυτό έγινε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών (ένα κωδικό να θυμούνται κλπ) και ευκολότερη διαχείριση από εμάς και εσάς τα μέλη ΔΕΠ (ταυτίζονται πχ πάντα τα στοιχεία του eclass με αυτά του classweb ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες).

Δεν νομίζω να υπάρχει ούτε ένας που να θεωρεί ότι αυτή ή αλλαγή ήταν προς το χειρότερο.

Η αλλαγή αυτή username βέβαια δεν σημαίνει ότι καταργήθηκαν διευθύνσεις email ή χάθηκαν μηνύματα!

Ταυτίστηκαν αυτόματα παλιοί - νέοι λογαριασμοί βάσει αριθμού μητρώου και ονοματεπώνυμου, και τοποθετήθηκαν alias ώστε παράλληλα με την νεα email διεύθυνση οι λογαριασμοί να λαμβάνουν και από την παλιά διεύθυνση, συνεπώς από την πλευρά του χρήστη το μόνο που άλλαξε είναι το username/password, και από την πλευρά αυτών που του έστελναν email δεν άλλαξε απολύτως τίποτε.

Στα πλαίσια της ταυτοποίησης παλαιών - νέων βρέθηκαν ~200 λογαριασμοί (ελάχιστοι μπροστά στους 3859 που είναι οι ενεργοί φοιτητές) οι οποίοι δεν αντιστοιχούσαν σε ενεργούς φοιτητές της Πολυτεχνικής. Σε αυτούς έστειλα email και τους ενημέρωσα ότι εφόσον εξακολουθούν να έχουν σχέση με το ΔΠΘ μπορούν να συνεχίσουν να διατηρούν τον λογαριασμό με την υπάρχουσα διεύθυνση. Περίπου 60 άτομα απάντησαν, οι περισσότεροι ήταν μεταπτυχιακοί που αμέλησαν να μας ενημερώσουν οπότε απλά ενημερώθηκε η ιδιότητα τους και διατηρούν κανονικά τον λογαριασμό τους.

Οι υπόλοιποι δεν απάντησαν εντός μιας εβδομάδας που ήταν η προθεσμία και διαγράφηκαν, γιατί το ΔΠΘ δεσμεύεται από τον κανονισμό χρήσης του ΕΔΕΤ ( http://www.grnet.gr/default.asp?pid=32&la=1 ):

3.Η ακαδημαϊκή - ερευνητική, μη εμπορική φύση του ΕΔΕΤ σημαίνει ότι επιτρέπεται η παροχή δωρεάν υπηρεσιών προς όφελος κυρίως της Ελληνικής Ακαδημαϊκής - Ερευνητικής κοινότητας και ως αποτέλεσμα όλου του Διαδικτύου. Ταυτόχρονα σημαίνει ότι:

i.Δεν επιτρέπεται να διακινείται πάνω από το ΕΔΕΤ πληροφορία της οποίας τόσο ο αποστολέας όσο και ο παραλήπτης είναι εμπορικοί φορείς ή δίκτυα που δεν ανήκουν στα προαναφερόμενα ή στα αντίστοιχά τους στο εξωτερικό.

Υπάρχει απόφαση συγκλήτου για την διατήρηση τον λογαριασμών των μεταπτυχιακών μετά την αποφοίτηση (όταν δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο ούτε για μέλη ΔΕΠ - κι εσείς όταν συνταξιοδοτηθείτε θα πάψετε να έχετε λογαριασμό) την νομιμότητα της οποίας δεν είμαι σε θέση να κρίνω φυσικά αλλά την εφαρμόζουμε.

pez έγραψε:Διαπιστώνω ότι διαγράφεται πλήθος διευθύνσεων email διπλωματούχων του τμήματος. Κι έτσι, εντελώς σιωπηρά, δεν χρειάζεται πια να κλείσει η λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου EECE, όλων των μελών -πρώην και νυν- του τμήματος ΗΜΜΥ. Κλείνουν, ο ένας μετά τον άλλον, οι λογαριασμοί των περισσότερων από τα μέλη της.

Δεν διαγράφτηκε κανένας λογαριασμός νυν μέλους του τμήματος ΗΜ&ΜΥ.

Λογαριασμό φοιτητή έχουν όλοι όσοι είναι γραμμένοι στην μηχανογράφηση του τμήματος.

Όσο για την διαγραφή των πρώην μελών του τμήματος φυσικά και γίνεται όπως προβλέπεται, και σίγουρα όχι σιωπηρά!

Τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια που είμαι εδώ πριν ορκιστούν έρχονται να πάρουν υπογραφή από το υπολογιστικό ακριβώς γι αυτόν τον λόγο, να διαγραφεί ο λογαριασμός τους. Αυτό γινόταν χειροκίνητα και οι ~140 "extra" που προέκυψαν και εκκαθαρίστηκαν τώρα ήταν άτομα που προφανώς από λάθος δεν είχαν διαγραφεί ενώ θα έπρεπε.

pez έγραψε:Ο διευθυντής ΥΚ-ΚΔΔ εκτελεί εντολές της επιτροπής τηλεπικοινωνιών του πανεπιστημίου μας, της οποίας είναι μέλος. Πρόεδρος της επιτροπής τηλεπικοινωνιών του πανεπιστημίου είναι ο -χωρίς αποτελέσματα και εκ νέου με επιφύλαξη- πρόεδρος του τμήματος.

Υπάρχει Συγκλητική Επιτροπή ΥΚ-ΚΔΔ, πρόεδρος της οποίας είναι ο διευθυντής του ΥΚ-ΚΔΔ, ή οποία λογοδοτεί μόνο στην Σύγκλητο και το Πρυτανικό Συμβούλιο, ακριβώς όπως και η Συγκλητική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών. Σαφώς και υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο επιτροπών μιας και τα επόμενης γενιάς τηλεφωνικά δίκτυα που σταδιακά εγκαθίστανται είναι τεχνολογίας VoIP οπότε χρησιμοποιούν την υποδομή του δικτύου δεδομένων, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό που είπατε δεν ισχύει. Ο διευθυντής του ΥΚ-ΚΔΔ έχει λάβει μέχρι στιγμής εντολή να διατηρούνται οι λογαριασμοί των μεταπτυχιακών μόνο. Όλοι οι άλλοι διαγράφονται όπως ανέκαθεν γινόταν, μετά την λήξη της σχέσεώς τους με το ΔΠΘ.

Όλα αυτά αναφέρονται στον Εσωτερικό Κανονισμό, ο οποίος εγκρίθηκε στη Συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ∆.Π.Θ. (Αριθμ. 425/17-10-2001) και στη Συνεδρίαση της Συγκλήτου του ∆.Π.Θ. (Αριθμ. 563/30-10-2001 Αριθμ. απόφασης Α 565/1-11/2001), τον οποίο μπορείτε να βρείτε στο site μας.

Ελπίζω να σας έλυσα τις απορίες.
kkonstan
Newbie

Re: τσικούκου : Tο όνειδος του Δ.Π.Θράκης

Δημοσίευσηαπό pez » 29 Οκτ 2009, 18:50

- Αν απευθύνεστε σε εμένα, δεν είχα καμιά απορία για να μου τη λύσετε - Κατά τα άλλα, δεν βλέπω να αμφισβητείται απολύτως τίποτα από αυτά που έγραψα - Όχι και πως θα μπορούσε δηλαδή να αμφισβητηθεί - Το όνειδος παραμένει - Πέτρος Ζιμουρτόπουλος -
pez

Δημοσίευσηαπό kkonstan » 31 Οκτ 2009, 12:47

pez έγραψε:Αν απευθύνεστε σε εμένα, δεν είχα καμιά απορία για να μου τη λύσετε.

Το μήνυμά σας ήταν αφορμή για να εξηγήσω τι έγινε με τους λογαριασμούς της Πολυτεχνικής, γιατί φαίνεται να υπάρχει σύγχυση και παρατήρησα ότι αρκετοί (φοιτητές κυρίως) απευθύνονται στο forum αυτό και ίσως και αλλού που δεν διαβάζω για πληροφορίες.

pez έγραψε:Κατά τα άλλα, δεν βλέπω να αμφισβητείται απολύτως τίποτα από αυτά που έγραψα - Όχι και πως θα μπορούσε δηλαδή να αμφισβητηθεί - Το όνειδος παραμένει - Πέτρος Ζιμουρτόπουλος -

Τα περί "όνειδος" δεν τα σχολιάζω γιατί απλούστατα δεν γνωρίζω το θέμα (ούτε καν τι σημαίνει η λέξη για να είμαι ειλικρινής) και δεν με αφορούν. Δεν είναι άλλωστε πρόθεσή μου να εμπλακώ σε οποιαδήποτε διαμάχη.

Το μήνυμά σας όμως περιείχε ανακρίβειες σχετικά με την υπηρεσία που εργάζομαι και το έργο της και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που απάντησα.

1ον: Αμφισβήτησα ξεκάθαρα την δήλωσή σας ότι η διαγραφή των λογαριασμών των φοιτητών γίνεται σιωπηρά.

Αυτό υπονοεί δόλο και ύπαρξη σκοπιμότητας, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει. Ανέκαθεν διαγράφονταν οι λογαριασμοί των αποφοίτων, γιατί απλούστατα δεν έχουμε το δικαίωμα να παρέχουμε υπηρεσίες σε άτομα που δεν έχουν σχέση με το ΔΠΘ. Αυτό μόνο σιωπηρά δεν γίνεται (ενημερώνονται όλοι προφορικώς όταν έρχονται να λάβουν υπογραφή) και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επηρεάσει την λειτουργία της mailing list EECE. Υπάρχουν τα εξής ενδεχόμενα για τους απόφοιτους:

* Μπορούν να ξαναγραφτούν από διεύθυνση εκτός ΔΠΘ αλλά δεν ξαναγράφονται. Αν κάποιοι δεν ξαναγράφονται, προφανώς δεν ενδιαφέρονται να ξαναγραφτούν.

* Δεν μπορούν να ξαναγραφτούν γιατί ο διαχειριστής απαιτεί λογαριασμό στο ΔΠΘ. Ο διαχειριστής της λίστας περιορίζει τα πιθανά μέλη της λίστας σε ενεργούς φοιτητές και απαγορεύει την συμμετοχή σε απόφοιτους, απευθυνθείτε σε αυτόν.

2ον: Αμφισβήτησα ξεκάθαρα την δήλωσή σας ότι ο διευθυντής του ΥΚ-ΚΔΔ εκτελεί εντολές της επιτροπής τηλεπικοινωνιών, πρόεδρος της οποίας αυτή την στιγμή είναι ο κ. Κουκουρλής.

Όπως είπα, υπάρχει αντίστοιχη επιτροπή ΥΚ-ΚΔΔ, πρόεδρος της οποίας είναι ο ίδιος ο διευθυντής του ΥΚ-ΚΔΔ, ο κ. Διαμαντίδης. Και οι δύο επιτροπές λογοδοτούν μόνο στην Σύγκλητο και στις Πρυτανικές αρχές.
kkonstan
Newbie

Φυσικός Χυμός

Δημοσίευσηαπό ckoukou » 31 Οκτ 2009, 14:54

Μα πόσες δουλειές κάνει αυτός ο Κουκουρλής! και Πρόεδρος Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών! έτσι εξηγείται που μας έδωσε καλό νούμερο στο Κυλικείο: 71234
Και κερδίζει και τις δίκες. Απαλάχτηκαν, έλεγε προχθές, στην κοινή μηνυση που τους είχε κάνει ο μηνυσάκιας, με τον Παπαδόπουλο.
Εγώ ένα Κυλικείο έχω να ασχολούμαι και τα βρίσκω σκούρα. Ευτυχώς πήραμε μηχάνημα και δεν στίβω τα πορτοκάλια με τα χέρια (φυσικός χυμός).

Δεν μιλάμε βέβαια με τον άνθρωπο, μόνο τα τυπικά. Αλλά τον άκουσα να λέει ότι ο Ζιμουρτόπουλος χάνει τις μηνύσεις και τις καταγγελίες τη μιά πίσω από την άλλη. Όσο δε για την καταγγελία στο Υπουργείο αλλά και στον εισαγγελέα για τις πτυχιακές ... ούτε φωνή ούτε ακρόαση ... όλα στη ντουλάπα. Το ίδιο και η δεύτερη προσφυγή για τη εκλογή Προέδρου. Κέρδισε βέβαια την υπόθεση της επανεγγραφής του στο μεταπτυχιακό ο Λεωνίδας (και η/ο βουλευτής/βουλεύτρια) επειδή δεν είχε πάει ο δικηγόρος του ΔΠΘ... Δεν παύει όμως να είναι νίκη του Ζιμουρτόπουλου ... βεβαίως, βεβαίως.
ckoukou

Re: Φυσικός Χυμός

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 31 Οκτ 2009, 16:11

ckoukou έγραψε:Μα πόσες δουλειές κάνει αυτός ο Κουκουρλής! και Πρόεδρος Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών! έτσι εξηγείται που μας έδωσε καλό νούμερο στο Κυλικείο: 71234
Και κερδίζει και τις δίκες.

Πάντως έχω ακούσει ότι η ΑΕΚάρα ψάχνει σοβαρό πρόεδρο μήπως ρε Κυριακό να του το μεταφέρεις το πρωί στο κυλικείο αν έρθει για καφέ. Δεν ξέρω βέβαια αν έχει καφετιέρα στο γραφείο του.

ckoukou έγραψε:Ευτυχώς πήραμε μηχάνημα και δεν στίβω τα πορτοκάλια με τα χέρια (φυσικός χυμός)

Αλήθεια πόσο κάνε το μεγάλο ποτήρι και πόσο το μικρό?

ckoukou έγραψε:Απαλάχτηκαν, έλεγε προχθές, στην κοινή μηνυση που τους είχε κάνει ο μηνυσάκιας

Ψάχνω στο λεξικό αλλά δεν βρήκα τέτοια λέξη...Είσαι και γλωσσοπλάστης τελικά ρε Κυριάκο...Καλά εσύ δεν διαφέρεις σε πολλά από τους καθηγητές μας Εδώ Μέσα είσα εξίσου έξυπνος και μορφωμένος και δουλεύεις στο κυλικείο. Μήπως να το ξανασκεφτείς να κάνεις διδακτορικό...Όχι φυσικά Εδώ Μέσα...Έλεος!
Τελευταία επεξεργασία από Vagoulas και 31 Οκτ 2009, 17:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Shakira - Objection

Δημοσίευσηαπό ckoukou » 31 Οκτ 2009, 16:48

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για τα καλά λόγια.
Αν η πρόσκληση για Πρόεδρος της ΑΕΚ ήταν για εμένα θα σου έλεγα ότι δυστυχώς από ποδόσφαιρο δεν κατέω πράμα. Όταν ήμουν μικρός, με έβαζαν μόνο τερματοφύλακα, από όπου απέκτησα και την εμπειρία να αποκρούω αποτελεσματικά, χωρίς ποτέ να πέφτω κάτω (σημαδιακό και αυτό) για να μη λερώσω τα ρούχα μου...
Άλλωστε μου αρέσει να δουλεύω εδώ στο Κυλικείο. Περισσότερο όμως και από αυτό, μου αρέσει να δουλεύω το Τζιμουρτό.

'Οσο για το γλωσσοπλάστης, δεκτό. Αυτή είναι η δεύτερη λέξη που πλάθω. Η προηγούμενη ήταν η λέξη "ενστασάκιας" της οποίας η μετάφραση είναι "Objection man" και του πάει γάντι, νομίζω. Η λέξη "μηνυσάκιας" είναι το άλλο γάντι του ίδιου ζεύγους.

Υπενθυμίζω το σχετικό τρέηλερ το οποίο ανέβασα εδώ:
http://www.dailymotion.com/video/x3vlm8 ... shortfilms

αλλά και αλλού, και ο περί ου ο λόγος διαμαρτυρήθηκε (έκανε ένσταση!) και μου το αφαίρεσαν.

Αν μπεις στο παραπάνω λινκ να το δεις, θα βρεις εκεί δίπλα και το εξής πολύ ενδιαφέρον βιντεάκι της Σακίρα (Shakira - Objection):
http://www.dailymotion.com/video/x5dg1q ... live_music.

Για να μη χάνουμε και το καλό μας γούστο, εδώ που μπλέξαμε. Είναι θέμα ψυχικής υγείας ...
ckoukou

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 31 Οκτ 2009, 17:32

στο βιντεακι της σακίρας θα μπορούσες να κάνεις αυτό που κάνει ο λαζοπουλος. Ξερεις που κολλαει τις φατσες στα βιντεο.. αλλά μετα θα σου κάνει μήνυση και θα τρέχεις και συ... :o
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό pez » 01 Νοέμ 2009, 11:17

- kkonstan : (Σαβ Οκτ 31, 2009 1:47 pm) : "... 1ον: Αμφισβήτησα ξεκάθαρα την δήλωσή σας ότι η διαγραφή των λογαριασμών των φοιτητών γίνεται σιωπηρά. ... 2ον: Αμφισβήτησα ξεκάθαρα την δήλωσή σας ότι ο διευθυντής του ΥΚ-ΚΔΔ εκτελεί εντολές της επιτροπής τηλεπικοινωνιών, πρόεδρος της οποίας αυτή την στιγμή είναι ο κ. Κουκουρλής."

- Σας υπενθυμίζω ότι, παρά την περιρρέουσα Βλακεία, εσείς εξακολουθείτε να απευθύνεστε σε νοήμονες - Η κρίση στους αναγνώστες - Πέτρος Ζιμουρτόπουλος
pez

Δημοσίευσηαπό scumbag » 01 Νοέμ 2009, 12:44

Σόρρυ που βγαίνω εκτός θέματος αλλά βρήκα κάτι που μπορεί να έχει σχέση με το θέμα.
Παράνοια και παρανοϊκή προσωπικότητα: Αυτά που πρέπει να ξέρετε
17-01-2008

Η θεραπεία της παράνοιας βασίζεται στη συμπεριφορική θεραπεία.

Η παράνοια χαρακτηρίζεται από σοβαρά, χρόνια αισθήματα καταδίωξης, δυσπιστίας, φιλυποψίας και υπερβολικής σημασίας που έχει το άτομο για τον εαυτό του. Παρατηρείται σε πολλές ψυχιατρικές παθήσεις και σπάνια υπάρχει ως ξεχωριστή παθολογική οντότητα.

Στα άτομα με τη χρόνια αυτή ψυχοπαθολογική διαταραχή της προσωπικότητας, δημιουργούνται διαρκή προβλήματα στις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους και στο επαγγελματικό περιβάλλον.

Οι παρανοϊκοί, είναι συνήθως απρόθυμοι για τη θεραπεία κα εξαιρετικά καχύποπτοι σε σχέση με τους γιατρούς. Για αυτό η πρόοδος που επιτυγχάνεται είναι πολύ αργή.

Για περισσότερες πληροφορίες
http://www.medlook.net/article.asp?item_id=2532
scumbag
Newbie

Δημοσίευσηαπό kkonstan » 01 Νοέμ 2009, 12:54

pez έγραψε:- kkonstan : (Σαβ Οκτ 31, 2009 1:47 pm) : "... 1ον: Αμφισβήτησα ξεκάθαρα την δήλωσή σας ότι η διαγραφή των λογαριασμών των φοιτητών γίνεται σιωπηρά. ... 2ον: Αμφισβήτησα ξεκάθαρα την δήλωσή σας ότι ο διευθυντής του ΥΚ-ΚΔΔ εκτελεί εντολές της επιτροπής τηλεπικοινωνιών, πρόεδρος της οποίας αυτή την στιγμή είναι ο κ. Κουκουρλής."

- Σας υπενθυμίζω ότι, παρά την περιρρέουσα Βλακεία, εσείς εξακολουθείτε να απευθύνεστε σε νοήμονες - Η κρίση στους αναγνώστες - Πέτρος Ζιμουρτόπουλος

Κύριε Ζιμουρτόπουλε, δεν με ενδιαφέρουν τυχόν διαμάχες κανενός ή η περιρρέουσα βλακεία.

Όντως απευθύνομαι σε νοήμονες ανθρώπους, γιατί το forum αυτό το διαβάζουν και τέτοιοι (σε αυτους συγκαταλέγω εσας και εμένα τουλάχιστον, σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι που διάβασαν το topic). Σε αυτούς λοιπόν ήθελα να επισημάνω κάποιες ανακρίβειες σας οι οποίες θέλω να πιστεύω ότι δεν έγιναν εσκεμμένα αλλά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν λάθος εντυπώσεις.

Την κρίση την κάνουν όντως οι αναγνώστες, ο καθείς για την πάρτη του.

Δεν έχω σκοπό να ξαναασχοληθώ με αυτό το topic (για να μην πω forum) γιατί έχει εκτροχιαστεί προφανώς.
kkonstan
Newbie

τσικούκου: Ο γιατρός της παράνοιας

Δημοσίευσηαπό ckoukou » 01 Νοέμ 2009, 16:46

scumbag έγραψε:Η θεραπεία της παράνοιας βασίζεται στη συμπεριφορική θεραπεία.
Οι παρανοϊκοί, είναι συνήθως απρόθυμοι για τη θεραπεία και εξαιρετικά καχύποπτοι σε σχέση με τους γιατρούς. Για αυτό η πρόοδος που επιτυγχάνεται είναι πολύ αργή.
Για περισσότερες πληροφορίες
http://www.medlook.net/article.asp?item_id=2532

Αγαπητέ scumbag,
καταπληκτικό το άρθρο του λινκ! Εκεί αναφέρει ότι δεν υπάρχει θεραπεία ή είναι αργή. Διαφωνώ ελαφρώς με το συνάδελφο (γιατρό). Στη δική μας περίπτωση η θεραπεία έχει βρεθεί: εκλέγεις έναν άλλο -μη παρανοϊκό- με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο. Ο ασθενής μπορεί να μην θεραπεύεται, αλλά θεραπεύεται το πρόβλημα. Αν επρόκειτο βέβαια περί ιδιωτικής επιχείρησης, η απόλυση θα ήταν ή άμεση λύση.
ckoukou

Δημοσίευσηαπό pez » 01 Νοέμ 2009, 20:42

-
- Ό,τι ακολουθεί ουδόλως πρέπει να εκληφθεί ως απάντηση, καθότι: αφενός το θέμα βρίσκεται πλέον στην κρίση των αναγνωστών και αφετέρου πρόκειται για στοιχεία που αφορούν το αρχικό μήνυμα : "τσικούκου : Tο όνειδος του Δ.Π.Θράκης" - pez - Σαβ Οκτ 24, 2009 9:57 am, οπότε και παρατίθενται τώρα απλώς για να διευκολύνουν -αν δεχθούμε πως ακόμη χρειάζεται κάτι τέτοιο- αυτή την κρίση των αναγνωστών:

- kkonstan : (Σαβ Οκτ 24, 2009 8:43 pm) : "... βρέθηκαν ~200 λογαριασμοί (ελάχιστοι μπροστά στους 3859 που είναι οι ενεργοί φοιτητές) οι οποίοι δεν αντιστοιχούσαν σε ενεργούς φοιτητές ... Περίπου 60 άτομα απάντησαν ... και διατηρούν κανονικά τον λογαριασμό τους ... και οι ~140 "extra" που προέκυψαν και εκκαθαρίστηκαν τώρα ήταν άτομα που προφανώς από λάθος δεν είχαν διαγραφεί ενώ θα έπρεπε..."

- Ακολουθούν οι συνέπειες της "εκκαθάρισης":

Α) Συνέπειες στη λίστα [rga] στο [duth.gr] domain

- Υπό αναστολή λειτουργίας, διακίνησης μηνυμάτων, κ.λπ., και με ανενεργή την αυτόματη διαγραφή ανύπαρκτων e-mails, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των Μελών παραμένει φαινομενικά αναλλοίωτος, πριν και μετά τις "εκκαθαρίσεις", οπότε έχουμε:

= Μέλη [rga] πριν την "εκκαθάριση" = 130 = Μέλη [rga] μετά την "εκκαθάριση" = 130

- Επιβεβαίωση = 130 members = http://lists.duth.gr/mailman/roster/rga

Β) Συνέπειες στη λίστα [va] στο domain [antennas.gr] στην Γερμανία = Λίστα [rga] στο domain [duth.gr]

- Μετά την αυτό-εξόριση στην Γερμανία, την αρχική μεταφορά των 130 μελών της [rga] στην [va], την εγγραφή 5 = 2 + 3 νέων μελών, οι οποίοι είναι φοιτητές που παρακολουθούν για πρώτη φορά εφέτος το μάθημα "Κεραίες", καθώς και την επανεγγραφή 9 μελών, πρώην φοιτητών με e-mail στο [duth.gr] και νυν Διπλωματούχων Μηχανικών ΗΜ ΔΠΘ ή ΗΜΜΥ ΔΠΘ, με e-mail εκτός [duth.gr], έχουμε:

- Μέλη [va]=[rga], αρχικά, πριν την "εκκαθάριση" = 130
- Μέλη [va]=[rga], τώρα, μετά την "εκκαθάριση" = 89

- Επιβεβαίωση = 89 members = http://lists.antennas.gr/mailman/roster/va_lists.antennas.gr

- Επί μέρους συμπεράσματα -μόνον για μη-εισέτι-αποβλακωθείσες/αποβλακωθέντες Εδώ Μέσα:

1) Οι ~140 "Extra"-"εκκαθαρισθέντες" είναι "αμελητέοι" μπροστά στους 3,859 "ενεργούς".

2) Οι "Extra"-"εκκαθαρισθέντες", που ήταν Μέλη της [rga] = [va], συνολικά είναι : 130 + 5 + 9 - 89 = 55

3) Για όσους αρέσκονται να νανουρίζονται με ποσοστά, "αυτοί" οι "καμιά έξτρα εκατόν σαρανταρέα" (~140) "εκκαθαρισθέντες" που είναι "μόλις" το τρία τοις εκατό (3%) των "ενεργών", είναι, στην πραγματικότητα, το σαράντα τοις εκατό (40%) των μελών της λίστας [rga] = [va]

- Τελικό Συμπέρασμα:

- Τέσσερις (4) στους δέκα (10) "extra"-"εκκαθαρισθέντες", είναι είτε Μέλη της Ερευνητικής Ομάδας Κεραιών του ΔΠΘ είτε Μέλη της Λίστας [rga] της Ερευνητικής Ομάδας Κεραιών του ΔΠΘ

- Πέτρος Ζιμουρτόπουλος - ΥΓ - Μετά και από αυτά, εύχομαι ειλικρινώς προς τις/τους, κατ' εκδήλωσή τους, ψυχικώς νοσούσες/νοσούντες, και δη βαρέως : "Περαστικά!" και "Εις άλλα με Υγεία!" - ΥΓ2 - Οι επανεγγραφές στην Γερμανία συνεχίζονται -
pez

Δημοσίευσηαπό kkonstan » 02 Νοέμ 2009, 19:42

pez έγραψε:Ό,τι ακολουθεί ουδόλως πρέπει να εκληφθεί ως απάντηση

Εγώ θα το εκλάβω ως απάντηση και θα απαντήσω γιατί με λύπη μου διαπιστώνω ότι συνεχίζετε να διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα με τρόπο που με θίγει επαγγελματικά.

pez έγραψε:1) Οι ~140 "Extra"-"εκκαθαρισθέντες" είναι "αμελητέοι" μπροστά στους 3,859 "ενεργούς".

Μα φυσικά και είναι αμελητέος αριθμός - πρόκειται για ~14 τον χρόνο που κατά λάθος δεν διαγράφτηκαν τα τελευταία 10 χρόνια που λειτουργούσε το υπάρχον "χειροκίνητο" σύστημα.

Ενημερωτικά, κάποιος συνάδελφος κρατούσε σε χαρτάκια τα ονόματα όσων περνούσαν για υπογραφή πριν την ορκωμοσία και μερικούς μήνες μετά διέγραφε τους λογαριασμούς τους. Σκεφθείτε πόσοι ορκίζονται κάθε χρόνο και ο λογαριασμός τους διαγράφηκε κανονικά! Πρόκειται για εκατοντάδες άτομα κάθε χρόνο, και μόνο ~14 κατ'έτος ξέφυγαν. Αυτοί όπως έπρεπε διαγράφηκαν μαζικά τώρα που συνδέθηκε το σύστημα μας με την μηχανογράφηση, γιατί δεν υπήρχε αντίστοιχος λογαριασμός στη γραμματεία για να συνδεθεί με τον υπάρχον στο δικό μας σύστημα.

pez έγραψε:2) Οι "Extra"-"εκκαθαρισθέντες", που ήταν Μέλη της [rga] = [va], συνολικά είναι : 130 + 5 + 9 - 89 = 55

3) Για όσους αρέσκονται να νανουρίζονται με ποσοστά, "αυτοί" οι "καμιά έξτρα εκατόν σαρανταρέα" (~140) "εκκαθαρισθέντες" που είναι "μόλις" το τρία τοις εκατό (3%) των "ενεργών", είναι, στην πραγματικότητα, το σαράντα τοις εκατό (40%) των μελών της λίστας [rga] = [va]

- Τελικό Συμπέρασμα:

- Τέσσερις (4) στους δέκα (10) "extra"-"εκκαθαρισθέντες", είναι είτε Μέλη της Ερευνητικής Ομάδας Κεραιών του ΔΠΘ είτε Μέλη της Λίστας [rga] της Ερευνητικής Ομάδας Κεραιών του ΔΠΘ

Μετά από τις ενέργειές μου, η κατάσταση διαμορφώθηκε ως εξής:

1) Δεν υπάρχει ούτε ένας προπτυχιακός φοιτητής της πολυτεχνικής σχολής που να μην έχει λογαριασμό
2) Δεν υπάρχει ούτε ένας πρώην προπτυχιακός φοιτητής της πολυτεχνικής σχολής που έχει λογαριασμό, εκτός αν συνέχισε σε μεταπτυχιακό

Υπενθυμίζω ότι δεν έχουμε δικαίωμα να παρέχουμε υπηρεσίες σε πρώην φοιτητές, και από ανθρώπινο λάθος ξέφευγαν ~14 το χρόνο έως ότου έγινε η διασύνδεση της μηχανογράφησης και βρέθηκε το σφάλμα (οι ~140 "extra").

Το ότι οι διαγραφέντες, 3.6% επί του συνόλου, αποτελούσαν το 40% του υποσυνόλου που σας αφορά δεν σημαίνει ότι υπάρχει σκοπιμότητα, δόλος η συνωμοσία. Ο λόγος διαγραφής είναι συγκεκριμένος: έχουν αποφοιτήσει! Το υποσύνολο που σας αφορά (μέλη λίστας rga και μέλη ερευνητικής ομάδας κεραιών) είναι μικρό μή-τυχαίο δείγμα του συνόλου, το οποίο μάλιστα είναι biased προς μεγαλύτερα έτη (που έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να αποφοιτήσουν κάθε έτος) οπότε είναι απόλυτα λογικό να περιέχει περισσότερους ποσοστιαία διαγραφέντες από το σύνολο.

Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε στατιστική καλύτερα από εμένα και κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είναι προφανές.

Η πραγματικότητα έχει ως εξής:

Οι ~140, που από λάθος και μόνο δεν είχαν διαγραφεί όταν έπρεπε, έλαβαν μήνυμα με προθεσμία μια εβδομάδα να απαντήσουν εάν έχουν κάποια άλλη σχέση με το πανεπιστήμιο. Όπως είπα αυτοί οι λογαριασμοί αντιστοιχούσαν σε προπτυχιακούς φοιτητές που σύμφωνα με την γραμματεία δεν υπάρχουν πια, οπότε έπρεπε να διαγραφούν.

Όσον αφορά τώρα τις λίστες, οι διαγραφέντες εάν είχαν συνεχίσει μετά την αποφοίτηση τους να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό τότε και μόνο τότε πραγματικά λάμβαναν τα email αυτά. Όπως αποδείχτηκε οι περισσότεροι από αυτούς (σύμφωνα με τα log) δεν χρησιμοποιούσαν τους λογαριασμούς αυτούς πια. Οι λίγοι που συνέχιζαν να τους χρησιμοποιούν, εάν ενδιαφέρονταν να συνεχίσουν να λαμβάνουν τα mail αυτά, θα μπορούσαν απλούστατα να ξαναγραφτούν στην λίστα από άλλη διεύθυνση. Το ότι δεν το έπραξαν σημαίνει ότι δεν τους ενδιαφέρει.

Άρα η ενέργεια μου αυτή (που ήμουν υποχρεωμένος να κάνω μόλις διαπιστώθηκε το σφάλμα) σε καμία περίπτωση δεν εμποδίζει κανέναν να συμμετέχει στις λίστες.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία αυτής της κατάστασης αποτελεί διαστρέβλωση της πραγματικότητας που είναι απλούστατη.

Το έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι επιθυμία μου να εμπλακώ στη διαμάχη κανενός - αλλά θα πρέπει να σεβαστείτε το δικαίωμα μου να διορθώνω όσους παρουσιάζουν στρεβλά το έργο μου, με σκοπιμότητα ή χωρίς.
kkonstan
Newbie

Επόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες