Κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις.

Χαλαρή κουβέντα για ό,τι δεν έχει θέση στα άλλα boards. Συζήτηση σε ΚΟΣΜΙΟ επίπεδο για όλα τα θέματα. Απαγορεύονται μόνο τα πολιτικά θέματα. Προσωπικές επιθέσεις και βρισιές θα οδηγούν στο κλείδωμα ή και στην διαγραφή του topic.

Re: Κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις.

Δημοσίευσηαπό MNO » 07 Αύγ 2014, 11:24

Καταρχας δεν ηταν πρακτορας αλλα πληροφοριοδότης (wikipedia: Yuri Alexandrovich Bezmenov was a journalist for RIA Novosti and a former PGU KGB informant from the Soviet Union who defected to Canada).
Αυτο με κανει να αμφισβητω τις γνωσεις του πανω στο αντικειμενο στο οποιο δινει διαλεξεις. Οι γνωσεις αυτες και οι προβλεψεις αρχιζουν να μπαζουν οταν πεταει ατακες του στυλ: "προσπαθουν να διαβρωσουν τις καθιερωμενες θρησκειες και να απομακρυνουν τους ανθρωπους απο την επαφη τους με το υψιστο Ον". Αργοτερα χλευαζει την διαπεδαγωγηση πανω στην σεξουαλικοτητα και υποστηριζει οτι ο δυσπιστια των πολιτων εναντι στους αστυνομικους ειναι προιον προπαγανδας (οχι αποτελεσμα των δικων τους (των αστυνομικων) πραξεων??).

Δεν θα εμπιστευτω εναν ανθρωπο λοιπον που πουλουσε αντικομμουνισμο στην αμερικη τους ψυχρου πολεμου. Προειδοποιει το κοινο οτι τα ΜΜΕ εχουν τεραστια εξουσια (ενοωντας οτι δρουν καθοδηγουμενα απο την σοβιετικη ενωση).... Τωρα που δεν υπαρχει σοβιετικη να εμπιστευτουμε τα ΜΜΕ? Ή μηπως παλι ελενχονται απο καποιους? Μηπως δεν αλλαξαν ποτε αυτοι που ελενχουν τα ΜΜΕ?

Υ.Γ. τσεκαρετε και το γενικο προφιλ των ατομων που υποστηριζουν τα λεγομενα του κυριου σε διαφορα ελληνικα και μη sites, δεν μπορω να το χρησιμοποιω ως επιχειρημα απλα ειναι αξιο παρατηρησης.
MNO
Sr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό brera » 07 Αύγ 2014, 13:39

Καλά όταν λέμε πράκτορας τι φαντάζόμαστε; James Bond και licence to kill; Η πλειοψηφία των μυστικών πρακτόρων ήταν και είναι πληροφοριοδότες. Κατάσκοποι κοινώς.
Όσο για τα επιχειρήματα του.
1) Ναι η θρησκεία έχει χτυπηθεί. Σήμερα αν πεις ότι είσαι Χριστιανός που πιστεύεις μπορεί να γίνεις και περίγελος. Και οι περισσότεροι από αυτούς που θα γελάσουν δεν έχουν καν ανοίξει να διαβάσουν τι λέει ο χριστιανισμός. Μόνο ότι άκουσαν ή διάβασαν από κανένα "ανοιχτόμυαλο" blog ή βιβλίο. Ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν αναλύσει το χριστιανισμό και είπαν "δε μου αρέσει για αυτό το λόγο".

2) Όταν δεν ξέρουμε τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου, ή αν οι Μυκήνες βρίσκονται στη Θράκη (ναι το έχω ακούσει από αυτό από 30 χρονών γυναίκα/καθηγήτρια που κάνει μάθημα σε παιδιά παρακαλώ), η σεξουαλική αγωγή είναι για γέλια (και τη θεωρώ για γέλια έτσι και αλλιώς). Όπως και το μάθημα που κάναμε κάποτε "Ολυμπιακοί αγώνες" λες και θα μορφωθούν τα παιδιά. Μορφωθήκαμε και από αυτό.

3) Και οι γιατροί είναι πολλοί στραβοί, και οι μηχανικοί και οι υδραυλικοί και ο μπακάλης στη γωνία αλλά παντού υπάρχουν και επαγγελματίες και ενσυνείδητοι άνθρωποι. Το να στοχοποιείς έναν κλάδο (καλή ώρα οι γιατροί στις τελευταίες μέρες) και να "γενικεύεις", όπως λέει και στο βίντεο, έχει έναν σκοπό. Γιατί γίνεται αυτό με τους γιατρούς τώρα (λες και τώρα ανακάλυψαν τα φακελάκια όλοι), θα φανεί στο κοντινό μέλλον. ;)

4) Για τα ΜΜΕ δεν λέει πουθενά "εμπιστευθείτε της Αμερικής ή όχι". Απλά λέει το ξεκάθαρο. Ότι τα ΜΜΕ είναι η 4η εξουσία και ήταν, είναι και θα είναι καθοδηγούμενα και με τεράστια εξουσία. Κάτι που ισχύει.

Δεν στα λέω με "επιθετικό" τρόπο που ίσως φαίνεται στα γραφόμενά μου και δεν "απαντάω" απαραίτητα σε εσένα. Απλά εξηγώ πως το αντιλαμβάνομαι εγώ. ;)

Καλό καλοκαίρι ;D
Alfa Romeo is love and passion...
Senza cuore saremmo solo macchine!!
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής

Δημοσίευσηαπό MNO » 07 Αύγ 2014, 15:04

Εγω ηθελα προτιστως να τονισω την agenda του κυριου αυτου. Φαινομενικα σωστα πραγματα μπορει να λενε πολλοι, τι αντιπροτινουν και τι πραττουν εχει σημασια και ερχομαι στα 4 σημεια που θετεις.

1) Το να εισαι Χριστιανος και να στηριζεις οικονομικα την οργανωμενη ορθοδοξη ελληνικη εκκλησια για μενα ειναι αλλο πραμα απο το να εχεις διαβασει και αποδεχτει την διδασκαλια/φιλοσοφια του Ιησου. Οταν μιλαει για "κυριως αποδεκτο θρησκευτικο δογμα" τεινω να πιστευω οτι εννοει το πρωτο που εγραψα.

2) Η σεξουαλικοτητα παιζει κομβικο ρολο στην διαμορφωση της ψυχοσυνθεσης του ανθρωπου (αλλοι επιστημονες την θεωρουν αιτιο και αλλοι αποτελεσμα αυτης). Μπορεις να ψαξεις μελετες του Freud,Fromm, Reich και αλλων για αυτα.
Δεν λεω οτι ειναι σημαντικοτερο απο το να ξερεις Ιστορια απλα θελω να τονισω την σημασια της.

3) Το δεχομαι ναι, οφειλω να πω ομως οτι οταν πανω απο το 50% των αστυνομικων ψηφιζει χ.α ειναι δυσκολο να μιλας για ενσυνειδητους ανθρωπους.

4) Στην wikipedia του υπαρχει τμημα με επικεφαλιδα "Pro-American lecturer, writer, advocate" και συνεχιζει λεγοντας οτι "In 1984, he gave an interview to G. Edward Griffin, who at that time was a member of the John Birch Society, an anticommunist group. In the interview, Bezmenov explained the methods used by the KGB for the gradual subversion of the political system of the United States."
Ναι αναφερει οτι τα ΜΜΕ εχουν τεραστια ισχυ το οποιο και ισχυει και σημερα. Νομιζω το παραπανω αποσπασμα της wiki ξεκαθαριζει ποιον θεωρει καθοδηγητη των ΜΜΕ της εποχης του στην Αμερικη και νομιζω οτι η ιστορια των διεψευσε.

Θελω να καταληξω ξανα σε αυτο που ειπα και πριν, αναλυση της πραγματικοτητας μπορει να κανει με σχετικη επιτυχια αρκετος κοσμος. Ομως ποιες ειναι οι πραξεις που προτεινει βασιζομενος στην αναλυση αυτη? Εγω καποιον που πουλουσε αντικομμουνισμο για τα προς το ζην δεν τον εμπιστευομαι. Οπως, σε αντιστοιχια, δεν εμπιστευομαι και τον χρυσαυγιτη που βωμολοχεί απο τα εδρανα της βουλης την κυβερνηση γιατι ξερω οτι πισω απο την βωμολοχία ή την διαλεξη (που συμφωνω λιγο πολυ σε διαφορα μερη) κρυβεται σκοπιμοτητα που δεν με (μας) ευνοει.

Υ.Γ: πολυτισμενη συζητηση κανουμε δεν αισθανομαι καμια εχθροτητα.
MNO
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό brera » 08 Αύγ 2014, 08:59

Δυστυχώς τι είναι πολιτισμένη συζήτηση δεν το καταλαβαίνουν πολλοί και έχω βρεθεί ουκ ολίγες φορές σε άσχημη θέση. Αλλά χαίρομαι γιατί υπάρχουν και 1-2 άνθρωποι που καταλαβαίνουν ;)
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τα ανωτέρω. Σε 1-2 πράγματα διαφωνώ αλλά τα κατέθεσα και πιο πάνω. :)

ΥΓ: Άσχετο αλλά, ήρθα στην Ξάνθη για μερικές μέρες..Χαμός γίνεται. Τόσο (νεαρό) κόσμο, μαζεμένο εδώ, καιρό είχα να δω, μόνο σε γιορτές κλπ. O0
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής

Δημοσίευσηαπό blackbird » 23 Αύγ 2014, 12:13

http://www.defencenet.gr/defence/item/% ... E%BB%CE%AE

Επιστολή 34 ακαδημαϊκών στο Σαμαρά για το αντιρατσιστικό, μεταξύ αυτών και δύο "δικοί" μας.
Without Heart We Would Be Mere Machines
Alfa Romeo
Άβαταρ μέλους
blackbird
Full Member

Δημοσίευσηαπό brera » 20 Σεπ 2014, 09:19

Επικό είναι να πηγαίνεις στη σχολή αυτές τις ημέρες. Βασικά λυπηρό και εκνευριστικό.

Παντού αραδιασμένα κομματόσκυλα. Να βοηθήσουν τον πρωτοετή να συμπληρώσει το όνομά του για να κάνει μια αίτηση. Βλέπω τις κυρίαρχες παρατάξεις και τους υπολοίπους και όλα αυτά τα "παιδάκια" που κάθονται στα τραπεζάκια και τους εκμεταλλεύονται οι παρατάξεις. Θυμάμαι ότι οι δικοί μου δουλεύουν για 300 ευρώ το μήνα, χάρη σε αυτούς, και μου έρχεται να ξεράσω με τη συμπεριφορά τους που είναι λες και αυτοί κανονίζουν τα πάντα στη σχολή. Ξέχασα, αυτοί είναι ανεξάρτητοι πλέον από τα κόμματα που μας κυβερνούν. Ναι..Μέχρι να έρθει κάποιος γραμματέας του εκάστοτε κόμματος και βγαίνουν χεράκι χεράκι μαζί του για βόλτες στα γραφεία, φωτογραφίες στο Fb κλπ. Ξέχασαν τις σημαίες που κουνούσαν πριν 5 χρόνια (και ακόμα τις κουνάνε μέσα στα γραφεία τους).

Πάω στη γραμματεία για να πάρω ένα χαρτί. Ουρά 5-6 ατόμων. Ωραια ας περιμένουμε. Δίπλα από τον κάθε πρωτοετή να του το παίζει "φίλος", με χαμογελάκια, χαζοαστειάκια κάποιος από τις παρατάξεις. Πραγματικά είναι για γέλια η κατάσταση. Πάει ο πρωτοετής να μιλήσει με τη γραμματεία, από δίπλα και ο άλλος. Να κανονίσει και να "καθαρίσει" για πάρτυ του. Να μιλάει με ύφος χιλίων καρδιναλίων στη γραμματεία. Αν προκύψει κάποιο θέμα να πετάγεται και να λέει "τι συμβαίνει; Να το λύσουμε"...Το δευτεροετό..

Γυρνάει και σε εμένα ένας από δαύτους, με κοιτάει και με ρωτάει.
-Εσύ τι θέλεις;
-Κάτι δικό μου, μην ασχολείσαι.
-Όχι γιατί αν είναι να κανονίσω να περάσεις μπροστά στην ουρά και να σε εξυπηρετήσουμε.

Βρε τσουτσέκι. Από εσένα περιμένω να με εξυπηρετήσεις; Και ποιός είσαι για να "κανονίζεις" και να "εξυπηρετείς";
Πάω στη γραμματεία. Μαθαίνω ότι το χαρτί μου δεν έχει έρθει ακόμα. Από δίπλα μου πετάγεται άλλος από την ετέρα παράταξη.
-Τι συμβαίνει; Γιατί δεν ήρθε το χαρτί; Να το λύσουμε το θέμα. (Ε να μη δείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε).

Μετά από αυτά φεύγω προσπαθώντας να πάω στην κοντινότερη τουαλέτα να αποβάλλω ότι έφαγα το πρωί γιατί ανακατεύτηκα. Θα βγω από άλλη έξοδο, μην τους συναντήσω και μου γυρίσουν πάλι τα έντερα. :(

Αναρωτιέμαι..Τα κεφάλια των παρατάξεων (μιλάμε για 25 χρονών παιδιά) με αυτά πιστεύουν ότι θα κερδίσουν σήμερα ψήφους; Με το να "εξυπηρετούν"; Τακτικές πριν από 40 χρόνια που τα κόμματα "εξυπηρετούσαν", με το ίδιο γλειώδες ύφος, τη θίτσα στο χωριό. Για αυτό δεν υπάρχει καμμία σωτηρία. Γιατί σε 10-20 χρόνια πάλι αυτοί θα βρίσκονται μέσα στη Βουλή.
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής

Δημοσίευσηαπό MNO » 20 Σεπ 2014, 10:53

brera έγραψε:Αναρωτιέμαι..Τα κεφάλια των παρατάξεων (μιλάμε για 25 χρονών παιδιά) με αυτά πιστεύουν ότι θα κερδίσουν σήμερα ψήφους; Με το να "εξυπηρετούν"; Τακτικές πριν από 40 χρόνια που τα κόμματα "εξυπηρετούσαν", με το ίδιο γλειώδες ύφος, τη θίτσα στο χωριό. Για αυτό δεν υπάρχει καμμία σωτηρία. Γιατί σε 10-20 χρόνια πάλι αυτοί θα βρίσκονται μέσα στη Βουλή.

Με ορθό λόγο και επιχειρήματα πάντως δύσκολο να κερδίσουν ψήφους, οπότε αυτό που μένει είναι το ρουσφέτι και η θολούρα. Αποτελεσματικά μεσα αν δει κάνεις την κοινωνία μας.
MNO
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό JG1993 » 20 Σεπ 2014, 12:20

Λυπηρό μα όμως πραγματικότητα. Τα πράγματα τα τελευταία χρόνια πάνε κάπως καλύτερα καθώς έχει μειωθεί ο αριθμός των καλοθελητών και των κολάκων αλλά το φαινόμενο δεν έχει εξαλειφθεί. Και δεν νομίζω καθώς το κίνητρό τους δεν είναι μόνο η γνωριμία και η ψήφος αλλά κυριότερα η αίσθηση της εξουσίας που πιστεύουν πως έχουν (θα "κανονίσουμε" εμείς).Όσο θα μειώνονται οι εξουσίες των παρατάξεων τόσο θα ελαττώνεται ο αριθμός τους. Πάντως άμα κρίνω σωστά θεωρώ πως είναι λιγότεροι σε σχέση με παλαιότερα χρόνια(λαμβάνοντας υπόψη και άλλες σχολές).
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit.",Aristotle
"The only true wisdom is in knowing you know nothing.",Socrates
"I don't like defining myself. I just am.",Britney Spears
Άβαταρ μέλους
JG1993
Full Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό brera » 20 Σεπ 2014, 21:06

Ισχύει.
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής

Δημοσίευσηαπό Maraz » 20 Σεπ 2014, 21:43

Brera, πρώτη φορά διαβάζω τέτοιο post από εσένα, σε καταλαβαίνω απλά να σου πώ ότι το συναίσθημα το δικό μου για όλη αυτήν την κατάσταση είναι λύπη, πλέον.
“Long is the way, and hard, that out of hell leads up to light.”
Άβαταρ μέλους
Maraz
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό brera » 21 Σεπ 2014, 23:39

Maraz έγραψε:Brera, πρώτη φορά διαβάζω τέτοιο post από εσένα, σε καταλαβαίνω απλά να σου πώ ότι το συναίσθημα το δικό μου για όλη αυτήν την κατάσταση είναι λύπη, πλέον.

Και εγώ δυστυχώς λύπη και αηδία αισθάνομαι. :(
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής

Δημοσίευσηαπό MNO » 22 Σεπ 2014, 00:11

"Ψηφιακη αλλυλεγυη" ... ή αλλιως "θολώνοντας τα νερα με ενα ταμπλετ"
MNO
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό achilleas11 » 22 Σεπ 2014, 20:15

Γιατί όχι; Μέχρι 230 € λέει, προφανώς με ΦΠΑ, άρα 177 €.
Σίγουρα όλοι πληρώσαμε πολύ παραπάνω στην εφορία, ακόμα και αυτοί που δικαιούνται το μέρισμα.
Τώρα, αν πληρώνανε 177 € λιγότερο φόρο, κανείς δε θα έμπαινε στη διαδικασία να αγοράσει tablet, αλλά έτσι όλοι χαίρονται. Well played.

Η ψυχολογία του ζητιάνου.
Άβαταρ μέλους
achilleas11
Full Member

Δημοσίευσηαπό MNO » 29 Σεπ 2014, 20:40

Ζοριζομαι...
http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show ... 244,13187/

(θρησκευτικα Β λυκειου)
MNO
Sr. Member