Αναλυτικά Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών ΣΦΤΗΜΜΥ [2010]

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Proedros

Δημοσίευσηαπό hannibal » 11 Ιουν 2010, 10:51

Προς άρσιν τυχόν παρεξηγήσεων διευκρινίζεται ότι o χρήστης proedros είναι ο ιδιοκτήτης του σουβλατζίδικου "Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ" απέναντι από τα Δικαστήρια.
Με την ευκαιρία, ο Proedros Tmimatos στα αγγλικά λέγεται Department Head.
Άβαταρ μέλους
hannibal
Jr. Member

Re: Αναλυτικά Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών ΣΦΤΗΜΜΥ [2010]

Δημοσίευσηαπό Proedros » 11 Ιουν 2010, 21:22

επειδή το ποστ μου προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις θα ήθελα να απολογηθώ, όντως ξέφυγα από το θέμα.
Θα ήθελα να ενημερώσω τους:

macJohn: ότι δεν κάνω κάνω καμία πολιτική, οι πολιτικές μου απόψεις αφορούν εμένα μόνο.Αν θελήσω να εκπολιτευτώ θα το μάθεις.
Stokos:έθεσες ενδιάφέροντα ζητήματα τα οποία θα κοιτάξω όταν βρω χρόνο.Θεωρώ ότι και οι δικές μου απόψεις ήταν βάσιμες άλλα θα ελέγξω το θέμα των εκπροσωπήσεων που ανέφερες. Επίσης εννοείται πως δεν είμαι υπέρ της παρανομίας. Έχεις δίκιο στο παράδειγμα και δεν θα ήθελα να δώσω αντι-παράδειγμα για να λήξει το ζήτημα. Ευχαρίστως να το συζητήσουμε απο κοντά όταν και αν μπορέσουμε.
JimMichael: έχεις δίκιο όλοι είμαστε σε δύσκολη περίοδο. Δεν είστε υποχρεωμένοι να ξοδεύετε όλη σας την μέρα εδώ, ζητώ συγγνώμη.Έχω προφανώς και εγώ εξεταστική.
hannibal: προς αποφυγείν παρεξηγήσεων ενημερώνω ότι ούτε σουβλατζίδικο έχω ούτε πρόεδρος του τμήματος είμαι. Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση σου άλλα η γνώση αγγλικών που έχω θεωρείται άρτια σύμφωνα με τις τελευταίες εξετάσεις που έδωσα.

Καλή επιτυχία στην εξεταστική εύχομαι σε όλους!
Proedros

Δημοσίευσηαπό ap4225 » 12 Ιουν 2010, 01:54

Stokos έγραψε:Αν το 80% των Ελλήνων βγει στους δρόμους και αρχίσει και σπάει βιτρίνες, επειδή το ποσοστό αυτό είναι η πλειοψηφία και συνεπώς αντιπροσωπεύει το σύνολο, θα θεωρηθεί η πράξη τους νόμιμη;

ΠΡΟΦΑΝΩΣ. Αν δε, δεν καταφέρει να γίνει νόμιμη, τουλάχιστον θα είναι κοινωνικά αποδεκτή. Οι νόμοι, εκτός από το να "επιβάλουν την τάξη", υπάρχουν και για να αλλάζουν σύμφωνα με τις κοινωνικές συνθήκες. Ακόμα και σε αυτή τη "δημοκρατία", η νόμοι δημιουργούνται από τους νομοθέτες οι οποίοι εκλέγονται από το λαό. Αν ο λαός χθες είπε στις εκλογές "δε θέλω σπασμένα παγκάκια"(λέμε τώρα), και βγεί σήμερα το 80% και τα σπάει, προφανώς κάτι άλλαξε στην κοινωνία και οι νόμοι πρέπει να αλλάξουν. Στην τελική οι νόμοι διατυπώνονται από συγκεκριμένους ανθρώπους και εξυπηρετούν συγκεκριμένα πράγματα. Πχ. το να πεθαίνει κόσμος στα καζίνο από χρέη είναι νόμιμο, αλλά το μπαρμπούτι στο καφέ "τζώνης" είναι παράνομο. Άσχετο το παράδειγμα -εξηγούμαι:

Το σχολιάκι δεν είναι άσχετο, και έχει να κάνει με το πώς αντιλαμβάνεσαι/στε το σύλλογο και την εκπροσώπηση. Αν αύριο ψηφίσουν 1000 (λέμε τώρα) ηλεκτρολόγοι στον ενιαίο, ΠΡΟΦΑΝΩΣ κάτι πήγε στραβά στον σφτημμυ. Σε μια τέτοια περίπτωση, ακόμα και οι εκπροσωπήσεις του ΣΦΤΗΜΜΥ να γίνουν δεκτές, μάλλον δεν έχουν και πολύ νόημα, όπως καταλαβαίνεις. Αν λοιπόν λάβουμε υπόψη ότι οι μισοί ψηφίσαντες ηλεκτρολόγοι ψήφισαν στον ενιαίο, τότε αν αυτό δεν προβληματίζει το ΣΦΤΗΜΜΥ, να πάω πάσο. Επ'αυτού νομίζω η συζήτηση δεν είναι άσχετη με το θέμα του θρεντ.

Και οι εκπροσωπήσεις του ΣΦΤΗΜΜΥ έγιναν βέβαια δεκτές, όχι γιατί ο σύλλογος είχε αποδοχή στους φοιτητές, αλλά γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε άλλος. Μην λέμε κι ό,τι θέλουμε και τρελαθούμε εδώ πέρα.

Επειδή είσαι σήμερα πρόεδρος, δε σημαίνει ότι θα είσαι και αύριο. Κι επειδή αυτός ο ΣΦΤΗΜΜΥ έχει εκπροσωπήσεις, δε σημαίνει ότι θα τις έχει και αύριο. Με μιά παρόμοια λογική, αν η ΠΑΣΠ φιάξει αύριο σύλλογο(όχι με υπογραφές 20 ατόμων, αλλά 100), και σύμφωνα με τις ψήφους που παίρνει, τότε μάλλον θα διεκδικούσε επάξια αυτός ο σύλλογος τις εκπροσωπήσεις. "Θέμα" συλλόγου φυσικά και τείθεται και ΔΕΝ είναι νομικό.
Εν τέλει, το θέμα στόκε(και λοιποί) δεν είναι νομικίστικο, αλλά ούτε καν νομικό. Οι σύλλογοι δημιουργούνται από τους φοιτητές και λειτουργούν γι'αυτούς είτε στο πλαίσιο της νομιμότητας, είτε έξω από αυτό -οι διεκδικήσεις συλλόγων και σωματείων μπορούν να πετύχουν αλλαγές νόμων ή προσθήκες νέων(βλέπε από αλλαγές στο αρχικό νομοσχέδιο του νόμου πλαισίου το 2006-7 μέχρι κλαδικές/συλλογικές συμβάσεις κλπ).

ΥΓ. JimMichael αν σκοπεύεις να το κλειδώσεις(που δε βλέπω το λόγο τέλος πάντων) τουλάχιστον μετάφερε τη συζήτηση σε άλλο θρεντ. Δεν είναι κακό να αλλάζει θέμα το θρεντ. Άνθρωποι είμαστε, όχι σειριακοί αλγόριθμοι.

edit: αφαιρέθηκε ένα ερωτηματικό που μπορεί να παρανοούνταν.
ap4225
Newbie

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 12 Ιουν 2010, 11:23

Το παρόν θέμα κλειδώθηκε λόγω αδυναμίας των συμμετεχόντων στη συζήτηση να παραμείνουν εντός θέματος.

Δεν είναι δουλειά της συντονιστικής ομάδας να φτιάχνει θέματα για κάθε δημοσίευση που υπάρχει στο φόρουμ. Αν μετά από προειδοποιήσεις δε συνειδητοποιεί κάποιος τι δρόμους πρέπει να ακολουθήσει, αυτό δεν αφορά τη συντονιστική όμάδα. Νέα θέματα και μεταφορές δημοσιεύσεων που ανήκουν σε αντίστοιχες θεματολογίες γίνονται σε ειδικές περιπτώσεις, όπως γίνεται για τα θέματα που αφορούν μαθήματα, ύλη, εξέταση. Για το συγκεκριμένο θέμα κι από τη στιγμή που σχεδόν σε κάθε θέμα που εμπεριέχει τις λέξεις "σύλλογος", "εκπροσωπήσεις", "ΣΦΤΗΜΜΥ" κλπ κλπ η συζήτηση πάντα καταλήγει στο ποιός είναι ο πιο νόμιμος, ποιός ο πιο σωστός, ποιός ο πιο αντικειμενικός κ.ο.κ. δε διακρίνεται κανένα νόημα για τη δημιουργία νέου thread.

Δεν ειπώθηκε ουδέποτε ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε σα ρομπότ, τόσο η διαχειριστική ομάδα με τη συντονιστική όσο και οι κανονικοί χρήστες. Υπήρξε ρητή προειδοποίηση να τηρηθεί η θεματολογία του τίτλου. Αυτό όπως φάνηκε δεν έγινε εφικτό, επομένως το θέμα κλειδώνεται μέχρι νεωτέρας.

JimMichael
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Προηγούμενη

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες