Μπορουμε σε καθε γυρο να χρησιμοποιησουμε την μεθοδο getStatus() η οποια θα επιστρεφει εναν πινακα με τις τιμες FREE, BLOCKED, PLAYER_1 και PLAYER_2. Οι θεσεις του πινακα οι οποιες περιεχουν την τιμη BLOCKED ειναι μονο αυτες οι οποιες εχουν μπλοκαριστει λογω δεσμευσης σε αποσταση 1 απο τις δεσμευμενες η και αυτες που εχουν μπλοκαριστει και λογω δεσμευσης σε αποσταση 3?
π.χ. Εστω πινακας :
0------>BLOCKED
1------>PLAYER_1
2------>BLOCKED
3------>FREE
4------>FREE
5------>FREE
6------>FREE
7------>FREE
8------>FREE
.
.
Eπιλεγω σαν PLAYER_2 την θεση 3 και ο PLAYER_1 παιζει κατι σε >8. Ο πινακας με την getStatus() θα μου ερθει στην μορφη:
0------>BLOCKED
1------>PLAYER_1
2------>BLOCKED
3------>PLAYER_2
4------>BLOCKED
5------>BLOCKED
6------>BLOCKED
7------>FREE
8------>FREE
η θα πρεπει εγω να τροποποιω τον πινακα για να εχει BLOCKED και στις προσωρινα μπλοκαρισμενες θεσεις λογω της τελευταιας κινησης μου???
Η συνάρτηση getMoveLocation(); τι ακριβώς έχει σαν περιεχόμενο; Αριθμούς που αντιστοιχούν στον αριθμό της σειράς που καταλήφθηκε η κάθε θέση;
Bill98 έγραψε:Για κάποιο λόγο, ενώ έχω περισσότερους πόντους από τον PLAYER_A, στο success έχω false. Δεν φαίνεται να έχω κάνει κάποια παράνομη κίνηση όμως. Που οφείλεται αυτό;
Στην παρουσίαση είχατε πεί πως αν κάποιος παίκτης καταλάβει τρείς κόμβους στην σειρά ανάμεσα στους οποίους ο αντίπαλος δεν μπορεί να πιάσει κάποιον άλλον, τότε οι πόντοι τους τριπλασιάζονται και στην περίπτωση που ειναι πάνω από τρείς στην σειρά τότε διπλασιάζονται. Δηλαδή αν έχουμε τέσσερις κόμβους με αξία 1,2,3,4 τοτε οι πόντοι θα ειναι : 2(1+2+3+4) = 20 ή ((1+2+3)*3 + 4)*2 = 44; (όπου οι κόμβοι με αξία 1,2,3 ηταν οι τρείς πρώτοι που δεσμεύτηκαν).
Για να περάσουμε την άσκηση πρέπει να κερδίζουμε και στα 5 παιχνίδια; Και αν ναι, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε του getSeed ώστε να αλλάζουμε τον κώδικά μας ειδικά για κάποιο παιχνίδι που χάνουμε;
grossos έγραψε:Θα γίνει κάποιο ακόμη εργαστήριο/φροντιστήριο ?
Dia έγραψε:Στο αρχείο FPlayer.java επιτρέπεται να προσθέσουμε δύο συναρτήσεις οι οποίες θα επιστρέφουν τις τιμές των μεταβλητών me και opponent ;
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης