Το email αυτό εστάλη στις λίστες του ΔΠΘ (
http://lists.duth.gr/lists/) των ΗΜΜΥ (EECE) και γράφει τα εξής:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σύμφωνα με το έγγραφο Φ5/15136/Β3/13-2-2012 και το πιο πρόσφατο έγγραφο Φ5/27848/Β3/15-3-2012 του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κατά το οποίο «ο τίτλος σπουδών απονέμεται στον φοιτητή εφόσον πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις: (α) εξεταστεί επιτυχώς στα μαθήματα που προβλέπονται στο πρόγραμμα σπουδών εντός των εξεταστικών περιόδων που ορίζονται στην παρ. 12 του άρθρου 33 του ν. 4009/2011 και β) συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό πιστωτικών μονάδων , σύμφωνα με την παρ.8 του άρθρου 33 του ίδιου νόμου. Κατά συνέπεια, η επιτυχής εξέταση μαθημάτων εκτός αυτών των χρονικών περιόδων, δεν ικανοποιεί την πρώτη προϋπόθεση για την απονομή τίτλου σπουδών», αδυνατώ να προχωρήσω στην διεξαγωγή της εξετάσεως στο μάθημα «Υψηλές Τάσεις Ι», την Παρασκευή 23/3/2012, και ώρα 09.00, διότι θα έβλαπτα καίρια τα συμφέροντα των φοιτητών. Η στάση μου θα αλλάξει μόνον εάν υπάρξουν νεώτερα νόμιμα δεδομένα.
Μιχαήλ Γ. Δανίκας
Καθηγητής
Η παρούσα πτυχιακή με τον τρόπο που έγινε δείχνει πόσο οργανωμένα αντέδρασε το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στην Ξάνθη.
Όταν λίγες μέρες πριν την πτυχιακή βγήκε η ανακοίνωση ότι η πτυχιακή δε θα γίνει. Όταν την επόμενη μέρα αναιρέθηκε αυτή η απόφαση και αποφασίστηκε πως θα γίνει.... Όταν σε ορισμένα μαθήματα (Πιθανότητες & Στατιστική και Υψηλές Τάσεις Ι) δίνεται η δυνατότητα του "αυτοδιοίκητου" στους καθηγητές σχετικά με τις εξετάσεις.
Καλώ τους καθηγητές που θέλουν να εφαρμόσουν το νόμο, να τον εφαρμόσουν πλήρως! Ο νόμος λέει:
υποχρεωτική ανάρτηση στο Διαδίκτυο της αναλυτικής ύλης των παραδόσεων - σημειώσεων των μαθημάτων που διδάσκουν οι καθηγητές όλων των βαθμίδων.
Καιρός να δημιουργήσουν λογαριασμό με τα μαθήματα στο eclass και να κάνουν όσα λέει ο νόμος, στην πράξη.
Να ανακοινώνουν εκεί εάν θα γίνει η εξέταση ή όχι, ΕΠΙΣΗΜΩΣ, και όχι απλά με email σε μια λίστα...
Επίσης, ας μαζευτούν αύριο, να αποφασίσουν τι θα γίνει με την πτυχιακή του Ιουνίου. Δε χρειάζεται να περιμένουμε τον Ιούνιο για να μάθουμε...