Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός

Από DUTh EECE Wiki
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός
Εξάμηνο3ο
ΚωδικόςΛ19Υ
ECTS4
Διδακτικές Μονάδες4
Ώρες Θεωρίας2
Ώρες Ασκήσεων1
Ώρες Εργαστηρίου2
ΤομέαςΛογισμικού και Ανάπτυξης Εφαρμογών
ΔιδάσκοντεςΑραμπατζής Αυγερινός

Συζήτηση
ΕνεργειακόςΥ
ΗλεκτρονικόςΥ
ΤηλεπικοινωνιακόςΥ

Πίνακας περιεχομένων

Περιγραφή

Aντικειμενοστρεφής προγραμματισμός. Κλάσεις και αντικείμενα. Δυναμικά αντικείμενα. Δείκτες, αναφορές και πρωτογενείς τύποι δεδομένων. Κλάσεις, ενθυλάκωση, αφαίρεση δεδομένων, υπερφόρτωση τελεστών, κληρονομικότητα, ιεραρχίες κλάσεων. Εικονικές συναρτήσεις, πολυμορφισμός, αφηρημένες κλάσεις. Χειρισμός εξαιρέσεων, ρεύματα. Πολυ-νηματικός προγραμματισμός. Γενικευμένος προγραμματισμός, διασυνδέσεις. Αρθρωτός προγραμματισμός. Αντικειμενοστραφείς γλώσσες προγραμματισμού και αντικειμενοστρεφή περιβάλλοντα προγραμματισμού. Η γλώσσα προγραμματισμού C++. Βασικές και προχωρημένες έννοιες της C++.

Απαιτούμενες Γνώσεις

Θετική είναι μια κάποια εμπειρία και ενασχόληση με την γλώσσα C κυρίως του κεφαλαίου με την κλήση συναρτήσεων,δομών και φυσικά pointers

Εργαστήρια

Ο στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοκοίωση με τον Αντικειμενοστραφή Προγραμματισμό σε C++ στην πράξη, μέσω εργαστηριακών ασκήσεων και εργασιών. Οι εργαστηριακές ασκήσεις θα υλοποιηθούν με την Dev C++ έκδοση 4.9.9.2 που διατίθεται ελεύθερα (είναι διαθέσιμη στο: http://sourceforge.net/projects/devcpp-portable/files/devcpp-portable/4.9.9.2%20Revision%204/Dev-CppPortable_4.9.9.2_Revision_4.paf.exe/download) και τρέχει σε περιβάλλον Windows XP/Vista/7.

Εργασίες

Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου δίνονται εργασίες στα πλαίσια του εργαστηρίου που λειτουργούν προσθετικά στην τελική βαθμολογία(σε περίπτωση που ο βαθμός του εξεταζομενου είναι μεγαλύτερος ή ισος του 5)

Πρόοδοι

Expand.png Αυτή η ενότητα μπορεί να επεκταθεί ή να βελτιωθεί.
Πληροφορίες: Πρόοδοι που γίνονται στη διάρκεια του μαθήματος. Ύλη που καλύπτει η καθεμιά, χρονικό πλάνο προόδων, επιρροή στη βαθμολογία.

Εξετάσεις και Βαθμολογία

Ο τελικός βαθμός του μαθήματος υπολογίζεται με τον ακόλουθο τρόπο:

  • 50% βαθμός τελικής εξέτασης
  • 50% βαθμός εργαστηριακών ασκήσεων και εργασιών

Και οι δύο επί μέρους βαθμοί δεν πρέπει να είναι κάτω από τη βάση.

Συγγράμματα

Υποστήριξη Μαθήματος

eClass: Το μάθημα βρίσκεται στο eClass με κωδικό ΤΜΑ360.

Επιπρόσθετο Υλικό

-

Προσωπικά εργαλεία
Περιοχές ονομάτων

Παραλλαγές
Ενέργειες
Πλοήγηση
Εξάμηνα
Εργαλεία
Εκτύπωση/εξαγωγή