Ίδρυση Σ.Φ. του τμήματος Η.Μ.Μ.Υ.

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Συμφωνείτε με την ίδρυση Συλλόγου Φοιτητών του τμήματος ΗΜΜΥ;

Ναι
100
83%
Οχι
19
16%
ΔΞ/ΔΑ
2
2%

Σύνολο ψήφων : 121

Re: Ίδρυση Σ.Φ. του τμήματος Η.Μ.Μ.Υ.

Δημοσίευσηαπό Giannis » 18 Σεπ 2008, 09:46

megatron έγραψε:Επειδή στα τελευταία posts που διαβάζουμε για το συγκεκριμένο topic περί της Ίδρυσης Σ.Φ. των ΗΜΜΥ, γίνεται μεγάλη και συχνή αναφορά για την παρουσία ή μη των κομμάτων στις γενικές συνελεύσεις, και τον γενικότερο ρόλο τους μέσα στο πανεπιστήμιο, θα πρότεινα την διενέργεια ενός poll σε αυτό ή σε κάποιο άλλο topic (με την συγκατάθεση βέβαια των adminnistrator), για το αν συμφωνούμε ή όχι να έχουμε κόμματα μέσα στο πανεπιστήμιο. Δεν ξέρω, τι λέτε κι εσείς....??? :)

ΟΧΙ!

Δεν χρειάζεται κανενός είδους τέτοιο poll. Κανείς δεν θέλει τις κομματικές παρατάξεις μέσα στα πόδια του. Αρκετά τους έχουμε ανεχθεί. Μόνο τροχοπέδη μπορούν να αποτελέσουν στην εύρυθμη συνεργασία των φοιτητών. Και μόνο το ότι βάζεις ένα τέτοιο poll δέχεσαι εμμέσως την ανάγκη ύπαρξής τους...ενώ δεν υπάρχει καν τέτοιου είδους ανάγκη (παρά μόνο για να σου κλείνουν ίσως πρώτο τραπέζι στα μπουζούκια και τίποτα παραπάνω, έλεος).
Θα σε παρακαλούσα να μην σπαταλάς το πολύτιμο ρεύμα και πόρους από αυτόν τον πλανήτη για να γραφεις αυτά που σκέφτεσαι.

Να κλέβεις ιδέες από ένα άτομο είναι κλοπή, να κλέβεις από πολλά...είναι έρευνα.

Πάτα εδώ
Άβαταρ μέλους
Giannis
Full Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 18 Σεπ 2008, 09:55

δλδ και τι θα γινει ενας συλλογος χωρις παραταξεις κ ο καθενας θα λεει τη γνωμη του κ θα υποστηριζει τον εαυτο του? κ πως θα τις "διωξεις" απο το συλλογο? θελω να το δω αυτο..
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Giannis » 18 Σεπ 2008, 10:05

patirgerasimos έγραψε:δλδ και τι θα γινει ενας συλλογος χωρις παραταξεις κ ο καθενας θα λεει τη γνωμη του κ θα υποστηριζει τον εαυτο του?

Ναι, γιατί όχι? Άλλωστε αυτό δεν είναι το πραγματικά δημοκρατικό??

patirgerasimos έγραψε:κ πως θα τις "διωξεις" απο το συλλογο? θελω να το δω αυτο..

Είναι απλό: Με ενιαίο ψηφοδέλτιο και κατάλληλη ρύθμιση σε άρθρο του καταστατικού.
Θα σε παρακαλούσα να μην σπαταλάς το πολύτιμο ρεύμα και πόρους από αυτόν τον πλανήτη για να γραφεις αυτά που σκέφτεσαι.

Να κλέβεις ιδέες από ένα άτομο είναι κλοπή, να κλέβεις από πολλά...είναι έρευνα.

Πάτα εδώ
Άβαταρ μέλους
Giannis
Full Member

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 18 Σεπ 2008, 10:10

και ποιος θα το ψηφισει το καταστατικό?????? εκεινοι που δεν κατεβαινουν σε καμια συνελευση???ωραια εστω οτι δεν υπαρχουν. οι φοιτητες ομως που υποστηριζουν μια Χ παραταξη θα μεινουν.. και θα συμμετεχουν στη συνελευση. Ολοι αυτοι θα ειναι μαζι και θα υποστηριζουν ορισμενες θεσεις και το αποτελεσμα θα ειναι ακριβως το ιδιο... κ τι θα γινει με τους αντιπροσωπους???
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 18 Σεπ 2008, 10:27

patirgerasimos έγραψε:κ τι θα γινει με τους αντιπροσωπους???

Ήδη με τον νέο νόμο πλαίσιο και αυτοί θα καταργηθούν επιτέλους. Γιατί ειδικά αυτή η λέρα είχε παραγίνει με τους αντιπροσώπους που είχαν καταντήσει τσιράκια των πρυτάνεων και περνάγανε μαθήματα από τις παραλίες (δεν αναφέρομαι στο ΔΠΘ αλλά κυρίως στις μεγάλες πανεπιστημιουπόλεις). Ευτυχώς το σύστημα έχει αρχίσει και γίνεται πάλι δημοκρατικό αν και κάποιοι δεν το θέλουν και κυρίως από τα κόμματα και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί ειδικά όταν κάποιοι κυριολεκτικά "σχίζονται" για τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό m.j. » 18 Σεπ 2008, 10:36

patirgerasimos έγραψε:και ποιος θα το ψηφισει το καταστατικό?????? εκεινοι που δεν κατεβαινουν σε καμια συνελευση???ωραια εστω οτι δεν υπαρχουν. οι φοιτητες ομως που υποστηριζουν μια Χ παραταξη θα μεινουν.. και θα συμμετεχουν στη συνελευση. Ολοι αυτοι θα ειναι μαζι και θα υποστηριζουν ορισμενες θεσεις και το αποτελεσμα θα ειναι ακριβως το ιδιο...

Πάντα πηγαίνοντας σε συνελεύσεις..το πρόβλημα μου ήταν αυτός ο διαχωρισμός ανάμεσα στους φοιτητές,τα κόμματα,
κ αυτός που δεν ήθελε να ταχθεί με κανενός το μέρος να βρίσκεται πάντα στην μέση...
είχα πάντα ίσως λανθασμένα την αίσθηση ότι κύριος στόχος των κομμάτων ήταν η πλειοψηφία ανεξάρτητα τα θέματα που κανονικά θα έπρεπε να αντιμετωπίζονταν μαζικά.
επιτρέψτε μου να διατιπώσω ένα ερώτημα που ίσως φανεί αφελές :
ΑΝ διαδίδονταν ότι θα δημιουργηθεί ένας σύλλογος φοιτητών στον οποίο τα κόμματα δεν θα έχουν ΚΑΜΜΙΑ θέση και κύριος στόχος θα είναι το όφελος του φοιτητή και το πανεπιστήμιο, και γίνονταν μία οργανωμένη κίνηση προσέγγισης και εκείνων των φοιτητών που σκόπιμα απουσιάζουν από τις "συνελεύσεις", καθώς κακά τα ψέμματα είναι ανυπόφορο να παλεύεις να καταλάβεις ποιες οι θέσεις των παρατάξεων και τι συμφέρει τον φοιτητικό κόσμο,μέσα σε 100 κιλα καπνό κ με το 1/3 και των φοιτητών να πίνουν μπύρες , υποδεικνύοντας έμμεσα ότι δεν τους πολυνοιάζει το αποτέλεσμα και η ουσία της εκάστοτε συγκέντρωσης.....
peace just wanted to be free.
m.j.
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό nicktopas » 18 Σεπ 2008, 14:00

Το θέμα του Συλλόγου Φοιτητών ταλανίζει εδώ και καιρό τα φοιτητικά και ακαδημαικά δρώμενα της Πολυτεχνικής μας Σχολής. Παρακολουθώ εδώ και καιρό το θέμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή και έχω διαβάσει και ακούσει προσεκτικά όλα αυτά που γράφονται και λέγονται για το θέμα αυτό. Πρέπει αγαπητοί συνάδελφοι να διευκρινίσουμε μερικά πράγματα.

Κατά την άποψη μου είναι επιτατική ανάγκη η δημιουργία ενός αυτόνομου, ξεχωρστού και εν γένει καινούριο Συλλόγου Φοιτητών ο οποίος θα αναφέρεται αποκλειστικά σε κάθε τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής (και εν προκειμένω στους Η.Μ.Μ.Υ.) Αυτή την άποψη την έχω διατυπώσει πολύ πριν έρθει ο νέος Νόμος Πλαισιο ο οποίος ρητά και κατηγορηματικά θέτει την δημιουργία τέτοιων τμηματικών Συλλόγων. Θεωρώ πολύ πιο δημοκρατική, δίκαια και τελικά αυτονόητη την ύπαρξη τμηματικών Συλλόγων εν ετει 2008. Ομως ας δούμε πως φτάσαμε ως εδώ.

Το 1974 ιδρύεται με την γνωστή πράξη ο Σύλλογος Φοιτητών της Πολυτεχνικής. Τότε λειτουργούν δύο μόνο τμήματα, αυτό των Πολιτικών Μηχανικών και αυτό των Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων (έτσι λεγόταν τότε...)
Συνολικά τότε όλοι όλοι οι φοιτητές του Πολυτεχνείου ήταν δεν ήταν 200. Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά... Αυτό που πρέπει να αναλογιστούμε είναι η διαφορετικότητα των εποχών του τότε και του τώρα..

Το 1974 υπήρχε πολιτική αστάθεια. Ήταν περίοδος πολιτικής μετάβασης από την διακτατορία στην Δημοκρατία. Οι φοιτητές πρωτοπόροι σε αυτή την προσπάθεια. Είναι επομένως λογικό να υπήρχε η λογική της ενότητας του αγώνα και της μαζικοποίησης του κινήματος σε όλα τα επίπεδα. Εξάλλου τότε θα ήταν αστείο να πει κανείς ότι διαφορετικές ανάγκες έχουν οι μεν διαφορετικές οι δε (όλοι ως στόχο έθεταν την μετάβαση της χώρας στην πολιτική ηρεμία και δημοκρατική ομαλότητα παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις). Επιπλέον θα ήταν φαιδρό επίσης 100 άνθρωποι από τη μία και 100 από την άλλη να προσπαθούν να εκλεγούν σε δύο διαφορετικά όργανα όταν οι ανάγκες και οι ανησυχίες τους ήταν κοινές ακόμη και ήταν απο τότε αρκετά διαφορετικοί...

Από τότε πέρασαν τριαντα κάτι χρόνια. Η Δημοκρατία εμπεδώθηκε και σταθεροποιήθηκε. Και ξεκινώ απο αυτό. Υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης και βούλησης ενώ στα χρόνια της Δικτατορίας ήταν πάγιο αίτημα του αγώνα. Άλλαξαν οι εποχές συνάδελφοι. Εμείς γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε δημοκρατικό και ελευθερο καθεστώς. Επομένως δεν πρέπει να μας διακατέχουν φοβίες του παρελθόντος. Ειμαστε εδώ εξάλλου να υπερασπιστούμε την δημοκρατία σε κάθε εκφρασή της...

Επιπλέον άλλαξαν και οι ανάγκες μας.. Οι κλάδοι των μηχανικών αυξήθηκαν, για να μην πω πολλαπλασιαστηκαν. Και είναι λογικό δίοτι η γνώση και η επιστήμη προχωρά. Πλεον εμείς είμαστε Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανικοί Η/Υ και οι Μηχανολόγοι αποτελούν ξεχωριστο τμήμα εδώ και αρκετά χρόνια. Εκτός απο τους Πολιτικούς Μηχανικούς και τους Αρχιτέκτονες υπάρχουν πολλά νέα συναφή τμήματα τα οποία παρουσιάζουν πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά και πολυ διαφορετικές ανάγκες, όπως οι Μηχανικοί Παραγωγής και Διοίκησης και οι Μηχανικοί Περιβάλλοντος που δεν έχουν επιλύσει το θέμα των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων αλλά και άλλα πολλά θεμελιώση προβλήματα όπως οι υποδομές και το προσωπικό.

Οι φοιτητές αυξήθηκαν. Απο 200 περίπου το 1975, σήμερα ξεπερνούν τους 3000. Είναι λοιπόν η χρονική στιγμή να κάνουμε κατι για να αλλάξουμε την κατασταση για την δική μας γενιά... Να αφήσουμε το δικό μας στίγμα και να δείξουμε ότι κάτι διδαχθήκαμε από την γενιά των γονιών μας, και αυτο δεν είναι τίποτα άλλο από την ίδρυση του Σ.Φ. Η.Μ.Μ.Υ. με ωριμότητα και συνέπεια...

Στο δια ταύτα. Το θέμα κολλάει στις Φοιτητικές Πρατάξεις διότι δεν υπάρχει ομοφωνία. Ή για την ακρίβεια κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Όποιος δεν θέλει την μετάβαση σε κάτι νέο θέλει να συντηρήσει το χθες... Και είναι εμφανές ποιος θέλει και ποιος όχι...

Το θέμα είναι ότι μία τετοια θεμελιώδης και δομική μετάβαση απαιτεί πλήρη συναίνεση... Αλλίως θα δημιουργηθούν πάρα πολλά προβλήματα στην λειτουργία αυτού του νεόυ Συλλόγου. Αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες.. Δεν έχω στόχο με την παρέμβαση μου αυτή στο forum να κάνω παραταξιακή αντιπαράθεση (αυτό γνωρίζω πολύ καλα που και πότε θα το κάνω...) αλλά έχω ως στόχο να εξηγήσω και ενδεχομένως να προβληματίσω.

Και κάτι ακόμα πριν κλείσω: Δεν γίνεται να λειτουργήσει ο νέος Σύλλογος χωρις πολιτικές παρατάξεις. Δεν γίνεται να ζητήσεις την επιστοσύνη και την στήριξη της βάσης χωρίς ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο. Δεν μπορείς να μην διατυπώνεις σαφείς και ολοκληρωμένες θέσεις για τα ζητήματα που προκύπτουν και να κρίνεσαι για την δράση σου απο την βάση. Χωρίς συγκεκριμένη ιδεολογία είσαι τυχοδιώκτης και επικίνδυνος εν γένει για την ίδια την δημοκρατία. Αυτή είναι η άποψη μου.
Αλλά παρόλα αυτά όποιος θέλει και πιστεύει ότι μπορεί να εκφράσει καλύτερα τις αγωνίες και τα θέλω των συναδέφων από τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις είναι ελεύθερος να το κάνει... Με χαρά θα τον ακούγα προσεκτικά να δω τι λέει και να συζητήσω μαζί του εφ'ολης της ύλης... Όσο ζεις μαθαίνεις εξάλλου έτσι δεν λένε... Ιδού η ρόδος λοιπόν...

Καταλήγω στο εξής γιατι ενδεχομένως να κούρασα: Χρειάζεται χρόνος και διαβούλευση. Η ίδια η ζωή θα είναι αυτή που θα μας οδηγήσει στη λύση. Η αποψη μου γνωστή και την επαναδιατυπώνω κλείνοντας.
Ίδρυση νέου τμηματικού Σ.Φ. Η.Μ.Μ.Υ. με ωριμότητα, αίσθημα ευθύνης και δημοκρατικής συνείδησης αλλά μετά από διαβούλευση χωρίς να αιφνιδιαστεί κανείς...
nicktopas
Newbie

Δημοσίευσηαπό megatron » 18 Σεπ 2008, 14:16

Giannis έγραψε:ΟΧΙ!

Δεν χρειάζεται κανενός είδους τέτοιο poll. Κανείς δεν θέλει τις κομματικές παρατάξεις μέσα στα πόδια του. Αρκετά τους έχουμε ανεχθεί. Μόνο τροχοπέδη μπορούν να αποτελέσουν στην εύρυθμη συνεργασία των φοιτητών. Και μόνο το ότι βάζεις ένα τέτοιο poll δέχεσαι εμμέσως την ανάγκη ύπαρξής τους...ενώ δεν υπάρχει καν τέτοιου είδους ανάγκη (παρά μόνο για να σου κλείνουν ίσως πρώτο τραπέζι στα μπουζούκια και τίποτα παραπάνω, έλεος).

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε Gianni, σαφώς και δεν χρειάζεται να έχουμε τα κόμματα μες στα πόδια μας για τις διάφορες αποφάσεις του τμήματός μας, πόσο μάλλον σε ποιο πάρτυ ποιας παράταξης να πάει κανείς με φτηνότερη τιμή στο ποτό... :P Αλλά, με την προηγούμενη πρότασή μου περί της διενέργειας ενός poll, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλω εμμέσως την ύπαρξή τους μέσα στο πανεπιστήμιο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις. Απλά και μόνο, έκανα αυτή την πρόταση, για να δούμε εντελώς δημοκρατικά, από όλα τα εγγεγραμμένα - ενεργά και μη - μέλη του forum μας (μέχρι την στιγμή αυτή που γράφω, είμαστε 391 μέλη και αυξανόμαστε...), μια συνολικά άποψη και για στατιστικούς λόγους...Συγγνώμη βέβαια αν κατάλαβα λάθος....
Άβαταρ μέλους
megatron
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Giannis » 18 Σεπ 2008, 14:34

nicktopas έγραψε:Και κάτι ακόμα πριν κλείσω: Δεν γίνεται να λειτουργήσει ο νέος Σύλλογος χωρις πολιτικές παρατάξεις. Δεν γίνεται να ζητήσεις την επιστοσύνη και την στήριξη της βάσης χωρίς ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο. Δεν μπορείς να μην διατυπώνεις σαφείς και ολοκληρωμένες θέσεις για τα ζητήματα που προκύπτουν και να κρίνεσαι για την δράση σου απο την βάση.

Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, αλλά γίνεται και παραγίνεται. Ούτε οι σωτήρες του γένους δεν είναι οι παρατάξεις, ούτε διατυπώνουν καμία απολύτως ιδεολογία. Οι "ιδεολογίες" είναι αυτές που μας κατήντησαν όπως μας κατήντησαν. Οι "ιδεολογίες" αυτές, που φτάνουν με e-mail από τον κομματικό οδηγητή της κάθε νεολαίας, της έκαστης παράταξης, την παραμονή των γενικών συνελεύσεων.

nicktopas έγραψε:Χωρίς συγκεκριμένη ιδεολογία είσαι τυχοδιώκτης και επικίνδυνος εν γένει για την ίδια την δημοκρατία. Αυτή είναι η άποψη μου.

Όλοι έχουμε την ιδεολογία μας, αλλά δεν χρειαζόμαστε δικηγόρους για να την εκφράσουμε. Ενήλικες είμαστε και ο καθένας μπορεί να την εκφράσει για τον εαυτό του και αντιθέτως με αυτό που λες, δεν είναι επικίνδυνο για την δημοκρατία. Αντιθέτως ενδυναμώνεται η δημοκρατία και λυπάμαι ειλικρινά αν αυτό δεν το κατανοείς. Δεν χρειαζόμαστε φερέφωνα-τσιράκια κομμάτων και αυτό έγινε μάλλον σαφές, από την πλειονότητα των απαντήσεων στο συγκεκριμένο τόπικ.

megatron έγραψε:Απλά και μόνο, έκανα αυτή την πρόταση, για να δούμε εντελώς δημοκρατικά, από όλα τα εγγεγραμμένα - ενεργά και μη - μέλη του forum μας (μέχρι την στιγμή αυτή που γράφω, είμαστε 391 μέλη και αυξανόμαστε...), μια συνολικά άποψη και για στατιστικούς λόγους...Συγγνώμη βέβαια αν κατάλαβα λάθος....

Ναι αυτό το κατάλαβα και να με συγχωρείς για το απότομο της απάντησής μου, αλλά καλό είναι να μην τους δίνουμε δικαιώματα εκ των προτέρων, με αυτή τη λογική έγραψα αυτό που έγραψα.
Τελευταία επεξεργασία από Giannis και 18 Σεπ 2008, 14:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Πάτα εδώ
Άβαταρ μέλους
Giannis
Full Member

Δημοσίευσηαπό m.j. » 18 Σεπ 2008, 15:08

nicktopas έγραψε:Και κάτι ακόμα πριν κλείσω: Δεν γίνεται να λειτουργήσει ο νέος Σύλλογος χωρις πολιτικές παρατάξεις. Δεν γίνεται να ζητήσεις την επιστοσύνη και την στήριξη της βάσης χωρίς ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο. Δεν μπορείς να μην διατυπώνεις σαφείς και ολοκληρωμένες θέσεις για τα ζητήματα που προκύπτουν και να κρίνεσαι για την δράση σου απο την βάση. Χωρίς συγκεκριμένη ιδεολογία είσαι τυχοδιώκτης και επικίνδυνος εν γένει για την ίδια την δημοκρατία. Αυτή είναι η άποψη μου.
Αλλά παρόλα αυτά όποιος θέλει και πιστεύει ότι μπορεί να εκφράσει καλύτερα τις αγωνίες και τα θέλω των συναδέφων από τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις είναι ελεύθερος να το κάνει... Με χαρά θα τον ακούγα προσεκτικά να δω τι λέει και να συζητήσω μαζί του εφ'ολης της ύλης... Όσο ζεις μαθαίνεις εξάλλου έτσι δεν λένε... Ιδού η ρόδος λοιπόν...

Πολύ εκτεταμένη η ανάλυσή σου και ταυτόχρονα σαφέστατη η τοποθέτηση σου υπέρ της ύπαρξης των κομμάτων,γεγονός που μας υποδεικνύει την ενεργή συμμετοχη σου στα ¨κομματικά¨ δρώμενα του φοιτητικού περιβάλλοντος.( αν κάνω λάθος συγχώρεσε με) συμφωνώ με την τελευταία πρόταση στην 5η σειρά λοιπόν: άποψη σου.

Γιατί μονίμως τα κόμματα πρέπει να δεσπόζουν στην σκηνή των όποιων εξελίξεων στο πανεπιστήμιο μας, και στα αλλα γενικότερα?
το ότι έχουμε το δικαίωμα να ψηφίζουμε σε αυτήν την χώρα από τα 18 μας, σημαίνει ότι όπως "τρώγονται" όσοι μας κυβερνούν πρέπει να "τρωγόμαστε" και εμείς στις συνελεύσεις?αυτό δεν γίνεται? συγγνώμη αλλα έχω την αίσθηση πως εδώ που ήρθαμε χρέος μας είναι να προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τα όσα μας δίνονται από το πανεπιστήμιο (όσα και αν είναι αυτά) όσο πιο θετικά μπορούμε προκειμένου να φύγουμε από εδώ κερδίζοντας τον τίτλο του πτυχίου μας και θα με συγχωρήσεις nicktopa αλλά όσοι επιθυμούν να ανακατεύονται με τα πολιτικά μπορούν και έχουν κάθε δικαίωμα όταν όμως σε κάθε συνέλευση είμαι υποχρεωμένη όπως και πολλοί αλλοι να ανέχομαι τις όποιες αντιπαραθέσεις που το αποτέλεσμα τους είναι ως επι των πλείστων ένα μηδέν και ιδίως κάτω από τις συνθήκες που ανέφερα στο προηγούμενο post μου. αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ ξέρετε ποιο είναι? η τάση μίμησης των όσων  εξελίσσονται  γενικά στην πολιτική σκηνή αυτής της χώρας! Είναι επιτακτική η αναγκή να δημιουργηθεί ενας Σ.Φ. που όποια πρόβληματα και αν προκύπτουν να είναι σε θέση να κινηθεί δραστικά και να δίνει μία λύση.
Πολλοί μπορεί να κερδίζουν διάφορα από τα κόμματα και αυτό δεν με αφορά, δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να αποτελούν την μόνη διέξοδο για κάποιον που θέλει να ενεργοποιηθεί σε θέματα σχολής.
δεν το καταλαβαίνετε οτί υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν αλλα η ύπαρξη των κομμάτων σαν μονόδρομος τους κάνουν να λενε : αστο δεν βαριέσαι, τι σχέση έχω εγώ με κόμματα.
Τελευταία επεξεργασία από m.j. και 18 Σεπ 2008, 15:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
peace just wanted to be free.
m.j.
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό henrik » 18 Σεπ 2008, 15:10

nicktopas έγραψε:Και κάτι ακόμα πριν κλείσω: Δεν γίνεται να λειτουργήσει ο νέος Σύλλογος χωρις πολιτικές παρατάξεις. Δεν γίνεται να ζητήσεις την επιστοσύνη και την στήριξη της βάσης χωρίς ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο. Δεν μπορείς να μην διατυπώνεις σαφείς και ολοκληρωμένες θέσεις για τα ζητήματα που προκύπτουν και να κρίνεσαι για την δράση σου απο την βάση. Χωρίς συγκεκριμένη ιδεολογία είσαι τυχοδιώκτης και επικίνδυνος εν γένει για την ίδια την δημοκρατία. Αυτή είναι η άποψη μου.

...Χωρίς σχόλιο... :o
Άβαταρ μέλους
henrik
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό Giannis » 18 Σεπ 2008, 15:19

michelle έγραψε:Πολλοί μπορεί να κερδίζουν διάφορα από τα κόμματα και αυτό δεν με αφορά, δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να αποτελούν την μόνη διέξοδο για κάποιον που θέλει να ενεργοποιηθεί σε θέματα σχολής.
δεν το καταλαβαίνετε οτί υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν αλλα η ύπαρξη των κομμάτων σαν μονόδρομος τους κάνουν να λενε : αστο δεν βαριέσαι, τι σχέση έχω εγώ με κόμματα.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω πιο απόλυτα μαζί σου!!!

Πάτα εδώ
Άβαταρ μέλους
Giannis
Full Member

Δημοσίευσηαπό nicktopas » 18 Σεπ 2008, 15:36

Giannis έγραψε:Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, αλλά γίνεται και παραγίνεται. Ούτε οι σωτήρες του γένους δεν είναι οι παρατάξεις, ούτε διατυπώνουν καμία απολύτως ιδεολογία. Οι "ιδεολογίες" είναι αυτές που μας κατήντησαν όπως μας κατήντησαν. Οι "ιδεολογίες" αυτές, που φτάνουν με e-mail από τον κομματικό οδηγητή της κάθε νεολαίας, της έκαστης παράταξης, την παραμονή των γενικών συνελεύσεων.

Όλοι έχουμε την ιδεολογία μας, αλλά δεν χρειαζόμαστε δικηγόρους για να την εκφράσουμε. Ενήλικες είμαστε και ο καθένας μπορεί να την εκφράσει για τον εαυτό του και αντιθέτως με αυτό που λες, δεν είναι επικίνδυνο για την δημοκρατία. Αντιθέτως ενδυναμώνεται η δημοκρατία και λυπάμαι ειλικρινά αν αυτό δεν το κατανοείς. Δεν χρειαζόμαστε φερέφωνα-τσιράκια κομμάτων και αυτό έγινε μάλλον σαφές, από την πλειονότητα των απαντήσεων στο συγκεκριμένο τόπικ.

1) Γιατί δεν στέκεστε στην πιο κάτω παρατήρηση μου που λέω ότι όποιος δεν εκφράζεται από τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις να δημιουργήσει μια νέα δικιά του?? Ας είναι μια ανεξάρτητη νέα παράταξη που δεν θα έχει κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο.... Γιατι διαστρεβλώνετε τις σκέψεις μου?? Όποιος θέλει - ακόμα και προσωπικά- ας το κάνει.. Αλλά και οι φοιτητές με την σειρά τους θα τον κρίνουν στις εκλογές με την ψήφο τους.

2) Στην δημοκρατία φίλε δεν υπάρχουν δικηγόροι, υπάρχουν αντιπρόσωποι και μάλιστα εκλεγμένοι και νομιμοποιημένοι από την ψήφο των φοιτητών... Έτσι λειτουργούσε και θα λειτουργεί αυτό το πολίτευμα. Κανείς δε σου στέρησε τη δυνατότητα τη σκέψης και της άποψης σου. Βάλε και εσύ υποψηφιότητα και ζήτησε την ψήφο των συμφοιτητών σου! Αλλιώς να συμμετέχεις ενεργά με την ψήφο σου διαμορφώνοντας συσχετισμούς αλλά και εξελίξεις...
nicktopas
Newbie

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 18 Σεπ 2008, 15:37

nicktopas έγραψε:Χωρίς συγκεκριμένη ιδεολογία είσαι τυχοδιώκτης και επικίνδυνος εν γένει για την ίδια την δημοκρατία. Αυτή είναι η άποψη μου.

Ενώ τα τσιράκια των βουλευτών των οποίων η συγκεκριμένη ιδεολογία είναι να υποκινούνται από τρίτους και να φοβούνται να πουν την γνώμη τους δεν είναι επικίνδυνη; Ή μήπως είναι λιγότερη επικίνδυνη από αυτό που αναφέρεις εσύ; (αναφέρομαι γενικά έτσι πάντα)

nicktopas έγραψε:Αλλά παρόλα αυτά όποιος θέλει και πιστεύει ότι μπορεί να εκφράσει καλύτερα τις αγωνίες και τα θέλω των συναδέφων από τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις είναι ελεύθερος να το κάνει... Με χαρά θα τον ακούγα προσεκτικά να δω τι λέει και να συζητήσω μαζί του εφ'ολης της ύλης... Όσο ζεις μαθαίνεις εξάλλου έτσι δεν λένε... Ιδού η ρόδος λοιπόν...

Το θέμα είναι σε ποιον αναφέρεσαι όταν λες "Ιδού η Ρόδος..." γιατί εγώ στα 5 χρόνια που πηγαίνω σε συνελεύσεις (όσες πάω δηλαδή) όποιος εκτός από πολιτική παράταξη ανέβηκε στο βήμα και πήρε το λόγο είτε γιουχαΐστηκε ως δήθεν άσχετος είτε δεν βρέθηκε κανείς μετά να του κάνει κάποια ερώτηση και το θέμα πέρασε στο ντούκου.

Κλείνοντας και εγώ θέλω να πω ότι στις σκανδαλοθηρικές μέρες μας είναι λίγο έως πάρα πολύ δύσκολο να μπορείς να εμπιστευθείς μια μάζα ανθρώπων που δήθεν σχημάτισαν μια παράταξη για να λύσουν τα προβλήματα του πανεπιστημίου και μάλιστα όταν έχουν και εγγενή φιλοσοφία με κάποιο πολιτικό κόμμα. Είναι ρε παιδί μου σαν να σου λένε ψήφισέ μας και θα στο κάνουμε το πανεπιστήμιο "Ελλάδα". Τους εμπιστεύεσαι;     
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό Kevin » 18 Σεπ 2008, 15:40

Giannis έγραψε:Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω πιο απόλυτα μαζί σου!!!

+1111111111111

Είναι όπως στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο με το 5 μελές κάθε τάξης! Και το 15μελές του σχολείου!

Προσωπικά όσο ήμουν στο σχολείο οι θεσμοί αυτοί λειτουργούσαν άψογα! Ήταν ένας ενιαίος φορέας με τον οποίο συζητούσαμε τους προβληματισμούς μας, ήταν κάθε φορά δίπλα μας (και όχι μόνο πριν τις εκλογές...) ως συμμαθητές και αρχικά με το 5μελές για κάθε τάξη και έπειτα στο 15μελές για θέμα του σχολείου αντιμετωπίζαμε τα ζητήματα και όλα μια χαρά.

Φυσικά δεν εννοώ να γίνει σχολείο το Πανεπιστήμιο, αλλά κάνω μια αντιπαραβολή του "κοινού στόχου" που υπήρχε τότε και απέδιδε (τουλάχιστον στο σχολείο μου) και της μόνιμης αντιπαραβολής που υπάρχει σε κάθε συνέλευσή μας σχετικά με το "ποιά ομάδα θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα των φοιτητών!".

Το ζήτημά μας δηλαδή στην κατάσταση που είμαστε τώρα δεν είναι μία διαφωνία του στυλ "αυτή η λύση δεν αποδίδει ας βρούμε άλλη". Είναι μία μόνιμη διαφωνία μεταξύ των παρατάξεων σχετικά με το ποιά είναι καλύτερη για να μας "εξυπηρετήσει"...

Είμαστε πολύ πίσω
Τελευταία επεξεργασία από Kevin και 18 Σεπ 2008, 15:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Kevin

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης